С термин ЮНИ 2025

• 34 617
  • 709
  •   1
Отговори
# 675
И на мен ми се иска сред хора. Синът ми е на 2г. и в нас е направо немислимо. Искам да го ползвам и като възможност за откъсване от ежедневието малко. Grinning След месец-два да размине грипния сезон и ще търся по-конкретно някое място.

# 676
Здравейте от мен! Simple Smile
Минавам към темата, която мен ме вълнува.. и въпрос. След последният преглед на 1-ва Фетална морфология в Марковс др И. Димитрова на 11.12, когато бях 12+6дни.( С термин съм за 20 Юни)
Прегледа ми мина обстойно, бебчето е здраво, много енергично, помоли ме да отида до тоалетна, за да може да се успокои бебето и хубаво да го види- както и се случи, успокои се и след близо 40мин преглед накрая ме попита дали искам да знам пола на детето, отговорих “да”. Според нея пола беше 90% девойка. Зарадвах се много, вече имам момченце на 4 години и с мм искахме и момиченце да си имаме.
Въпроса ми е следния:
След прегледа на лист ми дадоха резултатите от изследванията ( там пишеше пол: женски )
С нейните имена подпис и т.н.
Мога ли да се доверя според вас  на това категорично от нея мнение, след като го е записала и възможно ли е да е видяла пола и да бъде толкова сигурна в толкова ранен етап от бременеенето? Моля за мнение и от опит при вас какво се случи на 1 ФМ?
С първото ми дете бях отново в Марковс, при друг лекар където бях 11+5 и категорично ми се каза, че бебето е момче.
Искам да пожелая успех на всички бъдещи мами, хубав финал да има за всички ни.

Здравей, аз също ходих на ФМ в Марковс, като там лекаря каза, че вероятно е момиче, но знаеше и резултата от пренаталния тест, който всъщност показа, че е момиче. На листа след прегледа при мен беше написано вероятно женски пол.
Аз също съм чувала и за обърквания при първата фетална.
  Благодаря за отговора, а кога прави пренаталния тест

Точно седмица преди ФМ - бях 11+4 и по някаква случайност резултата излезе деня преди ФМ.

# 677
Точно и аз бях гледала Yoga Vibe ,но в Младост  и са вторник и четвъртъ от 10:00 ако не са ги променили😅Но ми се струва ,че там ще са подходящи упражненията
Eunoia Аз пък точно си мисля,че в йогата за бременни ще е доста стерилно😅предполагам ,че всички се пазят и следят:))

# 678
Аз направих пренаталния тест в 11 г.с., а ФМ ми беше в 13 г.с. Докторът каза, че ясно вижда, че е момче и ни показа, наистина си личеше. Но на братовчедка ми преди 5 години през цялото време лекарите казваха, че е момче и те накупиха мъжки неща, защото другото им детенце е момиче, и се подготвиха за момче. Накрая за огромна изненада на всички, се роди момиче... Още не мога да повярвам как това се случи в наши дни...
Миналата година моя позната ходеше на йога за бременни и ми препоръча, когато забременея, задължително да ходя. Казваше, че й се отразява много добре. На мен все още ми е лошо и нямам никаква енергия, така че още не съм се замисляла за това и не съм проучвала.
Rubitooo, аз от 3 седмици имам възглавница за бременни, U-образна. Още не я ползвам редовно за през нощта, но за излежаване на дивана я ползвам постоянно и ми е много удобна.
Момичета, излезе ми позитивен резултат за ureaplasma parvum от цервикалния секрет и много се притесних, като прочетох някои неща из интернет... Утре ще изпратя резултатите на АГ, но до тогава ще се побъркам...

Последна редакция: пн, 16 дек 2024, 23:34 от EL*

# 679
Аз направих пренаталния тест в 11 г.с., а ФМ ми беше в 13 г.с. Докторът каза, че ясно вижда, че е момче и ни показа, наистина си личеше. Но на братовчедка ми преди 5 години през цялото време лекарите казваха, че е момче и те накупиха мъжки неща, защото другото им детенце е момиче, и се подготвиха за момче. Накрая за огромна изненада на всички, се роди момиче... Още не мога да повярвам как това се случи в наши дни...
Миналата година моя позната ходеше на йога за бременни и ми препоръча, когато забременея, задължително да ходя. Казваше, че й се отразява много добре. На мен все още ми е лошо и нямам никаква енергия, така че още не съм се замисляла за това и не съм проучвала.
Rubitooo, аз от 3 седмици имам възглавница за бременни, U-образна. Още не я ползвам редовно за през нощта, но за излежаване на дивана я ползвам постоянно и ми е много удобна.
Момичета, излезе ми позитивен резултат за ureaplasma parvum от цервикалния секрет и много се притесних, като прочетох някои неща из интернет... Утре ще изпратя резултатите на АГ, но до тогава ще се побъркам...

Здравей, не съм писала до сега, от скоро следя темата. С първата ми бременност и още преди нея преди инвитрото тогава ми откриха същата бактериа. Даваха ми понеп 4 различни антибиотика. В 18та седмица с първата бременност бактерията си стоеше, неповлияна от нищо. Пак ми дадоха антибиотик, пак си стоеше. Не се отрази по никакъв начин, даже преносих детето с цяла седмица. Стискам ти силно палци. Ако няма симптоми, според мен нямаш повод за притеснение. Аз, разбира се, предния път също много се разтревожих. И аз четох онлайн. Лекарите казаха накрая, че може да е станало част от микрофлората и реално не означава винаги проблем. Всичко ще е наред!

# 680
И моята първа фетална морфология беше при нея (13+2). Пренаталния тест го показах след прегледа, а тя преди това каза момче и позна. Simple Smile

Минавам към темата, която мен ме вълнува.. и въпрос. След последният преглед на 1-ва Фетална морфология в Марковс др И. Димитрова на 11.12, когато бях 12+6дни.( С термин съм за 20 Юни)
Прегледа ми мина обстойно, бебчето е здраво, много енергично, помоли ме да отида до тоалетна, за да може да се успокои бебето и хубаво да го види- както и се случи, успокои се и след близо 40мин преглед накрая ме попита дали искам да знам пола на детето, отговорих “да”. Според нея пола беше 90% девойка. Зарадвах се много, вече имам момченце на 4 години и с мм искахме и момиченце да си имаме.
Въпроса ми е следния:
След прегледа на лист ми дадоха резултатите от изследванията ( там пишеше пол: женски )
Мога ли да се доверя според вас  на това категорично от нея мнение, след като го е записала и възможно ли е да е видяла пола и да бъде толкова сигурна в толкова ранен етап от бременеенето? Моля за мнение и от опит при вас какво се случи на 1 ФМ?
С първото ми дете бях отново в Марковс, при друг лекар където бях 11+5 и категорично ми се каза, че бебето е момче.

# 681
Eunoia, още не е излезнал пренатеста и вече малко почнатх да се напряга. Confounded
Сега говорих с Лина и ми казаха, че пробата е наред, каквото и да значи това. Явно са успели да извлекат нужната фракция ДНК, но още обработват резултатите.
10 работни дни е срокът, та се надявам до петък да има резултат. Heart

# 682
Днес бях при д-р Диляна Атанасова в Марковс. Видя пола не детето буквално от първи поглед. С второто ми дете също категорично определи правилно пола като мъжки, без никакъв елемент на колебание. Така беше когато прави фетална морфология и на племенницата ми. Според мен добрият и опитен специалист рядко допуска грешка. Разбира се, има значение както апаратурата, така и позицията на бебето. И ние с мъжа ми днес  го видяхме, че е момченце абсолютно ясно Simple Smile . Миналата седмица и д-р Чучумишев много бързо го видя. А също и д-р Ковачев, седмица преди това. Не знаеха резултата от пренаталния тест.

# 683
Излезнаха днес следобед резултатите от пренаталния и за щастие всичко изглежда наред. Hug
И чакаме второ момченце Blue Heart

# 684
Въпроса ми е следния:

На 11.12 аз също бях на ФМ в МЦ Марковс при доктор И.Димитрова тогава бях в 13 седмица и 3 дни каза ми 95% момче.

# 685
Рокет, чудесна новина Blue Heart Не ни върза с момиченца ама пък ще си растат братчета и дано да са си близки.
Интересно ми е как излизат резултатите за микроделеции, пак ли пише нисък риск като общо за тях или за всяка микроделеция отделно?

Да ви кажа, започна някак да ми става леко виновно колко неосъзнато минава тази бременност. Особено след като приключи целодневното прилошаване, съвсем често се случва да забравя, че съм бременна. А със синът ли по цял ден си го мислих, представях… малко ми е все едно го пренебрегвам това бебе Grinning Но се надявам скоро като се разрита и да се промени това. Става някак доста по-осъзнато и хубаво тогава.
Първите 1-2м ми беше гузно, че нямам сили и възможност да обръщам внимание на сина ми, сега това… Grinning
Записах си час за януари за ендокринолог, тъй като забременях с наднормено тегло и се притеснявам от гестационен диабет. Преди да забременея всички изследвания ми бяха супер, но не е гаранция това. Предпочитам да съм спокойна и да съм направила нужното. След празниците мисля да се ориентирам и за запазване на час за втората ФМ, че времето си лети, а и часовете винаги вървят с няколко седмици напред.
С ММ сме планирали спа почивка февруари, като за последно преди бебето. Какво мислите за басейните с минерална вода? Потенциалните гъбички са ми ясни, по-скоро може ли самата минерализация да навреди по някакъв начин?

# 686
Eunoia, микроделенциите и дупликациите само са описани като имена, иначе резултатът за тях общо е Not Detected:

Иначе и.аз не мога да я усетя тази бременност така, както първата. Но вече майче и не се опитвам, защото осъзнаван, че едно е да бременееш без дете, друго е вече с 1. 😅
Аз забременях със сравнително нормално тегло, или поне такова в граници. Но много бързп качвам, защото не мога да спра да ям. Каквото и да ям, колкото и да ям след малко пак съм гладна. И то много остър и направо крещящ глад. Имам едно усещане, че до края ще чукна едни 80кг. Стартирах с около 60.

# 687
Въпроса ми е следния:

На 11.12 аз също бях на ФМ в МЦ Марковс при доктор И.Димитрова тогава бях в 13 седмица и 3 дни каза ми 95% момче.

Супер! Явно е сигурна винаги в отговора си, за да дава такива високи проценти. А записа ли пола на детето в листа със снимките след прегледа ? Simple Smile

# 688
Въпроса ми е следния:

Супер! Явно е сигурна винаги в отговора си, за да дава такива високи проценти. А записа ли пола на детето в листа със снимките след прегледа ? Simple Smile
Въпроса ми е следния:
Мога ли да се доверя според вас  на това категорично от нея мнение, след като го е записала и възможно ли е да е видяла пола и да бъде толкова сигурна в толкова ранен етап от бременеенето? Моля за мнение и от опит при вас какво се случи на 1 ФМ?

Да пише си пол Мъжки , и докторката ни казва другия път в 20 седмица като дойдете ако ви кажа различно от мъжки пол аз ще бъда най изненадана от всички 😅

# 689
Момичета, като гледам сме към края на темата, а мацката дето е пуснала тема отдавна не пише сякаш. Мога да пусна нова тема скоро, но ми се иска да я направим хубава. Нека измислим име и също си напишете термина и пола, ако искате да ви добавя на първата страничка. Тези дни ще я оформя и я пускам.
За име предлагам:
" На Коледа се случват чудеса, а през ЮНИ ще прегърнем нашата сбъдната мечта."
" Юни е още далече, но скоро ще усетим първото ритниче от малкото човече"

Общи условия

Активация на акаунт