Бебе да гушка всяка от нас, това пожелавам си аз. ~бебеправене 611~

• 31 425
  • 921
  •   1
Отговори
# 555
Това Сигридов го беше коментирал в едно свое видео, ако е същото, за което говорите.

# 556
  • Замък сред облаците
Няма проучвания до момента показали негативни последици при хора. Има опити с животни провеждани в Китай и няма cross тестове за други фактори, които също могат да окажат влияние.
Не че съм за тъпченето с хапчета, просто искам да видя адекватни данни по темата.
Не като Сигридов дето обяснявал че момчетата ще станат педераси заради прогестерона (ама нищо не е споменал за лгбт наклонности при момичетата 😂) заради проучване с плъхове, където е даван прогестерон на кърмещи майки плъхове и мъжките отрочета не били толкова доминантни в поведението си…..
Данни, данни, не ЕЖК, моля!

PS. ЖТ си е видимо спокойно до 10 дни след О, може да регресира и чак с идването на МЦ. По учебник е до 14 дни.

# 557
  • Варна
Чакай малко как има още жълто тяло  9-10 дни след ову? Ако са ти верни сметките, тоя  прогестерон е много нисък и за мен е такъв защото овулацията не е била ок, респективно яйцеклетката.

Това ми АЛ от прегледа при АГ

АА, засичала съм един път и с фоликуметрия и прогестерона беше 30 nmol/l. Дали да не пробвам първо с гел, но чета че се маже на гърдите...ще се усвои ли ако мажа където и да е по кожата?

Последна редакция: ср, 16 окт 2024, 22:14 от arogans

# 558
  • Замък сред облаците
Лигавицата е доста тънка за тези дни от ЛФ, струва ми се. Толкова тънка е средно само в деня преди започване на менструацията. Според мен си изследвай хормоните между 2-5 ден на цикъла, нещо не ми се връзват нещата. Да не е видяла киста от предходен месец вместо ЖТ? Ако случайно не е имало О ми се виждат по-логични тънката лигавица и късната визуализация и ниския прогестерон.

Гела по гърдите има май доста странични ефекти.

# 559
  • Варна
Аз попитах за лигавицата, каза че била тънка но в границите. Този цикъл започнах прием на вит. Е по тази причина.
Да може би ще изследвам пак прогестерон още един два пъти и тогава да приемам табл., ако ми продадат гел без рецепта ще пробвам с него. Няма да мажа върху гърдите и аз съм чувала даже за рак.

Последна редакция: ср, 16 окт 2024, 22:22 от arogans

# 560
Ох да аз ЖТ с течността го обърках. Ами пак е бил нисък и при стриктно следене на ову. И лигавицата както каза АА е много тънка. Не ти са ок нещата според мен. 
За другото няма да споря. Който каквото иска да пие, аз казах че при висок прогестерон не бих пила излишно и то дуфастон. Period.

# 561
  • Замък сред облаците
Голям хикс на дуфастона особено за жени с тромбофилия! Остаряло и отхвърлено от съвременните лекари синтетично лекарство. На фона че има микронизиран, биоидентичен прогестерон с минимален риск за здравето (утрогестан, циклогест, кринон)….

# 562
Чакай малко как има още жълто тяло  9-10 дни след ову? Ако са ти верни сметките, тоя  прогестерон е много нисък и за мен е такъв защото овулацията не е била ок, респективно яйцеклетката.

Че защо да няма жълто тяло? Многократно съм била на лекар в деня преди цикъл, веднъж отидох сутринта и ми дойде вечерта. Абсолютно винаги се е виждало жълто тяло. При все, че ми е късичка ЛФ е винаги над 10 дена.

ПП виждам, че сте изяснили темата вече.

# 563
Ти след този коментар нищо друго ли не прочете? Казах, че го обърках с течността, която се визуализира веднага след ову.

# 564
Прочетох после, да.

# 565

На мен ми излязоха резултатите от цитонамазката и изследването за уреа, микоплазма, хламидия - всичко е отрицателно там. Ама за цитонамазката нещо не мога да се ориентирам с това допълнително обяснение. Рових да чета, уж всичко е наред /задоволителна е/, ама явно има някакво възпаление. Вчера не се спомена нищо за видима раничка, само коментар, че шийката е като на раждала жена. Ще си изчакам и микробиологията /надявам се е чиста/ и тогава ще се свържа евентуално с докторката. Но, ако някой има/е имал сходни резултати ще ми бъде интересно да сподели.

ПП: Моля, някой най-накрая да ме образова как се слага нещо в скрит текст от телефон! 😁👀🤭

Моята цитонамазка преди половин година беше втора група със възпаление. Тогава от микробиологията излязоха и така познатите ми бактерии ентерококи които четири години лекувам и лекувам. А за разкъсването на маточната шийка същата работа.. разкъсана,все едно съм раждала вчера а беше преди 12 години 😁 та ме реставрираха наново там 😆  пожелавам ти да нямаш нищо сериозно. Сега цитонамазката ми  е първа група. Но чакам резултатите от биопсията. Дано и там всичко е наред. Наболява ме ниско долу и това зацапване след операцията направо ме влудяват ама ще видим доктора какво ще каже другата седмица.  ☺️
А на момичетата с две чертички,успехи ви желая и пухкав финал 💙🩷
А за всички други кураж ,усмивки и малко повече вяра. Трудно е,но мечтите се сбъдват 😌

# 566
,vSg вървим заедно ,аз вчера имах на 10 ден 14 мм фоликул в дясно , лигявица 5,8 мм.  И на мен ми каза О Вторник ,ама аз я изчислих по-рано. Сряда 14
Четвъртък + 1,5 стават 15,5
Петък 17 мм
Събота 18,5 км
Неделя 20 мм
Поенелник 22 щото в края растат с 2 мм
 И мисля че Поемделник или Вторник ,абе до някъде е права . Каза да не спираме с опитите до Неделя .❤️🌞

# 567
Днес започвам с тестове за О. Заради едни ЗФ и дуфастон се разбърка малко календара. По едното приложение О е на 13-15, на другото 19-21 октомври. Шантава история. Беше ми казала докторката, че съм за цитонамазка последната беше първа група и терапия с Естрофем ,която бъгвала О,ама нещо не съм навита-предпочитам си добавките. Може да се пробвам в събота, тя каза,че и без час мога да мина. Да видим при мен от коя трънка ще изскочи зайчето.

# 568
Здравейте! Идвам да се представя в тази тема, тъй като виждам хора с много опит и като цяло доста полезна информация.

Аз и съпругът ми сме на 29 години, правим опити от година и един месец, за сега неуспешни. През последната година правихме различни изследвания, изхождащи от фактите, че покрай нас има доста двойки с репродуктивни проблеми и предпочетохме да не чакаме година-година и половина естествени опити, а успоредно с тях да правим някои изследвания, коментирани и назначавани от гинеколожката ми. Преди 10 години ми бе направена операция за премахване на киста от десен яйчник, а миналата година, след рутинен преглед, АГ ми пусна микробиология - установи се уреаплазма парвум, която излекувахме с един курс антибиотик. След това продължихме с опитите и изследванията. От тях се установи витамин Д под долна граница, който борим с Better you, както леко завишено АМХ (12). Всички други изследвания, включително за щитовидна жлеза (бях и на преглед при Моллова) са наред. Поликистоза се изключи, имам леко уголемени яйчници, без кисти, с нормален тестостерон, LH, FSH - също. В общи линии - нищо съществено за тази една година. През април съпругът ми направи разширена спермограма по Крюгер (морфология 14%) със заключение "нормозооспермия". Не е посещавал андролог след това предвид резултатите.
Тази седмица направих и хистеросалпингография (цветна снимка) при д-р Попов от Вита, чието заключение вече ме притесни:

"От направеното изследване се визуализира еднорога маточна кухина в ляво , удължена лява маточна тръба ,от която се излива голямо количество контраст периовариално. Няма рентгенови данни за контрастиране на дясна маточна тръба. Рентгенови данни за еднорога матка с проходима лява маточна тръба."

Моята АГ все се шегува за "хубавата" ми матка (в положителния смисъл), но тези резултати са всичко друго, но не и "хубава" матка Simple Smile Съответно вече се съмнявам във всичко, което ми кажат... :/

Въпросът ми е сега накъде? При репродуктивен, но на кого от всички да се доверя?
Записах час при моята АГ, за да види резултатите от хистеросалпингографията и да коментираме как можем да продължим нататък. Но ще се радвам да чуя други мнения - на хора, преминали през подобна ситуация и такива с повече опит.

П.П. По субективни причини не бих избрала "Вита", "Щерев" и "Надежда".

# 569
Момичета тъкмо получих епикризата и се започна голямото търсене и четене...
 диагноза - Тежко изразена дисплазия на шийката на матката плюс CIN III . А цитонамазката преди два месеца беше пап 1.
след операцията доктора каза,че няма нищо раково да не се безпокоя...ама сега като чета ,но по добре да спра. оплаках ви се . стискайте палци другата седмица на контролния преглед

Общи условия

Активация на акаунт