Модни тенденции в прическите и всичко за косата - 21 тема

• 17 925
  • 217
  •   1
Отговори
# 210
Рускиня ли е фризьорката? Трябвало е да й кажете прическа каскада, в тубата има много клипчета с различните варианти според градуса на наклона на подстригване. Каскад 90, каскад 40 и т.н.

Рускиня, да.
Да, тя така ми каза каскада. Обаче някак не можахме да се разберем. Опита се да ми обясни на руски.
Аз исках да е бътерфлай, с етажи около лицето, съвсем леки.
Получи се почти така. Обаче долния пласт е много тънък, и разликата със средния е голяма, не е така плавно.
Изправи ли се с четка стои чудесно, точно като на снимката.
Бретона също ми е такъв.
Него пък едвам, едвам обясних какво да го направи. И снимки показвах.
Взех да се възприемам вече. Не е чак толкова лошо.
Общо взето жената е старателна.
Има много клиенти. Работи добре. Изпипва неща, подрежда всеки косъм.
Дъщеря ми беше подстригала перфектно(с къдрава коса е).
Обаче тая езикова бариера ми пречи, изнервя ме. Това, че не мога да се разбера с нея ми е проблем, напрягам се, притеснявам се какво ще се получи.
Тя почти не говори, мъжът й е постоянно там, на един лаптоп стои, той записва часовете.
Това също ме дразни. Дискомфортно ми е.
 Аз съм си свикнала фризьорките да ми бърборят, да си говорим нещо, да ми минава пролетно времето. Тази писка руската телевизия, руски песни и си припява.
Иначе казва, че всичко разбира.
Но не може да говори. Явно и затова мъжът е там, да й помага ако се наложи.
Хем е тук от десет години.
За другият път ще си знам. 🙂
Но ще ида другаде. То тук всичките ги обиколих. Една, две останаха, про които не съм била.

# 211
  • Някъде там
Скрит текст:
Аз нали ви бях казал, че искам известяване. Засега с отказах да е нещо драстично и много ми се иска ей това. Като махнем бретона.
 face framing етажи обаче не си представя това кой че може да ми го направи тука про нас. Хич не ми се рискува.

И това иска ежедневно оформяне.
Аз съм с подобни етажи, но моята коса не е чуплива, права е и стои добре и без да е оформена с четка. В началото не се харесвах, но сега след като дръпна на дължина и обожавам тази прическа. Цветът на косата е много хубав.

Какво обяснявате на фризьорката? Как описвате тези етажи? Може да се покаже и снимка, но обикновено те ми казват, че тук има и допълнителна коса.
Аз показвам снимка, тя ми казва дали може да стане при мен или не, ако да, какво ще се получи, обсъждаме вариантите и действаме Simple Smile
Вчера дъщеря ми беше на фризьор. Започнаха леко да изравняват косата.

Последна редакция: ср, 11 юни 2025, 17:31 от bubanka

# 212
  • София
Да се включа за омазняването - от януари ползвам индийски билки като правя маски само в корените преди измиване и от тогава косата ми от миене през ден, мина на миене на 3-4-5 дни.
Даже спрях да ползвам маска в корените, не че нямат страхотен ефект над косата, но ме е страх да не си загубя прогреса с миенето. 😃
Ще споделите кои са билките.

# 213
Последният път като ходих на фризьор, реших вместо бакшиш да си купя от нещата, които продават. Поисках си нещо течно, с което да се обработва косата преди сушене. По-натам ще го пробвам и ще пиша има ли ефект.

# 214
Ми николко. 😀

За билките, от зоя си поръчвам различни, от индийските билки на прах, според това какъв ефект търся.
Прехвърлила съм ги в едни кутийки и си правя различни смеси преди миене на косата.
Амла, шикакай и прочее..

# 215
Не образуват ли филм по косъма? След това боядисването е доста трудно.

# 216
Не се боядисвам с боя, не знам. Билките си подхранват и се ползват и за измиване/балсам.
Самите те не променят цвета на косата (няма къна в тях).
Поне от всички, които съм ползвала не съм видяла разлика в цвета.
Има и масла с тези билки.

# 217
Дами, дали съществува отделна тема за боядисване на коса? Виждам, че блондинките си имат тема, но аз съм брюнетка и търся да се ограмотя по темата - избор на нюанси, добавяне на подтонове и всякакви такива детайли Blush

Общи условия

Активация на акаунт