Сполучливи имитации на маркови парфюми - 58

• 50 152
  • 746
  •   1
Отговори
# 390
Парфюмите на Зара са с много лошо представяне😡. Пълна вода....Получих подарък 4 аромата от Амбър серията,но такова нещо от много години не бях виждала🤣🤣🤣🤣. Те удариха даже Raphaela(L,atelier de perfumes),които аз смятах за дъното......

# 391
Имам само един парфюм от Зара, но той е толкова траен, че няма измирисване.

# 392
Аз имам Ebony wood, Golden decade, Rose gourmand и на дреха стоят с дни. Rich, warm, addictive е малко по-прибран. Върху мен нямат огромен шлейф, но се усещат по цял ден без подновяване. А от новите си взех Stellar amber и не съм го разносвала все още, но към него нямам особени очаквания. Въпреки това онзи ден приятелка ми беше дошла на гости и докато разглеждаше парфюмния шкаф и тестваше наличностите, пръсна от него върху кутията му, защото по себе си нямаше свободно място вече, а аз на следващия ден с учудване установих, че шкафът все още ухаеше. Наистина не са трайни повечето им изпълнения, но имат и изключения.

# 393
Доста често споменавате парфюмите на La Rive, толкова добри клонинги ли са? Като близост с оригиналния аромат, трайност, шлейф?

# 394
Доста често споменавате парфюмите на La Rive, толкова добри клонинги ли са? Като близост с оригиналния аромат, трайност, шлейф?
Нямам идея колко се доближават до оригиналите ,но повечето миришат много хубаво и са много трайни.
Този е имитация на P. Rabanne - Lady Million и е страхотен. Миналата година го разнасях доволно ,изхабих 2 шишета  ,но ми омръзна.
https://www.dm-drogeriemarkt.bg//la-rive-damski-parfyum-cash-p59 … teilen.laufend%29
Този не се сещам на кой беше имитация ,но също е много хубав и от него изхабих 2-3 шишета.
Май е Mon Paris - Yves Saint Laurent.
https://www.dm-drogeriemarkt.bg//la-rive-damska-parfyumna-voda-s … teilen.laufend%29
Сега съм с имитация на Elode - Miss Elode  ,който е имитация на Коко Мадмоазел.
Много е хубав. Харесвам го повече от Лидълският ,защото е по-мек като аромат и не толкова натрапчив , по-балансиран е.
https://www.dm-drogeriemarkt.bg//elode-damska-parfyumna-voda-mis … teilen.laufend%29

А на Elode - Claire ,който е реплика на Клое е по-хубав дори от оригинала.
И е зверски траен. Носи прекрасен шлейф. Където и да минеш ,оставя аромат.
https://www.parfimo.bg/elode-claire-eau-de-parfum-za-jeni-100-ml/

Последна редакция: сб, 09 ное 2024, 10:58 от mavina1380

# 395
Аз обичам да чета ревюта навсякъде и да си представям кое как ухае, след което да подуша наживо или просто да направя blind buy. Много често обаче ми се случва да харесам репликата повече от оригинала. За мен е много важна трайността и както и репликите, така и при оригиналите има големи издънки, само че едно е да платиш 18лв за 100мл издънка, друго е да дадеш 100лв и след два часа разносване да няма никой...в този ред на мисли, личното ми мнение за Ла Рив е че имат страхотни попадения и в голям процент (поне според ревютата, но и според мен) покриват оригиналната пирамида.
Парфен например имат повече издънки, отказах се да поръчвам от тях каквото и да е, след 6 неуспешни аромата (несходни с оригинала, липса на трайност), и 2 ударa в десятката (Mon Guerlain и Invictus).
Преди години се бях заринала с аромати от Мартинез и Заг, Гиза също - някои бяха уау, други заминаха за ароматизатори...Зависи от много неща дали някой ще е доволен от репликата си, може би в това се крие и тайнството на парфюмната адикция - постоянното търсене на тази емоция Heart
С нищо не мога да сравня момента, в който след дълго четене и обмисляне, решавам да поръчам аромат и накрая е в ръцете ми - отварям капачката и.... вълнуващо е дори да е разочарование.

# 396
mavina1380, Мiss Elode как е като трайност?

Claire на Елоде е наистина изключително добър като трайност и наситеност, особено за цената си. Рядко добра находка, жалко, че вече го няма в България. Иначе бях ползвала още два на марката, от които не бях впечатлена.

Лидълската версия на Coco Mademoisele  е доста близка и няма как да се сгреши, че това е парфюмът, но като трайност и наситеност за мен отдавна не е нещо впечатляващо.

Провокирана от писанията в темата си взех Euphoria на La Rive, ще я разнося и ще пиша. На първо четене съм много, много приятно впечатлена от аромата. Познавам добре Еуфорията, това е по-олекотен вариант, но е хваната отлично идеята, заложена в оригинала. Четох коментари във Фрагрантика, че версията на Ла Рив е все едно лятна версия на Еуфорията, мога да го потвърдя.

# 397
  • София
Гледах някакво клипче за усвояване на пространство, за някакъв сгъваем шкаф, който се вгражда, все тая Grinning Главното е, че жената си беше наредила вътре и парфюмите, около 10 - 15 бр. и аз тайно ѝ завидях за бройката Joy
Иначе, за да си оправдая включването, ще кажа, че Наксос на Гиза няма отмирисване. Брутален шлейф, обожавам го!

# 398
allforone ,Miss Elode е много добър от към трайност. Остава много дълго време върху кожата и дрехите и се усеща.
А Claire си го купувам редовно от тук.
https://www.parfimo.bg/elode-claire-eau-de-parfum-za-jeni-100-ml/
Доставката е към 3-4 дни.
Аз лично пазарувам редовно от този сайт.

# 399
  • BG-DE
Имам само един парфюм от Зара, но той е толкова траен, че няма измирисване.
Много съм любопитна кой е този парфюм, колкото парфюми на Зара съм имала всичките са с отчайваща трайност 😀

# 400
Имах тази Зара, отлично изпълнение, а и впечатляваща трайност имаше при мен:

# 401
да и Golden Decade elixir също е много траен, като за Зара. Но и е от по-скъпите им

# 402
Да, нямаше я вече налична официално по магазините, за късмет, намерих почти пълна бутилка в Олх, бях си навила на пръста, че искам да го имам на всяка цена...
Сега се връщам назад във времето..и искам да ви питам (пък и да се заформи интересна дискусия) - когато асоциирате аромат с някого или нещо, неприятно или стресиращо, във времето отминават ли тези ви негативни асоциации? Аз имам 2 такива парфюмни катастрофи в живота си. Едната беше с Chanel - Coco Mademoiselle, много мил подарък от Италия...докато не разбрах, че съм бременна и не започнах да повръщам, до 5ти месец бях полужива, и с целия си акъл се пръсках в самото начало, докато бях само с гадене.. До ден днешен, вече 15 години, ми се повдига ако го усетя. Когато Лидъл направиха Suddenly (така ли беше името на тяхната версия.. ), бях спряла да пазарувам от там, защото постоянно някой се пръскаше с тестер..
Втората ми такава ситуация беше с въпросната Зара по-горе - имах силни негативни преживявания, свързани с операция и усложнения, и пак по това време се пръсках...В момента съседка има оригинала, мине ли преди мен по стълбите, усетя ли парфюма, ме обзема безпокойство и ми става страшно тревожно... Disappointed

# 403
  • Пловдив
Аз не свързвам аромат със ситуация. Харесва ли ми парфюм, просто ми харесва.

# 404
  • София
Много силно асоциирам ароматите и затова никога не се парфюмирам, ако знам, че ми предстои тежко или неприятно преживяване. Ако то така или иначе се случи, полека-лека се разделям със съответния парфюм. Разлюбвам го и нищо не може да ме върне към него.
Имам едно-единствено изключение,  когато все пак се върнах към любим аромат, след като го бях "отписала" заради развода.

Общи условия

Активация на акаунт