С термин ЮНИ 2025

• 39 689
  • 709
  •   1
Отговори
# 255
Всичко ще е наред! Една приятелка, ми каза веднъж "Вярвай в твоето бебе"! Мисля , че е права. Стискам палци!

# 256
Мен като ме преглеждаше дежурния в събота, ми казваше че има жени с една шепа съсиреци до последно и си износват здрави деца.
Имах приятелка която поне 5 пъти лежа в болница, серклаж и правиха накрая и всичко си беше наред и при нея.
Не сме някакви изключения на медицината и при навременно взети мерки всичко ще е наред, но ще ни трябва търпение и спокойствие доколкото е възможно.

# 257
С кого сте споделили до момента като изключим бащата и медицински лица? Аз съм 6+4 и смятам следващата седмица да споделя с майка ми като се видим на живо. Не живеем в един град, иначе щеше вече да знае.

# 258
Наложи се да кажем на нашите, защото имахме планирано пътуване другата седмлца, на което няма да можем да отидем. И да не останат по-назад свекъра и свекървата, казахме и на тях. Решихме да споделим и със сестрата на мъжа ми, защото живеем в един град и ако се налага отряд за бързо реагиране за багажи в болница и т.н., да имаме авариен вариант. Уикенда ,като го нямаше мъжа ми, бяха единствената опция. С всички останали мисля да изчакаме за след като мине 12та седмица.

# 259
Тъкмо щях и аз да питам дали сте казали на друг освен на мъжете си.
 Аз мисля да изчакам до следващия преглед след 3 седмици, когато трябва да се види и пулс и как се развива бебето. При мен е особена ситуацията, тъй като веднага ще се забележи, че не пуша. Трябва да измисля какво ще скалъпя за пред най-близките ни поне до тогава.
И при мен болки все още има 2-3 пъти на ден и умора и отпадналост най-вече.

# 260
Казала съм на мъжа ми и на най-близките ми приятелки, за останалите - след скрининга и ранната фетална.

# 261
Освен съпруга ми, знае и мама, понеже беше в течение за инвитро процедурата, но никой друг от семействата няма да разбере поне до 12 седмица. По необходимост и на работа знаят няколко души.

# 262
Ами аз както пазих тайна, като се случи в офиса белята с кървенето  и всички от работата разбраха. Сега всеки ден ми пишат "как си" , не че не е мило, но точно това исках да избегна и си представях как разбират, като ми проличи( аз съм пълничка и си казвах към 6ти месец хаха) Но ето съдба... Никои от приятелите не знае и  а от близките ми само мама и баба, което е забавно, че целия офис разбра преди родителите ни.. Та и аз ще си чакам да стана поне 13-14 седмица и ще съобщя на най-близките ,но знае ли се други планове си правих...

# 263
Ох мъжът ми се прибра и заяви, че се разболява. Връщам темата назад да видя какво сте писали за спрейовете и хапчетата, че не вярвам да ме подмине...

# 264
Аз лично на никой не съм казала , само аз и таткото  знаем . Мисля да им кажа след 12г.с.

# 265
Ох мъжът ми се прибра и заяви, че се разболява. Връщам темата назад да видя какво сте писали за спрейовете и хапчетата, че не вярвам да ме подмине...
Директно го пращай да спи в хола:grinning:

Какви приложения използвате за бременността? Аз съм много доволна от Pregnancy+

# 266
  • София
Mel и моя спи в хола. А аз пръскам нося с някви спрейове, смучам мед, за голяма радост спря да ми тече носа, ще видим утре как е.

Да попитам, как сте с пишкането?  Аз си ходя, нощем ставам по 2-3 пъти, но от 3 дни забелязвам нещо странно. Усещам, че ми се допишква като усетя тежест долу в корема, отивам, седя си известно време и после тръгва на тънка струйка и усещането ми е, че не излиза всичко. Следващия път пак така..
Преди си усещам нуждата, тичам, веднага всичко се изстрелва и съм готова.
Мисля си, дали е нормално, че не съм била бременна в 7ма седмица преди и не съм наясно кое е нормално и кое заслужава внимание.

# 267
Eunoia, ползвам Pregnancy+ и feia. И от двете си взимам каквото ми е нужно. 😀

Току-що се прибирам от преглед аз. Бебчето е добре, доста оформено се видя на ехографа - главичка, ръчички… много бързо расте (8+1). Доволна съм и си взимам глътка въздух. До след няколко дни, когато пак ще се започнат притесненията и чакането за следващия преглед…. (Супер бавно минава това време).
Преди него обаче ми предстои БХС и ранна фетална. Планувам я за средата на ноември и нямам търпение. Вие предвиждате ли я вече?

Спокойна нощ, момичета! 🍀❤
На болните - бързо оздравяване, на всички останали - пазете се! Дори с риск мъжа ви да ви се обиди - пазете дистанция, най-важното сега е вашето здраве и това на бебето ви.

# 268
Моето приложение е това.

# 269
И аз ползвам Pregnancy +, харесва ми че е 3Д.
И Feia също. Момичета, искате ли да си направим една Фейсбук или вайбър група (кой каквото има)

Общи условия

Активация на акаунт