С термин ЮНИ 2025

• 34 580
  • 709
  •   1
Отговори
# 30
Здравейте момичета! Записвам се в тази така бленувана тема.
След успешно инвитро, и по мои изчисления с термин юни. Първо детенце 🥹
Започвам ви, прекрасни, с въпрос.
Има ли тук момичета в София, които могат да ми препоръчат лекар за следене. Предпочитам частна практика.
За сега се заглеждам в Токуда и св. Лазар.
За Токуда нямам абсолютно никаква представа към кого да се обърна за следене. А за св. Лазар съм се насочила към Бойко Димитров.
С Хашимото съм (не знам дали е от голямо значение), и знам че би могло да прави проблеми.

П.П Не живея в София, бих искала в болницата където се следя, да ми бъде и раждането, за да си спестя излишни разхождания, а просто всичко да го свърша на едно място.
Благодаря ви! И ви желая на всички прекрасни тук леко бременеене! ❤

Поздравления, всичко ще бъде наред 🙏🏻
Свети Лазар е луксозен хотел - там се вълнуват основно да ти вземат парите. Следях се там с първата бременност, докато не си открих доктора и родих в Шейново. Държавните болници може да не са лъскави, но неонатологиите в Шейново и Майчин дом са едни от най-добрите. Токуда също е със страхотна неонатология. Разгледай докторите и виж кой би ти вдъхнал доверие. 

Аз не смея много да се запиша, миналата година по това време забременях и за съжаление не бе успешно. Надявам се този път всичко да бъде наред, моля се и вярвам.
Живи и здрави ще ни е второ мечтано и чакано детенце.
 Успех на всички момичета и пухкави бебенца за финал да имаме юни Simple Smile

Аз се следях и раждах в Свети Лазар с първата бременност. Като за частна болница определно може да се каже, че атмосферата е предразполагаща и се държи на комфорта на пациентите. За мен предимствата в нея обаче бяха доста повече, дори спрямо някои частни болници. Обслужването е експедитивно и организирано, не се налага да чакаш на преглед с часове, няма закъснения в графика на лекарите, което за една бременна е супер изнервящо, ако трябва да виси за преглед. Свети Лазар е единствената болница, която в ценностната си политика към пациентите, отделя много внимание на семейството като цяло. Неслучайно е позволено присъствието на бащата по време на раждане, бебето не го отделят от теб, ако си пожелал да бъде в стаята с теб през целия престой. Близки и роднини също могат по всяко врема да дойдат за посещение. В това отношение няма рестрикции, които да висят дежурно на стената.
Бях с пълен пакет за проследяване на бременността и цената беше фиксирана. Всички прегледи бяха включени в този пакет и накрая нямаше изненади в. Само за пример давам моя позната която се следеше в Токуда, накрая и излезе двойно, защото не всички прегледи бяха включени. Всеки си прави избора.

Аз също се следях там с първата бременност. Когато наближи момент за раждане ми бе зададен най-важния въпрос: Сама ли искаш да си в стая, че трябва капаро да преведеш?
Абсолютно всеки си преценява. Аз говоря от моя личен пример. Не пиша, защото съм чула от някого. Висяла съм да чакам за прегледи по 30-40 минути. Въпросът не е до парите, на мен отношението там не ми допадна и това и споделям.

# 31
Здравейте отново!
Миналата и по миналата седмица бях зна зъболекър и понеже имах шиечен  кариес и пак такава пломба ми сменя ми слагаха упойка, не цяла, колкото да обезболи венеца..възможно ли е да ми навреди, какво мислите

# 32
Има ли тук момичета в София, които могат да ми препоръчат лекар за следене. Предпочитам частна практика.
За Токуда нямам абсолютно никаква представа към кого да се обърна за следене. А за св. Лазар съм се насочила към Бойко Димитров.
С Хашимото съм (не знам дали е от голямо значение), и знам че би могло да прави проблеми.

П.П Не живея в София, бих искала в болницата където се следя, да ми бъде и раждането, за да си спестя излишни разхождания, а просто всичко да го свърша на едно място.

Свети Лазар е луксозен хотел - там се вълнуват основно да ти вземат парите. Следях се там с първата бременност, докато не си открих доктора и родих в Шейново. Държавните болници може да не са лъскави, но неонатологиите в Шейново и Майчин дом са едни от най-добрите. Токуда също е със страхотна неонатология. Разгледай докторите и виж кой би ти вдъхнал доверие. 

Аз не смея много да се запиша, миналата година по това време забременях и за съжаление не бе успешно. Надявам се този път всичко да бъде наред, моля се и вярвам.

Аз се следях и раждах в Свети Лазар с първата бременност. Като за частна болница определно може да се каже, че атмосферата е предразполагаща и се държи на комфорта на пациентите. За мен предимствата в нея обаче бяха доста повече, дори спрямо някои частни болници. Обслужването е експедитивно и организирано, не се налага да чакаш на преглед с часове, няма закъснения в графика на лекарите, което за една бременна е супер изнервящо, ако трябва да виси за преглед. Свети Лазар е единствената болница, която в ценностната си политика към пациентите, отделя много внимание на семейството като цяло. Неслучайно е позволено присъствието на бащата по време на раждане, бебето не го отделят от теб, ако си пожелал да бъде в стаята с теб през целия престой. Близки и роднини също могат по всяко врема да дойдат за посещение. В това отношение няма рестрикции, които да висят дежурно на стената.
Бях с пълен пакет за проследяване на бременността и цената беше фиксирана. Всички прегледи бяха включени в този пакет и накрая нямаше изненади в. Само за пример давам моя позната която се следеше в Токуда, накрая и излезе двойно, защото не всички прегледи бяха включени. Всеки си прави избора.

Аз също се следях там с първата бременност. Когато наближи момент за раждане ми бе зададен най-важния въпрос: Сама ли искаш да си в стая, че трябва капаро да преведеш?
Абсолютно всеки си преценява. Аз говоря от моя личен пример. Не пиша, защото съм чула от някого. Висяла съм да чакам за прегледи по 30-40 минути. Въпросът не е до парите, на мен отношението там не ми допадна и това и споделям.
Какво по-точно в отношението им не ви допадна?Ако желаете може и на лично.
Бих се радвала да чуя всички истории, за да съм сигурна в избора си.
След кошмарно преживяване в държавна болница и пост-травматично стресово разстройство с нужда от психотерапевт, не мога да си позволя да получа грубо отношение и стрес в най-важния момент в моя живот.
Колкото и лигаво да ви се стори, искам място където аз да съм най-важната в този момент!

# 33

Благодаря за изчерпателния отговор. Може ли да споделиш при кого си следи бременността и доволна ли си? Имаше ли винаги връзка с лекаря? Кого би препоръчала от там?

При д-р Тияна Николова- препоръчвам с две ръце. Ако имате въпроси, пишете ми Simple Smile

@caboom, иначе не виждам нищо странно във въпроса дали искате да бъдете в самостоятелна стая и съответно да се поиска капаро. Това е част от договора за раждане, и аз бях попитана същия въпрос на рецепция. Аз лично предпочетох такава стая, държах да имам спокойствие в следродилния период.

Последна редакция: вт, 08 окт 2024, 17:03 от aleks87

# 34
Здравейте! Включвам се с дата 13 юни според приложението, което изтеглих след положителен тест от вчера. Все още не съм ходила на преглед, ще го направя в края на следващата седмица и сега се чудя при кого да отида. Ще ми е интересно да прочета вие при кого сте решили и защо.

# 35
  • София
Аз още съм в търсене.
От София съм и критерия ми е да се следя някъде, където ще ми е удобно, ако трябва да ходя сама и не е далеч от нас. Иначе много ми е важно отношението. За раждане още съм далече да го мисля, но като стигна до там ще запиша няколко часа на частно да видя ще ми допадне ли лекаря и последните месеци ще се следя успоредно и при него. Това е планът.
Препоръчаха ми аг-тата на Медкрос клон Зайчар. Съвпада ми с критериите и утре съм на преглед там само за ехограф, но ще разгледам. Моя приятелка там се следи и е много доволна. После ще ражда я бившата Тина Киркова, защото АГ-то й в момента води раждания там.

# 36
Точно това се чудя - трябва ли още отсега да избирам при кого евентуално би било раждането. Предполагам, че е най-добре да е един и същ лекар за проследяване и раждане, но не съм сигурна дали това е стандартната практика.

# 37
  • София
Аз мисля, че тези най-добрите дето водят раждания са недостижими в момента. В смисъл ще ти запишат час ама за някога и ти така или иначе трябва до тогава да се следиш някъде.
Точно за това и не бързам, освен това следящото аг може да ме ориентира при кой в избраната от мен болница да ида, защото те си се знаят.

# 38
Добре дошли на всички нови мами! Успех!

Дете на морето, съжалявам за лошия сценарий, който се е развил при първия ти преглед. Представям как си се почувствала... Пожелавам ти много бързо да дойде тази 15-та седмица за теб и скоро да проведеш адекватен преглед, на който да отговорят на въпросите ти. Относно бельото... доколкото знам, нормално е, макар и толкова рано. Трябва да се изтърпи...

Sammy_west - Аз също имах такова течение, но за кратко. Ако продължи по-дълго, консултирай се с друг АГ, да видим пък той какво ще каже. Все си мисля, че ако е инфекциозен, възпалителен процес, не е добре да се оставя ей така. Успех и пиши какво се е случило по казуса. Относно Медкрос - апаратурата им е добра. От клиниката бих препоръчала д-р Барбова, при която ходех на профилактични прегледи години наред - за следене на бременност обаче не знам как се справя.

Добро утро и от мен, с пожелания за усмихнат ден! През последните два дни най-хубавото нещо, което се случи е, че чухме два пъти сърцето на бебчето - такова вълшебство няма! Да осъзнаеш, че в теб тупти друго сърце Heart ... не мога да ви опиша с думи какво почувствах. Когато лекарката приближи картината видях как сърцето пулсира... невероятно е! Ембриончето върви и леко напред по дни, което ме успокои. Бях на прегледи не по хубав повод, поради прокървяване, но се оказа, че всичко е наред за момента, надявам се така да бъде и занапред. Имам нова терапия, с още повече прогестерон + Нош Па и я продължавам колкото е необходимо. Назначиха ми изследвания, утре ще ги пусна и след 2 седмици отново на контролен преглед.

Относно клиновете за бременни - ще посетя лидъл, имам чувството, че корема ми е страшно издут, едвам закопчавам панталоните си, поне за вкъщи някой клин ще бъде от полза.

# 39
Точно това се чудя - трябва ли още отсега да избирам при кого евентуално би било раждането. Предполагам, че е най-добре да е един и същ лекар за проследяване и раждане, но не съм сигурна дали това е стандартната практика.

Не е задължително да е от сега. Аз лично го предпочитам, но изобщо не е задължително.

# 40
  • София
Ох, момичета, да се оплача..
Мина ми прегледа. Видя се сакче, жълтъчно мехурче и ембрионче. Чухме пулс!
Док беше много мил, ехографа си беше нормален и всичко се виждаше ясно.
Обаче, коментира, че сакчето не е идеално кръгло. Каза, че може да се оправи по-натам..
И другото - видя по-рехава лигавица и смята, че е отлепване на сака. Изписа ми дуфастон по 2 през устата.
Да съм си живяла нормално и после след 2 седмици на преглед.
Как да живея...супер съм притеснена.
Миналата ми бременност след огромно отлепяне, което не беше видимо на прегледа преди това, загубих бебето в 6+4.
Мразя я тази 6та седмица.
Някой приемал ли е дуфастон за подобен проблем. Има ли ефект?

# 41
Sammy_west, имам познати, които са приемали Дуфастон именно за това. Върши работа, да.

Аз също го пия в момента.
Също така ми беше назначен за отлепяне на сакчето преди два дни, но дозата ми беше 3х2. В последствие се установи, че отлепяне няма, но го продължавам, заедно с Утрогестан... и него 3 х 2... сигурно за всеки случай.

Не се притеснявай и послушай доктора - прави каквото е казал. Почивай си повече и мисли положително!

# 42
  • София
Е ще пия, няма начин, но така се притесних.
Освен това дозата ми се вижда ниска..

# 43
На мен също ми се вижда ниска, но не смея да го коментирам, тъй като най-малко от лекарства разбирам.

# 44
Здравейте момичета! Аз също се записвам с голямо вълнение и термин 7ми Юни.
Днес бях на преглед, но и при мен се видя само плоден сак, тъй като все още е рано. Ще повторим прегледа след 2 седмици. Стискам палци за всички развитието да е положително и дай боже да може да се поздравим със здрави бебенца! Ще се радвам да обменяме информация. За мен това е първа, така желана бременност и вярвам, че групата ще ми е много полезна. Аз не съм в България, но ще следя с интерес какво споделяте за опита си там, а и ако има бъдещи мами, които като мен се следят в чужбина. Поздрави и прекрасна вечер пожелавам:)

Общи условия

Активация на акаунт