Кокичетата се показват над земята, а бебе СЕПТЕМВРИЙЧЕ в коремчето се мята!

• 12 796
  • 301
  •   1
Отговори
# 90
sladka_mama като каза "тесен таз" и аз съм с тесен таз, но пък ме оставиха да раждам нормално. И диоптъра ми е.... и стана малко по-висок след ражданията, но за мен няма нищо по-добро от естественото раждане. Синът ми съм го родила 3150 с тоя тесния таз дето всички казваха, че ако е повече от 3 кг няма да ми се размине рязането, но то пък взе че стана. След секциото обаче не знам дали ще рискуват втори път да раждаш нормално, но дано.

Момичета и аз усещам бебето, лекичко ме гъделичка, много сладко. При другите бременности не съм го усещала толкова рано, но като всички казват, че по-рано от 4-ти мес. не се усеща.

Аз пък нямам против рецептите. Така ми е по-лесно като са тук, вместо да прескачам и към готварския. Задълженията ми за готвене не са отпаднали, та ко да прая.... с удоволствие чета предложените рецепти.

# 91
  • Sofia
 Laughing Аха и моя таз го спрягат тесен и до последно се кумиха дали да е нормално раждане ама ей на, така беше и синковеца се роди 3400.
Иначе аз почти тотално съм зарязала готвенето Whistling, то с това гадене и бетер кучешко обоняние и непоносимост към почти всякаква миризама ooooh!.... мама и свеки  bouquet са поели изхранването на семейството ни.... надявам се обаче скоро да си поема функциите.

# 92
  • София
Здравейте и от мен в новата ни темичка. Страхотна е - Ина, поздравления Simple Smile

Боряна много съжелявам за това което е трябвало да преживееш, но ти си силна и ще видиш как следващия път всичко ще бъде наред.  Hug

Beni4, Morena, прочетох че и двете сте на ЖК при Гергов. Beni4, аз също ходя при него само на консултация, а прегледите са ми при Стаменов и при него се глася да раждам. Simple Smile Та може някой ден да се засечем на някое от двете места. Аз сам на 26 март при Стаменов и на 27ми при Гергов.

Искам да успокоя мамите, на които все още има става лошо, че скоро и това ще отмине. Аз допреди 1 седмица всяка вечер към 18:00 часа като почнеше да ми се гади и така докато не си легна. Дори не можех да вечерям... Но сега това вече почти отмина, хапвам си добре и ако ми стане лошо то е за кратко и отминава. Док ми каза че това е нормално и сега навлизам в най-хубавата част от бременността Simple Smile

За главоболието сигурно е от времето, защото и мен наполседък много често ме тормози. Аз пия нурофен и като се посъветвах с док, той каза че до края на второто тримесечие може да се пие, а и на описанието също пише, че може да се пие от бременни, стига да не си в последния триместър.   

Хайде чао    love001 и приятен следобед на всички.

# 93
Здравейте и от мен.  Хубаво начало на седмицата ви желая!!!

Срещата във Варна беше много приятна, обещахме си още да се виждаме, особено като се затопли и понадуем тумбаците. Laughing Пожелавам ви весела среща и в София.

Аз от снощи съм с ужасни болки в кръста и гърба. Преди не ми се е случвало и не знам, дали има нещо общо с бременността. Не съм пила нищо боезболяващо и почти не спах. Ох, оплаках се.

Бенич, кажи за тоя КЕЛП, че ми стана чудно. Аз не само, че не зная нищо, ами и не съм го чувала. Confused

# 94
  • морето и сините вълни :)
Morenaмуцкааа направо с твойте вкусотиййки ми потекоха не лигите ами незнам какво вече Mr. Green Mr. Green
Аз съм също страшно много обичам да готвя и съм голяма чревоугодничка-и като ти видях рецептичките сега само се чудя кое да си избера....да го почвам  chef  chef  chef

Между дургото и аз не съм чувала за тоя КЕЛП-що е туй,вирее ли на наша земя,яде ли се пие ли се.Нямам си и наидея.Светнете ме по въпроса ако може....малко съм неука с този КЕЛП Whistling ooooh!

Алис-моя час за Давидков е чааак в 16,50.Така че чакам от теб резултати сутринта.Да не забравиш да се отчетеш.Особенно с пола на бебето и с снимковия матерял.А този път да но е ФИЛМЧЕ-че ще му се скарам накрая #Cussing out
аз отивам да готвя  chef

# 95
 Hug Ей, верно бе, сетих се какво имах да казвам  Mr. Green
И аз да се похваля - гаденето ми почтииииии престана  Grinning на седмото небе съм Grinning
Иначе почна нещо да ми се ослажда абсолютно всичко .... че и вече и сладко поемам, а досега ми се гадеше .... и май ше експлоадирам скоро време  Rolling Eyes
Ваня, понеже на мен това ми е първа бременност като ти четох поста се сетих за нещо, което беше разправяла майка ми с мен в корема й  Mr. Green
Та, значи .... пътувала тя в градския транспорт (аз съм девичка, родена на 02.09), та вече лятото в напреднала бременност с една тънинка рокля по нея е седнала в автобуса  Satisfied и пътува си спокойна тя .... пък мен отвътре ко ме е прихванало    #Milti  angel008 и като съм се разбушувала и корема й лаш - наляво, лаш - надясно  smile3544 и хората я гледали  smile3556 и тя наща  smile3557 цапнала ме веднъж-дваж..... по тумбака си, та .... съм се спряла  Mr. Green
Верно ли е толкова очевадно цялото това мърдане на бебо....
Аз още не го усещам щото .... то и не знам какво да очаквам и какво усещам де  Flushed

Айде целувки  Hug

# 96
  • морето и сините вълни :)
ами Фемине миличка вярно е  това с бушуването.Поне аз съм имала такива момменти също.Един ден от едната страна ми стърчаха два крака-ама направо корема ми беше заел формата на незнам и аз какво.Просто си стърчаха две бабуни  от едната страна.А от другата надупен Гъз.И много съм се хилотила с тези неща.Но това става вече към 8-миия месец-тогава започва да му отеснява на детенцето в корема и се издупва наляво-надясно.
А инъче в по ранните стадий си потупвах тумбата и то почваше да рита отвътре като лудо.
Аз сега го усещам когато съм седнала и то повеечето пъти вечер.Но номера с потупването по корема сега не минава-явно му е рано още Mr. Green Mr. Green Mr. Green.
Нищо и ти след  3,4 седмици ще усетиш  тогава ще с ечудиш от де ти е дошло.увството е супер направо

Охххх МОРЕна-ще си изям краката докато ти чета рецептите.Направо станах тука като някое разлигавено куче...От де толкоз бе жена...И аз обичам да готвя ама твойто направо е НЕУПИСУЕМО  chef  chef

# 97
  • София
Между другото една моя приятелка ражда в чужбина и каза, че там понятие "тесен таз" не съществува...  #Crazy
 Та затова се чудя и аз как така тук половината родилки се оказват с тесен таз...

# 98
Бърза, лесна, много вкусна и хич не мирише къщата на риба!!!

Тъ..... взимата си рибка (филенце) праскате го в една тавичка, слатате малко водичка, и я намазвате с майонеза ( все едно си мажете хлебче) слагате отгоре, сол и черен пипер и ПЕЧЕТЕ!! Те това е! Който иска да я пробва ( е аз не мога да се меря с другите) но ми харесва че е бърза и не ми омирисва къщата....[/color]

РЕЦЕПТАТА Е СУПЕР! АЗ ви предлагам да сложите и картофи, нарязани на колелца. По принцип слагам картофите най отдолу, след това отгоре нареждам рибата, три-4 супени лъжици майонеза, разбита с вода, и заливам картофите и рибата! Става супер! cook Няма да съжалявате, ако го опитате  chef Laughing

Последна редакция: пн, 05 мар 2007, 14:33 от vesela_123

# 99
 Mr. GreenМного яко, Ани-бани Mr. Green
Голям купон е сигурно Mr. Green
Татито ни пък онзи вечер ..... легнали сме и нашия се е надвесил над корема ми (коремченцето ми по-скоро) Mr. Green и го оглежда, пули се smile3556 .... гледа го  smile3557 и по едно време .... го побутва с показалец  smile3557 - " Рита ли вече!?"  Flushed
Паднах направо  Mr. Green Като някое лапенце, на което му е интересно и чудно  Mr. Green
Разцелувах си го голямото лапенце и в крайна сметка и двамата чакаме момента, когато ще го усещаме и аз и той  Heart Eyes

# 100
Privet momi4eta,pak 6te vi tormozya na latinica,ama nqma drugo tuk:)
Borynkai az izrazqvam syjalenie za sku4iloto se,no qvno si dosta smela :hug:o4akvame te skoro na liniq.
Za novite mamita welcome
Varnenki bravo na vas,mnogo ste impulsivni,a i snimkite vi si gi biva:)Bravo 4e ste se setili da zape4ate miga:)
Hora ima li nqkoq ot vas-kekava kato men.Vlqzoh v 14 sedmica-daje sled dva dni 6te moga da kaja 4e sym q navyr6ila,t.e. v 4ti mesec sym otvsqkyde i kakto ne bqh povry6tala mnogo-mnogo-ob6to 7 pyti,v sybota i nedelq se razmazah i dvata dni po tri pyti-vyrnah se kilce i polovina nazad.Mnogo e zle polojenieto,Vsi4ko bqh 4uvala,4e se povry6ta ponqkoga i do kraq,ama da zapo4na qkata povry6tane v 4ti mesec ne bqh 4uvala.HELP newsm45 smile3511 newsm12
Kajete kak da se opravqm 4e ne se izdyrja?

# 101
  • София
Здравейте пак  Simple Smile Аз избягах от обучението, защото беше ужасно студено в залата, а и ми обясняват неща, които отдавна ги знам. И без това ги гледах толкова лошо, че ще са доволни, че ме няма  Mr. Green
Сега се сетих, че не съм благодарила на Инчето за прекрасното оформление   bouquet Всеки следващ път става все по-хубаво  Simple Smile
Бенич, този келп за какво ти е? Доколкото знам това е хранителна добавка, която се прави от водорасли и се ползва примерно срещу целулит, затлъстяване и т.н. Мисля че подобрява обмяната на веществата, защото снабдява организма с йод. Да не би да имаш анемия (недостиг на йод)? Знам, че е естествен продукт, но не знам дали се ползва при бременност  newsm78
И аз да се похваля, вече усещам бебо, но все не ми се вярва, че е възможно толкова рано. Иначе при мен усещането е лек гъдел отвътре  Simple Smile
Благодаря на всички за рецептите, както гладувах няколко дена, смятам да си наваксам двойно тези дни, така че давайте в същия дух  Peace Дано на всички спре да им се гади вече и да си хапвате спокойно.
bravy, надявам се да е нещо временно, може би някаква специфична храна го е предизвикала  Thinking Никакви други оплаквания ли нямаш освен повръщането? Ако продължава изпий един деган и хапвай съвсем малко препечени филийки, сухари, соленки или нещо подобно...  Или се консултирай с доктор. Стискам палци да мине бързо и да не се повтаря повече!

# 102
Здравейте мили дами!
Борянка много съжалявам за това,което ти се е случило миличка,но се радвам че бързо го преодоляваш и така трябва да бъде.Сега се радвай на малкото си съкровище и скоро дано почувстваш отново щастието от забременяването.Аз също загубих едно бебче още в началото на бременността и напълно те разбирам,но трябва бързо да се забравят лошите преживявания и да се продължава весело напред.Пожелавам ти вече да преживяваш само приятни и положителни емоции!  bouquet
Честито на всички,които вече усещате мърдането на бебоците!Надявам се и аз скоро да го усетя.
Много време не съм ви чела и като гледам доста темички съм пропуснала,но занапред ще гледам да съм по-редовна.При мен както всичко си беше добре изведнъж започна много да ми се гади и да ми става лошо,та прекарах един доста дълъг период пазейки леглото.След този период пък няколко дни имах болки в корема,което много ме изплаши и пак ми се наложи да лежа почти през цялото време няколко дни.Миналата седмица се чувствах много добре до петък,когато пък получих някакво прокървяване,но слава богу от вчера вече нито ме боли корема,нито имам кървене.Сега чакам дечко да се събуди,да го нахраня и да отида на лекар да ме прегледа и да каже дали всичко е наред или има някакъв проблем.Някоя от вас имала ли е подобни проблеми с кървене или болки и как се справихте с тях?Предварително се извинявам, ако вече сте обсъждали подобни проблеми,но като не съм ви чела от толкова отдавна може и да съм пропуснала.Много ще съм ви благодарна за отговорите!

# 103
Mum, ако това може да те успокои - кървях и през двете си предишни бременности. И сега при тази бременност също. Първо в самото начало, отидох в болница, там ме преглеждаха с кръвни тестове, видеозони и гинекологичен преглед, но не ми дадоха абсолютно никакви лекарства. В България при първата бременност ме приеха в болница заради кървенето. При втората прокървих два пъти. Първия път отидох на лекар, той ме прегледа, но ме пусна вкъщи. Втория път ме приеха в Шейново без дори да ме преглеждат, защото според тях всяка бременна с кървене постъпвала автоматично в болница. Докато си взема багажа от вкъщи и отида пак кървенето беше спряло, но те пак ме взеха в болниза и ми даваха много лекарства. И започнаха постепенно да спират различните лекарства, накрая ме оставиха 2 дни без никакви лекарства и трябваше да ме изписват на следващия ден, и аз прокървих пак в 5 часа следобяд. Отидох на дежурния лекар в Шейново (аз нали си лежах там), ама той ми каза да чакам за визитация на другия ден в 9 часа и там да кажа какво ми има. И не ми даде никакви лекарства #Crazy, нито ме прегледа, под предлог че "То ако е тръгнало, нищо не може да го спре". Аз го питах защо тогава е трябвало сума ти време да лежа в болница и да пия лекарства, а той ми каза "За да ви следим" Sick След една безсънна нощ с подновено кървене и без никакви лекарства насред Шейново, на другата сутрин на визитацията просто се направих на ударена и не казах за кървенето. Отидох си вкъщи, кървях още известно време и след това спря от само себе си.
На Запад се смята че спонтанниат аборт или е предивзикан от някакви аномалии на бебето, или ако има кървене то ще си отзвучи само. Както стана с мен всъщност. Сега от 2-3 дни пак започнах да кървя, съвсем малко и с големи прекъсвания. Чудя се дали да ходя в болницата, май ще се обадя първо за консултация по телефона. Абе хем знам че не ми е за пръв път това кървене по време на бременност и че ми минава, ама пак ми е леко тревожно. Може би е нещо като цветна бременност, тия дни трябваше да ми е цикълът ако не бях забременяла. Вчера се разрових в Интернет и прочетох че 50 % от случаите на кървене водят до спонтанен аборт. Мам, стискам ти палци Praynig Стискам и за себе си.

# 104
  • София
Ваня, понеже на мен това ми е първа бременност като ти четох поста се сетих за нещо, което беше разправяла майка ми с мен в корема й  Mr. Green
Та, значи .... пътувала тя в градския транспорт (аз съм девичка, родена на 02.09), та вече лятото в напреднала бременност с една тънинка рокля по нея е седнала в автобуса  Satisfied и пътува си спокойна тя .... пък мен отвътре ко ме е прихванало    #Milti  angel008 и като съм се разбушувала и корема й лаш - наляво, лаш - надясно  smile3544 и хората я гледали  smile3556 и тя наща  smile3557 цапнала ме веднъж-дваж..... по тумбака си, та .... съм се спряла  Mr. Green
Верно ли е толкова очевадно цялото това мърдане на бебо....
Дааа. bowuu Grinning И е много сладко - вижда се как се "изтяга" бебо.

Мога да се похваля, че и аз пак готвя - горкият ми мъж на всяка манджа ми повтаря "много вкусно, много" (ама те вярно стават много сполучливи, чак взе да ми липсва готвенето, ама като нямах силици). Обаче с чистенетооооо - трудна работа, докато измия чиниите и вече съм се изморила, кръста ме боли. Whistling Добре, че мъжлето се занимава с малкия.

Мами, има ли от вас които се боядисват? Аз не съм се боядисвала вече 2 месеца  Rolling Eyes и имам сигурно 2 см. корени, доста е грозничко вече. Ама съм решила да устискам докато вляза в 4-тия месец, та след седмица ще се разкрася. Flutter (Колеги и приятели даже ме питат дали ще си пускам естествения цвят  Crazy - ми че аз ако искам ще си прасна кестенява боя, няма да ходя тъй шарена я.)

Общи условия

Активация на акаунт