🌴 Островът на 100-те гривни - премиера - тема 4 (06.10 - 13.10)

• 36 717
  • 1 003
  •   1
Отговори
# 180
А това трябва ли да го гледаме?

И тя защо ходи така пред всички? Не й хрумва да се понаметне.

Тя и да се наметне, ще скрие грозната пластмаса, ама неуспешната ринопластика няма да може.

# 181
  • София
Най-накрая да видя и моята Маринка в битка.
Ех, не и се получиха добре нещата, но беше близко и в двете игри.
Не е тази машина, каквато беше в Максимал, където побеждаваше истински атлети и далеч по-адекватни съперници от тези на острова. Явно раждането на второто и детенце си е оказало влияние на формата, а разбира се и глада и влагата на острова. Изглежда ми страшно изпита, направо скулите и са вдлъбнати.
Шериф плува доста, нормално е да дръпне на жените дори и само с 1 курс плуване.
Обаче Марина се справи най-бързо с топките и на пъзела беше най-адекватна и всъщност много близо до това да спечели. Другите нямаха идея какво правят. Шериф някак си беше наредил основата, Рената също, но до там. За първи път видяхме дузпи този сезон. Логичен беше изборът на Тренера, въпреки че ми стана неприятно. Марина му е по-скъпа, но няма как да рискуват след два поредни провала при изборите и стратегиите. Не мога да го критикувам, че не ги върна на пъзела, където шансът да спечели Марина е голям, но за плуването беше 100% сигурна победа за техния лагер и след това шанс за Марина във втората игра, защото тя дори и в тази си форма е много по-добра от Рената и Ванеса. Кой да предположи обаче, че ще се падне такава игра в която хора от един лагер могат да си помагат. Много се подразних, въпреки че правилника го позволява. Никакъв феърплей! Иначе Марина щеше да си победи комфортно и сега да е с 4 гривни.
Тя е моралният победител и ако впоследствие напусне играта заради това нещо ще е една огромна несправедливост и поредна пробойна в правилата на формата! 😠🤧
Все пак всички и отдадоха заслуги, от всички лагери и тя беше големия герой.
Така че вярвам ще и бъде даден шанс да си върне двете гривни или да бъде евентуално спасена с допълнителна гривна от който и да е златногривен.

Не знам какво се случва с това колело ама Тренера за втори път, лагер Мимоландия за пети път. Някой горе в небето (богове ли са, що ли са...) никак не обичат лагер 1... Имат най-много гривни, а само 2 пъти дискът е посочвал техния лагер. Първите два пъти и след това 8 поредни неуспеха?!
Миро най-вероятно ще се пусне срещу някои слабаци. Ама то не останаха много опции вече.
Петя на 100% ще играе, след което ми е тъмна Индия. Да видим дали Миро ще има топки да избере Венци.

Между другото това с врътката за плуването за храната, което ще е по-същото време когато ще е битката за златната гривна е много яка хрумка. Така се поставя дилемата пред всеки лагер: битка за храната или битка за единствения и безценния? Хехе. Разбира са, че битката за провизии ще е ключова и който лагер спечели и заграби огромната част от храната ще се превърне в тежък фаворит. А този, който ще финишира последен най-вероятно ще се разпадне.

Относно конфронтацията между Нина и Мая съм на страната на Нина, защото тя има пълното право да се защити и да направи всичко по силите си, за да остане в играта, независимо по какъв начин. Мая и Бистра са решили да колят и бесят в техния лагер и открито си казаха, че не са племе и само спят един до друг. Еми тогава какво искат? Отчет ли да им дава Нина с кого говори и за какво? Значи Мая и Бистра искат да се отърват от Нина, Ина, Мимо и дори Алекс (който много се опитва да лавира и да се разбира с всички ама няма как да стане ; бтв: дано е видял сега синхроните на Бистра по негов адрес), а те да не правят нищо по въпроса и да лежат и да чакат съдбата си?

Много ме е яд за Еляса. Жалко. Беше ми един от фаворитите. А пък Кънчо, който в началото хейтвах таман ми хареса и си го заплюх и него и той също си замина.
Огромен, огромен малшанс. Предаването загуби двама от най-стратегическите играчи, да не кажа най-големите изобщо в сезона и това ще се отрази адски много на нивото. Понякога си трябва и пусти късмет. Жалко. Много, много жалко.
Рената с тези 7 гривни дали ще се превърне в изненадата на сезона или пък ще е най-големия кръводарител във фаза 2? Милата. Симпатична ми е, изглежда наистина много духовен човек с който можеш да си говориш за всичко и да водиш забавни и непринудени разговори. Борбена е, раздава се, ама не знам, вижда ми се победима на много игри.
След като днес и Марина леко се пропука то наистина женския каст ще се окаже слабичък. Жалко. Бях прогнозирал още на старта на сезона, че на финала ще има поне една жена (визирайки именно Маринчето разбира се), ама сега ми е все по-малко вероятно.
Да не забравяме за Вера, която загуби две игри, но се представи чудесно, освен това е много добра и социално и стратегически. Само дето е със само  1 гривна към момента.
Друга жена, която изненадващо може да стигне страшно далеч е Биляна, която се е закачила за четворката и те ще я пазят на всяка цена. Дано да изпитва истински емоции към Берке, защото ако го използва само за стратегията ще е много гадно. Но го има в играта разбира се. Всеки със своята си тактика както се казва.
Искрено се надявам поне единия финалист да е жена. И все още всички мои фаворити от нежния пол са в играта, но след като изгледах всички битки дотук не съм голям оптимист...

# 182
А това трябва ли да го гледаме?

И тя защо ходи така пред всички? Не й хрумва да се понаметне.
РадУ, ти ли си Trollface ?

Мдам, доста грозно да е по тв, докато вечеряш. "Направените" жени като заслабнат прекалено на острова и става страшно...

# 183
Не знам какво му е на този женски каст, който е единственото, което движи интригата, че не ви харесва.

От Рената ми е по-неприятна само Ванеса, но я играят умело играта.

# 184
Рената ще е най-големият донор за гривни във втора фаза. Някой реши ли да се пуска на директна елиминация и не си я избере, направо да трие играта.

# 185
  • Другата България
Аз съм с противоречиви чувства от този епизод.
Малко емоционален ми дойде.  Вече писах, не веднъж, че много харесвам Марина. Харесвам я като играч, гледах я в Максимал, където спечели, а и е от Плевен – градът, в който е втората половинка от сърцето ми. Знам, че случилото се беше част от играта, правилата и т.н., но буквално се разплаках, гледайки я как се мъчеше и бореше сама, до последно, не се отказа, и почти ги беше “била“, сама, двете нумероложки. Браво на тази млада жена, каквото и да се случи с нея във формата, тя вече е победител. И тук нагледно показно как приказките на Рената за “морал и бла бла“ отидоха в Тихия океан, в момента, в който стана въпрос за “камп и човек от кампа“. Затова никога не казвай “хоп“, преди да си скочил.
/Това да гледаш на лаптоп и без реклами си има предимства, докато Марина се мъчеше с кофите, на заден план, в публиката при другите една от жените беше седнала с гръб към пясъка, с ръце на главата, два пъти си връщах – Вера. Сега, може да не съм разбрала реакцията ѝ правилно, но ме впечатли момента/.
Иначе, друг момент, който не одобрявам е този, в който тренера “клекна“ на Шериф. Сякаш искаше да му се реваншира заради миналия път, в който той беше изтеглен от диска. Трябваше да даде втори шанс на Марина, той сякаш се уплаши. Да, Шериф е плувец, но ето на – Ванеса за малко не го победи, ако още малко се беше замотал за ключа….какво му “козируват“ толкова на този Шериф, какво като е човек на Сами, който пък е човек на Гуспата, който пък е част от екипа, и т.н.? Играта обаче, битката, тази на Шериф, Марина, Ванеса и Рената беше страхотна, една от най-добрите от началото на формата. Искам да видя кой ще го нареди този пъзел, дано го разиграят отново.
И крайно време е и тренера, като най-възрастен, да осъзнае, че тази игра не е на “кемпове“, а е индивидуална. Един – двама съюзници, но верни и сигурни, са ти по-важни и ценни от 12, които в първия удобен момент ще те жертват в името на личната си цел.
За Еляса не съжалявам, можеше да е ок като играч, но няма как да разберем. Иначе като човек – дано да е оздравял напълно, случилото се е много неприятно, на когото и да се беше случило, щеше да е неприятно. Няма по-ценно нещо от здравето.
Мая нарече Нина “статист и турист“. Голям смях. А самата Мая каква е – илюзионист? Щрак с  пръсти, и Бистра носи гривни. Щрак втори път – Бистра носи храна. Щрак трети – Бистра носи златна гривна. Всички останали са публика. Щрак четвърти – а, диска изтегли Миро, на Бистра не ѝ се играе, обаче, ще е добре да играе, Бистра, не тя, и Миро, отново не тя. /Да, знам че не може с едната си гривна, принципът е важен./
И Бистра се съгласява – няма не искам, няма недей, щом шефа е казал, няма злодей – изпълняваш. Ей на това му се казва манипулатор, показно им прави, и Сашко успя да убеди, ама той е лесен всъщност – с всеки е, щом той самия не трябва да прави каквото и да е, различно от това да разсъждава.
Обаче, не мога да ѝ призная, че казаното за Нина си беше вярно, и тук ми се “връзва“ казаното от Кънчо – тя буквално се моли, за да я оставят още време, да изживее мечтата си. Много тъжно. Буквално се молеше на Влади да я спасява, освен тъжно, беше и грозно. Много грозно.
Сашко продължава да ме дразни с поведението си, наистина на “фурнаджийска лопата“, толкова се е омотал горкия в стремежа си да играе с всички – и с Миро, и с Бистра и Мая, и с Влади, и с кой к’вото предложи, че не знае кога, къде и пред кого какво да каже. Той е с всеки, който не го праща на “битка“.
И ще завърша с една мисъл на Гогов, от колекцията “златни мисли“. За Миро.
“Той е много хитър. Направо си е умен“.
Дано Миро го докаже.

# 186
Рената е лицемерна. В предишната серия говори за морал, а в следващата го погазва. Добре, не е в разрез с правилата да помогне на Ванеса, но да не беше говорила толкова високопарно предната серия, повече щях да приема хода.
А като е позволено всичко, можеше ли някой от публиката да отиде да помага на играчите?!

Нина не знае къде е отишла. Искала да намери приятели. Тази жена има комплекси. Не можа да се защити и изглеждаше жалка като молеше да остане в играта.

Много як лаф на Гогов "Миро е много хитър, направо е умен". 😃
Дано правилно си изиграе картите Миро. И продукцията да не му бърка името (докато говореше на единия синхрон, бяха го прекръстили на Владимир 😁).

Марина в новият ми фаворит. В първата игра направи обрат и за малко да спечели. Във втората се бори до край, дори редеше пъзела по-бързо от онези двете.

# 187
  • София
Много нечестно беше двама срещу един, пък било то и не против правилата на предаването. Против всякакви човешки правила е. Още по-неприятна ми стана Рената. Жалко за Марина, много я харесвам.

# 188
Толкова, ама толкова съвпада мнението ти, Мери, с моето този път, че няма начин да не го цитирам цялото. Абсолютно, на сто процента подкрепям всяка една дума...
И на мен ми беше тегаво да гледам битката на Марина, някак ми приседна. Защото да- чисто човешки беше толкова несправедливо (а и тя очевадно беше на косъм да ги бие двете "умници"), а в същото време не мога да отрека, че това беше изключително добър стратегически ход и в крайна сметка това е просто една игра. Рената отлично знаеше, че може да жертва една, защото ще получи тези на Еляса.

Аз съм с противоречиви чувства от този епизод.
Малко емоционален ми дойде.  Вече писах, не веднъж, че много харесвам Марина. Харесвам я като играч, гледах я в Максимал, където спечели, а и е от Плевен – градът, в който е втората половинка от сърцето ми. Знам, че случилото се беше част от играта, правилата и т.н., но буквално се разплаках, гледайки я как се мъчеше и бореше сама, до последно, не се отказа, и почти ги беше “била“, сама, двете нумероложки. Браво на тази млада жена, каквото и да се случи с нея във формата, тя вече е победител. И тук нагледно показно как приказките на Рената за “морал и бла бла“ отидоха в Тихия океан, в момента, в който стана въпрос за “камп и човек от кампа“. Затова никога не казвай “хоп“, преди да си скочил.
/Това да гледаш на лаптоп и без реклами си има предимства, докато Марина се мъчеше с кофите, на заден план, в публиката при другите една от жените беше седнала с гръб към пясъка, с ръце на главата, два пъти си връщах – Вера. Сега, може да не съм разбрала реакцията ѝ правилно, но ме впечатли момента/.
Иначе, друг момент, който не одобрявам е този, в който тренера “клекна“ на Шериф. Сякаш искаше да му се реваншира заради миналия път, в който той беше изтеглен от диска. Трябваше да даде втори шанс на Марина, той сякаш се уплаши. Да, Шериф е плувец, но ето на – Ванеса за малко не го победи, ако още малко се беше замотал за ключа….какво му “козируват“ толкова на този Шериф, какво като е човек на Сами, който пък е човек на Гуспата, който пък е част от екипа, и т.н.? Играта обаче, битката, тази на Шериф, Марина, Ванеса и Рената беше страхотна, една от най-добрите от началото на формата. Искам да видя кой ще го нареди този пъзел, дано го разиграят отново.
И крайно време е и тренера, като най-възрастен, да осъзнае, че тази игра не е на “кемпове“, а е индивидуална. Един – двама съюзници, но верни и сигурни, са ти по-важни и ценни от 12, които в първия удобен момент ще те жертват в името на личната си цел.
За Еляса не съжалявам, можеше да е ок като играч, но няма как да разберем. Иначе като човек – дано да е оздравял напълно, случилото се е много неприятно, на когото и да се беше случило, щеше да е неприятно. Няма по-ценно нещо от здравето.
Мая нарече Нина “статист и турист“. Голям смях. А самата Мая каква е – илюзионист? Щрак с  пръсти, и Бистра носи гривни. Щрак втори път – Бистра носи храна. Щрак трети – Бистра носи златна гривна. Всички останали са публика. Щрак четвърти – а, диска изтегли Миро, на Бистра не ѝ се играе, обаче, ще е добре да играе, Бистра, не тя, и Миро, отново не тя. /Да, знам че не може с едната си гривна, принципът е важен./
И Бистра се съгласява – няма не искам, няма недей, щом шефа е казал, няма злодей – изпълняваш. Ей на това му се казва манипулатор, показно им прави, и Сашко успя да убеди, ама той е лесен всъщност – с всеки е, щом той самия не трябва да прави каквото и да е, различно от това да разсъждава.
Обаче, не мога да ѝ призная, че казаното за Нина си беше вярно, и тук ми се “връзва“ казаното от Кънчо – тя буквално се моли, за да я оставят още време, да изживее мечтата си. Много тъжно. Буквално се молеше на Влади да я спасява, освен тъжно, беше и грозно. Много грозно.
Сашко продължава да ме дразни с поведението си, наистина на “фурнаджийска лопата“, толкова се е омотал горкия в стремежа си да играе с всички – и с Миро, и с Бистра и Мая, и с Влади, и с кой к’вото предложи, че не знае кога, къде и пред кого какво да каже. Той е с всеки, който не го праща на “битка“.
И ще завърша с една мисъл на Гогов, от колекцията “златни мисли“. За Миро.
“Той е много хитър. Направо си е умен“.
Дано Миро го докаже.

# 189
  • Be realistic - plan for a miracle.
И аз съм напълно съгласна с Merri An.
При Бистра е стокхолмския синдром и изкривената психика от Нешката, чието име постоянно гледа да вмъкне някъде. Всъщност на нея й е комфортно точно това - да има всесилен господар, който сочи с пръст и тя изпълнява. На нея й е хубаво така. Трогателен е паралелът, който е направила с годините си в гимнастиката - същия патос в отношенията с Мая, каквито по принцип такъв тип спортистки имат с треньорките си. Просто сега треньорката й я няма и се прикрепя към най-senior човека от сферата, който неслучайно се оказа наблизо. На мен лично са ми много интересни такива автоматично заемани роли и пресъздаване на по-младежки/детски моменти от живота. То е едно псевдо-преизживяване на всичко, което по принцип й се е случвало и моделите, които следва.

# 190
  • I Love You 3000
Само едно не разбрах..... Защо Нина толкова драпа да остане там? И каква точно й е мечтата?
И тя ли иска да е инфлуенсърка?! На какво? И ако е така , наистина ли си мисли , че от 30 човека , които половината са до лакти с гривни и се борят ежедневно за още , продукцията излъчва баш нея как се плацика във водата примерно. С тази една гривна от още първата седмица и при образи като Мимо, Грозденка и Глорията , те баш нея ще излъчват , че контент да прави , че инфлуенсър да става.
Верно е ново предаване и не знаем кой по колко ще го дават, но все пак са 30 човека. А тя дори не е и от първите пет едногривни, които може да са интересни за продукцията.
Иска и тя да е като Мая(защото видимо тя е там за инфлуенсърство после) - но тя не се спря от схеми. А Нина с нищо не е интересна нито сега , нито после.
Каква ще да е тази мечта да гниеш на един плаж , без храна и с всякакви опасни твари и  да нямаш никакъв шанс срещу , който и да било в игри? Дава си сметка че с Мимо и Ина са най- зле от 30 човека,  ама иска да седи, че й било мечта Head Band

# 191
И аз това се питам. За какво им е на тези без никакъв шанс да стоят там? Да гладувят, да се пекат на 40 ° , да прогизват от дъжд...

# 192
Ето ги тук отговорите:
https://www.btv.bg/shows/ostrovat-100-grivni/uchastnici/nina.html
иска приключение, да отслабне (била е доста по-слаба доскоро), да намери приятели, да си премисли живота.
И не е казала, че не иска да играе, просто не иска да е поредната жертва на Мая. Можеше много по-добре да си изиграе картите, направо лоши ги изигра, но явно не и липсва смелост.
Много ми хареса паралелът между Мая и Нина от страна на предаването. Почти на една и съща възраст са, имат по две деца, разделени са от скоро - да имат общо.

Последна редакция: вт, 08 окт 2024, 09:15 от Одри ♡

# 193
Струва ми се, че си взима почивка от майчинството там Joy и по-скоро се опитва да протака реалността, която я очаква навън
С това поведение не виждам как ще намери приятели

# 194
  • София
Не ми хареса каква направиха с Марина, тя се би достойно и беше на крачка от това да нареди пъзела. Рената се нареди на едно с Мая по неприятност при жените.
Нина е едно с Мимо и Кънчо - за нищо не стават, но имат претенции

Общи условия

Активация на акаунт