С термин ЮНИ 2025

• 36 365
  • 709
  •   1
Отговори
# 165
  • София
За втрисането е нормално, аз като го имах беше 37.2 Темп., но ми се случваше само вечер. Вече и не обръщам внимание.
За теста и аз ще правя. АГ ми каза да си мина и на фетални, бхс, без значение, че ще правя пренатален тест. Още не съм се ориентирала, но навсякъде ми попада този на работа cellgenetic, една приятелка си го прави, при аг-тата които ходих седеше на брошури и много от момичетата в другите теми са се спряли на него. Не съм го проучвала. Panorama и аз го заглеждам и сигурно между тях двата ще е избора.
Аз съм на 38 и без тест ще ми е много притеснено, за това реших, че си струва инвестицията.
Вчера си говорих с майка ми и ми каза, че е лежала за задържане 20 дни в болница, защото прокървила в 5 седмица, като била бременна с мен. Вижте ме тук съм:)

# 166
Принципът на пренаталния тест е еднакъв, не вярвам различните марки да предлагат различни неща, единствено цената се различава.
Ние обмисляхме направата на такъв, но ни се вижда голям разход и може и да го пропуснем. Ще говорим с АГ , пък ще решим след това. Мисля че БХС и морфологиите са напълно достатъчни, ако няма предпоставка за провеждането на пренатален тест. Но, да, може би над 35-годишна възраст е добре да се направи.

# 167
Аз искам да направя такъв пренатален тест, но моя ембрион е минал предимплантационна диагностика и е балансиран(без генетични аномалии). Не знам в такъв случай не се ли обезмисля пренаталния тест? Ще питам АГ като отидс на преглед.

# 168
Аз от време на време настръхвам без причина, а вчера цял ден бях завита с едно одеало и добре облечена отдолу. Не знам, може и от хормоните да е. Ръцете и краката ми са лед. Те по принцип са си студенички, но сега много рано замръзнаха, още не е дошла зимата.

Момичета чувствате ли, че имате температура?  И да ви втриса през деня, това състояние нармално ли е ?

Последна редакция: пт, 18 окт 2024, 16:15 от Xektora

# 169
Принципът на пренаталния тест е еднакъв, не вярвам различните марки да предлагат различни неща, единствено цената се различава.
Ние обмисляхме направата на такъв, но ни се вижда голям разход и може и да го пропуснем. Ще говорим с АГ , пък ще решим след това. Мисля че БХС и морфологиите са напълно достатъчни, ако няма предпоставка за провеждането на пренатален тест. Но, да, може би над 35-годишна възраст е добре да се направи.

Не съм специалист по темата, но тъй като се порових един следобед разбрах, че има разлика във вида пренатални тестове (NIPT - non-invasive prenatal testing), които изследват ДНК-то на бебето като това ДНК се отделя в кръвта на майката от горния слой на плацентата (това е важно да се знае, т.к. наличието на проблемни клетки в горния слой не значи задължително, че има проблем с плода). Използват се два вода технологии: WGS (whole genome sequencing technology) и SNP (Single nucleotide polymorphism (SNP)-based noninvasive prenatal test) и според коментари се предпочитат WGS пред SNP. Прочетох информацията тук и смятам да я ползвам като база за да науча още, но не съм отделила време.
https://www.reddit.com/r/NIPT/comments/ecjj5v/welcome_to_rnipt_t … or_abnormal_nipt/

Edit: Сега прочетох и за трети вид технология: Next generation sequencing (NGS)

Последна редакция: пт, 18 окт 2024, 14:55 от mehrox

# 170
И мен ме втриса ама си зная, че е от хормоните, та споко момичета, нормално е. С предната бременност си правих тест, защото беше инвитро и с тази ще направя въпреки, че е естествено, защото видях колко главоболия ми спести с времето. Та който може да си го позволи бих препоръчала само за да има една идея спокойствие за евентуални ситуации до края на бременността. Правих на Vision базовия пакет, защото все пак в семейството ми няма обремененост и сега мисля пак тях да избера. Гюле, ако ембриончето е минало тест няма смисъл май, аз не бях правила на моите за това го пуснахме. Този се прави в 10та тедмица. Видях, че сте обсъждали кога се носи направление на мен предния път ми казаха в 12 сенмица и от тогава започнаха да ме водят.

# 171
Здравейте бъдещи мами! Включвам се с голямо вълнение в тази тема с термин за 25 юни. След инвитро съм и на моя ембрион беше правен ПИД. Ембриончето е с мозайка в 10-та хромозома,  която се надяваме да се самокоригира в процеса на развитие. С доктора имаме уговорка да направя амниоцентеза, когато дойде време и мисля да не правиме неинвазивен тест. Надявам се всичко да се развие нормално и юни месец да гушкаме пухкави бебоци. Ще следя темата с интерес, защото тепърва ще навлизам в това кога какви изследвания се правят и като цяло всичко свързано с бременността.

# 172
Днес се разхождах малко повече и като се прибрах усетих някаква болка от дясно на корема. Усеща се само при движение. Няма кървене, не е менструална, а по-скоро леко пробождаща.
Днес цял ден съм яла основно тесто и се чудя възможно ли е да е нещо чревно, а не от матката.
Пих две но шпа, защото малко се филмирах.

# 173
За пръв път ли усещате такава болка? Възможно е да си е просто спазъм. Аз имам спазми от 6 дни, не са постоянни и са с различна продължителност и степен на болка (не като да си в цикъл, една идея по-леки са, но са си некомфортни) и също пия но шпа. Четох,че е често срещано и ако не са силни и няма течение не е проблем.

# 174
Не бих го нарекла дори и спазъм. Като бодеж е и то само докато се движа. В седнало или легнало положение няма проблем и не се влияе от но шпа. Ще видя как ще е утре и ако има нужда, ще отида да ме прегледат.

# 175
  • София
На мен ми се случи след като бях походила повече онзи ден. Само че аз бих ги определила, като режещи. Много за кратко, но беше особено. На другия ден си бях добре. Аз пия 3 х 1 но шпа по препоръка на лекар, за да е спокойна матката и да ви кажа нямам вече онези болки, като преди.
Сега като се събудих и нито гърдите ми са подути и да болят, нито усещам някакво напрежение долу. Казвам на мъжа ми, че не се чувствам бременна..
В следващия момент като ме връхлетя едно гадене.. Докато стана за някоя бисквита и световъртеж. Сега уж се водя 7+1. Не знам как ще е, но гаденето, което усетих беше много по-силно от всичко до сега. Надявам се да не почна да повръщам, че взимам доста добавки през устата и ще е интересно.
На някоя от вас почна ли повръщането? Пише, че почвало от 6та седмица и продължава до 9та горе - долу. Така се надявах да го пропусна..

# 176
Аз се събудих с кафяво зацапване днес и болката продължава. В момента чакам пред дежурен кабинет.

# 177
  • София
Мел, стискам палци всичко да е наред. Само спокойно, дишай, ще ти дадат прогестерон и ще дойдеш в нашия клуб на лежащите. Не се притеснявай, ще мине и замине ❤️

# 178
Стискам палци всичко да е наред! Аз на 16 прокървих ярка кръв, после спря и вчера пак започна. Доктора видя контракции, биха ми папаверин и прогестерон и ме пратиха вкъщи да лежа и да бия инжекции. Не знам какво става, тука половината май сме в това положение. Мен днес ме понаболява кръста и леко корема. Божа работа!

Аз се събудих с кафяво зацапване днес и болката продължава. В момента чакам пред дежурен кабинет.

# 179
И аз се събудих с кафяво зацапване , направо се ужасих и веднага писах на Аг и тя ме изпрати в дежурен кабинет . Сега се прибрах облекчена , всичко изглежда наред видя се ембрионче със сърдечна дейност. Изписаха ми допълнително витамини и но шпа и трябва да си почивам повече .

Общи условия

Активация на акаунт