Професионални серии за коса - Тема 164

• 51 244
  • 727
  •   1
Отговори
# 675
Взех си специална ножица за подстригване, ползвах я само веднъж, скоро предстои пак, защото е плачевно…
Иначе връзвам, защото много лесно се омазнява и не мога да я държа пусната. Горе има някакви накъсвания, които са нормални заради ластиците, но долу е проблема.
Всеки ден си слагам олио на крайчетата и нощния серум.
Ако се сещате за някой божествен продукт за краища, ще се радвам да споделите Simple Smile

# 676
Момичета, вече се отчайвам!
Ползвам само качествена козметика- най вече керастас, шампоани, серуми, масла техни..
Правя и маски с други олиа спрямо моята порьозност, косата ми е като гъбка, хвърчаща…
Постоянно си подрязвам един по един косъмчетата, защото цъфтят и просто не спират, нивото на косата ми постоянно се вдига нагоре.
Горе имам коса, долу е три косъма, установих че заради цъфтежите се получава, но как да се спрат Cry
Суша я само с термозащита, като разресвам с много широк гребен след нанасянето й, не се заплита, не се къса… ползвам преса веднъж на три месеца, не знам вече какво да я направя.
Пробвахте ли с терапия за коса? K18, Незабавно възстановяващата ампула на Лалга, INO? Аз съм супер доволна и от 3-те продукта. Също и преуош, като еластисайзър и Олаплекс 3.
Рестарт с дълбоко почистващ шампоан(само да вметна, че при мен никога не е имало ефект).
Друг вариант е и боя за коса, смятам, че пигмента на боята ще съживи косата и ще я накара видимо да заблести.
За цъфтежите обаче мога да препоръчам само терапия няколко поредни измивания.

# 677
Момичета, вече се отчайвам!
... не знам вече какво да я направя.
Качете сериозно количеството на качествен протеин в диетата си и  добавете ударни дози биотин. Leave in продуктът ви също трябва да е протеинов или балансиран. Не споменавате дали е обезцветяване /изрусявана/къдрена, но ако е докато не израсте е вероятно да имате проблеми. За остра ножица и аз подкрепям!

PS За мен лично тази серия на Редкен ми е помогнала най-много. Но всеки бранд си има подобна.

Много ми се иска да има повече обем на този тънък косъм, но така изглежда винаги. Видях че питате за хубав сешоар и ще се радвам и аз да прочета повече за подходящи и тествани марки, подходящи за тънък косъм. И аз си търся нов, в момента ползвам Rowenta, но мисля че ми изсушава доста косъма.
Като нещастен притежател на тънък косъм да споделя, че според мен важното е да не е гореща струята.  Йонизация е добре да има. Аз ползвам Дайсън, старият ми е BabylissPro и продължавам да мисля, че техниката на сушене е по-важна от уреда. Дори със съвсем базови сешоари съм си държала пръста на бутона за хладна струя и съм редувала топло/хладно, за да не си препържа косата, което със тънък косъм не изисква много усилия.

За обем съм писала много пъти, защото десетилетия живеех със заблудата, че шампоана или 2 фъскания от фенси продукт могат да създадат дълготраен обем на тънък и гъвкав косъм. За съжаление не става и ми се наложи да понауча 2-3 техники на сушене и да се поохарча за продукти (далеч не всички са скъпи!)

Ето тази кака добре обяснява и показва:
https://www.youtube.com/watch?v=K7LIP2IAdhY
https://www.youtube.com/watch?v=PrBt9Kcqt48

Taзи също:
https://www.instagram.com/p/DEhXLUuCWQw/?hl=en
https://www.instagram.com/p/DEKSdokCne8/?hl=en
^^^ коментира сешоари за порести коси!

И тази:
https://www.youtube.com/watch?v=S0wB11O1Bas

Последна редакция: чт, 09 яну 2025, 21:01 от Agent Provocateur

# 678
Също е важно дали се боядисвате и с какво, и дали имате липси в организма на нещо, за да го допълните. Може да пиете биотин, коприва, повече витамини да вземете и да внимавате храненето си.

# 679
Подкрепям мненията,че ластиците скапват жестоко.
Най-горния ми пласт беше като метла,накъсан,неравномерен.
Това без да боядисвам и обработвам термично.

# 680
Направо качвам снимка, това ми е цялата коса. Обикновено не е толкова зле. Втората снимка е как изглежда след къпане и сешоар и третата е от преди години (доказателство че мога да имам коса ) когато ползвах само и единствено тривитаминол.
Боядисвам с Фито. Не съм пробвала изброените от вас неща, стартирах само с продукти на керастаз.

# 681
Agent - много полезно! Дайсъна, според теб, подходящ ли ще е за порьозна, гъста и непокорна изрусена коса, от тези симбиози тел/метла? Какхж писах и по-горе - взех мощен Парлукс за бързо сушене, но май я пърля, колкото и да намалявам топлината.

Sunflower - моята коса така изтъня след един Ковид. Първо опада, после започнаха растежи, но винаги краищата стоят много изтънени. (Много е грозно, защото имам обем в корените и ако не поддържам черта до под раменете, става ретро-поп-фолк прическата 🤪) Изследвала ли си си желязото?

# 682
  • Пловдив
VanesaDe,  за тонирането.
Ако е възможно стъпка по стъпка.
Благодаря, предварително! 💐

# 683
Sensaya не съм.. може да пусна някои неща да прегледам, защото има някаква причина.

# 684
Sensaya не съм.. може да пусна някои неща да прегледам, защото има някаква причина.

Agent Yellow Heart Много полезно както винаги!
Sunflower, косата ти изглежда като моята..тъничка и без обем. При мен определено от липсата на желязо(доказано) има този ефект. Сега започнах да го вдигам с лекарства и веднага косата ми стана по-жива и лъскава (пия и биотин) от месеци. Виж също и витамин Д, феритин и Б12.

# 685
Искрица, благодаря за комплимента, твоята коса също е много хубава! Ще разгледам MilkShake, а ако се сетиш и за други подходящи продукти ще се радвам да споделиш.

# 686
Здравейте, прекрасни дами.
И аз идвам за съвет при вас. На 33 години съм, не си боядисвам косата, с Хашимото съм (мисля, че и това е от значение). Имам ужасно мазен скалп, измия ли си косата тази вечер утре вечер блести от мазнина. Съветват ме да я мия по рядко за да не превиква косата, към честото миене. Да но аз не мога да се търпя, дори да я вържа от метри личи, че е мазна. Косъмът ми е тъник и косата ми седи залепена за главата. Пробвах различни марки шампоани за мазна коса, които се продават по дрогериите. Дайте ми съвет какво да правя? Много ми се иска, поне малко да овладя това положение.

# 687
Joana, забелязала ли си напълняване или увеличен апетит от Биотина? Много искам да се подпомогна с такъв, но се притеснявам като чета, че на някои момичета действа така.

Лавандулова гора - нямам опит лично с такъв проблем, но от четеното тук и там помня, че дехидратирания скалп води до прекалено омазняване. Дрогерийните продукти със сигурност доста изсушават. Има група във ФБ - Hairholic, погледни там с търсачката, коментирана е темата доста.

# 688
Sensaya обикновено след възстановяващия на Монтибело или след Биокленц,напоследък основно тях ползвам.Инцидентно съм го ползвала след ежедневния К18 и АВС на Редкен.Също и след ДПШ.
Не,с нищо не се запечатва,дирекно се нанася финиш.Аз ползвам за целта Joico Youthlock,като свърши ще си подновя Defy Damage.

dreamer няма нищо сложно в тонирането.Можеш да тонираш с тонери,които се смесват със съответния оксидант или с боята,с която се боядисваш.
Ако тонираш с тонери оксидантът трябва да е най-ниския процент,в зависимост от марката 1,6-2%.Смесваш според инструкциите,нанасяш на измита и подсушена коса,стоиш указаното време и пак измиваш с шампоан.Процедурите нататък са стандартни,маска,балсам,финиши.
Колко време трябва да се стои с тонера зависи от марката,състоянието на косата ти,цвета,желания нюанс...обикновено 5-20мин. Аз стоя с тонер 10мин. макс,по-лесно ми е да контролирам цвета.
Ако тонираш с боя...Имаше една обливка,която се коментираше по темите-боя,окислител,вода,маска/балсам.Не помня точно какви бяха пропорциите.Някой може да се включи с подробности.
Аз смесвам боя(на око,долу-горе 8-10см), 1с.л. оксидант 9%, 1,с.л.шампоан и малко вода,колкото да стане на каша,да не се разтича,но и да се нанася лесно.Разбърквам хубаво и нанасям на измита и подсушена коса само по дължините,без да докосвам корена.Стоя с тази смес 5-10мин. максимум,измивам с шампоан веднъж и продължавам стандартно с протокола.

# 689
  • Пловдив
Sensaya, не оставам без биотин от години, с малки паузи между опаковките 😊 Не съм променила килограмите и не съм забелязала да ми влияе в това отношение.

Последна редакция: пт, 10 яну 2025, 10:32 от Lara1

Общи условия

Активация на акаунт