Лотария "Зелена карта" 2026

• 28 731
  • 403
  •   3
Отговори
# 30
Здравейте! За първа година ще подавам за зелена карта и имам няколко въпроса.
В секция "Mailing Address" , където трябва да се попълват данни за адрес в какъв вид трябва да се попълнят?
Например: "жилищен комплекс Запад 165, Блок 355,  Вход Г, Етаж 4, Апартамент 56" трябва да напише като "zhilishten kompleks Zapad 165, Block 355, Entrance G, Floor 4, Apartment 56" или как?
Нещо трябва ли да се попълва в полето In Care Of (Optional)
Ако не стигне мястото на първото поле "Adress Line 1", трябва ли адресът да се съкращава и ако да как?
Ако си студент, трябва ли да пишеш два адреса? (в твоя роден град и в този, който учиш)
В полето "District/County/Province/State" трябва да напишеш само областта, в която живееш?

Последна редакция: сб, 19 окт 2024, 18:35 от Sevenandeleven

# 31
  • Варна
Здравейте! За първа година ще подавам за зелена карта и имам няколко въпроса.
В секция "Mailing Address" , където трябва да се попълват данни за адрес в какъв вид трябва да се попълнят?
Например: "жилищен комплекс Запад 165, Блок 355,  Вход Г, Етаж 4, Апартамент 56" трябва да напише като "zhilishten kompleks Zapad 165, Block 355, Entrance G, Floor 4, Apartment 56" или как?
Нещо трябва ли да се попълва в полето In Care Of (Optional)
Ако не стигне мястото на първото поле "Adress Line 1", трябва ли адресът да се съкращава и ако да как?
Ако си студент, трябва ли да пишеш два адреса? (в твоя роден град и в този, който учиш)
В полето "District/County/Province/State" трябва да напишеш само областта, в която живееш?

На база моят личен опит до момента:
   1. При самото кандидатстване за лотарията не е толкова важно как е записан адреса точно, но в случая ще бъде - zhk Zapad 165, bl. 355, entr. G, fl. 4, app. 56, или пък така, както Вие сте посочили като пример. И в двата случая ще бъде правилно и без такова значение, по-важно ще бъде при евентуално изтегляне и попълване на DS-260. Ако не стигне мястото на Address Line 1, използвате Address Line 2. Toчно с тази цел е, вече как ще пренесете и кое на кой ред, е Ваш избор.
   2. In Care Of - можете да го оставите празно или да попълните Вашите имена.
   3. Относно двата адреса - аз лично смятам, че се попълва адрес, както е по лична карта. Доколкото знам отново при изтегляне от лотарията и след това попълване на DS-260 -> там се посочват всички адреси, на които сте живели през живота си, независимо дали сте били регистрирани официално или не, ако сте живели - се посочват.
   4. Попълва се областта, точно така.

Може би малко по-подробен от нужното отговор, но надявам се да бъде в полза. Отново не гарантирам 100% вярност на отговора ми, но е на база моят опит до момента, нека и други потвърдят или да ме поправят Simple Smile

Успех!

# 32
  • София
Смятам и аз, че предходният отговор е коректен.

Само едно малко уточнение за адресите в ДС260 - попълват се абсолютно всички адреси, на които човекът е живял след навършване на пълнолетието си до настоящия момент.

# 33
  • Варна
Смятам и аз, че предходният отговор е коректен.

Само едно малко уточнение за адресите в ДС260 - попълват се абсолютно всички адреси, на които човекът е живял след навършване на пълнолетието си до настоящия момент.

Ох, да. Благодаря за поправката! За жалост вече не мога да редактирам, но се надявам, който го прочете да погледне и Вашият отговор, но така или иначе е чак за ДС260. Благодаря отново!

# 34
Някой късметлия, който е бил избиран да сподели къде си прави снимките. (за гр.София).
Гледах някаква статистика, че то над 50% от кандидатите изобщо не отиват на лотарията, директно тези с неподходящите снимки ги премахват.

# 35
  • Варна
Ако може да споделите и за Пловдив, къде може да се снимаме?

# 36
Някой късметлия, който е бил избиран да сподели къде си прави снимките. (за гр.София).
Гледах някаква статистика, че то над 50% от кандидатите изобщо не отиват на лотарията, директно тези с неподходящите снимки ги премахват.
Не е вярно.
Хора със стара снимка са печелили. Хора със снимка в домашни условия са печелили.
Аз бях изтеглена в годината със най урунгелска снимка. Joy

# 37
  • София
Споделяла съм и друг път - снимките си правехме във фотото срещу Макдоналдс на бул. Витошка, за визите ползвахме фотото на партерния етаж под ескалаторите в Парк мола.

# 38
  • Варна
Непоискано мнение, но все пак може някой да се поинтересува за снимките в гр. Варна - аз лично за втора поредна година си ги правя във фотото на Булмаг Владиславово. Там са запознати с условията за бял фон, размер и т.н., и ти изпращат снимката като файл и на имейл при поискване. Проверявал съм снимката в различни софтуери онлайн, уж всичко е наред и покрива условията.

Със сигурност има и други места, но аз намерих това и не съм се занимавал да пробвам на други, засега.

# 39
Здравейте! Имам въпрос относно District полето за адреса. Попълвам за първа година и в бързината съм написала града вместо областта. Та някой евентуално да знае дали би било някакъв вселенски проблем това? Grinning

# 40
  • Сф
Не се втелясвай. Няма да е проблем

# 41
То аз не се, те да не почнат! Благодаря много!

# 42
За трета поредна година подадох. Успех на всички участници!

# 43
  • Варна
И нека започнат молитвите Тръмп да не започне процес по прекратяване на Зелената лотария (нещо, което се опита да направи при първия си мандат)...

# 44
  • София
Току що гледах лайфа на Брит Саймън - това няма шанс да се случи. Промяната на имиграционното право е много дълга и сложна задача, която той трудно би направил. Но ще има повече бариери за прескачане от определени кандидат-имигранти.

Общи условия

Активация на акаунт