Сполучливи имитации на маркови парфюми - 58

• 47 223
  • 746
  •   1
Отговори
# 45
Взех на Зара Stellar Amber , който е подобен на guidance,  беше намален на 25лв за 100 мл , но на гиза варианта ми харесва повече. И на зара не е лош, в началото е по-тих от гиза , но си има трайност. За тези пари е супер. Взех също и Saten , мисля че той прилича на Plum japonais,  беше споменато по-рано.Трябва да ги сравня ,но ми заприлича в магазина.
От другите 2 от серията амбър :единият е изчерпан и в сайта , явно е доста харесван. Последният Amber in blom е имитация на Armani prive rouge malachite. Белоцветен парфюм , повече от Вас го познават.

# 46
А, да, много Убав аромат наистина, копие на D&G Pour Homme. Средно представяне, но за 10,90 си е съкровище определено.

Моята история с D&G Pour Homme е трагична. Бях го тествал и много ми хареса. Поръчах си го и не го понасям. Макар да напомня на смес между препарат за тоалетна и борче, ароматът не става и за това, честно. Помислих, че проблемът е в мен и просто не е мой тип, но случайно реших да си пръсна пак от тестер в един магазин и о, чудо - беше същият божествен аромат, който ме накара да си го купя. Та явно съм уцелил кофти партида. Което не променя факта, че изгорях с много пари и такава брутална разлика в качеството е подигравка.
Това ме накара да потърся алтернативи и нямам търпение да си купя Deep Blue. Между другото, ако някой знае за други имитации на DG Pour Homme или аромати с подобен лек, 'дневен' мирис на тютюн, може да сподели Simple Smile

# 47
  • София
С 6 парфюма бях преди 25 години. Сега съм с около 30 пъти повече. Smile Ползвам си ги и още как. Които спирам да искам да ги ползвам, отиват в размените или за продажба. Какво означава "идва за 60+ жени" ?! Що за предубеждения и що за глупости изобщо ?! Това са си личните асоциации на някой си. Ароматите нямат нито пол, нито възраст, нито дрескод. Това е лично преживяване, лично общуване, лично възприятие. Няма 2 еднакви носа, няма 2 еднакви мозъка, няма 2 еднакви химии на кожата, няма 2 тела с абсолютно еднакъв хормонален фон...Що за тесногръдство е това с възрастта и ароматите ? Аз си нося всичко, което реша. Но аз съм вътрешно освободен човек в това отношение. Hands V
Абсолютно съгласна съм с казаното от Вас.

# 48
Мен ме е срам да кажа колко парфюма имам и имитации, и оригинални, пък и отливки, редуцирам постоянно и пак са ми много...Предвид, че в момента няма да ползвам нищо заради новородено бебешоче. Да използвам да питам дамите с малки деца кога започнахте да си носите парфюми, знам че не бива покрай бебета? С по-големия ми син започнах някъде след като навърши година и половина и не ми стоеше толкова в ръцете, но сега открих нови любими аромати, кофти ми е че не мога да ги ползвам, само си ги мириша от капачките и въздишам... 🫠

# 49
  • Варна

D&G Pour Homme ........
Това ме накара да потърся алтернативи и нямам търпение да си купя Deep Blue. Между другото, ако някой знае за други имитации на DG Pour Homme или аромати с подобен лек, 'дневен' мирис на тютюн, може да сподели Simple Smile
D&G pour homme ми се превърна наистина в един от любимците, след като колеги на баща ми му го бяха подарили в оригинал за рожден ден. И тръгнах да му търся впоследствие имитации. На Рефан с двойни капки е чудна. Взимал съм също и от Eyfel и не мога да се оплача изобщо. Но най-изгодна наистина е версията на Lidl. Рефан е с представяне 7/10(почти изкарва един работен ден), другите два варианта да речем 5-6/10 като оценка. Т.е. след 4-5 часа е добре да се нанесе отново. Ама по спомен, той и оригиналът не беше особено присъствен и траен.
Ако сте от Варна, в магазин Меценат(JFenzi полски имитации) също го предлагат и ухае отлично. Като цяло всичките им аромати, които съм тетствал, си заслужават внимание. Поне за мъжките мога да го потвърдя.

# 50
  • Deutschland
Моргана, честито. Да е здраво, щастливо и усмихнато бебчето.
Винаги нося парфюм в чанта/раница. Когато излизах на разходка с бебе, пръсках по един два спрея отвън. Само като бременна ми е ставало зле от парфюми, особено от Жасмин ноар. От тогава  2016 беше, не съм го и помирисвала.

# 51
Винаги съм имала слабост към парфюми и съм имала поне 10тина.
По време на първата бременност не ми е ставало лошо и съм носила , като родих слагах по малко , като излизам и ми застояха парфюмите , почти не съм купувала. Като се върнах на работа започнах да ги използвам интензивно.
Нооо към края на 2рата бременност нещо в мен се отключи и направо се развихрих.
Не само , че не ми ставаше лошо  , но и имах желание за силни аромати, удове,тамяни и каквото се сетите. Страшно любопитсво към нови аромати.
Набързо наваксах пропуснатите нови за мен марки и парфюми. Като се роди детето пръсках навън и вечерно време ,като си лягам.
Установих, че вечерно време направо разкоствам парфюма, долавям всички нотки, защото съм спокойна.
Сега е на година и 4м. и си се парфюмирам.
Колекцията ми стана огромна над 100 и малко трябва да се поспра с пазаруването.

# 52

D&G Pour Homme ........
D&G pour homme ми се превърна наистина в един от любимците, след като колеги на баща ми му го бяха подарили в оригинал за рожден ден. И тръгнах да му търся впоследствие имитации. На Рефан с двойни капки е чудна. Взимал съм също и от Eyfel и не мога да се оплача изобщо. Но най-изгодна наистина е версията на Lidl. Рефан е с представяне 7/10(почти изкарва един работен ден), другите два варианта да речем 5-6/10 като оценка. Т.е. след 4-5 часа е добре да се нанесе отново. Ама по спомен, той и оригиналът не беше особено присъствен и траен.

Благодаря. На Рефан с двойни капки имитацията на Pour Homme как се казва?

# 53
  • Варна

D&G Pour Homme ........

Благодаря. На Рефан с двойни капки имитацията на Pour Homme как се казва?
Номер 220 е в каталога им. Ако е наливен, препоръчвам на всеки милилитър да си закупите 2 капки. Ако имате някое флаконче на винт, пробвайте 10мл с 20 капки, ще излезе 4.00лв. Ако Ви допадне........вземете си дамаджанка дори. Много класен и стилен аромат. Дори синът ми, когато още беше на 14г, страшно го хареса и си има собствен флакон Dark Blue от Лидл-ските.

# 54
Този D&G pour homme има ли дамски еквивалент?

# 55
  • Deutschland
Има  D&G pour femme

# 56
  • BG-DE
Ей, как ме подсети за този великолепен парфюм, преди години ми беше много любим 😍 Рефан имаха чудесна негова имитация, не знам дали още я поддържат.

# 57
  • Deutschland
И на мен ми беше любим. В едни малки кръгли шишенца си купувах наливен, с капки. Не знам имат ли го още, вероятно не.
156 е номера в Рефан или е бил. Не знам в момента дали се предлага.

Последна редакция: сб, 12 окт 2024, 12:17 от Фрау С

# 58
Italiano Donna Armaf    https://www.fragrantica.com/perfume/Armaf/Italiano-Donna-27668.htmlпък е копие на интенз версията му Wink И аз ги харесвам и ги нося и двата /и рефанския и този на Армаф/. Наистина качествени, плътни, трайни, шлейфови, наситени аромати /имитациите на Рефан и на Армаф/. Не познавам оригиналите и за сходство нищо не мога да кажа, но запознати твърдят, че са 1:1.

# 59
  • Варна
Сега, стига сте писали, стига сте говорили! Ще четете малко моите драсканици! Вземете си по едно горещо кафе/чай, издухайте си носовете(че ще има какво да миришем), наместете си удобно д*петата и да започвам:
Скрит текст:
Първо, почетно място в разбора е за Martin Lion U23 – Arabian Oud Madawi 40 Gold. И във fragrantica фигурира 4,68/10, и в parfumo 9/10, напълно заслужени оценки. Аз дори му давам 11/10. Колегата Hsgrgs1 ми го беше споменал и похвалил, за което искрено му благодаря!  Сравняват го с какво ли не – Erba Pura, Baccarat 540, Instant Crush, Kirke…….аз бих добавил и нюанси от Arabians Tonka и Stronger with you(който и да е от всички в линията). Унисекс с лек мъжки уклон. Много излъчващ, много траен, много топъл и уютен зимен аромат. Ревюта в нета почти няма, не особено популярен, но пък доста скъп в оригинал. Във Варна по Елитисите е буквално изчерпан и Любимата го намери сред последни единични бройки на Елитис до ЖП гарата. Ако не го закупите, поне отидете до най-близкия щанд на ML, за да го тествате, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!
Покупките от ЗАГ:
Скрит текст:
Ще прескоча Paco Fame  и Armani Si Passionе, т.к. те са достатъчно познати на по-голяма част от аудиторията, описвам съм ги преди и сега са повторни покупки.
Dior Vanilla Diorama – много ухаен и плътен ванилов крем с алкохолни нотки от коняк или ром. Нещо като TF Noir Extreme, но с добавка на горепосочените напитки. Отново аромат за по-студено време, наситен и заслужаващ внимание. Първоначално мислих, че Любимата няма да го хареса за себе си особено, но пък се случи точно обратното, така че замина за нейното „рафтче“ с аромати. Оценка 9/10........спокойно, няма да ухаете с него, все едно идвате от запой или от казана за ракия.
D&G Devotion – отново акцент върху ванилията. Сладък, гурме, има и цитрусова свежест. На границата на масовка и на нещо оригинално в ароматния свят. Отдавна сме тествали оригинала и наистина не мога да направя директен паралел в момента. Но тази версия определено ни хареса и на двама ни. Висока оценка отново 9/10.,
Kilian Smoking Hot – Това е сериозно опушена версия за TF Lost Cherry, вече доста по-клоняща към мъжки аромат. Сладък, плодов, но определено има и онзи плътен аромат на дим, на тъмен, черен дим, в никакъв случай дразнещ или задушлив. Синът ми страшно го хареса сред цялата сбирка от нови аромати. Повечето от Вас вече го имат, така че няма да задълбавам, а ще му лепна директно 10/10.
Kilian Angels Share – имам версията от Гиза, реших да си добавя и от ЗАГ, т.к. бе споменато във форума, че уж била по-изпипана. За мен ЗАГ малко повечко сладнее, което е плюс, т.к. аз обичам сладките аромати повече от алкохолните. Разликата не е драстична. Като цяло Angels Share не ми е сред отличниците, но е много добър зимен аромат, оценка 8/10.
Creed Virgin Island Water – Тук доминират кокосът и цитрусите. Маслен аромат, кремообразен, плътен. Все едно скъп крем против изгаряне, смесен с лимони, портокали. Много ми хареса, изключително ми навява помисли за лято, ваканция, плаж, безгрижие(нямам предвид бигири-бигири, стоперан и квиченето на туристите по нашето Черноморие). По-скоро това, което виждаме в рекламите на курортите с палмите, чистия пясък и вода, коктейлите, усмихнати хора се фръцкат пред камерата, нереална идилия. Унисекс, може да се носи еднакво и от двата пола, като при мъжете го виждам по-скоро сред по-млади или млади по дух. Ще има да чакам 7-8 месеца, докато му дойде ред. Оценка 9/10.

Общи условия

Активация на акаунт