🌴 Островът на 100-те гривни - премиера - тема 4 (06.10 - 13.10)

• 36 724
  • 1 003
  •   1
Отговори
# 225
Естествено, че Шериф засече Ванеса целенасочено. При добро и бързо плуване и наличие на изоставане, това беше абсолютно правилен ход. И аз бих го направила, логично е Simple Smile
Тренерът избра плуването, защото това беше единственият им сигурен елемент за спечелване от техен човек. На всяко от останалите имаше шанс да спечели и някой друг.

# 226
Между другото, дори така както играеха две срещу Марина (това е позволено) тя пак имаше шанс да ги бие - ако беше играла и тя „мръсно“. Но тя също като Тренера е много чист образ (и вероятно няма да стигне далеч) - не ѝ дойде наум за подлост. Аз веднага се сетих решението.
Щом е позволено всичко (без физическо насилие):

Трябваше да вземе един голям камък да го хвърли силно в пъзела им, да „отбележи страйк“ и докато те се суетят над парчетата тя да нареди своите. А още по-хубаво ако запамети докъде са стигнали и препише.

Но за такъв тип игра се иска определена психологическа нагласа. Марина, Тренера, Грозденка и голяма част от играчите в лагер 2 не са с такова мислене („целта оправдава средствата“), а ратуват за феърплей. Няма да стигнат далеч по този начин.
Точно за това дуото Мая-Бистра е успешно, а Тренера - не! За да играеш чисто и да биеш трябва да си много, ама много добър.

Little Miss Ratatouille,
да, така е. Шериф засече Ванеса целенасочно. И това беше гениален ход! Той направи "изпреварване", застана до нея и после мина зад нея, с цел тя да "набие спирачките" и да я забави. Удивен съм че Ванеса не се сети първа да застане на пътя му. При това Шериф направи да изглежда така, сякаш неволно го е направил и просто прави грешна корекция на курса.

# 227
tfn2k, Тренера въобще не разсъждава играта през призмата на това кой какво умее. Според него щом някой е нахъсан - значи че успее. Странен ми е тоя тренер. Един треньор трябва да преценява личните качества на всеки.
Беше решил че златната гривна трябва да е непременно в лагера, оттук нататък видя че Шериф се справя добре във водата и го бутна на морска битка. Въобще не е мислил за Марина и че има вероятност тя да се провали на втората битка. Сега пак ще охка и пъшка, че не искал така да става

Цитат
"Тренерът въобще не мисли в играта" и изречението свършва дотук просто Smiley . Иначе това, че си треньор по шах, не те прави непременно добър треньор по конна езда. Ясно е, че има някакви фундаментални принципи, които се припокриват за всички треньори, но той не ги прилага във физическата игра , а в неговата "социална", където им "преподава" безумни , морални уроци. Готин типаж е, но си е баш за Максимал и дотам. Ако беше в Игрите, щеше да е Дунев 1към1 -  силен на арената и абсолютно неориентиран във всичко друго.

Последна редакция: вт, 08 окт 2024, 14:26 от tfn2k

# 228
Ясно е, че не добър във всичко, но един треньор (по каквото и да треньор) трябва като фундаментален критерии да е добър психолог, да мисли какво ще направи противника, как да го парира, какви качества притежават твоите сътезатели. Ако е отборна игра - кой човек да пуснеш в игра.
Тоя тренер за мен е един слаб тренер. Сега вярно, че е инструктор по каскади, ама не мога да повярвам че при каскадите, вижда че един може да скача добре с кон и пръв пред всички, но не и с мотор и му дава сътезание с мотор за "дузпи". Това значи че той няма елементарен поглед върху играта и играчите.
Тоя тренер (инструктор) живее с някакви понятия отпреди 30 години че не трябва да има сърдити и всичко е забавление. Той никога няма да спечели.

tfn2k като искаш да цитираш някого просто кликни цитирай, долу отдясно. Или пусни текста за редакция, огради го и дай кавичките (цитирай) В момента дори за мен - който знам какво съм писал - мие трудно да отсея къде свършва твоя пост и къде почва твоя.

например така
Цитат
tfn2k, Тренера въобще не разсъждава играта през призмата на това кой какво умее. Според него щом някой е нахъсан - значи че успее. Странен ми е тоя тренер. Един треньор трябва да преценява личните качества на всеки.
Беше решил че златната гривна трябва да е непременно в лагера, оттук нататък видя че Шериф се справя добре във водата и го бутна на морска битка. Въобще не е мислил за Марина и че има вероятност тя да се провали на втората битка. Сега пак ще охка и пъшка, че не искал така да става

Последна редакция: вт, 08 окт 2024, 14:25 от Лорд Сняг

# 229
  • Враца
Аз, не разбирам защо е позволено?
Нали не е отборна игра , а индивидуална?
Или са решили, че всеки може да помага на другите , в негов си ущърб?

# 230
Защото никъде не е забранено на отделните индивиди да играят като отбор. Ако искат - може 3 души да се обединят срещу един, а после да се сътезават помежду си. Играта не е чисто индивидуална, тя е индивидуална но има някакъв елемент на отборност. Това дали ще работиш  в отбор зависи изцяло от теб, никой не те задължава, но и никой не ти забранява

Водещият принцип е - всичко което не е изрично забранено е позволено (без физическо насилие)

Целта е да се стимулира мозъка на играчите, да се види кой колко е съобразителен, кой колко е нагъл и пр. т..е. как действат в екстремни условия.

Последна редакция: вт, 08 окт 2024, 14:55 от Лорд Сняг

# 231
  • I Love You 3000
Този Тренер и той образ го раздава. Чете морал на Грозде за това , че си е оставила гривните в банята и я мързи да си ги вземе; После не си измил менчето дето е стояло цял ден на пясъците и са го препикавали какви ли не животни,ами директно пльоснал ориза вътре и ударил на камък, ама Секолючки му не го бил мил преди ден и половина. И явно на всички е омрънкал по цял ден , щом Киро го посрещна с "Дано този път си ял". И накрая за половин гризка бананче залага капани да лови "вещици" и да ги линчува публично.
Ненормална работа. Да вземат да го пращат да се прибира в България , че както е тръгнал да хваща тен и да слабее, ще вземат да го забравят там като го помислят за някой от Филипинците Blush

П.С. И пак да питам - Какъв точно му беше капанът? Хвърли банана на масата и рече на оператора да го варди с камерата ли? Някой разбра ли?

Последна редакция: вт, 08 окт 2024, 15:11 от LovE_

# 232

Марина в първата игра имаше съвсем реален шанс да бие. Освен Рената никой дори не я бе доближил, може би още минута -две и трябваха. То като говорим за силни играчи, трябва да се гледа не как стартираш, а къде си на приключването от играта. Има хора които си пестят силите в началото

Това не е така. Вторият, който беше най-близо беше Шериф, а не Рената. Рената още се суетеше на първите колони, а Шериф ги беше наредил.

Относно това:
Цитат
Между другото, дори така както играеха две срещу Марина (това е позволено) тя пак имаше шанс да ги бие - ако беше играла и тя „мръсно“. Но тя също като Тренера е много чист образ (и вероятно няма да стигне далеч) - не ѝ дойде наум за подлост. Аз веднага се сетих решението.
Щом е позволено всичко (без физическо насилие):

Трябваше да вземе един голям камък да го хвърли силно в пъзела им, да „отбележи страйк“ и докато те се суетят над парчетата тя да нареди своите. А още по-хубаво ако запамети докъде са стигнали и препише.
кое гарантира, че дори да се беше сетила и изпълнила номера с хвърлянето на камъка, другите две нямаше да направят същото към нейния пъзел

# 233
  • София
В статия от 2009-а "20 въпроса към..." Мая отговаря как търпи критика:
Скрит текст:
13. Как ти се отразяват критиките?
- Приемам абсолютно всички критики и според мен това е много полезно за усъвършенстването на личността. Хората трябва да умеят да понасят критиките. Аз лично също много критикувам и се надявам хората около мен да не ми се сърдят. Ако не можеш да понасяш критика, може би не си способен да се промениш. Аз благодаря на хората, които ме критикуват и ми казват истината в очите, защото за мен това е много полезно.
(Но я поздравявам за любимата й музика (ако е вярно), тя споделя:
Имам органическа непоносимост към чалгата и към всички фолк неща, като например „вафли" в косите. Като видя някое момиче с „вафли" в косите ми идва да взема една картечница. Ако един ден ме видиш с „вафли" да знаеш, че нещо съм се побъркала. Иначе слушам музика, която не е комерсиална. Слушам и хаус. Меломанка съм и без музика не мога да живея.)
https://www.rgym.info/forum/viewtopic.php?f=91&t=12507

Последна редакция: вт, 08 окт 2024, 16:09 от EmBrother

# 234
Този Тренер и той образ го раздава. Чете морал на Грозде за това , че си е оставила гривните в банята и я мързи да си ги вземе; После не си измил менчето дето е стояло цял ден на пясъците и са го препикавали какви ли не животни,ами директно пльоснал ориза вътре и ударил на камък, ама Секолючки му не го бил мил преди ден и половина. И явно на всички е омрънкал по цял ден , щом Киро го посрещна с "Дано този път си ял". И накрая за половин гризка бананче залага капани да лови "вещици" и да ги линчува публично.
Ненормална работа. Да вземат да го пращат да се прибира в България , че както е тръгнал да хваща тен и да слабее, ще вземат да го забравят там като го помислят за някой от Филипинците Blush

П.С. И пак да питам - Какъв точно му беше капанът? Хвърли банана на масата и рече на оператора да го варди с камерата ли? Някой разбра ли?

"Капанът" беше такъв че по изчезналия банан установи че наистина има крадец (т.е. "откри топлата вода"). Явно не е наблюдавал кой се доближава до банана, а само дали ще изчезне.
Неговото поведение ми напомня на учителите ми отпреди 30 години - когато на някой му изчезнеше учебника учителят ни строяваше и със строг глас казваше "учебника да се намери". Нямаше наказания, нямаше претърсване, явно се разчиташе на морала на хората

Опитите да се превъзпитава човек на 21 години (при това не си му родител) за мен са пак в тази насока - застиналост на мисленето отпреди 20-30 години че като апелираме към личният морал със строт глас виновника ще се покае.
Тренера не се усеща как става смешен.

П.С. ориз като купя от магазина поне 5-6 пъти го пречиствам като  с шепата го разстилам. Тренера какво очаква от екстремни условия в дивото? Той да се благодари, че има храна.

Последна редакция: вт, 08 окт 2024, 15:37 от Лорд Сняг

# 235
В статия от 2009-а "20 въпроса към..." Мая отговаря как търпи критика:
Скрит текст:
13. Как ти се отразяват критиките?
- Приемам абсолютно всички критики и според мен това е много полезно за усъвършенстването на личността. Хората трябва да умеят да понасят критиките. Аз лично също много критикувам и се надявам хората около мен да не ми се сърдят. Ако не можеш да понасяш критика, може би не си способен да се промениш. Аз благодаря на хората, които ме критикуват и ми казват истината в очите, защото за мен това е много полезно.
(Но я поздравявам за любимата й музика, тя споделя:
Имам органическа непоносимост към чалгата и към всички фолк неща, като например „вафли" в косите. Като видя някое момиче с „вафли" в косите ми идва да взема една картечница. Ако един ден ме видиш с „вафли" да знаеш, че нещо съм се побъркала. Иначе слушам музика, която не е комерсиална. Слушам и хаус. Меломанка съм и без музика не мога да живея.)
https://www.rgym.info/forum/viewtopic.php?f=91&t=12507
"Ненавиждам чалгата", но сме с чалга визията като всички кифли по чалготеките 😉. Явно от едно време говори глупости още.

# 236
Това да хвърлиш камък ми се струва съвсем прекалено вече, то става съвсем слободия.

# 237
А защо не?

Преписването - позволено
Подсказването - позволено
Това да препречиш пътя на някой във водата - позволено
краденето на храна - позволено
издърпването от ръце-  позволено
несподелянето на храна - позволено
Съюзяването на играчи - не е срещу правилата
Според мен  щом така стоят нещата и щом няма директна физическо насилие всичко е позволено спокойно може по какъвто искаш начин да развалиш чуждия пъзел и това е позволено.

# 238
Това да хвърлиш камък ми се струва съвсем прекалено вече, то става съвсем слободия.
100% няма да го разрешат, защото игрите няма да имат край, тъй като и двата отбора ще го ползват постоянно тоя метод. Единствено дребни хитринки са позволени (като препречването на Шериф пред Ванеса) и такива работи, но да ходиш и да буташ нещата на другия няма как.

# 239
А да отидеш и със силата да изтръгнеш от ръцете на някой тенджерата със златната гривна е позволено (Дзами от ръцете на Яна)
това е "дребна хитринка"
П.С. игрите ще имат край -правят дузпи или фотофиниш - и готово

Общи условия

Активация на акаунт