🌴 Островът на 100-те гривни - премиера - тема 4 (06.10 - 13.10)

• 37 290
  • 1 003
  •   1
Отговори
# 405
  • София
От социална, та и от прагматична гледна точка - реално е най-добре всички да играят за да пренесат храната - и после да я делят.
Но - все пак, даже при липсата на правила, т.е. незабранетото е разрешено - не съм сигурен, че продукцията ще го допусне.
Обаче е факт, че на никого не му хрумва засега.

# 406
И на мен Вера ми е от фаворитите, може да видите в анкетата, че някакви хора сме гласували за нея да е в топ 3 играчите за миналата седмица.
Беше първа с карабинерите, забави се в срелбата с торбички, но като схвана как става метна 3 една след друга, а на пъзела беше мегааааааааааа бърза, даже ѝ стигна акъла да реди плочките обърнати.

п.п.
Да, учудвам се, че още не им е хрумнало да играят заедно за храната, или поне два лагера заедно, но пък аз не съм въре в играта, където филмът е друг.

# 407
То защо не им хрумва на лагер 1 и дори на лагер 2 е ясно - това е добра възможност да смачкат лагер 3 на пихтия и половината им сътезатели изведнъж да се откажат. Включително Бистра.
Чудно е защо не хрумва на лагер 3 да помолят за кооперативна игра? Аз го отдавам на това че не са задружни.
В някакъв смисъл ако получат храна това само временно ще тушира проблемите им. Показателно е, че вече търсят играчи от други лагери за арбитри в споровете си.
Друг е въпросът, че Лагер 2 даваха безвъзмездно храна на Лагер 3, и после Сашо се направи на умряла лисица, и искаше да търгува когато кремъка бе в него, а другите от Лагер 3 си траеха. Аз не мисля, че Лора вече ще е окей да се помага ей така - безвъзмездно - на Лагер 3

# 408
  • София
Допускам, че дори и на някого да му е хрумнало да играят заедно за храната, няма да ни го покажат сега. Защото като зрители ще трябва да очакваме тази игра за храна и да ни е интересно какъв ще е резултатът.

# 409
Те лагер 3 няма да се откажат, ами ще се намъкнат в другите лагери да ги хрантурят 😁. То по-добре лагер 1 и 2 да им дадат няква къса храна след играта, вместо да прибират бежанци-плазмодии.

# 410
Те лагер 3 няма да се откажат, ами ще се намъкнат в другите лагери да ги хрантурят 😁. То по-добре лагер 1 и 2 да им дадат няква къса храна след играта, вместо да прибират бежанци-плазмодии.

Ако това се случи, очаквам комфликти, заради тяхната неангажираност. Разбира се ако има играчи, които изразяват мнението си, такова каквото е, а не да си мълчат за да се харесат.

То и в живота е така, има много търтеи и паразити чакащи наготово.

# 411
Не мога да си представя как Лагер 1 и Лагер 2 с отворени обятия ще приемат играчите от Лагер 3. Нина се показа като абсолютно неспособна да играе, та се налага Кънчо да завещава на Влади да я пази. Мимо на всеослушание обявява, че за нищо не го бива. Ина май игра що-годе добре, ама образа ѝ ми се слива с този на Нина. Бистра и Мая са най-хейтените хора на тоя остров. Зер един Миро и Алекс евентуално биха успели да влязат в Лагер 2 и то с известни съмнения. "Алфа" мъжете в Лагер 1 ясно показаха, че не искат Миро при влизането му, не мисля, че сега нещо съществено се е променило.

Влади пак се изживява като някаква последна инстанция. Събрал ги всичките да му дават отчет какво се случва на другия край на плажа. Ама и те му се обясняват като ученици пред класния. В случая, Мая добре им иронизира репликите за "семейството". Но пък той получава червена точка, че каза на Рената и компания мнението си за тръшкането им, че била избрана. Като те е страх от мечки, не ходиш в гората. Чак не мога да си представя как ще се сърди Рената във втората част на играта, където залага всички гривни. Като цяло, Рената не ми е от симпатичните образи. За много "високо-вибриращ" човек, действията и думите ѝ са доста ниско-вибрационни. Обаче не мога да отрека, че много добре изманипулира Влади да разръчка дуото Мая-Бистра. Мая май така и не разбра кой е реалния подстрекател на атаката.

# 412
  • София
А аз идвам да си кажа, че Мимо ме дразни.

Отначало ми беше ок, дори симпатичен. Очаквах смях, остроумни коментари, смешни и непохватни опити в игрите, но и малко стратегия и отлични анализи на играта.

Вместо това наблюдаваме мрънкащ, мързелив и егоцентричен човек с вайб на стринка пред блока. Маскира мързела си като свободолюбие и очаквам ако някой го обвини в каквото и да е, да запее песен в стил Гроздето, аз съм дискриминиран, щото съм различен.

И като казах, че може да запее, до вчера си мислех, че явно е артистична натура, има и такива хора. Леко отнесени, леко над нещата, но пък талантливи, креативни за сметка на битовите неумения.
Да, ама не. Даже след снощи реших, че там нещо не му се е получило, че се е притеснил, та го потърсих днес в тубата.

Ама той е страшно бездарен! И в това не го бива. Хайде, не може да пее, това не е порок, иска се талант и не всеки го има. Ама поне рима да имаше, бре, Мимо! Той се опитва да осмива батките, ок, ама нито е оригинално, нито музикално, нито никакво. Сигурно майка ми да се хване, ще измисли по-успешен скеч.

Дано поне се покаже като добър човек, макар че с това мрънкане как ще изхранват Миро и Йочко, също страшно ме подразни. Все едно той е всеки ден на лов, всеки ден жъне или пък готви. Смях! Ама от тъжния.

# 413
Не могат да са 4-ма от един и същи пол, а не 4-ма мъже.
Рената не е първа красавица но чак противна не ми е. На моменти дори ми е симпатична. На мен нещо Лора ми противее. Има някаква наглост във физиономията. Най-хубава е Гроздето.

Най-хубаво си е циганчето наистина:)
Рената и на мен ми грознее с тези ненужно надути устни и мустак,но да я видите на фотошопнати снимки в Инстаграм - първа хубавица.
Лора да - надменност виждам.
Мая - недохранена мумия
Петя за мен има нежна красота и оставя у мен впечатление,че е добричка.

Само на мен ли ми се струва,че Бистра и Влади са като един за друг, някак си много си отиват като двойка,а и виждам симпатии между тях.

# 414

А другите лагери дали няма да ги изгонят?

# 415
А аз идвам да си кажа, че Мимо ме дразни.

Ама той е страшно бездарен! И в това не го бива. Хайде, не може да пее, това не е порок, иска се талант и не всеки го има. Ама поне рима да имаше, бре, Мимо! Той се опитва да осмива батките, ок, ама нито е оригинално, нито музикално, нито никакво.
Не ми го припомняй тоя момент, че имам записан час за лицево-челюстна хирургическа намеса, защото физиономията ми се деформира от криндж. Само "дъ уолкинг криндж" човекът - Галош дъ Вайб може да бъде конкуренция на Мимо. Направо да се взимат, че и без това са на един бряг.

# 416
А, не бе, изобщо не е насилие дърпането на кофа на мъжага от ръцете на жена, направо си е ласка.
Айде, моля ви се, да не се увличаме чак толкова в оправданията на някои действия и герои.
Не е насилие да искаш да си вземеш нещо, което считаш за твое, след като са ти го взели без разрешение. Доколкото си спомням, Дзами първо ѝ каза, че кофата си я е пълнил той, а не е случайно там, ама тя не му я върна. Все тая мъж или жена е, ако това е счетено за вид "кражба" по законите на Острова. Да беше му върнала кофата, нямаше да се стигне до там.

Зачетох се отново в тази "мъдрост" и умрях да се хиля
По под на тази "убийствена" логика - излиза че щом Кирил си е "препикал" Биляна и Берке не го е питал, това е кражба. И той е в правото си да прилага и физически методи на саморазправа. Но това няма да е насилие. М-да, логика.

Насилието си е насилие. щом се стига до физически сблъсък значи е насиилие. Важи не само за Дзами, важи и за всички други. Няма как да блъскаш, ръгаш, дърпаш и това да не е насилие.

Иначе - конкретно за Мимо. Че е мързелив - окей. Ама аз се надявах поне да създаде скандал с тези които го карат да работи, а него и за това го мързи. Реши да рапира -окей, ама то и рапът има повече от два стиха. Поне два куплета да бе измислил.  Мимо не разбира същноста на рапа, мисли си че може да го пародира но е жалък.

# 417
А, не бе, изобщо не е насилие дърпането на кофа на мъжага от ръцете на жена, направо си е ласка.
Айде, моля ви се, да не се увличаме чак толкова в оправданията на някои действия и герои.
Не е насилие да искаш да си вземеш нещо, което считаш за твое, след като са ти го взели без разрешение. Доколкото си спомням, Дзами първо ѝ каза, че кофата си я е пълнил той, а не е случайно там, ама тя не му я върна. Все тая мъж или жена е, ако това е счетено за вид "кражба" по законите на Острова. Да беше му върнала кофата, нямаше да се стигне до там.

По под на тази "убийствена" логика - излиза че щом Кирил си е "препикал" Биляна и Берке не го е питал, това е кражба. И той е в правото си да прилага и физически методи на саморазправа. Но това няма да е насилие. М-да, логика.

Насилието си е насилие. щом се стига до физически сблъсък значи е насиилие. Важи не само за Дзами, важи и за всички други. Няма как да блъскаш, ръгаш, дърпаш и това да не е насилие.
Наистина ли сравни току що Биляна с кофа с храна 😭😭? Сега, вярно момичето е въртиопашка, ама чак пък толкова, че да я сравниш с две шепи боб в кофа за цимент... 😁. Не е релевантен въобще тоя пример. Биляна е поне тристепенно меню в закусвалня...

# 418
Липсата на всякакви правила прави играта много интересна от социална гледна точка. Как се структурира и развива обществото, какви са писаните и неписаните договори, колко се размиват границите и морала.

Скрит текст:
Някой назад спомена, че на играта за провизии най-разумно би било да се съсреодоточат всички един лагер да вземе цялата храна, за да няма фира и да я разпределят между трите. Това наистина е най-социалната, благородна и добра идея, но на никого не му и хрумва. Не мисля, че е само от липса на доверие към конкретен лагер, си има сериозен трайбализъм в ума на всички, независимо че никой не ги задължава. Всичките приказки и игри по лагери, вместо индивидуално -  не мисля, че е защото не разбират играта, просто е човешка природа.

Точно така. Не че няма никакви правила, но те спокойно допускат достатчъно отклонения, за да се наблюдава интересен социален експеримент. Колкото до играта за провизии, първо ще трябва да чуем какви са правилата (ако са казани, съм ги пропуснала) и дали допускат отборна игра. Но иначе да - някак и извън играта, българина не е научен, че съединението прави силата, та се съмнявам да има обединение.

Другото, което е интересно за наблюдение е как се променя човек в зависимост от статута и положението си в играта. Паралелите с действителния живот са очевидни.

Повечето хора сякаш възприемат мисленето, че щом е игра, следователно е наужким и всичко е позволено в името на печалбата. Обаче чувствата на хората са си съвсем реални и на никого не е приятно да бъде използван, прецакан, омаловажен, отхвърлен и т.н. Другото, което ме притеснява в някаква степен е, че има хора, които искат да играят ролята на "злодея", дори и да не са такива. Макар че е закономерно, след като го има и обратния случай... но напоследък сякаш стана по-престижното амплоа.

И за мен Мимо-Гарсия е разочарование към този момент. Не че съм очаквала кой знае какво, но поне някаква интересна персоналност да се разгърне и в най-добрия случай - да се окаже мастър-майнда на сезона. Уви, много слаби индикации в тази посока.

# 419

Наистина ли сравни току що Биляна с кофа с храна 😭😭? Сега, вярно момичето е въртиопашка, ама чак пък толкова, че да я сравниш с две шепи боб в кофа за цимент... 😁. Не е релевантен въобще тоя пример. Биляна е поне тристепенно меню в закусвалня...
Релевантен е, релевантен е. Или решаваш, че има "препикаване", или няма "препикаване". Ако няма "препикаване" няма и кражба, а ако има -това важи за всичко. Не може да е "това мога да го препикая", а онова "не мота"
Всъщност храната е доре по-належаща, но принципът е един и същ.

Общи условия

Активация на акаунт