Сполучливи имитации на маркови парфюми - 58

• 50 160
  • 746
  •   1
Отговори
# 405
  • Deutschland
Имам да. Жасмин ноар. Бях бременна тогава и от него направо ми се гадеше. До ден днешен не съм го и подушвала повече.
Гучи Ръш и Rare pearls ги свързвам с едни безгрижни момински години и към втория се връщам много често.
Сигурно и още има, но в момента не се сещам.

# 406
Имам само един парфюм от Зара, но той е толкова траен, че няма измирисване.
Много съм любопитна кой е този парфюм, колкото парфюми на Зара съм имала всичките са с отчайваща трайност 😀
Cherry smoothe.

# 407
Frau - Rare  Pearls на Avon ли имаш предвид? Леле, върнах се в тийнейджърските години, мама го ползваше тогава, толкова любим й беше.. Има ли го още?

# 408
Аз се пръскам с парфюм по настроение. И единственият вариант да се откажа от даден парфюм ,ако ми е втръснал. Наситила ли съм се към даден парфюм ,приключвам нацяло с него ,независимо че преди това ми е бил фаворит.
Сменям парфюмите си през 2-3 дни и нямам свой почерк на парфюм.
До сега не ми се е случвало да изпръскам цял парфюм и постоянно да съм с него докато свърши.
Сменям ароматите непрекъснато.

# 409
Момичета, Miss Elode не е ли имитация на Miss Dior...сега се замислих, а не на Коко Мадмоазел. Мисс Диор и Коко-то имат доста сходно и точно Диорът е по-събран и не толкова остър.

Между другото в момента Мис Елоде е на промоция в Ремедиум, на 11'90.

# 410
Момичета, Miss Elode не е ли имитация на Miss Dior...сега се замислих, а не на Коко Мадмоазел. Мисс Диор и Коко-то имат доста сходно и точно Диорът е по-събран и не толкова остър.

Между другото в момента Мис Елоде е на промоция в Ремедиум, на 11'90.
На мен лично ми харесва много.
Не съм гледала пирамидата до кой се доближава повече ,но на мен ми е кремест ,белите цветя са преплетени с мускус и лек цитрус. Всичко е много балансирано ,ненатрапчиво и не може да се прекали с този парфюм.

# 411
Ето пирамидата на Коко:

Ето на Miss Elode:

A ето на Miss Dior:

# 412
  • Deutschland
Frau - Rare  Pearls на Avon ли имаш предвид? Леле, върнах се в тийнейджърските години, мама го ползваше тогава, толкова любим й беше.. Има ли го още?

Има го. Като 18 - 20 годишна основно него ползвах.

# 413
  • Варна
Парфюм и някаква асоциация с него, добра или лоша:
Hermes Terre d'Hermes от Камея - първият ми положителен тест за ковид. Но мина много леко, следващите след него още по-леки. Но при първото боледуване останах без обоняние 4-5 дни. Така и никога не харесах този парфюм, не само заради ситуацията. И в началото не ми допадна особено. Покупка на сляпо, понякога губиш.
Jaguar Classic Black - първата целувка с Любовта на живота ми. И се превърна в любим аромат за двама ни.

# 414
  • Deutschland
Когато бях болна от К, разнасях Либре 😊 Две седмици без обоняние, но се пръсках до откат.
Бях в ДМ за бонбони за гърло и тествах Ерба Пура на Ла рив. Това нещо няма отмирисване. Досущ като оригинала и направо ароматна бомба. Беше останал само тестера, но и без това заради натрапчивия мускус не бих си го взела.

# 415
Тук кой знае кога ще дойдат новите аромати...

# 416
За сега все още не съм свързала парфюмен аромат с лошо.
Аромат за лошо ми е на Рожков, много харесвах как мирише, но веднъж правих сладолед и в единия сложих какао от рожков. После с детето хванахме вирус и мноооого повръщахме, та като го помириша и се сещам за това и започва пак да ми се гади (това е и причината да го изхвърля 😅)

Eclat Femme Weekend, това е аромат, който ме кара да се чувствам щастлива и спокойна, нямам представа защо се пораждат такива чувства. Когато се замисля, някак се сещам и  за майка ми и времето когато живеехме заедно и тя беше сред нас 🕊 ❤

Та това ме подсеща пак да питам дали Eclat Femme Weekend  е клонинг на някой аромат

# 417
Лотос, това творение си е уникално само по себе си и не е вдъхновено от друг известен аромат. Интересното обаче е, че един от извесните парфюмеристи - Натали Лорсон - стои зад този аромат, както и зад други на Орифлейм. Някак си винаги можеш да познаеш почерка на големите имена в индустрията. Научих за нея случайно, когато веднъж търсех инфо за пирамидата на Мелиора (Parfums de Marly) и тогава разбрах, че тя стои зад много от любимите ми парфюми, макар да нямат общо помежду си.
Близък до Eclat Femme Weekend e Trussardi - Delicate Rose. Пак нейно творение Simple Smile
Накратко, само исках да кажа, че един парфюмерист може да създаде парфюм за 2 и 200 - и пак се усещат класата и стила, което доказва тезата, че невинаги цената е определяща за качеството на парфюма.

# 418
Търся добра имитация на Dolce & Gabbana K

# 419
  • Варна
Имам ЗАГ, имам и JFenzi. За мен и двете копия са супер. Говорим за EDT обаче. За EDP нямам идея.

Общи условия

Активация на акаунт