Лотария "Зелена карта" 2026

• 32 756
  • 456
  •   2
Отговори
# 420
Е, те мечтите въртят света.

За огромно мое съжаление, не мечтите, а действията въртят света.

# 421
Е, те мечтите въртят света.

За огромно мое съжаление, не мечтите, а действията въртят света.
За да има действие, трябва идея в главата. Обикновено това е мечта.

# 422
Язък за барута.

# 423
За да има действие, трябва идея в главата. Обикновено това е мечта.
Така е, но пък има и мечти без последвали действия. Wink Даже май това е по-честосрещаният сценарий, за жалост.

За да не е спам вече, въпрос от мен - някой познава ли хора, заминали с L-1 Visa последните години? Сякаш, тази възможност не е толкова популярна понастоящем. За няколко IT фирми знам, че от известно време насам не изпращат свои служители в САЩ, а в миналото са го правели относително активно.

Последна редакция: пн, 10 ное 2025, 21:45 от Гърне без похлупак

# 424

За да не е спам вече, въпрос от мен - някой познава ли хора, заминали с L-1 Visa последните години? Сякаш, тази възможност не е толкова популярна последните години. За няколко IT фирми знам, че от известно време насам не изпращат свои служители в САЩ, а в миналото са го правели относително активно.
Да, много хора познавам дошли с Л визи, последната година обаче фирмата не се занимава, заради новата администрация.

# 425
# 426
Не е ново, просто не се говореше за това.
Имигрантските визи винаги са били предшествани от сериозни медицински прегледи.

# 427
Да, но тук се коментират здравословни състояния, като затлъстяване и диабет. Освен това, четох, че и здравният статус на роднините ти по пряка линия (родители и деца) ще се взема предвид.

На мен ми звучи ужасно.

# 428
Да, но тук се коментират здравословни състояния, като затлъстяване и диабет. Освен това, четох, че и здравният статус на роднините ти по пряка линия (родители и деца) ще се взема предвид.

На мен ми звучи ужасно.
Да разбира се, че се проверява за хронични проблеми. Правят се пълни кръвни изследвания, и се проверява за сърдечни заболявания. И мен ме питаха от какво е починала майка ми. Доктора беше много мил, но прегледа си е преглед.

Това не е някаква новост, и преди не са допускали хора със сериозни здравословни проблеми.
Все пак здравеопазването в щатите е скъпо и не искат да допуснат някой който ще търси безплатно лечение както е в Европа примерно.

# 429
Има някаква разлика, обаче - преди за сериозни заболявания се смяташе например диагностициран рак със скъпо лечение (има разлика между ранна меланома и глиобластома, да речем). Имаше такива случаи на отказани визи. Наднормено тегло, диабет и високо кръвно никога не са се смятали за дисквалифициращи, иначе нямаше да има имигранти над 35-40 годишна възраст.

Но администрацията си е в законното право да налага ограничения върху имиграцията, това няколко Върховни съда са го потвърдили вече, така че това е положението, докато дойде нова администрация.

# 430
Не е ново, просто не се говореше за това.
Имигрантските визи винаги са били предшествани от сериозни медицински прегледи.

Глупости. Прегледите са били съвсем елементарни и са основно за заразни болести. Нищо сериозно няма в тях.

Не знам къде го виждате това безплатно здравеопазване в щатите

# 431
Изследванията винаги са били сериозни. Включително рентген на бял дроб.
Не случайно визата е валидна 6 месеца от датата на медицинските прегледи, не от интервюто.

Не знам къде го виждате това безплатно здравеопазване в щатите
За работещите няма безплатно. За бедни и онеправдани само.

# 432
Рентгенът се прави за диагностициране на туберкулоза, само че наличието на туберкулоза никога не е било причина да не се допуснат имигранти тук, просто се изисква доказателство, че е проведено лечение преди да им се издаде визата.

Просто ограничението за наднормено тегло и високо кръвно е смешно, като се има предвид колко широко разпространени са тези заболявания над определена възраст. Между другото, зеленокартовец не може да използва федералната Медикеър, трябва да е гражданин за целта. Може да използва само програмите на щатско ниво, над които пък президентът няма никаква власт и които по никакъв начин не засягат него или федералния бюджет.

# 433
Сещам се, че и BMI ни изчисляваха, което за мен беше мегасмешно предвид какви са дебели повечето американци.
Венозна кръв взеха на 3 годишната ми тогава дъщеря, за нея беше първи път и орева цялата клиника.

# 434
А какво става с избраните от DV-2026? Никой нищо не обажда.

Общи условия

Активация на акаунт