С термин ЮНИ 2025

• 34 891
  • 709
  •   1
Отговори
# 645
Aз нищо не съм плащала за болничния. Регистрирана съм по каса там, не знам дали има значение.

# 646
Здравейте,имам следния казус,до сега се следих в частна болница( в средата на 4 ти месец съм),но искам да се прехвърля в болница която работи по здравна каса,как става целия процес,понеже до сега не съм взимала направление от личен лекар за регистриране на бременност (не съм много веща дали даже е такова направлението,за което моля да ме извините)!Просто не знам как мога да се преместя от частна в държавна болница,търсих в интернет,но
нищо не намерих 😔 Очаквам вашите отговори! Благодаря!

# 647
След като никъде не са те регистрирали с направление, реално няма да има прехвърляне, а изцяло нова регистрация. Кажи на личния лекар, че искаш направление за проследяване на бременност, мисля, че номер 9 се водеше. Трябва да си избереш следящ лекар по здравна каса и да те регистрира при него.

# 648
  • София
Аз ходя във Фрея, но съм при д-р Честименова и за сега съм доволна.

Има ли някой от вас която се следи или е посещавала медицински център Фрея и по специално Д-р Десислава Въргулева-Илиева за ЖК?
Случайно попаднах на преглед при нея и останах доста доволна ,изглеждаше доста спокойна ,компетентна и доста обясняваше .Единствено заради др който ме оперира реших,че е най-добре да се следя в болница Надежда за да ми е по спокойно

# 649
Здравейте отново😅днес ми излезе резултат от микробиология,на някой излизал ли му е подобен резултат? Моята следяща отговаря доста бавно и ще се побъркам докато отговори😏

# 650
Съвсем нормален резултат.

# 651
Здравейте отново😅днес ми излезе резултат от микробиология,на някой излизал ли му е подобен резултат? Моята следяща отговаря доста бавно и ще се побъркам докато отговори😏
Супер ти е резултатът! Хубаво е да се изолират лактобацили, те борят вредните бактерии.

# 652
ancho66 благодаря за отговора Simple Smile)) сега ми е по спокойно 😅

# 653
Благодаря много за отговора! Сега ми стана ясно! Хубав ден🤍
След като никъде не са те регистрирали с направление, реално няма да има прехвърляне, а изцяло нова регистрация. Кажи на личния лекар, че искаш направление за проследяване на бременност, мисля, че номер 9 се водеше. Трябва да си избереш следящ лекар по здравна каса и да те регистрира при него.

# 654
Минах днес ФМ и скрининг - всичко е наред и очакваме отново момче. Аз съм ок с това, мъжа ми обаче яко се беше навил за момиче и сега ще му трябва време да свикне Grinning Иска трето, ама аз приключвам с второто Joy Така се бях притеснила дали всичко е наред, че съвсем няма значение пола.
Сега идва голямата чуденка за имена Grinning

# 655
Да попитам тези, които вече сте минали на БХС и ФМ - веднага ли излиза резултата от кръвния тест? Или до няколко дни?

# 656
Аз пуснах кръвни вчера и излязоха в рамките на деня и днес след ФМ изчислиха рисковете.
На повечето места обаче в деня на ФМ взимат кръв и след няколко дни дават изчислените резултати.

# 657
И при мен излязоха след около седмица:)

# 658
Минавам само да ви се похваля, че открих кое е най-хубавото нещо от бременността (за мен)... Кефът да се изтегна на дивана вечер, след цял ден работа😇
Никога не съм обичала да полягвам.. е сега направо се прераждам в тялото си😅

# 659
Eunoia, страхотни новини! Blue Heart

Аз не съм от София и дадох кръв в четвъртък. Предполагам ще пътува до столицата, та ми казаха за резултатите в рамките на 10 дена.

Аз малко започнах да се притеснявам, защото на моята ФМ изметихме нухалната транслуценция веднъж 2.2 и веднъж 2.8
Доктора каза, че всичко под 3 е в норма и няма никакви маркери или притеснения за Даун. Гледа нослето, мозъка, сърцето огледа много обстойно. Аз обаче като се хванат за тсзи стойност 2.8, която е близо до горна граница и почнах да чета и да се филмирам.
Чакам си другата седмица БХС и пренаталния и да видим какво ще покажат.

Общи условия

Активация на акаунт