С термин ЮНИ 2025

• 35 043
  • 709
  •   1
Отговори
# 570
И аз съм същата. От началото на бременността съм свалила около 5 кг, онзи ден имах лек проблясък и два дни ядох като човек, но стане ли вечер и почва гадене то. Не ми се мисли за кафе, аз и водата трудно пия, за сравнение преди 1.5л не ми мърдаха на ден. Месото ми е отврат, същото и с любимите ми варени яйца. Ям много въглехидрати и започвам да се тревожа на къде ли ми върви кръвната захар.
Аз свалих 2 кг от началото на бременността. Когато не ми се гади, ми се ядат само картофи, ориз, тесто и сладки неща....  Месо грам не ми се яде и ми се повръща само от мисълта за него.. А по принцип си ям месо, не е като да не съм му фен... Надявам се скоро да започна да ям повече неща, за да мога да му набавям всичко необходимо.

# 571
Който не е разбрал за ФБ групичката, ето линк
https://www.facebook.com/share/g/15H92FcQ28/?mibextid=K35XfP
Все още се събираме и не сме кой знае колко активни там😇

Кафето го бях спряла от самосебе си. Преди пиех по 3-4. Сега си върнах само първото за деня. Обожавам повече аромата, отколкото самата напитка😁

Ям си всичко, като на месото не налитам никак. С втората бременност не можех да погледна месо пет месеца. Все за тесто си мисля, цяло чудо е, че съм качила само едно кило. Нямах гадене и повръщане.

Дискомфорт и придърпване си имам и аз, почти постоянно. Особено ако стоя дълго права или вървя повечко.

За момче си имаме шеговито обръщение Гошко, нищо чудно накрая наистина да го кръстим Георги. За момиче все казвам, че ще си го кръстя на мен, заслужавам тази чест за геройството за трето дете😅😅😅

Коремчето отдавна ми е видимо и отдавна не си закопчавам якета,дънки и нищо.
Купих си дънки и клинове за бременни, защото цял ден на работата седнала, не искам нищо да ме присвива

Днес украсявахме вкъщи с децата и им викам "мале, догодина ще има само...не пипай,не дърпай" 😅 много се развълнувах при тази мисъл

# 572
Аз вчера и онзи ден не съм повръщала. Гадене вчера имах съвсем за малко и сега пък почвам да се притеснявам, че изчезват симптомите. В 10г.с съм. На вас кога ви изчезнаха симптомите? Със сина ми до 4м си повръщах доста, дори и от водата. После така профилактично от време на време си повръщах. Иначе за храненето, сега мога да ям доста повече неща, отколкото с първата бременност.  Тогава месо изобщо не съм яла, а сега нямам проблеми, поне на този етап.

# 573
При мен гаденето не е преминало. Като цяло мога да ям почти всичко,  не повръщам,  но непрестанно имам тежест в стомаха. И аз с малкия сякаш по-дълго време бях зле. Иначе съм като парцал.
Момичета,  откъде купувате дрехи за бременни по-бюджетно? Аз само за LC wikiki се сещам , с първото всичко  ми беше подарено.

# 574
Консистентното гадене попремина в 10 г.с. Още има леко гадене, но на моменти, много по-търпимо е.

За въглехидратите и кръвната захар и аз се притеснявам. Лятото прочеотх Глюкозената революция и сега се стремя да спазвам основните принципи. Особено след като АГ ми каза да внимавам с въглехидратите и че главно това ще ми се хапва.

Преди време съм си правила обременяване с глюкоза и излезе лека инсулинова резистентност. Та сега, за да предотвратя гестационен диабет, отидох на ендокринолог. Той каза, че всички бременни са с инсулнова и няма какво да я тествам сега. И че с правилна диета шансът да развия гест. диабет е минимален. Тества ми и кръвната захар след хранене (плодове) и беше в норма. За всеки случай мисля да си поръчам от тези CGM/постоянен монитор на глюкозата/.

Четох, че във втори и трети триместър в тази връзка често изписват пренатален протеин. Та си купих от Ремедиум. Pregnaco е брандът, взех карамел, че е с най-малко въглехидрати и ухае чудно. Ще заменя сладкото с него, ще го ползвам и за печива и т.н.

# 575

Момичета,  откъде купувате дрехи за бременни по-бюджетно? Аз само за LC wikiki се сещам , с първото всичко  ми беше подарено.

Моите дънки и една туника са ми точно от wikiki, но са много боклучави 😒
От лидъл си взех два клина, но са ми тънки и си ги нося вкъщи, а и са ми широки, уж М размер. От Лидъл си взех и страхотен термочорапогащник за бременни и ме е яд, че взех само един.
От Пепко си бях взела няколко чифта дънки с ластик, но вече си ми стягат на корема🥺

# 576
Супер, виж какво открих, ще има клинове и дънки в Лидл от 6.12. -https://oferta.bg/offer/termochorapogashnik-ili-termoklin-za-bremenni

Моите дънки и една туника са ми точно от wikiki, но са много боклучави 😒
От лидъл си взех два клина, но са ми тънки и си ги нося вкъщи, а и са ми широки, уж М размер. От Лидъл си взех и страхотен термочорапогащник за бременни и ме е яд, че взех само един.
От Пепко си бях взела няколко чифта дънки с ластик, но вече си ми стягат на корема🥺

# 577
Аз вчера поръчах едни дънки от Shein. Ще видим какво ще дойде. Иначе мисля зимата да я карам с клинове и туники. На пролет ще търся още дрехи според актуалните ми размери 😃

# 578
Здравейте и от мен!

Аз съм с първа спонтанна бременност - на крачка от стартиране на инвитро. Simple Smile Днес съм 13г.с+0, а в сряда на първа фетална морфология. След доста чудене дали да направя БХС или пренатест, избрах пренатеста и не съжалявам. Всичко е наред, излезе бързо и чакаме момченце.
Да ви споделя и моите неразположения, които в началото започнаха със силно гадене и липса на апетит, но лека по лека отшумяха. Все още не се храня много добре и ми е гузно.

Има ли дами, които работят като учители и мислят ли да си вземат болничен от по-рано?

# 579
Аз вчера поръчах едни дънки от Shein. Ще видим какво ще дойде. Иначе мисля зимата да я карам с клинове и туники. На пролет ще търся още дрехи според актуалните ми размери 😃

И аз днес си поръчах едни дънки и някакъв панталон от Шейн, пък да видим какво ще пристигне Stuck Out Tongue Winking Eye Поне не са скъпи, та ако не стават, няма да ме е яд.

# 580
Аз съм учителка. Не работя от около два месеца вече, просто защото повръщах и беше невъзможно с децата. Вече съм по-добре ама няма и как да се върна, не ме искаха от дъжд на вятър.
Здравейте и от мен!

Аз съм с първа спонтанна бременност - на крачка от стартиране на инвитро. Simple Smile Днес съм 13г.с+0, а в сряда на първа фетална морфология. След доста чудене дали да направя БХС или пренатест, избрах пренатеста и не съжалявам. Всичко е наред, излезе бързо и чакаме момченце.
Да ви споделя и моите неразположения, които в началото започнаха със силно гадене и липса на апетит, но лека по лека отшумяха. Все още не се храня много добре и ми е гузно.

Има ли дами, които работят като учители и мислят ли да си вземат болничен от по-рано?

# 581
Разбираемо, по-добре ще им е да си намерят друг човек. Аз по-скоро се замислям да изляза след празниците заради вируси и тн., а и работя в гимназия където напрежение си има. 

Аз съм учителка. Не работя от около два месеца вече, просто защото повръщах и беше невъзможно с децата. Вече съм по-добре ама няма и как да се върна, не ме искаха от дъжд на вятър.
Здравейте и от мен!

# 582
Момичета, помагайте, някоя следи ли се по здравна каса някъде. Аз се следя за сега при репродуктивния ми, но той е малко серт и не обяснява много, ще ми се да мога да говоря с още някого. Там плащам, затова не искам пак на частно. Освен това хич не съм на ясно къде да се насоча за раждане, не е ли добре проследяващия и да води раждането?

# 583
Здравейте!
Записвам се и аз, бременна съм с първо бебче, в момента в 12г.с.+6. Още не сме казвали на никого, защото чакаме резултати.
Да попитам дали има такива, които са ходили на комбиниран скрининг в Оскар клиник? След колко време си получихте резултатите по мейл, имаше ли забавяне?

# 584
Аз се следя в Токуда, но при лекар, който има договор със ЗК в държавна болница. И ме прати там за регистрация, където акушерките ми дадоха само направление за началните изследвания. Честно казано, не разбрах какво толкова печеля, тези изследвания потенциално можеха да минат през допълнителното здравно, но останах с впечатление, че трябва официално по ЗК някъде да съм регистрирана, за да мога да взимам болничен, вкл. и този 45 дни преди термин, който надявам се ще ми е единственият. Но не съм сигурна.

Но защо пък не отидеш и по каса някъде, хем за регистрация, хем за второ мнение. За целта ти трябва обаче направление от личен лекар.

Тъй като някои точно споделихте, че вече сте в болничен - наясно ли сте дали периодът се приспада от едната година с отпимална сума майчинство? На мен това ми е мотивация да съм в кондиция до последно.

Ох, тези от вас, получили резултати от Niptify - кога ги получихте? Че утре ми е 7-ият ден и вече не издържам! Много се надявах днес да получа, но не.. Sad

Общи условия

Активация на акаунт