С термин ЮНИ 2025

• 34 904
  • 709
  •   2
Отговори
# 630
Изобщо не са ме преглеждали със спекулум. При теб какво го налага това?
Иначе щом ще следите шийката, ще те гледат често с вагинален, с него се измерва най-точно.
Мен от 7г.с ме гледат само с коремен, и двете бременности това. Изключения правят пътите, в които са ми измервали шийката.

# 631
Ами гледат шийката дали е заздравяла,всъщност първият път имах зацапване и др така провери и установи ,че е от шийката после на всеки следващ преглед пак така.Инцидентно отидох на др лекар и тя така ме прегледа и вагинален ехограф и пак със спекукум,след това на първия преглед на ЖК (вчера)пак преглед със вагинален и спекулум заради ЦМ и обсъждахме вторник да отида за да ме погледне на колпоскоп ,защото след операцията не съм ме гледали.Свга като се замисля може би като видят ,че съм след конизация искат да видят шийката ,но никой не се замисля ,че и преди това е правено…

# 632
Точно Христов и беше правил серклажа.
Мен всеки път ме гледат с вагинален и с коремен. Със спекулум само за микробиология и намазка мене гледала, но при мен засега няма нещо, което да го налага. Предполагам, че за да го правят, има някаква причина. Не се притеснявай, да ги попиташ.

#Mel Благодаря ти много за отговора🙏Ами ако е удобно ще ми е доста полезно тъй като се притеснявам доста, на мен йонизацията  ми я прави Др Христов от Надежда и затова реших,че е най-добре да се следя там .Но са доста натоварени и ме гледат малко странно като кажа,че съм след конизация и да следим шийка която в момента е 3 см .Вие имате те ли представа вашите Шийки колко см са ?
ъщо така исках да ви попитам как протичат прегледите ,със коремен ехограф или и вагинален? При мен имаше един период на 2 седмици ме преглеждаха и то със вагинален спекулум, и се притеснявам защото тази седмица пак така ме прегледаха и престои др семица също .При вас има ли преглеждане със спекулум дори и не толкова често?

# 633
Мel_Така е има причина,проверяват дали е зарастнала  шийката .На предишния преглед попитах дали е опасно,др ми каза ,че не е и когато започнахме прегледа тръгна пак и после се избъзика ,че е опасно и така и не погледна шийка .Обаче сега бях за първи път на ЖК и нямаше как знам ,че тр и тя да погледне да вземе ЦМ и исках д ме погледне на колпоскоп,обаче се оказа,че няма в този кабинет и ме вика следващата седмица.Което означава ,че пак ще има преглед със този спекулум.И аз започвам да се замислям,че др ми забрани С**с заради шийката ,а всъщност с този преглед доколкото знам точно шийка се хваща и опъва.И аз нз как да подходя за съжаление лекарите са толкова натоварени и нямат време да отг на мой въпрос и се притеснявам

# 634
И мен последните два пъти на коремен ехограф ме гледа докторката. Бяхме в понеделник на ЖК и май видяхме пола, но разбира се засега си е само предположение. Просто така се въртя, като пумпал, и накрая се надупи, та нещо щръкна, като тестиси Satisfied . На БХС и ФМ съм във вторник и ще видим дали и там ще се потвърди.
На мен ЦМ ми е правена тази година и докторката каза, да ѝ занеса резултата, за да не ми взима, тъй като малко или много това си е леко разранявате. Иначе сега ми взе само секрет за изследване.
За размер на шийката не сме говорили, та не знам, явно не ми е мерена. Следващия път ще попитам. При предните две раждания не съм имала проблем.
А да ви попитам, при вас има ли промяна на термина, след преглед? При мен се измести от 27 на 18.06. Преди две седмици си отговаряше точно на седмицата и деня. Сега върви с повече от седмица напред. Докторката ме пита колко големи са били бебетата при предните раждания. И понеже се родиха големички, каза че и сега вероятно ще е така. Също така моите и двамата са преносени, та очакваме същия сценарий. Другото което научих е, че третото раждане протичало или светкавично бързо, или мноооого бавно Stuck Out Tongue Winking Eye . Като си спомням, че и двата предни пъти си раждах по цял ден..., надявам се този път да ми се случи светкавичния вариант Joy

# 635
Здравейте, мами! Има ли някоя от вас, която е  вече в болничен? Аз работя в училище и от 7-8 г.с. съм в болничен. Сега, когато трябваше да ми го подновят, лекарката ми каза, че за да ми продължи този дълъг болничен единственият начин е да лежа в болница. Аз съм здрава, чувствам се прекрасно и от вчера ме приеха за три дена, за да могат след това да ми издадат 30-дневен болничен. На всичкото отгоре, изискват да лежа в болницата, а не фективно да ме водят. Също така ми казаха, че така ще е всеки месец, за удължаване на болничния. Мисля, че има нещо гнило в цялата тази схема. Няма логика здрава бременна жена да я държат в болнична среда. Някоя друга в подобна ситуация? Как си удължаване болничните? Може би е добре да помисля за смяна на лекаря? Не че има избор в града, в който живея...

# 636
Чувала съм го това само за държавни болници. Частните болници си имат частни лекарски комисии и не те карат да лежиш. Моя приятелка се следеше във Вита и не е лежала, друга в Щерев - пак не е лежала. Аз се следя на частно и самият ми лекар е част ит лекарска комисия и си ми дава болнични.
Не са ми сменяли термина нито сега, нито с предната бременност. Не разбирам защо някой би го сменял. Разбирам ранна/късна овулация, но това може да се взима предвид просто на всеки преглед. Много бебета вървят уж големи, после вървят с няколко дни назад, после пак напред и така. Моя приятелка цяла бременност й обяснява за голямо бебе, все вървеше напред и колкото по-напредваше бременността все по-напред беше и бебето. Роди 3 дни преди термин бебе 3,200. Съвсем нормално. Ако й бяха изместили термина с 10 дни, можеше и под 3кг да се роди, защото вероятно нямаше да я чакат, а да индуцират раждането. Но съм чувала, че на ранната ФМ някои лекари давали окончателен термин и го сменят, та явно все пак е практика на някакви места.

# 637
Аз съм в болничен и не съм лежала. Само трябва да ходя на комисия всеки месец с амбулаторен лист от АГ, за да ми го удължат. В София мед се следя.

# 638
Krassini и аз смятам ,че е деликатно в този момент ,затова са ми и притесненията .След последния преглед имаше доста кръв ,но Др каза,че е от шийката понеже е мн кръвосъсирена.Абе просто трябва да спра да го мисля ,надявам се да имам късмет и всичко да е наред,защото аз немога да им кажа как да ме преглеждат…
Pipinu аз също взех болничен  ,но и аз съм в частна болница и се заплаща 50лв за 1 Месец

# 639
Euonia, и на мен при предишните бременности не помня да се е променял термина, честно казано. Аз си знам кога е била овулацията, защото съм я засичала с тест ленти, въпреки че и на това много не може да се разчита дали е достоверно. В случая, терминът се промени от самия ехограф, автоматично, заради размера на бебето. На мен ми е ясно, че в един момент може развитието да е по-динамично, след това да не е толкова. Лекарката каза, че датата ще се обсъди на ФМ и евентуално докторката, която ме гледа ще я промени. Ще споделя, като мине прегледа. Simple Smile
За болничните, аз досега съм ползвала два, между които нямаше прекъсване. Първият беше 2 дни от личната, но там не пишеше за бременност, защото още не бях ходила за установяване, а вторият вече си ми беше от генеколожката за 14 дни. Оказа се, обаче че НОИ го анулираха и се наложи да го коригират и да бъде от лекарска комисия. В момента си ходя на работа. Не знам дали правилно съм разбрала, но май ми казаха, че  по принцип може да се ползват 180 дни болнични. Сигурно при определни условия, може и повече. Ще видя докога ще карам в работата. Засега се справям, но има моменти, в които ми се замайва и леко завива свят. С ниско кръвно съм. При нас много ни режат заплатите, ако излезем в болнични. Ама в крайна сметка, здравето е приоритет.

# 640
Здравейте, извинявайте за въпроса, на каква комисия ходите? На ТЕЛК или нещо друго? Гинекологът ли ви изпраща или личният лекар?  На мен никой не ми предлага друг вариант. По здравна каза ми е женската консултация, от там разчитам за болнични, а иначе се следя при Сигридов.
Аз съм в болничен и не съм лежала. Само трябва да ходя на комисия всеки месец с амбулаторен лист от АГ, за да ми го удължат. В София мед се следя.

# 641
Аз се следя в частен АГ център, но съм по ЗК.
И предната бременност бях там.
Сега все още не съм в болничен, но предния път не съм ходила никъде и не съм правила нищо.
Само казах на АГ от кога искам да съм в болничен и след това всеки месец си взимах документите от рецепция.
Плащах си такса, ако не се лъжа беше 20тина лева.

# 642
Здравейте, извинявайте за въпроса, на каква комисия ходите? На ТЕЛК или нещо друго? Гинекологът ли ви изпраща или личният лекар?  На мен никой не ми предлага друг вариант. По здравна каза ми е женската консултация, от там разчитам за болнични, а иначе се следя при Сигридов.
Аз се следя по ЗК. По-дълъг болничен може да издаде лекарска комисия, но това не е ТЕЛК. Моята генеколожка не ме е карала да се явявам отделно, просто си взех болничния подписан от комисията. Комисията си се събира, разглежда документи и се подписва, мисля че е така. Не съм плащала нищо.

# 643
Има ли някой от вас която се следи или е посещавала медицински център Фрея и по специално Д-р Десислава Въргулева-Илиева за ЖК?
Случайно попаднах на преглед при нея и останах доста доволна ,изглеждаше доста спокойна ,компетентна и доста обясняваше .Единствено заради др който ме оперира реших,че е най-добре да се следя в болница Надежда за да ми е по спокойно

# 644
Аз се следя в частен АГ център, но съм по ЗК.
И предната бременност бях там.
Сега все още не съм в болничен, но предния път не съм ходила никъде и не съм правила нищо.
Само казах на АГ от кога искам да съм в болничен и след това всеки месец си взимах документите от рецепция.
Плащах си такса, ако не се лъжа беше 20тина лева.
И при мен е по същия начин,  с разликата,че плащам 40лв.

Общи условия

Активация на акаунт