С термин ЮНИ 2025

• 34 641
  • 709
  •   1
Отговори
# 660
Rocket ,спокойно не се стресирай излишно!Пуснала си всичко което трябва ,така чр няма какво да направиш ,освен да се успокоиш и да не четеш!Имам приятелка с първата бременност и бяха казали ,че имат съмнения за Даун ,пусна пренатест и се оказа ,че всичко си е наред:))) Попринцип и аз съм паника и все чета  и се филмирам ,но наистина четенето не помага Sad(Всичко ще е наред!

# 661
Рокет, на твое място и аз вероятно щях да се притеснявам, защото съм си такава. Но на практика единствено би ти дал завишен риск при изчисляването на скрининга, а не че сама по себе си горната граница на НХ е притеснителна. В случая чудесно, че си пуснала НИПТ, тъй като така ще имаш резултат без значение дали риска ще ти е повишен. Стискам палци и вярвам, че всичко ще е наред.
Къде ходи на ФМ? Като има взети две стойности, коя се очаква да бъде взета предвид? Днес на моята ФМ лекаря каза, че ехографа има опция за автоматично измерване, но той  предпочита да мери сам “ръчно”. Накарая на резултатите двете измервания съвпадаха, но каза че ако са различни стойности е редно да се измери трети път. Ако пък е 2,2мм си е съвсем нормална стойност.

# 662
Eunoia, ходих при моя АГ, който следи и първата ми бременност.
Той е серифициран специалист за фетална морфология и фетална кардиоехография. Гледа всичко, обяснява. Не знам колко пъти мери, защото някои неща ги казваше по-скоро на сестрата. Тя вкарваше данните в компютъра.
Гледа много обстойно сърцето, дуктус венозус също.
Отделно съм записана по ЗК към друг лекар в същия МЦ, който още в 11гс каза, че си има носна костица. Не знам дали тогава измери НТ.
Като цяло чакам сега да видя какъв ще е резултатът от БХС и може да пробвам към 16-17гс пак да мина да ме погледне.
Тогава майче вече се мери нухалната гънка, което е по-различно от транслуценцията.
Все се надявам, че 2ма следящи лекари няма да изпуснат някоя фетална аномалия/малформация или сърдечен проблем. Heart

# 663
Рокет, от София ли си? Така като обясняваш и може би се следим при един и същ Grinning

# 664
Рокет, от София ли си? Така като обясняваш и може би се следим при един и същ Grinning

Хаха, не не, Стара Загора съм. Grinning

# 665
Eunoia, ходих при моя АГ, който следи и първата ми бременност.
Той е серифициран специалист за фетална морфология и фетална кардиоехография. Гледа всичко, обяснява. Не знам колко пъти мери, защото някои неща ги казваше по-скоро на сестрата. Тя вкарваше данните в компютъра.
Гледа много обстойно сърцето, дуктус венозус също.
Отделно съм записана по ЗК към друг лекар в същия МЦ, който още в 11гс каза, че си има носна костица. Не знам дали тогава измери НТ.
Като цяло чакам сега да видя какъв ще е резултатът от БХС и може да пробвам към 16-17гс пак да мина да ме погледне.
Тогава майче вече се мери нухалната гънка, което е по-различно от транслуценцията.
Все се надявам, че 2ма следящи лекари няма да изпуснат някоя фетална аномалия/малформация или сърдечен проблем. Heart
Според мен се тревожиш излишно. Мисля, че понякога твърде много четем и това ни вкарва в какви ли не филми. На последния ми преглед, споделих на докторката, че изпитвам ужас от предстоящия БХС и много се притеснявам, заради възрастовия фактор. Поговорихме си надълго и нашироко, и честно казано се поуспокоих. И понеже и мъжът ми беше заедно с мен, та двамата единодушно ми забраниха да чета из интернет и да се стресирам допълнително. Послушах ги и си наложих да спра да ровя из форуми и статии. Има ефект, сега съм по-спокойно. Замислих се, че от многото тревоги, пропускам най-хубавото, а именно да се радвам на бременността. Времето лети толкова бързо и затова искам да изпитвам пълноценно всеки един хубав момент от тези 9 месеца.
Искам да споделя и нещо друго, за което сигурно ще ме помислите за луда. То и аз много не мога да си повярвам Joy . Снощи, усетих усилено пърхане в корема. Чак по едно време подскочих. Нали знаете, като ви трепти някой нерв какво е. Добре, ама то не беше само в една точка. Реших, че няма как да е бебето, твърде рано е! И все още го мисля. Започнах да се чудя... да не е перисталтиката. Ами, друго е усещането. В момента си седя и пак го усещам. И понеже знам какво е, все пак това ми е трета бременност, не спирам да го мисля. Просто не мога да си обясня. При втората бременност, усетих бебето в 16 седмица. Сега съм в 13 и ми се струва наистина невероятно да е истина. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 666
Здравейте, дами, бременна съм в 14г.с и плахо се записвам в темата. Да ви попитам дали ви се е случвало, тъй като доста се притесних. Вчера си пуснах кръвни и урина, като кръвните излезнаха перфектни, но урината(обикновена) излезе със завишени левкоцити, кръв и еритроцити. Изпратих ги на АГ-то като тя каза, че ще изчакаме и стерилната урина и да не се притеснявам за момента. Днес обаче понеже не ме свърташе реших да си пусна обикновена урина в друга лаборатория и резултатите нямат нищо общо с първите - всичко е отрицателно. Дали ви се е случвало подобно нещо?

# 667
Здравейте, дами, бременна съм в 14г.с и плахо се записвам в темата. Да ви попитам дали ви се е случвало, тъй като доста се притесних. Вчера си пуснах кръвни и урина, като кръвните излезнаха перфектни, но урината(обикновена) излезе със завишени левкоцити, кръв и еритроцити. Изпратих ги на АГ-то като тя каза, че ще изчакаме и стерилната урина и да не се притеснявам за момента. Днес обаче понеже не ме свърташе реших да си пусна обикновена урина в друга лаборатория и резултатите нямат нищо общо с първите - всичко е отрицателно. Дали ви се е случвало подобно нещо?
Здравей, най-вероятно си замърсила пробата. Когато ще давам урина винаги първо се измивам и след това не се подсушавам с кърпа. Може да си докоснала шишенцето също. Ако нямаш оплаквания, според мен няма проблем.

# 668
Здравей, най-вероятно си замърсила пробата. Когато ще давам урина винаги първо се измивам и след това не се подсушавам с кърпа. Може да си докоснала шишенцето също. Ако нямаш оплаквания, според мен няма проблем.

Благодаря много! Да, нямам оплаквания и за това се бях изненадала много от първоначалните резултати.

# 669
Здравейте от мен! Simple Smile
Минавам към темата, която мен ме вълнува.. и въпрос. След последният преглед на 1-ва Фетална морфология в Марковс др И. Димитрова на 11.12, когато бях 12+6дни.( С термин съм за 20 Юни)
Прегледа ми мина обстойно, бебчето е здраво, много енергично, помоли ме да отида до тоалетна, за да може да се успокои бебето и хубаво да го види- както и се случи, успокои се и след близо 40мин преглед накрая ме попита дали искам да знам пола на детето, отговорих “да”. Според нея пола беше 90% девойка. Зарадвах се много, вече имам момченце на 4 години и с мм искахме и момиченце да си имаме.
Въпроса ми е следния:
След прегледа на лист ми дадоха резултатите от изследванията ( там пишеше пол: женски )
С нейните имена подпис и т.н.
Мога ли да се доверя според вас  на това категорично от нея мнение, след като го е записала и възможно ли е да е видяла пола и да бъде толкова сигурна в толкова ранен етап от бременеенето? Моля за мнение и от опит при вас какво се случи на 1 ФМ?
С първото ми дете бях отново в Марковс, при друг лекар където бях 11+5 и категорично ми се каза, че бебето е момче.
Искам да пожелая успех на всички бъдещи мами, хубав финал да има за всички ни.

# 670
Повечето пъти познават на ранната ФМ ама историята познава и грешки Grinning На една приятелка й казаха момиче, а се оказа момче, а на една колежка обратното. Аз специално започвам да се настройвам, но вътрешно си чакам потвърждение към 15-16 седмица.
Рокет, излезе ли пренаталния?
Момичета, мислите ли да ходите на йога за бременни или друг тип такива занимания? Аз с предната бременност не ходих, но сега много ми се иска.

# 671
Минавам към темата, която мен ме вълнува.. и въпрос. След последният преглед на 1-ва Фетална морфология в Марковс др И. Димитрова на 11.12, когато бях 12+6дни.( С термин съм за 20 Юни)
Прегледа ми мина обстойно, бебчето е здраво, много енергично, помоли ме да отида до тоалетна, за да може да се успокои бебето и хубаво да го види- както и се случи, успокои се и след близо 40мин преглед накрая ме попита дали искам да знам пола на детето, отговорих “да”. Според нея пола беше 90% девойка. Зарадвах се много, вече имам момченце на 4 години и с мм искахме и момиченце да си имаме.
Въпроса ми е следния:
След прегледа на лист ми дадоха резултатите от изследванията ( там пишеше пол: женски )
Мога ли да се доверя според вас  на това категорично от нея мнение, след като го е записала и възможно ли е да е видяла пола и да бъде толкова сигурна в толкова ранен етап от бременеенето? Моля за мнение и от опит при вас какво се случи на 1 ФМ?
С първото ми дете бях отново в Марковс, при друг лекар където бях 11+5 и категорично ми се каза, че бебето е момче.

Здравей, аз също ходих на ФМ в Марковс, като там лекаря каза, че вероятно е момиче, но знаеше и резултата от пренаталния тест, който всъщност показа, че е момиче. На листа след прегледа при мен беше написано вероятно женски пол.
Аз също съм чувала и за обърквания при първата фетална.

# 672
И при мои приятелки е имало грешки в пола на първа ФМ, аз бих се доверила само на пренатест или по-късен преглед към 20 г.с., защото видях как моя много близка искрено се настрои за момиче, избраха име и всичко, а се оказа момче и ѝ беше трудно да смени нагласата😔
За йога за бременни - аз много искам!
Аз от 11г.с. се върнах към живите и започнах отново с фитнес, но доста леко спрямо преди. Искам да добавя и пилатес/йога за бременни, за да съм съвсем спокойна, че няма да сбъркам сама. Но не намирам удобни варианти вечер или уикенд.
В Yoga vibe Сан Стефано имаха уикендите, но тъкмо да се реша и ги спряха. Ако някоя от вас знае хубаво местенце в София, нека сподели, защо не и заедно да отидем Simple Smile алтернатива е ютюб, но ми се иска да съм сред хора сред цял триместър изолация😀

# 673
Въпроса ми е следния:

Здравей, аз също ходих на ФМ в Марковс, като там лекаря каза, че вероятно е момиче, но знаеше и резултата от пренаталния тест, който всъщност показа, че е момиче. На листа след прегледа при мен беше написано вероятно женски пол.
Аз също съм чувала и за обърквания при първата фетална.
  Благодаря за отговора, а кога прави пренаталния тест

# 674
Peperuda 23 на мен ми казаха на 80% ,че ще е момче.Мисля ,че в толкова ранна ФМ няма как да кажат със сигурност,даже Др каза,че в тази седмица (12 )нямат все още външни полови белези а по-скоро по няква костица обясняваше ,че обикновенно като е наклонена 4 от 5 са момчета😅
Eunoia и аз също се замислям за йога за бременни,но още не смея да се пристраша иначе имам доста удобен център за Йога и съм доста схваната 😅Вие оборудвахте ли се със възглавница за бременни? Ако да бихте ли споделили? И последно😅Пренатест има ли за ми за Даун примерно или е пакет за няколко заболявания ?

Общи условия

Активация на акаунт