Лотария "Зелена карта" 2026

• 28 688
  • 403
  •   1
Отговори
# 15
Здравейте, бих искал отново да попитам дали има някакви промени в кандидатстването (попълването на формуляра) спрямо миналата година? Също така, според вас правилно ли е написан адресът по този начин: '53 Ivaylo str.' и необходимо ли е да се посочва номер на етаж, ако той е отбелязан на личната карта?

Лично аз мисля, че е без особено значение как точно е изписан адреса при кандидатстването, стига да е на латиница и пълен, както по лична карта (примерно при мен съм включил като в личната карта и вход, етаж, апартамент). А спрямо миналата година - промени няма или поне аз не забелязах.

До колкото разбирам, единственото е че не е нужно предварително да си изкарате паспорт.

# 16
  • Варна
Здравейте, бих искал отново да попитам дали има някакви промени в кандидатстването (попълването на формуляра) спрямо миналата година? Също така, според вас правилно ли е написан адресът по този начин: '53 Ivaylo str.' и необходимо ли е да се посочва номер на етаж, ако той е отбелязан на личната карта?

Лично аз мисля, че е без особено значение как точно е изписан адреса при кандидатстването, стига да е на латиница и пълен, както по лична карта (примерно при мен съм включил като в личната карта и вход, етаж, апартамент). А спрямо миналата година - промени няма или поне аз не забелязах.

До колкото разбирам, единственото е че не е нужно предварително да си изкарате паспорт.

При кандидатстването не ви трябва личен документ. Паспорт ще ви е нужен вече ако сте изтеглени и като попълвате DS-260 формата.

# 17
Здравейте, тъй като аз съм от миналогодишните изтеглени, бих искала да попитам някой вече минал по този път.. колко предварително преди датата на интервюто получаваме поканата? Дали има поне месец?
Благодаря!

# 18
  • София, България
Аз не съм изтеглена, но мисля, че този линк описва стъпките, които следват:

https://bg.usembassy.gov/bg/visas-bg/immigrant-visas-bg/diversit … the-interview-bg/

Още по-подробни стъпки има тук: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/di … sa-interview.html

# 19
Постът е супер благодаря! Може би, тази година ще си пробваме късмета отново ние.

# 20
Аз не съм изтеглена, но мисля, че този линк описва стъпките, които следват:

https://bg.usembassy.gov/bg/visas-bg/immigrant-visas-bg/diversit … the-interview-bg/

Още по-подробни стъпки има тук: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/di … sa-interview.html

Здравейте, благодаря за линковете, но на мен стъпките са ми ясни. Просто не знаех колко време преди самото интервю ще получим поканите. Минах и през двата линка, но тази информация не я открих.

# 21
Ще повдигна може би малко спорни теми. Според Вас възрастта, образованието има ли тежест при допуска за следващите етапи. По това което виждам в DS260 и изискването на телефонни номера, това дали сме имали друг в последните 5 години ще падне сериозно проучване за човека който кандидатства. С удоволствие ще прочета гледните Ви точки.

Последна редакция: чт, 10 окт 2024, 10:22 от Yorrier

# 22
  • София
Обикновено поканата за интервю идва около 6 седмици преди датата за интервю.

Да, ще бъдете проучени много, много детайлно, затова подавайте наистина коректна и точна информация.

# 23
Здравейте. Желая успех на всички, които кандидатстват. За първи път ще участваме в лотарията. Направихме снимки във формата, който изискват. Може ли да ме ориентирате за въпросите, които се попълват? В инструкциите прочетох, че се представят лични данни на мен и съпругът ми- имена, адреси, образование. А нужно ли е да представим и за месторабота?
Все още ли могат да се упоменат гаранти и каква информация се изисква за тях?
Искам да сме подготвени с цялата информация преди да започнем попълването. Предварително благодаря

# 24
  • София
За български граждани от години не се изискват гаранти в нито един момент от целия процес.
Попълването на апликацията за участие в лотарията е за нула време.

# 25
Благодаря Ви за бързия отговор. Нямах представа, че вече няма гаранти. Имам още един последен въпрос- изисква ли се информация за месторабота? Съпругът ми в момента не работи и се чудя дали това ще има някакво отражение за евентуално избиране?

# 26
  • Сф
Не, няма въпроси за месторабота.

# 27
Много Ви благодаря за информацията!

# 28
  • София
Въпросите за работа присъстват детайлно в ДС260, но дай Боже да стигнете до там. Сега не присъстват в апликацията.

# 29
Ще повдигна може би малко спорни теми. Според Вас възрастта, образованието има ли тежест при допуска за следващите етапи. По това което виждам в DS260 и изискването на телефонни номера, това дали сме имали друг в последните 5 години ще падне сериозно проучване за човека който кандидатства. С удоволствие ще прочета гледните Ви точки.
Възраста няма значение, леля ми беше над 50г когато я изтеглиха.
Образованието стига да имате средно, имате шанс.
Проучване има, и телефонния ви номер не е кой знае какво проучване. Следят се социалните мрежи.

Благодаря на Мираж, че отново се постарала да оформи тема.
Тук съм по навик. 4та година на щатска земя.

Общи условия

Активация на акаунт