Бебе да гушка всяка от нас, това пожелавам си аз. ~бебеправене 611~

• 31 172
  • 921
  •   1
Отговори
# 885
  • Be realistic - plan for a miracle.
Не знам дали е ново или не, но момичето пишеше, че и Калчев се е блещил как е възможно. Защото не би трябвало да е Simple Smile
Бластоцид е ясно, но нетестван. С ПИД според мен не би трябвало да се случва.

# 886
  • Замък сред облаците
Защо да е невъзможно след ПИД да има КЯ? ПИД е въпрос на носителство на гени. Вече чисто морфологично това не пречи да се появи грешка в деленето и да спре развитието.

# 887
  • София
и аз четох случая и даже разсъждавах - нали, за да се направи ПИД трябва да има ембрион - чакат се до 5-6 дни, как се прави ПИД на ембрион пък после е кухо яйце? ама така и май никой не ми разясни. беше адски странен случай според мен.
Колкото до Доверие - ако нещо им носи приходи ще го направят повече от задължително.... Споделяла съм, че ако се реша на още една заповед мислех д апробваме при Станулов, но страшно ми падна мнението за него след като е взел решение да се премести точно в тази болница, която по моето мнение не държи на пациента, а на кинтите....

# 888
АА, го е обяснила ☺️❤️ Няма нищо странно да има кухо яйце и след ПИД.
Абе то и Чучумишев ме гледа като полезно изкопаемо, снима ми и кариотипа и не може да повярва, че имам 45 хромозоми 😅 Дори получих комплимент, че съм Най-добре изглеждащата жена с 45 хромозоми 🤣🤣🤣

# 889
Ъпдейт и от мен. Бобчето се е позакрепило. Днес вече чух и пулс, досега само го виждахме.
Издадоха ми болничен, ще си полежа още две седмици, но сигурно ще го удължим с комисия, че ще трябва сериозно да намаля темпа на работа и не съм ли в болничен, няма кой да ми плаща удоволствието да лежа 😃

# 890
  • Замък сред облаците
Шантал, ембрион се появява след 6 седмица. Но в терминологията на инвитрото ембрион се нарича всяка оплодена яйцеклетка.

Браво, Мел!

# 891
  • Be realistic - plan for a miracle.
Със сигурност не разбирам толкова, колкото АА, нито лекарите, но просто ми направи впечатление.
Цитирам накратко от някои постове на момичето:

Скрит текст:
Цитат
Калчев потвърди, няма ембрион. В Надежда ме смятат 6+1, Калчев сметна 6+4. Направо беше в ступор как след ПИД имаме кухо яйце. Каза, че е тотално генетична грешка, за да се стигне до тук.

Скрит текст:
След това ходих и при доктор Калчев. Категорично потвърди, че сакчето е празно. Чудим се как при ембрион с ПИД, при това балансиран, се получи кухо яйце. Явно при изследването са повредили ембриона, друго обяснение няма.

Скрит текст:
празен плоден сак без жълтъчно мехурче, след още 2 дни пак се вижда празен плоден сак, вече леко деформиран

Това със липсата на жълтъчното мехурче всъщност май е обичайно, след като не е естествено зачеване, а трансфер, нали, или аз бъркам?

И втори дисклеймър слагам, че наистина не агитирам против ПИД, а просто си споделям моите възгледи защо аз лично не бих.

# 892
Шантал, ако ти се споделя , ще съм благодарна да пишеш / може и на лично / защо мислиш така за доверие, просто за да имам едно наум ..може и да ме препратиш в някакви теми, където си описвала, не искам да те карам да разказваш едно и също много пъти...особено ако е кофти ...
Редактирам се: Mel суперр!!! Heart

Последна редакция: пн, 21 окт 2024, 12:35 от kattes

# 893
  • Замък сред облаците
Не, и при инвитро има жълтъчен мехур. Бъркаш го с жълтото тяло на яйчника.

Иначе, възможно е при ПИД да се повреди, да, затова трябва да е добър ембриологът. Но и всичко да е перфектно пак има минимален шанс да не се развие, да не се имплантира и тн. Медицината не е точна наука.

# 894
  • София
Благодаря за разяснението АА, точно това ми беше объркващото.

kattes, първо, от години с ММ ходим там на гастро заради разни проблеми. Последните две години ММ има доста оплаквания, но доктора все не намира нищо притеснително - плати си тука едни пари да ти направим процедурите и толкоз.... Отделно две колежки имам с операции там,  на едната колежка нарочно й пуснаха всичко без пътека и трябваше да плати близо 4хил. при положение, че я приеха по спешност, доктора бил забравил да пусне направление...

# 895
Жълто тяло е след О в яйчника, жълтъчно мехурче - вътре в сакчето (май беше бъдещата плацента или хранеше плода преди плацентата)

Едит: АА е писала вече, късно видях.

# 896
  • Замък сред облаците
Не, плацентата се развива от трофобласта - част от стената на сакчето. Жълтъчното мехурче е жълтъка на яйцето, като при кокошите яйца.

# 897
Да, да, усетих се и редактирах пак. Не съм си допила сутрешното кафе Grinning

Иначе за ПИД според мен наистина трябва да се прави по показания. Ако една двойка без установени генетични проблеми и без предишни аборти има 4 или 6 бластоциста примерно, какъв е шанса всички да са анеплоидни след ПИД? Малък. Да, може да има 1-2 просто случайна грешка. Обаче другите ще са ок. И ако не стане от първи трансфер, ще стане от втори примерно. Ако никой не са захване, тогава трябва да се почне дълбаенето - кариотип, матка и т.н.
Например за ДНК фрагментацията - има проучвания, които установяват повече негодни ембриони след ПИД в групата с висок DFI, обаче ако е мината селекция това променя ли се? Би трябвало, защото са избрани реално сперматозоиди с ниска. В такъв случай нужен ли е ПИД?
Преди да се вземе това решение трябва добре да се обсъди с репродуктивен лекар и ембриолози. За себе си знам, че с 41% фрагментация със сигурност имахме 2 здрави ембриона, още 1, който упорито в 7г.с още се развиваше в тръбата и 2, които по-скоро нямаха шанс за импалнтация заради средата. Ако имах история на КЯ или СА след инвитрото, вече щях да се замисля за ПИД в нашия случай, но за момента не ми е сред приоритетите.

# 898
Не, плацентата се развива от трофобласта - част от стената на сакчето. Жълтъчното мехурче е жълтъка на яйцето, като при кокошите яйца.

А какъв е главния проблем при КЯ? Винаги съм се чудила, ровила да чета и до ден днешен не мога да си отг., защото и при мен случая беше КЯ.

# 899
А какъв е главния проблем при КЯ? Винаги съм се чудила, ровила да чета и до ден днешен не мога да си отг., защото и при мен случая беше КЯ.

На този въпрос и аз не успях да си отговоря след нашето КЯ януари месец. Изследвахме го в Геника с по-разширения пакет и всичко беше нормално, кариотипите са ни нормални и на двамата, СГ също излезе с ниска ДНК фрагментация. При мен се откриха имунологични проблеми, но това няма общо с деленето на яйчицето. Остава да е само някакъв кофти шанс.. или поне аз за нищо друго не се сещам.

Общи условия

Активация на акаунт