Дървеници?

• 1 430
  • 11
  •   1
Отговори
Здравейте
Преди 3 дни бях на хотел и там ме наядоха дървеници. Като се прибрах, първата работа беше дрехите, с които бях, да ги съблека отвън на етажната площадка и влязох да си взема душ с хубаво измиване. Сакът с дрехи също беше навън, не съм вкарвал нито сака, нито дрехите. Въпреки това, продължават да излизат червени точки. Възможно ли е проявата на ухапването да става след няколко дни? Плюските стават по- големи с дните под тях се появяват нови точки, като движението е от главата към краката?
Питам, защото съм се филмирал, че съм си докараш гости, а не съм влизал в апартамента с дрехите или сака и знам, че тези гадини не са като бълхите, за да се пренасят чрез тялото?

# 1
Виж дали имаш нови точки. Нови нахапани места. Ако имаш значи имаш гости.

# 2
В същият филм съм и аз. И аз се чудя нови ли са и как е възможно все пак да са тук. Според интернет и след 10 дни, можело да се появяват. Как са го установили и как да разбере човек дали са нови.. не знам.

# 3
В кой хотел има дървеници?

# 4
Здравейте. Какво се случи при Вас? Нови ухапвания ли се оказаха или това, което пише в Интернет, че се появяват до 10 дни.
При нас се случи същото. В неделя се прибрахме от къща за гости. Сънличане, пране, къпане и т.н какво вие сте описали, но всеки ден нова пъпка избива. В ужас съм!

# 5
За автора не знам, но аз вече имам фобия към дървеници и при всяко посещение на хотел проверявам за следи от дървеници около матраците.

# 6
За автора не знам, но аз вече имам фобия към дървеници и при всяко посещение на хотел проверявам за следи от дървеници около матраците.

Ужасно е! Под напрежение съм да не сме донесли някоя.
Ще си нося прахосмукачката за акари навсякъде с мен ахаха

# 7
Няма да помогне Simple Smile Макар че точно на тоя маркетингов трик се вързах и аз с моята Jimmy's.

# 8
При Вас продължаваха ли да избиват нови пъпки след като се прибрахте от почивката? Или всичко приключи щом се махнахте от хотела?

# 9
  • София
Няма да помогне Simple Smile Макар че точно на тоя маркетингов трик се вързах и аз с моята Jimmy's.
Защо си разочарована? Какво и как обработвате с тази прахосмукачка? Кой модел имате? Ако ултразвукът и ултравиолетовата светлина не действат, нима нагряването до 60 градуса не ги убива?
В темата за борба с акари обсъждат тази
https://www.ozone.bg/product/prahosmukachka-protiv-akari-jimmy-b … paign=cybermonday
Но няма отзиви от употребата. Изгледах 2 рекламни видеа в ютуб, прахосмукачката вади сметлосив лепкав и "мазен" прах (акари и екскременти). А не са се сетили да я рекламират и срещу дървеници...поне чрез нагряването.
Дървениците се крият в процепи.  Къде, по дяволите, има процепи в матрака!?

# 10
Не съм чела темата за акарите. Ще споделя моя опит: прахосмукачката, която имам, е тази:
https://www.emag.bg/prahosmukachka-protiv-akari-jimmy-bx6-lite/p … 6675&gad_source=1
Защо мисля, че за мен лично беше излишно купуването й:
1) Изсмукването на акарите - това го прави и "Керхер"-ът за 150 лв., както и турската ми перяща прахосмукачка (само че те могат да погълнат не само акари, ами и умели врабчета - с две деца у нас съм сигурна, че и такива има, само дето още не съм ги намерила).
2)  UV - представях си да е с цялата ширина на четката. Оказа се едно малко прозорче около 5 см, като UV се активира при натискане на водещите колелца на прахосмукачката, те са на нещо като пружинка. На практика, обаче, като чистя дивана, който е мек, колелцата потъват в него, а не навътре в прахосмукачката, т.е. UV-функцията трудно се задейства.
3) температура - по характеристики би трябвало загряването да е 55 градуса. На практика, обаче, затоплянето е съвсем слабо. Няма как да премеря колко е Т, но усещането е като леко затоплена, но в никакъв случай гореща повърхност или въздух. Лаптопът ми, оставен върху дивана, би убил повече акари, отколкото прахосмукачката точно с тая функция.
Впечатленията ми са конкретно от моята прахосмукачка. Генерално - по-чисто е след нея, видимо по-чисто. Както е и след чистене с друга по-хубава универсална такава.
П.п. Чистя диван, кресла и матраци.

# 11
Здравейте, как се разви при вас историята? В крайна сметка имахте ли дървеници у дома? И ние вчера се върнахме от хотел нахапани, вкарахме всичко за пране но днес имаме нови точки и не знаем дали не сме си докарали някоя ....

Общи условия

Активация на акаунт