Егоистично ли е да искам да съм сама като родител

• 6 014
  • 174
  •   1
Отговори
# 45
Не знам дали е встрани от темата, но, ако авторката до година примерно успее да си намери партньор, ще е най-добре. Да преглътне малко себе си и да прави повече жестове и компромиси. Понеже животът с друг човек, независимо той мъж, дете/ца, родители, включва много компромиси, малки или големи. А за едно дете е добре да живее и да бъде възпитавано от двамата си родители. Не, че е края на света, ако е само с единия, но все пак е добре да са двама. Дори и за дребните неща като редуване за вземане на болничен, вземане от градина, приготвяне на закуска и т.н. За възпитанието също е важно бащинската фигура.

Пак казвам, не е невъзможно обратното. Ако авторката все пак е толкова изискваща, че никой мъж не може да се задържи до нея, може и сама да отгледа дете, ако чак толкова много го желае и има финансова възможност. Но определено няма време за чакане. Две познати направиха същото на 40+, при едната се получи, но при другата все още не вече няколко години.
Освен това свободните мъже на 35+ (тя е на 37, доколкото разбрах) не са чак толкова много.

# 46
То едно, че свободни мъже около 40 не са толкова много, второ авторката да излезе на лов за такъв целенасочено, за да роди от него, не дава никаква гаранция, че връзката ще е окей.

Да, най-хубаво е детето да расте с двама родители, които се обичат, уважават и живеят в хармония. Обаче дори темите във форума показват, че това не е гарантирано. Напротив. Всякакви хора с всякакви дефицити раждат не по едно, а по няколко деца.

# 47
То в крайна сметка гаранция за нищо няма в този живот. Ако тя си реши, прави, каквото иска и това е. Ние тук просто си разсъждаваме по темата. Надали някакви непознати във форум ще определят най-важното нещо в живота ѝ.

# 48
А другите дълги връзки от 5+ години защо не стигнаха до дете? Че някой не става се вижда за няколко месеца, като колкото по-възрастен е, толкова по-бързо светва. За 5 години хората правят 3 деца, авторката и нейните дългогодишни партньори се разделят. Защо?

# 49
За да пуска темата, значи е наясно, че няма да може да изтърпи подигравките и погледите на хората.
Тя мъж край себе си не може да изтърпи какво остава за хорското мнение.
Накрая ще се озлоби още повече, защото ще разбере че детето като направи 18 също ще я напусне.
Имах такъв случай - разказвала съм го много пъти за моя приятелка, осиновена да запълва липси. На моите години е (отива към 40) нито е женена, нито приятели има още живее с майка си защото майка й втълпи как външният свят е лош и само тя може да я защити. Един опропастен живот.

# 50
За да пуска темата, значи е наясно, че няма да може да изтърпи подигравките и погледите на хората.
Тя мъж край себе си не може да изтърпи какво остава за хорското мнение.
Накрая ще се озлоби още повече, защото ще разбере че детето като направи 18 също ще я напусне.
Имах такъв случай - разказвала съм го много пъти за моя приятелка, осиновена да запълва липси. На моите години е (отива към 40) нито е женена, нито приятели има още живее с майка си защото майка й втълпи как външният свят е лош и само тя може да я защити. Един опропастен живот.
Добре, де, познаваш ли авторката, за да се изказваш така категорично за нея?
Чела съм те през годините във форума и да ти кажа - странно ми е точно ти да даваш такива прогнози от позицията на вечно недоволен и неудовлетворен от живота човек с връзка, която също няма развитие в посока брак и дете.

# 51
Не ми е нужно да я познавам - налудничавите й мнения са ми достатъчни. Както друга потребителка беше писала, ако беше формулирала темата по друг начин мненията щяха да са различни. От страни изглежда като умопомрачена жена

# 52
Тя авторката още в първи пост пише, че не жалае да си дели детето и говори за раздели, родителски права, визити и няма да иска да комуникира с бивш мъж(бащата на детето) . Все егоистични неща. Тя не мисли, че детето ще е без баща и няма да й се занимава да общува с такъв.

# 53
Не разбирам кое е странното. Жената иска дете, не иска мъж. Дайте сега да хване първия на улицата да я заплоди и да си играят на семейство. Масова практика в последно време. Хващат се последни влакове, правят се ужасни компромиси, че да си имаш мъж и дете, защото така трябва. 5 години, ако изкарат такива "семейства", направо си е рекорд.

# 54
Въобще не е масово, нито е отскоро това да се хване първият от улицата, даже обратното, замира подобна практика.
ЛГ, ако беше останала с поста с огорчението от мъжете, нормално. Но тя буквално от втория си пост в темата (и форума, ако става въпрос) започна да се репчи. Все ми се струва, че майчинството предполага по-скромна, обмислена и търпелива настройка, независимо колко влакове са изпуснати и продължават да заминават.

# 55
Така ли? Около мене познати и приятели около 35  трескаво търсят някой за семейство и няма, и няма. Това жени, мъже. Получават се абсурдни двойки, които правят дете на втория месец и си запознават родители на изписването. Виждам в приятелките ми да правят компромис след компромис с мъжете, за да не са сами и евентуално да минат на следващото ниво...

# 56
Факт е, че в днешно време хората са по-затворени и трудно се намира "половинка".
На 35+ бързат, защото усещат, че нямат много време да станат родители. Жените това....при мъжете е една идея по-лесно.

# 57
Така ли? Около мене познати и приятели около 35  трескаво търсят някой за семейство и няма, и няма. Това жени, мъже. Получават се абсурдни двойки, които правят дете на втория месец и си запознават родители на изписването. Виждам в приятелките ми да правят компромис след компромис с мъжете, за да не са сами и евентуално да минат на следващото ниво...

Е те ако до 35 не са го намерили чакай след това да го намерят като тръгнат с великите "списъци" на какво точно трябва да отговаря бъдещият съпруг и баща. Хубавите вече са ги взели и накрая се чудят кого да обвинят за проваленият си любовен живот.
Ако сега на тия години трябваше да си търся мъж вероятно щях да си остана сама защото никога не бих приела на вид "дребнави" неща, които да кажем преди 10 години никога не са ме дразнили.
Авторката е жена дето всичко я дразни и смята, че едно ревящо и безпомощно бебе изобщо няма да е никакъв дразнител. Утре като й писне да се чуди как да го дава за осиновяване. По-добре да си вземе котка. Сериозно. Как може да насърчавате видимо нестабилен и неуравновесен човек да става родител?

# 58
  • София
Въобще не е масово, нито е отскоро това да се хване първият от улицата, даже обратното, замира подобна практика.
ЛГ, ако беше останала с поста с огорчението от мъжете, нормално. Но тя буквално от втория си пост в темата (и форума, ако става въпрос) започна да се репчи. Все ми се струва, че майчинството предполага по-скромна, обмислена и търпелива настройка, независимо колко влакове са изпуснати и продължават да заминават.
И аз не се сещам за такива познати около мен. Повечето са с някого, а тези, които не са, не търсят.

# 59
Казах, че отмира, не, че го няма изобщо като явление. И в момента повече ми се струва, че където го има, не си правят труда да го обличат в романтични предлози. Трескаво търсене и светкавична бременност на напреднала възраст надали е от голяма любов и желание за свидно семейство, ами си е чист договор и в това няма лошо.
Горното не значи, че няма и влюбили се на тези години, но в случая не говоря за тях, а за онези с трескавото търсене.

Общи условия

Активация на акаунт