Модни тенденции в прическите и всичко за косата - 21 тема

• 20 461
  • 238
  •   1
Отговори
# 165
  • Някъде там
Благодаря на всички за мненията.
Caroline, да, с такъв тип бретон съм и това не ме притеснява. По скоро се притеснявам от леко рамкиране с етажи - около лицето, защото косата ми е тънка и се опасявам, че ще трябва постоянно да се оформят и фиксират за да стоят добре.

# 166
Аз съжалявам, че не се научих по-рано да си подстригвам сама косата. То било много лесно (и бързо). И двете с дъщеря ми (на 13 г. е) сами се подстригваме от няколко години. Тя си прави и curtain bangs, има и face framing layers (пластове). Аз съм само с второто, но моите започват от нивото на устните може би (бретон или много къси кичури над челото ме влудяват по принцип, там не търпя нищо, което не мога да хвана с ластик или шнола). Детето определено не си суши най-късите кичури всеки ден със сешоар /с права коса е обаче/. При мен кичурите около лицето си стоят без проблем, като има слагам отдолу предимно от един хидратиращ спрей на Балеа от ДМ. Суша с четката на Ревлон веднъж седмично след миене на косата. Много рядко фиксирам кичурите с лак за коса.
Иначе по принцип косата ми е гъста, като типаж суха и има склонност твърде много да бухва точно около лицето, ако не я стилизирам след измиване (четката на Ревлон за моята коса беше game changer). Точно по тази причина избягвам и филиране на косата. Между другото, нанасяла съм и по малко хидратиращ крем или крем за ръце по връхчетата на кичурите с добър резултат.🙂

# 167
Благодаря на всички за мненията.
Caroline, да, с такъв тип бретон съм и това не ме притеснява. По скоро се притеснявам от леко рамкиране с етажи - около лицето, защото косата ми е тънка и се опасявам, че ще трябва постоянно да се оформят и фиксират за да стоят добре.
Им Такава опасност, да. За мен пронтънка коса с етажи Трявна много да се внимава. Ако се и омазнява по-често, (тънката коса е склонна към омазняване, не винаги, но все пак по-лесно се омазнява) също ще е проблем.
Не знам, помисли си. Консултирай се и с фризьорката.

# 168
  • Някъде там
Консултирах се, но така или иначе ми предложи да разнообразим. От години се доверявам и ходя само там, крайният резултат - никога не съм имала толкова накълцана и грозна коса. Ще го преживея – вързана на опашка, ще порасне и ще изглежда по-добре, но дотогава ще си ходя с тази тотал щета на главата.Close

# 169
  • София
Ако ѝ навиеш краищата, ще стане чудно, щом е много етажирана.

Примерно
https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQukcVk9G97 … a4SXsAEsyf92N-w&s

# 170
  • Somewhere far away
Как се научихте да се сплитате сами? Голяма мъка ми е - мога само отстрани, а искам и да мога отзад, ама така е като съм с две леви ръце.

# 171
  • Някъде там
Само драматизирам - май. Изкъпах се и се изсуших с кръгла четка. Косата изглежда доста по-добре.

Последна редакция: сб, 22 мар 2025, 07:47 от Искрица

# 172
Искрица, определено драматизираш.

Прическата много ти отива според мен и след два-три месеца, като израсте, пак ще ти отива, тоест не е нещо, което трябва да поддържаш всеки месец Purple Heart

# 173
Днес заложих на небрежна ниска опашка с няколко свободни кичура отпред – обожавам този лежерен стил. А за косата си се грижа с бадемовата маска на Глезли, която я прави супер мека и блестяща. Heart

# 174
Днес срещнах една позната, ходила на фризьор, искала да бъде нещо розово средно светло с леки балеаж, но вместо това я направили ярко оранжева.
Скрит текст:

Върнала се в къщи, мила се много пъти да падне боята, да изсветлее, после направила рекламация -тя е  по принцип естествено светло кестенява, и и  изсветлили до бяло горната част на косата, отдолу се вижда онова тъмно оранжевото, и после и обръснали врата и отстрани и се вижда кестенявото, но поне беше в хармония и много интересно стоеше.
Не можах да намеря подобно в нета, но нещо такова;
Скрит текст:

Розовото върви и с русо, и с кестеняво. Никак не е лошо, даже има някакви розови оцветители, с които да се разнообрази цвета на косата.

# 175
Аз нали ви бях казал, че искам известяване. Засега с отказах да е нещо драстично и много ми се иска ей това. Като махнем бретона.
Тази мацка я следя в ИГ и нейното в само в краищата, цветът е тъмен и косите ни са много сходни.
Искам и точно  такива face framing етажи обаче не си представя това кой че може да ми го направи тука про нас. Хич не ми се рискува.

И това иска ежедневно оформяне.

# 176
Момичета, с какво третирате косата, за да не се разваля във влажното време ? Изправих я тази сутрин и нищо не остана.. А дори не валеше.. Лака за коса не ми е приложим на мен. Не работи.

# 177
  • Някъде там
Аз нали ви бях казал, че искам известяване. Засега с отказах да е нещо драстично и много ми се иска ей това. Като махнем бретона.
Тази мацка я следя в ИГ и нейното в само в краищата, цветът е тъмен и косите ни са много сходни.
Искам и точно  такива face framing етажи обаче не си представя това кой че може да ми го направи тука про нас. Хич не ми се рискува.

И това иска ежедневно оформяне.
Аз съм с подобни етажи, но моята коса не е чуплива, права е и стои добре и без да е оформена с четка. В началото не се харесвах, но сега след като дръпна на дължина и обожавам тази прическа. Цветът на косата е много хубав.
mountain_crystal , моята е права като струна, дори и да е с ластик, след махане на ластика стои идеално гладка и не си личи,че е била на опашка. Може би трябва да пробвате със спрей, който е с тази насоченост. Мога да препоръчам Dream Coat на Color Wow.

Последна редакция: чт, 22 май 2025, 12:44 от Искрица

# 178
Все още не се харесвам особено, макар, че изправена стои много добре.
Аз не съм свикнала да имам толкова малко коса в най-силният пласт и това ме дразни.
Яд ме е разбира се. Коста ми стана до пъпа, отряза съвсем малко, но стои по-изтънена.
И в момента съм в дилема дали да не отрежа едни 15-20 см🤣
С бретона всички много ме харесаха. Аз също се харесвам, но се омазнява бързо, дразни ме и един ден ходя с бретон тип "завеса", а на другия го вдигам с фиби.

# 179
  • София
За първи път срещам такъв номер за боя   7.008 Nordic Super Natural Blonde
Ка мислете ще изглежда боядисана коса с него.Нещо между 7 и 8 или по скоро 7 при който няма оттенъци.

Общи условия

Активация на акаунт