Професионални серии за коса - Тема 164

• 52 289
  • 727
  •   1
Отговори
# 510
  • Варна
Ако навивате с преса или маша силно препоръчвам ето това https://lookperfect.eu/sam-mcknight-modern-hairspray-styling-mist-250ml.html .
За да държи косата форма е хубаво да е измита с по-протеинови продукти,които дават плътност и текстура на косъма.

# 511
  • Ланкър, планините Овнерог
Този продукт на Керастаз е термозащита и има малко стилизираща функция

Втора опаковка ползвам, не ми натежава на косата, харесва ми.

# 512
Здравейте! Имам нужда от помощ със стилизирането на косата ми. Тя е чуплива с ниска порьозност, смятам че я третирам правилно като използвам шампоан на Vichy Dercos Ultra Soothing (преди това използвах отново на Dercos Anti-Dandruff) и за стилизиращи продукти имам крем за къдрици на Love You (зеления, нямам идея дали има и други опции, имам го от година), вакса за коса, която я бях взел специално от фризьорски салон, преди две седмици си взех  Frizz Ease спрей на John Frieda и от скоро използвам основно след всяко къпане As I Am Leave-in conditioner. Основната ми комбинация е балсама без отмиване и крема за къдрици, но въпреки това косата ми сякаш отново има този фриз и не изглежда достатъчно хидратирана. Също така не ми се получава да я стилизирам както трябва, въпреки всичките техники, които опитвам да използвам като scrunching. Надявам се имате някакви съвети затова как да се справя със стилизирането и косата ми да изглежда по-хидратирана, блестяща и къдрава. 😁

# 513
Моя фриз изчезва с термото на ecru smoothing + спреят балсам за къдрава коса. Само тези два продукта ми махат фриза без стилизиране.

# 514
  • Някъде там
macadamia, страхотен цвят си постигнала.
От Арлен си поръчах Революционен уплътнител за стъклена коса - защитен спрей за контрол на къдренето и блокиране на влагата, който по описание звучи обещаващо. Струва ми се, че ще е подобно на color wow, но пък на доста по-ниска цена.Става въпрос за този продукт:  https://www.arlen.bg/product/29945/revolyutsionen-uplatnitel-za- … spray-150-ml.html.
Има ли вече отзиви за серията на олиосета за обем? Аз си поръчах ламеларната терапия за огледален блясък и супер обем, но реших да поръчам и шампоана от серията и чак тогава ще тествам.

# 515
Colour wow върху моята коса е едно огромно нищо. Добре че взех малка опаковка за проба.

# 516
  • SF
Colour wow е любимият ми продукт.

# 517
Принцеса, точно влизах да питам за този лак за коса. Купих го, и чета че се ползва преди изпозлванвто на топлинен уред. Принципно ми беше малко странно да се напръскам с лак преди да изпозлвам нещо такова. 😹
Сега за празниците искам да го пробвам за прическа с ретро преса.
Иначе обмислям да го ползвам преди да се навивам с чорапи, защото имам дълга и тежка коса и дано да задържа повече.

# 518
  • SF
Ще пробвам и аз да се навия с чорапи. Не съм се сещала.
И аз го имам и го пробвах, но си изправих косата. Не ми харесват краищата след като се изправих с него. Ще пробвам с навиване на колан от халат или с чорапи.

# 519
Ще пробвам и аз да се навия с чорапи. Не съм се сещала.
И аз го имам и го пробвах, но си изправих косата. Не ми харесват краищата след като се изправих с него. Ще пробвам с навиване на колан от халат или с чорапи.
С коланче става супер. Аз откакто се правих няколко пъти си взех онази джаджа за къдрици от шейн и само с него се правех, но сега съм с къса коса и не мога да хвана нищо🥲
Това беше единствения начин къдрици да стот на моята коса до следващо измиване.

# 520
Някой друг дали успя да пробва тази боя вече: https://www.arlen.bg/product/30067/profesionalna-organichna-rege … color-150-ml.html
Видях резултатите на macadamia по-назад, но тя е писала, че почти няма бели коси за покриване, а мен основно това ме интересува (както и дали червенеят кафявите нюанси)😁

# 521
Привет, дами! Решила съм, че искам да започна да полагам по-адекватна грижа за косата си, но нямам идея с какви продукти да започна. Напълно съм “боса” на тема професионална козметика за коса. Имам изключително мазни корени, налага се да я мия през ден, дори понякога и всеки ден. Дължините и краищата обаче са сухи. Косата ми не е боядисвана, изключително рядко използвам преса/маша. Единствената топлинна обработка, на която я подлагам, е когато я суша след като я измия. Имам много нови косички, които растат и стърчат отвсякъде - това е нещото, което много ме дразни. От около година използвам шампоана и балсама на Pantene Pro V Repair & Protect. В началото много ми харесаха как се отразяват на косата ми, но след 3-4-месечна употреба спряха да имат такъв добър ефект като в началото. Сега дори бих казала, че й се отразяват зле. С какви продукти да започна? Коя професионална серия да купя?  Всякакви съвети и препоръки ще са ми от полза. Благодаря предварително!

# 522
Аз винаги ползвам два или три шампоана, като ги редувам. Моята коса е друг тип и не мога да препоръчам нещо конкретно, но на сухите краища трябва да слагаш нещо, без да го нанасяш в корените. Маска, или преуош, или накрая някакъв продукт без отмиване. И също не ползвай дълго време само един продукт, редувай ги. Може да пробваш с малки опаковки кое ще ти хареса.

# 523
Имам изключително мазни корени, налага се да я мия през ден, дори понякога и всеки ден. Дължините и краищата обаче са сухи. Косата ми не е боядисвана, изключително рядко използвам преса/маша. Единствената топлинна обработка, на която я подлагам, е когато я суша след като я измия.
С какви продукти да започна? Коя професионална серия да купя?  Всякакви съвети и препоръки ще са ми от полза. Благодаря предварително!
При вас има две крайности - мазни корени и сухи краища. Бих ви препоръчала да си вземете шампоан подходящ за мазните корени, а краищата да защитавате от изсушаване като ги обработвате допълнително преди миенето със шампоан. Може да ползвате масла за коса или балсам/маска на навлажнени дължини/краища ПРЕДИ миенето. Оставете ги да подействат 15-20 мин и след това нека само стичащата се от корените пяна да ги почисти. При мазни корени е добра идея да се нанася двукратно шампоан. След миене краищата се защитават с leave in продукт.

За мазни корени обикновено са подходящи шампоани за дълбоко почистване или за мазен скалп или такива за обем също.

Не чакайте чудеса от професионалната козметика - подборът на подходящ продукт е много по-важен от това дали е професионален или дрогериен. Какво от проф козметика ще си купите зависи от бюджета ви.

Шампоани, които аз съм ползвала и харесвам за мазни корени:

Последна редакция: чт, 26 дек 2024, 18:17 от Agent Provocateur

# 524
  • Някъде там
Имам изключително мазни корени, налага се да я мия през ден, дори понякога и всеки ден. Дължините и краищата обаче са сухи. Косата ми не е боядисвана, изключително рядко използвам преса/маша. Единствената топлинна обработка, на която я подлагам, е когато я суша след като я измия.
С какви продукти да започна? Коя професионална серия да купя?  Всякакви съвети и препоръки ще са ми от полза. Благодаря предварително!

За мазни корени обикновено са подходящи шампоани за дълбоко почистване или за мазен скалп или такива за обем също.

Съгласна съм, за мазен скалп едни от най-добрите и балансиращи шампоани са тези за обем.
През годините съм използвала доста, но най-доволна останах от серията за обем на Алфапарф, както и тази на Лореал. И двете серии за бюджетни и вършат чудесна работа.

Общи условия

Активация на акаунт