Модни тенденции в прическите и всичко за косата - 21 тема

• 20 460
  • 238
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Моята племенница си прави кератиново изправяне. Има дълга чуплива към къдрава коса с тънък косъм. След миенето нямаше нужда от допълнителни действия да и е изправена косата,само сресване. Единствено на мен не ми хареса,че в корените стои по прилепнала от обикновеното.

# 196
Някой ползва ли дайсън airstraight? Какви са впечатленията Ви?
Искам да си купя нов сешоар, чудя се между Аено, Филипс от новия модел(само сешоари, без други функции) или dyson airstraight.. привлича ме в дайсъна и изправящата функция, без нагряващи се плочи, изглежда ми сравнително добра опция..
Моята коса е фина и гладка. Нямам намерения да ползвам продукта всеки ден така или иначе, а само след баня.

Излезе ми и най-новия shark flexstyle fusion, който също има функция за изправяне и съм в голяма дилема дали да не го чакам него, има нови приставки..
Ще ми бъде за подарък за рождения ден и въпреки това не искам да се дават много пари за нещо, което няма да върши работа.
Нужно ми е и бързо съхнене - уж ми е къса косата и уж тънка, обаче едно 20 минути до пълно сушене ми е много..

Шарк ме привлича, макар да знам, че моята коса на такива къдрици не стои и само ще се занимавам и накрая пак ще паднат след половин час 😀 но, факт, има повече приставки и е по-евтин.
Ползвах няколко пъти дайсън airwrap с идеята да си къдря косата, ползвах по три начина - без фиксация, със фиксация с пяна и с фиксация с пяна и лак и нищо, след 1 час нямаше следа от извивка освен, че краищата ми незнайно защо се бяха извили назад и приличах на Бри Ван Де Камп😀

Не знам и дали някъде из София има възможност са се пробват продуктите? В няколко зора и технополис съм ходила и са все изключени.

Да се включа за омазняването - от януари ползвам индийски билки като правя маски само в корените преди измиване и от тогава косата ми от миене през ден, мина на миене на 3-4-5 дни.
Даже спрях да ползвам маска в корените, не че нямат страхотен ефект над косата, но ме е страх да не си загубя прогреса с миенето. 😃

# 197
Аз имам Dyson Airstrait  от около 2 месеца. Невероятен е. Писах отзив за него в темата за Dyson, няма да се повтарям и тук. За другите споменати марки нямам мнение, не съм ги ползвала.

# 198
Аз си суша и стилизирам едновременно косата с ел. четка на Ревлон. Много бързо си изсушавам косата с нея. Моята е суха и гъста, със сух скалп съм също. С обикновен сешоар без допълнителна фиксация постигам ефект бухнала метла.😅

# 199
  • ВАРНА
Аз съм изправена с кератин. Косата наистина стои по-пригладена, но се омазнява по-бързо. Моята по принцип е от бързо омазняващите се, сега съвсем. Относно избледняването на цвета, да, от кератиновага терапия цветът /на боядисана коса/ ми изсветля с един-два тона. Боядисаха ме около 2 седмици след кератина и всичко си е наред.

# 200
Аз си суша и стилизирам едновременно косата с ел. четка на Ревлон. Много бързо си изсушавам косата с нея. Моята е суха и гъста, със сух скалп съм също. С обикновен сешоар без допълнителна фиксация постигам ефект бухнала метла.😅
О, това няма начин при мен.
Много лесно изгаря независимо от термозащитата, иначе я гледах и нея. Тя моята и не стои на къдрици или такива оформяния. Няма такова животно. Много фина, мека и като цяло бързо се повлиява от разни неща, като термообработка.. трудно държи къдрици, освен ако не са heatless curls, но сега е къса и не мога да я хващам цялата.

За това гледам нещо щадящо, но без сешоар не мога. Айде лятото криво ляво мога и без да се суша ама другото време, в никакъв случай, че съм с мигрена и е тежко после. Пробвах се иначе с кръгли четки ама съм с две леви ръце😀 та за това си мисля airstraight да взимам и каквото такова.
Искам да го пробвам някъде обаче, ама нямам идея къде. Нещо чух за златна рибка ама дали е вярно..

# 201
  • Някъде там
О, това няма начин при мен.
Много лесно изгаря независимо от термозащитата, иначе я гледах и нея. Тя моята и не стои на къдрици или такива оформяния. Няма такова животно. Много фина, мека и като цяло бързо се повлиява от разни неща, като термообработка.. трудно държи къдрици, освен ако не са heatless curls, но сега е къса и не мога да я хващам цялата.

За това гледам нещо щадящо, но без сешоар не мога. Айде лятото криво ляво мога и без да се суша ама другото време, в никакъв случай, че съм с мигрена и е тежко после. Пробвах се иначе с кръгли четки ама съм с две леви ръце😀 та за това си мисля airstraight да взимам и каквото такова.
Искам да го пробвам някъде обаче, ама нямам идея къде. Нещо чух за златна рибка ама дали е вярно..
Може да пишете на фейсбук страницата на ЗР и да ви дадат информация в кой от магазините може да се пробва.
Аз също съм с две леви ръце и тежки мигринозни състояние. Също като вас суша винаги със сешоар, имам и четка, която много харесвам, но рядко използвам.
https://www.youtube.com/watch?v=UAVvdR5UlOI - това е четката ми, но се използва на суха или влажна коса, т.е трябва да е предварително поизсушена.Ефекта от четката наистина е страхотен. Прави хубави чупки, заглажда и придава обем.

# 202
Знам какъв е ефектът на четката, но не е много подходяща за коса като моята. Дълго гледах такъв тип стилизиращи и се отказах именно заради типа си коса.
П.С. Отговориха ми от ЗР и казаха, че може да се пробват мострени уреди. 😌

# 203
Ходих на фризьор и ме изсушиха с един сешуар с цилиндрична форма, много мощен, нещо средно между сешуар и преса. Само с него директно по дължините го слагаше мацката, близо до косъма. Аз не си причинявам такива вредни неща, ама си викам, 'хайде от мен да мине". Обикновените сешуари се ползват по-отдалеч. Това ли е бъдещето, дано не е.
Скрит текст:

# 204
Ако е оформяне с четка си се суши в близост до косъма, да

# 205
Ако е оформяне с четка си се суши в близост до косъма, да
Да, точно това. Суши близо до четката. Резултат права коса.

# 206
Според мен четката на Ревлон е много по-шадяща за косата ми от сешоар.🙂

# 207
  • SF
Аз нали ви бях казал, че искам известяване. Засега с отказах да е нещо драстично и много ми се иска ей това. Като махнем бретона.
 face framing етажи обаче не си представя това кой че може да ми го направи тука про нас. Хич не ми се рискува.

И това иска ежедневно оформяне.
Аз съм с подобни етажи, но моята коса не е чуплива, права е и стои добре и без да е оформена с четка. В началото не се харесвах, но сега след като дръпна на дължина и обожавам тази прическа. Цветът на косата е много хубав.

Какво обяснявате на фризьорката? Как описвате тези етажи? Може да се покаже и снимка, но обикновено те ми казват, че тук има и допълнителна коса.

# 208
Аз нали ви бях казал, че искам известяване. Засега с отказах да е нещо драстично и много ми се иска ей това. Като махнем бретона.
 face framing етажи обаче не си представя това кой че може да ми го направи тука про нас. Хич не ми се рискува.

И това иска ежедневно оформяне.
Аз съм с подобни етажи, но моята коса не е чуплива, права е и стои добре и без да е оформена с четка. В началото не се харесвах, но сега след като дръпна на дължина и обожавам тази прическа. Цветът на косата е много хубав.

Какво обяснявате на фризьорката? Как описвате тези етажи? Може да се покаже и снимка, но обикновено те ми казват, че тук има и допълнителна коса.
Нищо не обясних🤣 Тя обясни на руски. Не се разбрахме. Стана горе-долу като на снимката. Ама не съм доволна особено. Повече няма да ходя. Тегаво е като не се разбираме.
Показах снимка. Едва й обясних. Повече това нещо няма да го направя. Не съм особено доволна. И за пореден път се убедих, че много малко фризьори могат иначе уж толкова базова и класическа прическа "етажи".

# 209
Рускиня ли е фризьорката? Трябвало е да й кажете прическа каскада, в тубата има много клипчета с различните варианти според градуса на наклона на подстригване. Каскад 90, каскад 40 и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт