🌴 Островът на 100-те гривни - премиера - тема 4 (06.10 - 13.10)

• 36 680
  • 1 003
  •   1
Отговори
# 690
Ох писна ми всеки път да се случва едно и също. Защо да си майка е някакво геройство ? Какво й е толкова ценното на Марина ? Не харесвам Шариф и Ивайло, но трябваше Ивайло да уважи решението на Шариф. Просто е вбесяващо всички изгонени да бъдат запазвани. И нямам вече съмнения, че продукцията дирижира събитията и не ми се гледа вече, поредните Игри на волята по бг.

# 691
Това пък какво беше? Бистра ще ходи в лагер 1 ?

# 692
Аз съм в трилема, защото и тримата не са ми симпатични и не мога да реша кой искам да отпадне. Ако може вкупом и тримата... Майката, Джентълмена и Феминистката.

# 693
Това пък какво беше? Бистра ще ходи в лагер 1 ?
УжасТ
Те там и без това всичките са с огромно его и тя така... ще пробият небето

# 694
Не – ве –ро –я –тен епизод. Най-добрият!
Обобщен анализ:
Миро се оказа „Обединителя“ и „Мислителя“ на лагер 3. Опита да сключи сделка с лагер „Глория“. В това имаше смисъл  - двата по-малки отбора да се обединят срещу по-големият. От лагер 2 имаха по-добро отношение към тяхх.
Но според мен Алекс повлия в другата посока. (не го показаха, но останах с такова впечатление. Показателно е, че той отиде с Миро при Лагер 1, а не отиде при Лагер 2)После отидоха двамата Миро и Алекс при лагер 1 и взеха да ги карат да наддават. Това беше тъпо. Лагер 1 и Лагер 3 си създадоха врагове. Всички много лековато възприеха, че Влади ще бие и че Светата троица (Влади, Гогов, Дзами) плюс Рената ще мачкат. Постоянно говоря, че Шериф е един от най-опасните играчи.
Продукцията прецака всички уговорки.  Получи се интересно в конкретния епизод, но е тъп ход в дългосрочен план. Нали уж не бяха като ИВ и не променяха правилата в движение. Явно целта бе да не допуснат Лагер 1 да станат прекомерно силни.  или може би искат да разтурят Лагер 3.
Алекс пропусна своя шанс. Мисля, че за него щяха да приемат изключение от лагер 3. Обаче той е много хлъзгав „Аз не мисля че може някой да определи какво са ни лагер 1 – приятел или враг“. „Той Шериф е прав от негова си гледна точка“. "Ще отида като се разпаднем". Ще отидеш - ама ако те искат. Вече може да не те искат. Виж, Миро е по-точен и е пич. Отиде при лагер 2, после каза на лагер 1 честно как стоят нещата, не кри информация. Сега предложи на Гогов да си спазят думата.
Стратегията на Шериф не е най-разумната (по-неразумна щеше да е само да прати трима от своя лагер.)По-разумно беше да изпрати Мая и Петя срещу един техен. Така би си гарантирал, че Секулички ще се върне. Можеше да има и три гривни, а щеше да натрие носа на лагер 1 и лагер. Лагер 2 се възгордяха. И сбъркаха.
Интересна игра: иска се концентрация и мисъл. Сано само им дудне, когато трябва тишина. За мен това не е окей. Много е изнервящо. Опитах да броя наум, ама то не върни някой като ти дудне. Стигах до 3 минути и осесмнадесет - деветнадесет -  двадесет секунди и им изгубих бройката. Марина и Секулички не мислиха с главите си. След Петя можеше веднага да ударят копчето. Петя вярно ще излезе стратег. Поне на фона на останалите.
Шериф прави голяма глупост, като им натяква че има четворка. С това направо „взриви“ лагера. От този момент останалите ще им обявят война. Ако Миро е „Обединителя“  своя лагер, то Шериф е „Разединителя“ на лагер 2. Не харесвам Кирил, а и той не в правото си да назидава след като не изпълни думата си да иде при лагер 1. Обаче принципно е прав - играта ще мине и замине, думата ще остане. Никой не е бил Шериф през устата да казва, че ще спаси Марина, той така повлия на решението ѝ дали да участва. Дори Берке, Георги и Иво не бяха окей с това решение. Иво се колебаеше. За мен той е имал разговори с Берке и Георги, след този който показаха, но не ги дадоха. Берке бе бесен. Получи се обаче много тъпо. Първо за трети път прецакват решението на златогривният, оказа се че ползата от тази златна гривна е доста съмнителна. Само си рисуваш мишена на гърба. Предчувствам как в идния сезон никой няма да я иска и тя ще се разиграва между слабаците.
Ивайло също не постъпи много мъдро - като го питаха можеше директно да каже през Шериф "аз ще отстъпя гривната на Марина, така че крайното решение е мое" Георги даже го попита Иво, дали ще постъпи така и той каза на Шериф, че не е място за кавалерство. Тогава Шериф можеше да даде гривната направо на Марина. Сега Шериф ще излезе злодеят, другите ще им скочат

Последна редакция: чт, 10 окт 2024, 22:48 от Лорд Сняг

# 695
И какво ще излезе - Яна наистина е най-неприятния човек стъпвал на този остров, защото само нея никой не си и помисли да спаси.

# 696
И двамата можеха да си тръгнат, няма да ми липсват. Аман от майката, единствената родила две деца, другия го спасяваха, щото детето му имало рожден ден...
Ами да си стоят вкъщи и да гледат от диванчето, не да ми подсмърчат за щяло и нещяло.

Последна редакция: пт, 11 окт 2024, 00:13 от Не се сърди, човече

# 697
Това си беше единственият правилен ход на Куклички, радвам се, че поне за него се е сетил - първото му адекватно решение , откакто е на острова. Хем се спаси да не се излага повече и постоянно да го спасяват, и да се окаже по-голям плазмодий от Мимо, хем донякъде замаза положението с моралната постъпка. Ако беше останал, направо щяха да им разкатаят фамилията на "едната мозъчна".

Лошата новина е за Шерифката, на който ще му слезе много скоро фейк усмивката от лицето, защото неговият човек го закопа, вече в лагера всички са срещу тях, другите лагери и те не ги понасят, а за капак остават и с човек по-малко в листата на ДПС-то. Общо взето в момента , в който пусне златната гривна, всеки ще се опита да ги загроби . И с право.

Лакеите на Н.Н , ако четете, за един сезон може да успеете да задминете тъпотиите, които правят в Игрите, че като гледам доста сте се постарали да го направите. Можеше и една дружинка от екипа да вкарате или племе от редакторите + водещите , които да са в 5* ризорт на плажа, че да е "кантар" работата.

# 698
  • Другата България
Ама какво странно има, какво видяхме всъщност до момента от Секулички?
Нищо. Явно е добър човек, щом и Грозденка го спомена, че чак и гривната си му даде, явно е коректен приятел, явно е ...абе мъж, който искаше да си тръгне достойно от острова, след като в нито една игра не можа да “блесне“, поне с поведението си да даде пример на децата си /не знам колко има, да са живи и здрави всички дечица/.
И да, колкото и да е странно, всеки е с мисълта за децата си - и Мая чухме, че разказваше за децата си и плака, и Лора чухме, и Секулички говореше за тях, нищо странно няма в поведението на Марина, не е нещо УаУ. Да не говорим, че се подбират кадрите, които да ни се показват, съвсем целенасочено.
Та, Секулички с постъпката си всъщност остави едно доста приятно впечатление за себе си, с оглед на безличната си игра за този месец тази постъпка /ще/ го направи един от харесваните участници. Или поне не от тези, които се хейтят редовно.

Но Шериф....както и се очакваше, това “ние, четиримата“ няма да остане без последици.
Изключително нагло беше, много нагло.

# 699
Ако продължават в същият дух може и да няма сезон 2.

# 700
  • Другата България
Зависи кой какъв “дух“ търси.
И какъв усеща.
На мен като цяло “духът“ ми допада.
За момента. Когато има за какво - хейтя.
Но като цяло след днешния епизод съм обнадеждена, и вярвам, че всичко се случи с причина - и това с провизиите, и оставането на Марина, и т.н.

# 701
Някой водил ли е статистика на честно спечелените игри спрямо тия с преписване,подсказване от отборите(пъзел) и т.н. не дотам почтенни методи(меко казано)?

# 702
тази игра да я бяха дали на Мимо, Нина и една друга на която сефте я видях тази вечер..да белят по кило картофи за норматив... тези бяха с претенции за големи играчи, ама не им се е строял трети реквизит за 1 ден

Ще излезе напълно излишна златната гривна когато имат храна - хем се биеш за нея, хем нищо не решаваш. Другата с номерчето на избрания ти се пада от тотото и има повече смисъл

# 703
Секулички без съмнение е добър човек, но нещата не се правят по този начин. Първо каза пред всички, че иска да остане Марина. После се остави Шериф да направи демонстрация, че има четворка. Там не каза директно на Шериф "Аз съм човекът, който взима последното решение и аз избирам да не остана". Тогава Шериф щеше да даде гривната на Марина и да излезе сух от водата.
А сега направи демонстрация, след което Секулички му направи "мечешка услуга"
Вече всички знаят че са 3-ма плюс Биляна, срещу останалите 5. Ще им скочат. Шериф се изцепи пред Петя, че иска да я маха, обяви война на лагер 1. А Кирил преди това отиде да обяви война на лагер 3. И какво стана сега? Светата троица си нарисува мишени на гърбовете.

Златната гривна ще се окаже най-излишното нещо - храната разделена на 8/10/12 'човека е супер малко, а думата ти не струва нищо. От думите на Туджаров разбирам, че няма да променят това. От другия сезон само слабаците ще се бият за златната гривна, щото никой няма да я иска. За какво да си сложи мишена на гърба. В ИВ поне този който вземе грошовете  или "сабите" може да изгони някого. и това няма как да бъде отменено.

Последна редакция: чт, 10 окт 2024, 22:57 от Лорд Сняг

# 704
  • Другата България
Няма нечестно спечелени игри.
Щом правилата го позволяват, всяка игра е спечелена честно.
Сега, всеки може да вижда неща там, където ги няма, което не означава, че игрите са “нечестни“.

/А в някои страни, в някоЙ формати на тези “нечестни“ игри им казват стратегия и социална игра. Но ние имаме още много хляб и пасти да изядем, докато ги стигнем....американците./

Общи условия

Активация на акаунт