С термин ЮНИ 2025

• 34 919
  • 709
  •   1
Отговори
# 615
Друго подходящо, което на мен ми хрумва и може да облекчи, са някакъв тип инхалации.
Сещам се, че за кашлица съм правила с етерично масло от лавандула, но не знам дали е безопасно за бременност, затова по-добре да провериш. Иначе може и само с физиологичен разтвор.

# 616
  • София
Момичета, мерят ли ви вече шийката на матката?
В 5 гс ми беше 4см, а при регистрацията за ЖК, АГ ми я измери 3 см (13 гс). Каза добре е, ама на мен не ми звучи никак добре да се скъсява с такава скорост, още е рано за това.
Някоя от вас с опит? Чета, че много често аг неглежират и не правят серклаж, а последиците.. Не ми се мисли просто.

# 617
На мен ми я мерят, но не са ми казвали колко е, а само, че е добре. Последно ми спряха утрогестана. В 13 седмица съм вече.

# 618
При мени с първата бременност и сега майче ще се мери в 20-21гс с вагинален ехограф.
Сега може и да я мерил с коремния, но не ми е казвал колко е. Знам само, че за точно измерване трябва да е с вагинален.

# 619
Да, и на мен ми каза, че всеки път ще започва да ме гледа с вагиналния, за да може да измери шийката.

На мен вчера ми беше първият ден без Утрогестан. Намалихме го по схема за 1 седмица. Бях 2*2 и през ден махахме по 1 таблетка. Към момента не съм имала проблем с прокървяване. Много ми е хубаво да не го слагам и много се надявам да не ми го върнат пак по някаква причина.

# 620
Не помня с първата бременност кога точно ми мериха шийката. Или на БХС или малко след това. Беше си супер и след това я мерихме чак 7 месец, защото имах много контракции. Оказа се, че я бяха скъсили  и започнах терапия. Иначе, както са казали и преди мен - за да се измери точно е нужен вагинален ехограф.

# 621
Момичета, а случва ли ви се да усещате нещо като стягане и отпускане във вагината (като при оргазъм, подобно) след посещение на WC. Винаги се старая да не се напъвам, но то без хич не става и после усещам такива стягания и отпускания. Без болка. Случва ми се почти всеки път. Преди бременността го нямаше това чудо и леко ме притеснява що е то?

# 622
Здравейте! Днес минах първия преглед при фетален специалист. Избрах д-р Стратиева от Оскар клиник. 

Обстановката беше много приятна. Единствено в началото, като ми вземаха кръв и мериха кръвно, не останах с много добро впечатление от сестрите. Измериха ми го буквално от вратата за краката, нямах време да си отдъхна от вървенето. Добре, че по принцип съм си с ниско, та "високото" за мен, за тях си беше екстра - 116 на 80. Моя позната беше със 140 при тях и вече ми стана ясно защо. После при взимането на кръв ми спукаха вената. Аз имам доста изпъкнали вени, иска се талант да не нацелят като хората, но както и да е, преживява се.
После чаках около час докато дойде моят ред за преглед.
Мъжът ми беше с мен. Имаше отделен екран, на който излъчват, така че да вижда и той. Всичко по бебчо е наред. Казаха, че виждат напълно здраво и хубаво бебе 🩵Прегледът започна първо с лекар специализант, който измери всичко, после дойде д-р Стратиева и продължи.
Обясняваха ми достатъчно и отговарят на въпроси. Много сладко говореха за бебчето.
Като цяло съм с много добри впечатления.
То не спря да се върти през цялото време и все забиваше муцуна в плацентата 😃 Сръчкваха го, за да се обърне по гръб. Голям шавливец.
Резултатите от биохимичният скрининг ще ми ги изпратят по имейл, но от сега ми казаха, че рискът от прееклампсия е много нисък, рискът за Даун също. Аз имам и пренатален тест, който видяха и там всичко беше с нисък риск.

# 623
И аз днес минах фетална и ми взеха кръв за БХС. Hug
Засега всичко изглежда наред.
Не коментирахме нищо за пол, защото доктора каза, че на този етап може само да предполага. А и до няколко дена чакаме резултати от пренаталния, та реших направо от там да го видим. Smiley
Ние все още не сме казали на никой, даже на бъдещия батко. За мен беше важно да имаме всички изследвания и резултати преди да му съобщим.

# 624
И аз днес минах фетална и ми взеха кръв за БХС. Hug
Засега всичко изглежда наред.
Не коментирахме нищо за пол, защото доктора каза, че на този етап може само да предполага. А и до няколко дена чакаме резултати от пренаталния, та реших направо от там да го видим. Smiley
Ние все още не сме казали на никой, даже на бъдещия батко. За мен беше важно да имаме всички изследвания и резултати преди да му съобщим.
Аз бях вчера, но вече знаех пола от пренаталния. Докторът ми каза, не ми го казвай, аз ще ти го кажа след малко да сравним. Няма и 10 секунди по-късно се засмя и каза: момче е 😁 Еми и теста това беше казал 😃 Дано скоро ти излезе и резултатът от теста, и всичко да е наред!
На нашия батко отдавна се наложи да му кажа, защото пет седмици лежах с кървенето и в болница ходих, инжекции слагам. Той мислеше, че съм болна от страшна болест, не исках да го тревожа.

# 625
ancho, ох, абе стори ми се, че докато му гледаше крачетата се видя и "трето краче" между тях, но не посмях да питам доктора.
Със синът ми така бях нетърпелива и на феталната в 12гс ми казаха, че е момиче.
Тогава пак пренаталния излезна по-късно и аз точно се нагласих за момиче и опааа... момченце Joy
Та сега ще си чакам търпеливо.

# 626
И аз съм на скрининг събота, утре ще ходя да дам кръв и някак колкото повече наближава, толкова повече ми се вдига напрежението.
Вижте ме колко съм зле - лягам си снощи и какво ми трябваше да влизам в “ Рискова бременност”, да не ви казвам и какви теми четох там и цяла нощ почти не съм спала. Сама си го причинявам…
Около мен все им познават на ранната фетална пола, но съм решила, че каквото и да ми кажат да не се настройвам, а да изчакам да потвърдят следващия път. Сега с тези празници ще ми се падне чак след месец прегледа и направо не знам как ще избутам.
Рокет, при кого ходи на преглед?  За пола стискам палци да е това, което искаш Grinning

# 627
Здравейте:) Чак сега се пристрашавам да се запиша,поради притеснения в началото на бременноста:( Терминът ми е на 18 Юни Simple Smile))След конизация съм която беше юни месец и поради тази причина съм доста притеснена.Има ли някой друг което е след конизация ?Или кървене ,но от шийката ? Къде се следите? Витамини лекар ли ви изписва или вие сами си взимате?Попринцип се записах на ЖК в Болница Надежда,но се притеснявам ,че са доста натоварени и да не пропуснат нещо.Вие бихте ли споделили къде се следите и дали сте доволни:) Пожелавам лека бременност на всички:))))

# 628
Здравей! Имам приятелка, която беше с конизация и от Надежда спасиха бебето, защото преди това другите лекари бяха подходили много неглижиращо. Тя тогава започна да се следи при д-р Димова. Среща се и с д-р Павлова и е страшно доволна. При нея се наложи серклаж, пак го прави лекар от екипа на Надежда, избяга ми името, но мога да питам. 
Помня, че тя в началото слагаше утрогестан, после много магнезий я караха да пие, защото имаше скъсяване на шийката, но не помня подробности. Каквото те интересува, мога да я питам. Със сигурност от нея знам, че Надежда е добър избор и колкото и да са натоварени, няма да те оставят без грижа. Успех и дано всичко да е наред до финал! Simple Smile

Здравейте:) Чак сега се пристрашавам да се запиша,поради притеснения в началото на бременноста:( Терминът ми е на 18 Юни Simple Smile))След конизация съм която беше юни месец и поради тази причина съм доста притеснена.Има ли някой друг което е след конизация ?Или кървене ,но от шийката ? Къде се следите? Витамини лекар ли ви изписва или вие сами си взимате?Попринцип се записах на ЖК в Болница Надежда,но се притеснявам ,че са доста натоварени и да не пропуснат нещо.Вие бихте ли споделили къде се следите и дали сте доволни:) Пожелавам лека бременност на всички:))))

# 629
#Mel Благодаря ти много за отговора🙏Ами ако е удобно ще ми е доста полезно тъй като се притеснявам доста, на мен йонизацията  ми я прави Др Христов от Надежда и затова реших,че е най-добре да се следя там .Но са доста натоварени и ме гледат малко странно като кажа,че съм след конизация и да следим шийка която в момента е 3 см .Вие имате те ли представа вашите Шийки колко см са ?
ъщо така исках да ви попитам как протичат прегледите ,със коремен ехограф или и вагинален? При мен имаше един период на 2 седмици ме преглеждаха и то със вагинален спекулум, и се притеснявам защото тази седмица пак така ме прегледаха и престои др семица също .При вас има ли преглеждане със спекулум дори и не толкова често?

Общи условия

Активация на акаунт