🌴 Островът на 100-те гривни - премиера - тема 4 (06.10 - 13.10)

• 36 197
  • 1 003
  •   1
Отговори
# 810
  • Другата България
Скрит текст:
Аз стисках палци на Мимо-вците, защото тъкмо почнаха да се обособяват като екип и исках да видя някаква промяна при тях. И се представиха много добре, всъщност. Само на няколко кг разлика от повярвалите си Лагер 1.
А и ако Нумеролозите бяха 3-ти, съвсем щеше да стане интересно при тях. Приземяване и т.н., че съвсем се оядоха там.

Хареса ми епизода, беше динамичен. Не знам какво отношение да взема към променените правила в последните минути преди старта. Аз - за разлика от повечето тук, някои от които претендират, че са много навътре в нещата - не си правя илюзии, че намесата на продукцията ще е нулева. Не знам кой може да си въобрази нещо подобно въобще. То това го няма никъде по света, по никои реалити и тв формати. Защо се очаква с Гривните да е така, непонятно ми е.
JoyJoyJoy
Точно така - претендират, но разбира се, ние знаем /аз поне знам/, че никой не е “вътре“ никъде, напротив - много “навън “ е, и всичко са доводи, хипотези, предположения, този казал на оня - тоест ЕЖК, и цоп - що да не го кажа и аз някъде, за да прозвуча авторитетно. Joy Но поне е забавно, и вероятно има зрители и читатели, които се “връзват“, въпреки интелигентната аудитория на формата, по принцип.
Иначе, съм ок и за другото. За това, че няма продукция, която да не се меси изобщо в играта на участниците в който и да е формат. Много пъти сме писали - целта не само на тази, а по принцип на всяка една продукция е рейтинг, интерес и т.н. Затова и се бутат напред по всевъзможни начини скандални участници, и такива като Мимо-Гарсия, Дзами, Грозденка - защо беше вкарана тя, заради красотата си ли? Само? Риторичен е въпроса. Но, няма продукция, която да надмине тази на “Игри на /не/волята“ не само по намеса в правила и битки, а и по манипулации на отношения, спуснати готови реплики, преигравани битки, нагласени такива....и т.н., и т.н. Тупарев&Тушев&Вито са не само пионери в тази област, те са вече ветерани, и е смешно да се сочи с пръст Ники Николов само защото си е позволил да направи конкурентен формат на изброените. В който също /вероятно/ има намеса, има пропуски, има грешки, има “изненади“ . И отново вероятно, тепърва ще има.
Здравейте, като участник във формата искам да попитам смятате ли, че образите ни в предаването кореспондират с реалните такива? И също според вас има ли смисъл да обясняваме конкретни ситуации, които са представени тенденциозно по различен начин с цел доизграждане на даден образ? Питам защото има доста от участниците, които страдат от това по мое наблюдение.
Аз лично, като изгледала много ТВ формати, съм сигурна, че има образи, които наистина са представени ....не точно тенденциозно, но според зависи от ситуацията и останалите участници в нея. Това по принцип. От друга страна обаче - човек от истинската си същност не може да избяга, освен ако това не е било предварителната му цел и нагласа.
Иначе, не разбирам въпроса - къде да обяснявате, тук в темата ли? Не рискувате ли да се разкриете?

# 811
Аз лично не гледам на участниците като на реални хора, а като на екранни образи и всеки има някаква отредена стойност и роля в сюжетната линия, която продукция иска да развие. Но съм сигурна, че повечето зрители не го възприемат по този начин, което е жалко. Но участниците би трябвало да са подготвени за това, а след всеки формат оставам с впечатление, че не е така. И наистина ми е интересно защо.

# 812
Относно "играта за храната" и аз го разбрах както явно повечето  от Вас.
Затова ми е интересно, от къде е тази информация Diavolo ?

# 813
Здравейте, като участник във формата искам да попитам смятате ли, че образите ни в предаването кореспондират с реалните такива? И също според вас има ли смисъл да обясняваме конкретни ситуации, които са представени тенденциозно по различен начин с цел доизграждане на даден образ? Питам защото има доста от участниците, които страдат от това по мое наблюдение.
Ние ви познаваме само като образи в предаването, не сме ви срещали в реалния живот. Няма как да направим такова сравнение. А за разяснение на конкретни ситуации - да, според мен е хубаво, например в Надкаст, или при гостуването в БТВ, всеки от вас може да разясни свои действия, причините за тях, и т.н., и да опита да "изчисти" образа си.

# 814
  • София

За всички сигурно ще е интересно да се научи нещо "от кухнята", без спойлери разбира се, за тях има отделна тема. Участниците в риалити формати би трябвало обаче да са взели осъзнато решение и да са наясно, че те малко или много са инструмент за постигане на замисъла на продуцентите и в този ред на мисли е нормално представяне на ситуации тенденциозно и с цел, а тя е една - рейтинг.
Аз обаче съм на мнението на Merry An, няма как да избягаш от себе си, ако не си псувал, не могат да те "представят" за циничен. Високомерието на Бистра, арогантността на Мая, мързела на Сашко - това са реалности, а не "представяне".

# 815
Иначе, съм ок и за другото. За това, че няма продукция, която да не се меси [ Риторичен е въпроса. Но, няма продукция, която да надмине тази на “Игри на /не/волята“ не само по намеса в правила и битки, а и по манипулации на отношения, спуснати готови реплики, преигравани битки, нагласени такива.... Това по принцип. От друга страна обаче - човек от истинската си същност не може да избяга, освен ако това не е било предварителната му цел и нагласа.
Иначе, не разбирам въпроса - къде да обяснявате, тук в темата ли? Не рискувате ли да се разкриете?
[/quote]

Да, разбирам, благодаря за мнението! Аз лично нямам проблем да се разкрия, не мисля, че да стоя инкогнито и да воайорствам е най- полезното и ефективно действие. Свикнала съм ребром да отговарям както на въпроси, така и на конструктивна критика 🙂 .
Но пък от друга страна си мисля, че това може да развали удоволствието от коментирането на хора, които не ме харесват по една или друга причина 🙂 А аз уважавам правото на всеки да си хейти на свобода ✌️

# 816
Монохондрия, ние гледаме това, което показват.За някои неща се съмняваме или спекулираме.След формата повечето зрители  бързо забравят участниците.  За вас, като изживели и изстрадали определени ситуации е различно и емоционално.Ако ви се занимава, може да споделите вашата истина.Но...едни ще повярват, други-не.В общи линии-правете каквото ви идва отвътре.

# 817
Иначе, съм ок и за другото. За това, че няма продукция, която да не се меси [ Риторичен е въпроса. Но, няма продукция, която да надмине тази на “Игри на /не/волята“ не само по намеса в правила и битки, а и по манипулации на отношения, спуснати готови реплики, преигравани битки, нагласени такива.... Това по принцип. От друга страна обаче - човек от истинската си същност не може да избяга, освен ако това не е било предварителната му цел и нагласа.

Да, разбирам, благодаря за мнението! Аз лично нямам проблем да се разкрия, не мисля, че да стоя инкогнито и да воайорствам е най- полезното и ефективно действие. Свикнала съм ребром да отговарям както на въпроси, така и на конструктивна критика 🙂 .
Но пък от друга страна си мисля, че това може да развали удоволствието от коментирането на хора, които не ме харесват по една или друга причина 🙂 А аз уважавам правото на всеки да си хейти на свобода ✌️
[/quote]

На мен би ми било любопитно да науча различни неща от „кухнята“, както и различен поглед към някои ситуации.

# 818
  • Варна
Ей, чак ме загриза любопитството коя е Монохондрия. 😀

# 819
  • Другата България
Не знам какво пише в договорите ви.
В тези на ИВ /преди година-две/ мисля, но не съм сигурна, имаше клауза във връзка със социалните мрежи, вече не помня какво точно беше.
Тъй че на първо време си прочети договора, за да не злепоставиш себе си, нас ни остави, ние ще си хейтим тъй или иначе. Blush
Аз съм писала в много теми, в които са се включвали бивши участници. Най-интелигентни дискусии, и то много ценни и ползотворни, бяха в темите за “Фермата“, колкото и странно да звучи. И то не един и двама участника, единия обаче до последно не се издаде кой е, но аз си пишех с него на ЛС. Ееех, “Фермата“.....Heart
От друга страна пък, най-арогантния и противен /буквално/ участник беше Нина, от ХК /дали тогава не беше в МШ.../. Майкооооу, като влетя в темата, и като ни подкара по домова книга.....а ние доста я хейтихме, то си имаше за какво. Много се забавлявахме тогава.
Та, преценката е твоя, вече мина достатъчно време, повечето от нас имат изградено някакво мнение за повечето от вас. Blush
Само дано не си Рената, че аз яко хейт хвърлям по нея....Blush

# 820
  • Враца
Рената, с размерите и вибрациите на вибратор , едва ли може да изпише смислен текст.

# 821
  • Варна
Може да е Майчето или Бистра.

# 822
  • България
Аз се надявам да не е Мая или Бистра, но по премереният изказ едва ли е. А и Мая и Бистра според мен са си тегави хора и в живота и неприятни за съжителство и общуване.
Първо реших, че Секулички ни пише.

# 823
  • София
Майчето нямаше да влезе така деликатно, досега да ни е размятала тука с парцалите:)

# 824
  • Варна
Майчето нямаше да влезе така деликатно, досега да ни е размятала тука с парцалите:)

Мислиш ли?
Трябва да е някоя обидена и хейтена от нас.
Кои "плюхме" тук?
Мая, Бистра, Петя, Яна, Ина,Нина, Гроздето....Хахаха, то не остана.

Общи условия

Активация на акаунт