С термин ЮНИ 2025

• 36 396
  • 709
  •   1
Отговори
# 210
Според мен е нормално болките в гърдите и гаденето да нямат еднакъв интензитет през бременността. При мен има дни в които гърдите ми или по скоро зърната ми са направо като възпалени едвам си слагам сутиена , в други дни са по -поносими , както съм и с гаденето има дни по цял ден ми се гади , а в други само до обяд  . Може и хормоните могат да влияят .Чувала съм , че не е на добре ако всички симптоми изчезнат. Почивай си и бъди позитивна , всичко ще е наред 🫶

Аз днес тъкмо се успокоих и сега си набих нов филм. Гърдите не ме болят както предните дни. Имаше вечери, в които не можех да се обърна, без да се събудя. Чудя се може ли от утрогестана да са се повлияли и да е намаляла болката или става нещо лошо.

# 211
То на мен това ми беше единствения симптом... 😃 Ама не са спрели да ме болят напълно, а само като ги натисна. Доколкото виждам в листовката на утрогестана пише, че се изписва и за облекчаване на симптоми на ПМС, един от които е болезнени гърди, така че се надявам, че е от него. Някои казват пък, че при прием ги болят повече. Явно всички организми си реагираме различно.

# 212
Аз от доста рано имам пълна палитра от симптоми : гадене , чувствителни гърди , умора , апетит и някаква смяна на настроението много често . След първия преглед като се потвърди бременността док ми изписа Циклогест ( малко по -силно от Утроегестана каза , че е ) и от всички симптоми само апетита ми намаля почти до нормален , така че може наистина прогестерона да влияе на симптомите .

То на мен това ми беше единствения симптом... 😃 Ама не са спрели да ме болят напълно, а само като ги натисна. Доколкото виждам в листовката на утрогестана пише, че се изписва и за облекчаване на симптоми на ПМС, един от които е болезнени гърди, така че се надявам, че е от него. Някои казват пък, че при прием ги болят повече. Явно всички организми си реагираме различно.

# 213
Аз днес тъкмо се успокоих и сега си набих нов филм. Гърдите не ме болят както предните дни. Имаше вечери, в които не можех да се обърна, без да се събудя. Чудя се може ли от утрогестана да са се повлияли и да е намаляла болката или става нещо лошо.

В абсолютно същото положение съм и гледам да съм позитивна  , гледам да си мисля че просто тялото свиква и да не си мисля най - лошото  . И като цяло да съм позитивна . Всъщност все още си ме болят , но не е като първите дни . Сигурна съм че просто защото хормоните се регулират и тялото свиква , а и не намерих информация , дали би трябвало да болят през цялото време . Има жени които изобщо не ги болят .

Ако има момичета които имат вече успешно изкарани бременности, моля да споделят опит .

# 214
Моята първа бременност беше успешна имам син на 3 години . По спомен тези ранните симптоми не бяха постоянни , всеки ден беше различно и като мина първият триместър ми остана само апетита и тук таме заспивах след обяд (най-добре ми беше тогава) и вече трети триместър идват нови симптоми като киселини , задух , тежи ти , едвам си обувах обувките и се чувствах много подута.

[/i]

В абсолютно същото положение съм и гледам да съм позитивна  , гледам да си мисля че просто тялото свиква и да не си мисля най - лошото  . И като цяло да съм позитивна . Всъщност все още си ме болят , но не е като първите дни . Сигурна съм че просто защото хормоните се регулират и тялото свиква , а и не намерих информация , дали би трябвало да болят през цялото време . Има жени които изобщо не ги болят .

Ако има момичета които имат вече успешно изкарани бременности, моля да споделят опит .

# 215
Пак си ме заболяха. Луда работа 😃

# 216
Пак си ме заболяха. Луда работа 😃

Да и при мен е така ,ами аз го казах … само позитивни мисли - това е което зависи от нас , другото е природа .

Между другото още един въпрос към всички - вие как бихте описали чувството в Матката ? Само при мен ли има едно специфично усещане , нямам болки нито напрежение , но едно много странно усещане което дори не мога да опиша .

# 217
  • София
И моите гърди не болят вече. Чувствителни са, ако ги пипна, но нищо общо като в 5та седмица например. Аз съм на дуфастон.
Сутринта ме боляха за разнообразие, така че да, не са постоянни симптомите.
Вчера имах гадене, днес съм пушка. Не ми се яде обаче. Не знам вече какво да ям, знам че трябва, но ме отвръщава храната 😮🤷
Иначе днес съм с главоболие.
Матката, по-скоро е едно като тежест... Обаче ако повече походя или стоя почва да ме понаболява, легна ли спира. При мен е така.

# 218
На мен ми се яде основно вредна храна без никаква хранителна стойност  - пържено, тестяно. Не че ми се е отвратила другата, но аз съм много голям чревоугодник по принцип и всичко ми се дояжда, а сега ми е много трудно да си избера какво ще ям за обяд и вечеря, нищо не ми изглежда достатъчно апетитно. Вчера, откакто лежа, си поръчвам от Глово, защото мъжа ми го нямаше. Ми то само бургери ми се ядяха 😃 Накрая с неохота поръчах една леща, пилешка пържола и зелева салата.

# 219
Ами аз специално гледам в интернет кои храни са подходящи за прогестерона и в кои има фолиева киселина и важните витамини за бременни , иначе нямам никакъв апетит , но поне като ще е , да е нещо полезно , а пък за сладко не искам и да чуя . Има дни в които ми се дояжда кимион 🤭

Да като цяло която има време може да прочете , кои храни подмомагат прогестерона и в кои има фолиева киселина и така .

# 220
  • София
Аз някак си не искам да задълбавам чак толкова с храненето. Знам от какво качвам и само си проверявам кое е неподходящо за бременни.
Ползвам едно приложение OVIA много ми допада, понеже там има списък с храни и може да се проверява.
Лошо, че просто нямам апетит и всяко хранене е на сила, иначе ми става лошо.

# 221
Мен също не ме болят гърдите както предните дни, бях същата като теб. Не се притеснявай, според мен ту болят, ту спират да болят и после пак.

Апетит си имам доста, спрях с цигарите и ужасно ми се пуши и съответно ми се хапва доста. Само яйца не ми понасят, тях избягвам но пък ми се хапва киселко 🤣

Последна редакция: нд, 20 окт 2024, 18:50 от Obichamkucheto

# 222
Здравейте, момичета и честита нова седмица! 🍀🌺🌸 Надявам се всички да сте добре. Нека новата седмица ни донесе само приятни усещания и моменти, лишени от притеснения!

# 223
Здравейте на всички,
Пожелавам ви и аз успешна седмица! Тези дни бях на обучение от работа и ходихме до София за първия ни преглед при д-р Чучумишев. Бях в 5+5 на деня на прегледа, което си отговаряше точно по календара ми. Видяхме сак в матката и точица 0,2 мм, като доктора успя да засече и сърдечни пулсации (86 bpm). Успокоихме се малко за сега.
Тази седмица в Четвъртък ми предстои и преглед с лекаря ми в моя град, където смятам да се следя по ЗК, но не мисля да му вярвам особено много, имайки в предвид, че на първия преглед на 4 дни закъснение ми каза, че най-вероятно бременността е некачествена, защото е една седмица назад, въпреки че му обясних, че съм с късна овулация на 21ви ден, което обяснява с точност едната седмица. Grinning Д-р Чучумишев ми каза да му кажа, че съм си объркала датата на последния МЦ и да кажа, че е една седмица по-късно от моята, за да ме води в правилната седмица поне.

# 224
Здравейте!
Записвам се при вас с втора бременност 6+2 дни примерно. Термин около 12.06.
Голямата ми дъщеря е на 14 години 😁.
Бях на преглед преди 10 дни, видя се плодния сак, следващ преглед на 28.10, за да чуем сърчицето.
Симптоми почти нямам, само леко болезнени гърди и лека тежест долу в корема, но така бях и с първата бременност. Имам конизация и ще ми се наложи да правя серклаж в 5-ти месец.
Пренатален тест ще правя със сигурност, първо защото съм на 37 години и второ за наше спокойствие.
Желая леки и успешни бременности на всички!

Общи условия

Активация на акаунт