Има ли мъже, които поставят приятелка/съпруга преди майка си?

• 7 588
  • 126
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Ми, събирайте се тогава. Заживявате заедно, както той иска, сватба, бебчИ... майката ще се примири, къде ще ходи. Подари ѝ един чифт пантофи и комплект чаршафи и така...

# 76
  • София
То хубаво ще намери, но никой човек не е съвършен. Ако новият има недостатъци, които още повече я дразнят? Ако се окаже насилник? Насилник с добра и мила свекърва, по-добре ли ще е ? Казва, че човекът е пияндурник, но вече не пие толкова, това бил единственият му недостатък. Всичко е в това какво един човек е склонен да толерира и до каква степен. Аз лично като взимам някого бих гледала и семейството му. Но и да остави този, не е гаранция, че със същия багаж ще намери друг по-добър. Психолози и терапевти не съм чула да са помогнали на някого. Всичко опира до лично осъзнаване и четене.

Да, да, така е..Лекари, психолози, адвокати, никой не помага. Четене му е майката, с четене всеки проблем се решава! Да ви имам мисленето..Че то ако с четене на книжка ставаха работите, само библиотеки ни трябват. Вие с четене ли си решавате всеки проблем? В Гугъл? Или с научна фантастика?

# 77
То хубаво ще намери, но никой човек не е съвършен. Ако новият има недостатъци, които още повече я дразнят? Ако се окаже насилник? Насилник с добра и мила свекърва, по-добре ли ще е ? Казва, че човекът е пияндурник, но вече не пие толкова, това бил единственият му недостатък. Всичко е в това какво един човек е склонен да толерира и до каква степен. Аз лично като взимам някого бих гледала и семейството му. Но и да остави този, не е гаранция, че със същия багаж ще намери друг по-добър. Психолози и терапевти не съм чула да са помогнали на някого. Всичко опира до лично осъзнаване и четене.

Да, да, така е..Лекари, психолози, адвокати, никой не помага. Четене му е майката, с четене всеки проблем се решава! Да ви имам мисленето..Че то ако с четене на книжка ставаха работите, само библиотеки ни трябват. Вие с четене ли си решавате всеки проблем? В Гугъл? Или с научна фантастика?
Не отричам, че се намират и специалисти, които помагат, но истински добрите такива според мен са малко. И наистина,за да си помогне човек, трябва промяната да започне от самия него. Никой не може да налее с фуния.

# 78
Ми, събирайте се тогава. Заживявате заедно, както той иска, сватба, бебчИ... майката ще се примири, къде ще ходи. Подари ѝ един чифт пантофи и комплект чаршафи и така...
Идеално. На бебчито ву се очертава прекрасен живот. Особено ако се произведе по време на гушкането след някой жесток купон, с майка, чиито интелект е под половината на този, който следва да има спрямо възрастта й.
И после защо тъй стана, аз нищо ве съм направила.

# 79
Ми тогава за какво е цялата врява?
Явно и с пиенето на Гошко нямаш проблем.
Ти няма да живееш със свеки, а с него.
Живота се живее. И то с хора с които ти е приятно да общуваш. Особено пък да избереш партньор,  който те дразни за мен е безумие някакво.
А човек не може да променяш. Или го приемаш с недостатъците му или ако не те устройва търсиш друг.
Щом вярваш, че друг няма да намериш, ми седи с Гошко. Това пак е твое решение, добро или лошо, де да знам, живота си е твой. Ти колиш, ти бесиш Grinning

# 80
  • София
Идеално. На бебчито ву се очертава прекрасен живот. Особено ако се произведе по време на гушкането след някой жесток купон, с майка, чиито интелект е под половината на този, който следва да има спрямо възрастта й.

Е, именно. Но авторката смята, че време за губене няма и Гошо си има и чудесни качества.

# 81

Генетично кой знае какво ще наследи.
Може да се окаже трето поколение алкохолик. Или не.
Жалкото е, че и от двете страни има дефицити. Би трябвало всеки от тях да се погрижи да подобри себе си, да промени нещата, ако може, ако иска, ако намери добри специалисти, много ако..

Между другото авторката спомена за майка-насилник и че не контактува с нея, а само с баща си, затова не бих била много критична към нея. Но шанс има винаги за всеки да има по-добър живот.

# 82
Мисля, че сте прекалено груби към авторката.

Авторке, много се чудих какво да ти кажа и всъщност не знам дали може някой във форума да ти помогне. Мисля, че в момента си в някакъв кофти период, мен лично ме натъжи последният ти пост в темата - не, че не е човешко, не, че не е разбираемо да се страхуваш, но звучиш някак изтощена. Затова може би и чувстваш, че нямаш сили да се бориш със себе си, както и че не можеш да реагираш адекватно на майката на Гошо.

С Гошо също нямаш гаранция за щастие и че няма да четем в темата за свекървите.

Твърде си млада, за да си толкова песимистична и смазана. Не го казвам с лошо, защото всеки има различна съдба и наистина на някои животът поднася повече неприятности, но... Не пишеш като човек, който в момента е щастлив и ти личат компромисите, които правиш с живота си.

# 83
  • София
Тя го описва първоначално като перфектен и изрежда своите дефекти и изведнъж насочва към неговите пороци, а нейните остават на заден план. Или оставаш или си тръгваш. Не стоиш да водиш войни в опити да променяш нещо или някого.

Описала съм си недостатъците, за да е обективно.
Защото всички се хванахте (в мнозинството) за неговото пиене. То не е ежедневно, просто се случва на някой друг купон да прекали и то жестоко. Подкрепата се изразяваше да стоя до него докато трезнее и да се гушкаме, не е било да чистя. С множество скандали определено вече не пие толкова.
Разбира се,че имам флагове. Най-малкото, защото не реагирам правилно, можех да съм перде на тези забележи на майка му, вместо да се стягам.

И за протокола, в една единствена връзка момчето поставяше майка си на място. Обаче не говорим да е бил груб, напротив. Аз много харесвах тази жена. Просто не даваше да се меша, показа ясно,че майката е майка, а приятелката приятелка. Беше много точно момче,но за съжаление там аз пропилях нещата.

Че го тормозя емоционално е така,но причината не е да съм "отгоре", а защото се чувствам жертва на обстоятелствата,и сякаш всичко е несправедливо и аз сега трябва да го изправя. За останалото, естествено,че сте права, и комплекси имам,и акълът ми не е на 31г и погрешно (егоистично) тръгнах с човека, за да забравя друг. Това и на мен ми генерира вина, разбира се. Оценявам и конструктивните мнения.
Просто ми се струва,че животът никого не чака, особено с толкова много дефицити. Или трябва да се примиря (защото какъв е шанса да срещна по-добър, особено имайки предвид аз каква съм?) или да оставя всичко и да платя цената. А тя струва ми се,ще е висока. Целият срам, вина, време за възстановяване, време за нови срещи и нямам гаранция,че бъдещето ще е много по-добро. Да, знам,че звучи малодушно. Просто това са фактите. А Георги си има и доста положителни черти, той наистина е много добър човек, който също доста е страдал в живота и така. Simple Smile

Жертви на обстоятелствата са само онези, които не умеят да поемат отговорност за действията или бездействията си. Това е инфантилно оправдание. Аз жертви тук не виждам

# 84
Аз не знам какво значение има дали пие, дали е добър, дали е лош, както и дали майла му става, като ти въобще не знаеш симпатичен ли ти е тоя човек.

# 85
  • Бургас
Значи жената се прибира в собствения си дом, не намира собствените си чехли и на теб не ти е ОК, че не ти е разпънала червения килим? Сериозно? За какво трябваше да се извини точно тя?
Ако някой ми е спал в леглото и ми е носил чехлите и ме изненада за добро утро, ще ми е много приятничко. А сега си представи как си в командировка, тя дошла у вас, наняла ти на чаршафите. Поносила ти чехлите и после ти и се извиняваш на нея.
Извинителен обяд??? Това е лудост просто.

Георги е описан като нещастник, алкохолик, но пък изкарващ добри пари, компромис с добри черти.
Еми, извинявам се, ама защо е драмата? Като е компромис го напусни.

От цялата история отношението на авторката към Гошо и семейството му са покъртителни.

# 86
Истината е  че по написаното авторката не звучи щастлива с Гошо. Не знам на каква възраст е ,но по-добре ще е за нея да се разделят

# 87
Истината е  че по написаното авторката не звучи щастлива с Гошо. Не знам на каква възраст е ,но по-добре ще е за нея да се разделят

На 31 год е тя, той на 35.

# 88
Аз не знам какво значение има дали пие, дали е добър, дали е лош, както и дали майла му става, като ти въобще не знаеш симпатичен ли ти е тоя човек.
Именно. Разглеждаме Гошо като втора ръка диван, чиито качества са, че е евтин и удобен и към момента нямаме пари за чисто нов.

# 89
  • София
Валери, защо ще изпитваш вина, ако се разделите? Тук ми намирисва малко на манипулация: срам, вина...ще намериш ли някой, имайки предвид каква си ти...
Е, каква си? Да не си убила човек? Ти си просто една объркана млада жена, с трудно минало и очевидно без подкрепа. Сега знаеш кое е правилното решение, но нямаш смелост да го вземеш, защото мислиш, че заслужаваш точно това, да бъдеш нещастна. Тези неща трябва да ги говориш с психолога, дано излезеш от тези заблуди, защото са точно това. Самочувствието ти е ниско, защото не вярваш, че и ти заслужаваш нещо по-добро, за това не смееш да излезеш от тази ситуация. Никой не ти гарантира, че ще намериш правилния човек, много хора не го намират, само че какво предпочиташ: цял живот нещастна или да продължаваш да търсиш. И стига си се обвинява за всичко, че си прцакала нещата с другия, че си тръгнала с Гошо да забравиш друг...случва се,  не е фатално нищо, важното е да не затъваш повече в нещастие и вина. Можеш да заражеш и най-сррахотния и перфектен човек след като не те парви щастлива, няма други правила в тая игра, поне на този етап, когато нямаш други ангажименти като деца.

Общи условия

Активация на акаунт