🌴 Островът на 100-те гривни - премиера - тема 4 (06.10 - 13.10)

• 36 187
  • 1 003
  •   1
Отговори
# 795
Да, Бистра не е класическа красавица, но е много чаровна и екзотична. Докарва ми вайб на амазонка. Има горда осанка.

Ако трябва да им сравняваме силиконите, на Мая е с най-малък обем.

# 796
На Бистра чертите ѝ се изостриха много от глада, както и на почти всички, но пак си остава неподправената ѝ хубост, високото чело, гладката кожа, дългата изпъна шия. Само дето е много висока.
Лора също ми харесва.

# 797
  • София
Много добре се развърта играта, браво. Засега Миро ми е непоклатим топ, Дзамито е много смешен псевдо мъжкар,  Шериф се изложи много с тази демонстрация, Мая нещо изчезна с цялото си надменно величие, Бистра сви криле и тя - всички ще се приземят рязко в реалността.  Струва ми се, че само за Мимо нищо не се променя:) 

# 798
Страхотен беше вчерашният епизод! Така не съм гледала тв шоу откакто гледах Сървайвър с Бостън Боб, който ми е тежък любимец! Съжалявам, че лагер 3 не станаха втори, със сигурност взеха много по-смислена храна от лагер 2! Мимо донесе много, наистина се раздаде.

Аз продължавам да имам симпатии към Сашко (признавам, че харесвам баща му и това ми влияее). Момчето е умно и аналитично, но не е човек на действието. Мисля, че при него има потенциал да се развие като участник и ми се иска да го гледам още. Ще отворя бутилка Просеко когато Мая и Бистра си тръгнат Grinning Но още по-голям кеф ще ми бъде едната да предаде другата. Ама с това всеобщо мислене за "нечестни" игри няма да посмеят, за съжаление.

Шериф е голям хитрец (но май не е много умен Simple Smile) Гогов е много неприятна личност, но е топ играч. Засега ми е сред фаворитите за финал (не по симпатии, а като обективно представяне към момента).

# 799
На Гогов толкова естествено му идва сметкаджийството, че ми забавен до степен да започна да го харесвам. Освен това, той беше против идеята да тестват Алекс в играта за храна и това ми хареса.

# 800
  • Варна
Еляса ни се скара, че хейтим Бистра и Мая, били с най-правилната стратегия. Мая мислела, Бистра действала, а че Бистра не е чак толкова добра в игрите? Страшен боец е, няма що. Да си ходят и двете, не харесвам хора, които щом докопат властта, почват да се държат безобразно. Мерси, Еляса.

# 801
  • София
Еляса ни се скара, че хейтим Бистра и Мая, били с най-правилната стратегия. Мая мислела, Бистра действала, ...
Значи рано-рано почнаха да се опитват да чистят имиджа на Мая и Магапаса (нали така някой ги беше нарекъл Joy ), чудех се колко време ще им трябва за това.
То поначало замисъла та този сезон беше, тия двете да играят а останалите да са на курорт, ама нещо не си направиха май сметката, че зрителите не са толкова тъпи , че да им се вържат на безумната мантра за "златни момичета" (които по-скоро са от пирит, А.К.А "fool's gold")

# 802
  • Варна
Тия двете са златни, колкото аз съм балерина.
Имижд се чисти по друг начин.

# 803
  • София
Имижд се чисти по друг начин.
Сега се надяваме и Бтв някога да разберат това Joy

# 804
  • София
В някакви други мерни единици са и не може да се ориентира на мига, явно. Чака да ги пресметнат от продукцията. Но поне, не се тепка, а импровизира и му се получават нещата. Simple Smile
Ми не, сега върнах да видя пак - в килограми са си, даже половинките  и четвъртинките са отбелязани съответно с 1/2 , 1/4 и 3/4. Но Сано казва:"Ти имаш едно деление преди 3 килограма и една втора. "Марина е 3 деления преди 5 кг, а Секулички е 3 деления след 5 кг."
Както и да е, просто е странно да не може да разчете грамовете.

# 805
Еляса ни се скара, че хейтим Бистра и Мая, били с най-правилната стратегия. Мая мислела, Бистра действала, а че Бистра не е чак толкова добра в игрите? Страшен боец е, няма що. Да си ходят и двете, не харесвам хора, които щом докопат властта, почват да се държат безобразно. Мерси, Еляса.
На Бистра не може да й се отрече едно - няма страх да се яви на каквато и да е игра, веднъж сподели за конкретна игра, че не я усеща като "своя", но пак каза, че няма проблем и я изигра. Да, не печели всяка игра, в която играе, но това се отнася за всички на острова, дори Миро и Влади губят игри. Бистра е смела като играч.
За разлика от Рената, която всеки път, щом я изберат, хленчи, и понеже повечето пъти печели с помощта на отбора си - веднъж не я чух да им благодари - нали уж е много духовна личност. Прави ми впечатление, че щом спечели игра, става доста надменна и самохвална, което не се връзва с "високите й вибрации".

# 806
  • София
Сони,
Лагер 2 получава цялата храна (всичко тяхно + всичко на лагер 3 + половината от лагер 1), за лагер 1 остава само половината от това което са си завлекли. За лагер 3 остава пясъка и въздушната целувка от Диляна Попова.

Относно лагерите вече не знам за кой път се пита и обяснява. В правилата няма лагери и племена. Играта е индивидуална и социална, няма племена, няма лагери, няма бандани и цветове.
Относно лагерите отново. От продукцията споменаха, че има 3 водоизточника, от там нататък те сами си решават какво да правят. Не може да има повече от 3 лагера. Можеха да останат едно голямо племе/лагер. Можеха да останат два лагера, но заради Мимо станаха три. Не изключвам да му е подшушнато от боговете да направи трети лагер, за да е по-интересно за нас зрителите, а и от продукцията по-лесно да могат да лавират или просто много добра работа на психолозите, че са го взели и да са очаквали подобен смел ход от него в началото на играта, когато е сит и ентусиазиран.

За епизода снощи:
Аз съм много доволен цялостно погледнато, защото от самото начало до самият край беше супер динамично с толкова много обрати. Аз сам за себе си, докато гледах епизода бях на 95% сигурен, че някой ще спаси моето Маринче и в частност бях почти убеден, че това ще е Секулички. Но дори и той да не беше се жертвал бях сигурен, че Тренера ще вдигне ръка. Или Иван. Но се очакваше явно реакцията на Секулички... Няма как аз сега пред телевизора да го усещам с цялото си тяло както се казва, а те там да не са го усещали или да не е говорено и мислено... Марина е много силна социално и всички я харесват. Никой досега не е казвал лоша дума за нея или не сме виждали кадър в който да има скандали с нея и то при положение, че тя лично е повишавала на два пъти тон и е искала обяснения. Т.е. не само я харесват, но и я чуват и думата и има някаква тежест.
Секулички направи най-доброто. Браво на него. Излиза от играта с чест и достойнство. Браво! Той си има и такъв вид. Писах го вече. Изглежда много благ и добър човек. Ето защо изненадващо може би за нас, но Грозденка му остави гривната си. Секулички загуби страшно много игри и няма как и мъжкото му его да не е засегнато. Освен това каза пред всички на висок глас, че ако се стигне до подобен избор, то иска Шериф да спаси Марина. Ако не беше казал всичко това пред всички, сега нещата можеха да се развият и по друг начин. А може би не. Никога няма да разберем. Може би в някоя паралелна реалност...
Шериф се нахендри много лошо. Кофти за него, защото е видно, че е доста добре подготвен, опасен на всякакви игри, социално добър (или беше, защото беше харесван от повечето хора на острова, но снощи се самоуби), а в същото време и доста хлъзгав и безкомпромисен ако се наложи. И ето как падаш от най-високо, когато се чувстваш едва ли не недосегаем. Какво нещо е живота... Този формат си е един невероятен експеримент наистина.
Първо той побеждава супер фаворита Влади, връща се, вижда и неговия лагер е победил в игрите на глада и изведнъж се чувства на топа на света. И без да слуша никого (Георги и Берке бяха бесни, хаха) звездите му говорили, че играта ще е такава, че ще могат да си помагат (?!), а и явно е подцени жестоко Петя. Той се колебаеше между Петя и Мая. И избра Петя, защото искаше и да си разчистят сметките. Т.е. е и злопаметен. А така открито обяви война и на лагер 1. За капак нахока лагер 3, че били предатели (?!), а най-голямата му глупост беше как пред всички на висок глас каза, ''Нека го изговорим четворката'' ?! WTF, човече?
Кирил веднага контрира на висок глас, ''Не забравяй, че ние останалите сме шестица''
Буквално се закопаха хората на Сами Хосни. Георги и Берке го осъзнаха.
Шериф имаше един последен шанс да направи добър социален ход и той беше да спаси Марина. Но не, той си спаси неговия човек и тук вече Секулички постъпи достойно и наистина като мъж на място. Да, може да се погледне и от другата гледна точка. По този начин Секулички остави своя приятел в небрано лозе. Спаси се Марина ама той я спаси, а не Шериф, който остава в играта и сред тези хора. Тук не са ни дали някои следващи разговори. Най-вероятно между Георги и Берке със Секулички. Осъзнавам и защо. За да има изненада за широката маса зрители. И ги оправдавам разбира се. Няма как да ни покажат как Секулички ги събира и им казва, че всъщност ще спаси Марина, защото ние зрителите ще знаем и няма да е интересно. Естествено може и да не е имало такъв разговор и Секулички до последно да е претеглял плюсовете и минусите от решението му.
И за финал, има и още нещо, което или няма да разберем или ще чакаме подкастовете. Но това може да се разбере и следващата седмица с разговорите в лагер 2. Да се усети настроението и отношението там между хората. Т.е. Шериф да им е казал, ще разиграем малко театро, споко. Аз ще спася Секулички ама той ми каза, че ще спаси Марина. Това е направено с или без знанието на продукцията, но резултата ще е един и същ (защото дори и да е записано, няма да бъде излъчено преди кръгът и решението на Секулички, за да има този шок обрат и напрежение в зрителя).

Играта за златната гривна ми хареса, но някак си малко ми беше плуването и гмуркането (то такова реално нямаше). Влади мяташе по-правилно и бях сигурен, че ще спечели, но има ли целене има и късмет. Никой не може да ме убеди, че Йочколовски, Берке и Шериф са по-добри в стрелбата/мятането от Симеон, Гогов и Влади, но какво стана? Тези с добрата техника и мерник загубиха и трите игри. Какво да добавя повече... ТОТО!

Харесаха ми всичките тези маньоври между лагерите на играчите с главно действащо лице Миро. Уж първо щеше да има съюз между лагер 2 и 3, ама явно през цялото време Миро се е надявал да сключи съюз с лагер 1, защото не е глупав и вижда къде са истински силните и опасни за него съперници. В крайна сметка избраха по-малкото килограми, но силата на лагер 1. Там са гривните, там са като единици и повечето добри играчи.
Според мен от лагер 3 сключиха възможно най-добрия за тях съюз. То така или иначе си имаше един по-ранен подобен съюз сключен от Дзами по идея на Мимо. Поразклатен малко от решението на Влади да изгърми Мая. И сега го подновиха съюза...

НО тук дойде и се намеси продукцията...
ЗАЩО? Нали щяха да оставят играчите сами да решават или могат да го правят само ако тях ги устройва?
Не ме разбирайте погрешно, аз лично така или иначе бях за честната игра. Да няма съюзи и който каквото си вземе, защото така щеше да е най-интересно. Може би това са целели от продукцията. Защото иначе щяхме да гледаме свирен мач.
Обаче да го бяха казали по-рано. Ето тук е проблемът. Защото с този си ход непосредствено преди началото на битката оставят съмненията в зрителите. Дали всъщност лагер 2 не е любимия на продукцията лагер? Защото там са хората на Сами Хосни и Гуспата. Дали ако имаше съюз между лагери 2 и 3 щяха да се намесят?
Въпроси на които няма да чуем отговорите, но дори и да ни кажат сега, то защо трябва да им вярваме?
Виждате ли господа продуценти и редактори. Не се прави така! Или оставяте играчите да правят каквото си решат и не се намесвате или става манджа с грозде и ще породите съмнения в зрителите, че бутате този или онзи.
Имахте изход снощи. Изрично да кажете, че всеки един лагер може да играе само за себе си. Не го направихте. Направихте го чак след като беше сключен най-лошия възможен съюз, този на лагер 1 и 3. Най-силния с най-слабия. Т.е. какво ще получим? Един още по-силен и двама слаби. А и фаза 2 наближава и от продукцията иска драми и сеир и явно иска да се разпадне час по-скоро лагер 3, за да видим дали ще бъдат приети участниците в него. Кои от тях, как и т.н. Ще има много драми тепърва. А тези, които не бъдат приети (може би тези с 1 гривна и дето не ги показват) могат и да бъдат изправени в битка. Изобщо маньоври много. ОКЕЙ, така е! Разбирам, но за това тези неща се казват по-рано, а не пред свършен факт, защото всичко това може сега да бъде извъртяно както си поиска човек. И ето чета и тук и във фейса и в ютюб и в инстаграм, че има хора, които започват да се съмняват в честността на продукцията. А тази лавина отприщи ли се...
Не се прави така! Моля ви ако има сезон 2, променете тези щуротии. И също така забранете подсказките в игрите, както и най-дразнещото. Златногривния няма никаква власт. Не ми излизайте с храна и пр. глупости. Думата на златногривния трябва да е закон. Ако на някого не му се седи повече да си спаси някой друг.
Ама знам, че няма да го промените, защото така губите най-важния ви лост. Не може да ме убедите, че Мая е била спасена ей така с късмет, защото Йочколовски не знаел какво да прави. Тези неща ги продавайте на наивниците от 1 клас.

Игрите на глада / за провизии
Самата игра не ми допадна особено много. Някакъв хаос се получи и як 'антиклаймакс' така да се каже.
Браво на Кирил и Георги, особено на Кирил. Показаха бърз ум и отлична тактика. Мъжете от лагер 1 се лутаха като мухи без глави и как успяха да победят лагер 3 не знам. Дзами беше пълен фигурант и голямо разочарование, но не само той.
Напълно заслужена победа за по-организирания отбор. Явно при тях е имало предварително изговорена тактика, а лагер 1 едва ли не си мислеха, че победата им е в кърпа вързана (аз също бях сигурен, че ще спечелят) и или са подценили играта или изобщо не са обсъждали някаква тактика и да вкарат някаква мисъл.

Играта за спасение е от тези любимите ми за сръчност и бърза мисъл. Игри на усета, на детайла, на бързата реакция и мисъл. И браво на Петя, това момиче ме изуми. Как си сложи бамбука до съда и така на око почти на 90% получи отговора какво е съотношението 1 л. и колко да носи. И тя си напраиви едни премерени 6 курса като не препълваше докрай бамбука да не стане фал. И и се получи почти перфектното. Имаше и малко късмет ама тя сама си помогна за него. Браво!
В същото това време никаква мисъл в Марина и особено в Секулички да спрат бутона веднага след Петя. Петя тук сбърка ама все пак е сама и първа и така го е усетила. Обаче какво направиха след нея Секулички и Марина?! И пак, най-вече Секулички, защото той играеше за победата, имаше мачбол. Шефи му го каза, човече спираш веднага след нея. Нямам думи. Ама то за това тези игри не са за всеки, защото и в наглед простички игри винаги си има хитринки и един истински добър, адаптивен и мислещ играч ще се измъкне, защото ще им намери цаката.
Поне тук нямаше подсказваници и на Шериф явно му е било забранено да се обажда. Браво за което.

# 807
  • София
Лагер 2 получава цялата храна (всичко тяхно + всичко на лагер 3 + половината от лагер 1), за лагер 1 остава само половината от това което са си завлекли. За лагер 3 остава пясъка и въздушната целувка от Диляна Попова.
Diavolo, това пък откъде го разбра, че е така, защото нищо подобно не помня да са казвали.
Аз разбрах, че лагер 2 вземат само своите 74.5кг, Лагер 1: 42.4/2=21.2 а за 3-ти остава дупката на геврека

Последна редакция: пт, 11 окт 2024, 16:42 от dido2k

# 808
Аз разбрах, че лагер 2 вземат само своите 74.5кг, Лагер 1: 42.4/2=21.2 а за 3-ти остава дупката на геврека

И аз така го разбрах, затова от обединението ми се стори, че печелят всички, няма значение кой с кой. Влиза като цяло повече храна в играта.

Последна редакция: пт, 11 окт 2024, 20:04 от Одри ♡

# 809
Здравейте, като участник във формата искам да попитам смятате ли, че образите ни в предаването кореспондират с реалните такива? И също според вас има ли смисъл да обясняваме конкретни ситуации, които са представени тенденциозно по различен начин с цел доизграждане на даден образ? Питам защото има доста от участниците, които страдат от това по мое наблюдение.

Общи условия

Активация на акаунт