Модни тенденции в прическите и всичко за косата - 21 тема

• 20 471
  • 238
  •   1
Отговори
# 180
  • Някъде там
За първи път срещам такъв номер за боя   7.008 Nordic Super Natural Blonde
Ка мислете ще изглежда боядисана коса с него.Нещо между 7 и 8 или по скоро 7 при който няма оттенъци.
По скоро си е натурална 7-ца с леко перлено пепеляв отенък. Би трябвало да неутрализира жълтие/оранжевите тонове на косата.

# 181
Някой с впечатления от салон Aadhira, София?

# 182
Момичета, косата ми е много тежка. В момента съм на черта до врата, но няколко часа след измиване и издухване и обема пада, при което в корените стои тежка и сплескана с в краищата бухнала. Ужасно е. Шампоана ли да сменя и какви продукти за обем да ползвам?

# 183
Смени фризьора Wink за всеки тип коса има подходящи прически, тежката коса може би трябва да се изтъни малко.
Допълвам, добрият фризьор може предложи прическа която хем да е подходяща за косата ти, хем да ти отива на лицето и структурата. Питай, най-добре отиди без да си правила нещо с косата, когато изглежда най-зле, за да я види в естествен вид.

Последна редакция: сб, 24 май 2025, 08:36 от Phloxx

# 184
Момичета, косата ми е много тежка. В момента съм на черта до врата, но няколко часа след измиване и издухване и обема пада, при което в корените стои тежка и сплескана с в краищата бухнала. Ужасно е. Шампоана ли да сменя и какви продукти за обем да ползвам?
Стои бухнала, защото при издухването не е изпечена добре.
За да си спестите в лятото горенето и потенето с четка и сешоар, можете да я навивате на ролки: за права коса - едри, за букли - с малък радиус; и в двата случая се постига чудесен обем в корена. Препоръчително е да се стои цял ден, естествено изсушаване. Ефектът при мен е по-добър от четка и сешоар, започнах да го прилагам и зимата, избягвам горенето на косата, единственото неудобство е че трябва да си отделя цял ден.

# 185
  • София
Филиране в края и спрей за обем, който се активира с топлина.

# 186
  • София
Усилено търся наистина печен фризьор, който да владее прическите боб или френско каре. Последните 4 пъти си записвам часове при различни уж препоръчано салони,питам ги "можете ли тази прическа",получавам уж "да",и после резултатът е (в момента точно така изглеждам) отпред косата ми е по-къса от колкото отзад .... направо съм бясна вече. Моля ви, кажете ми някъде в София където ама наистина а да могат френско каре или боб. На мен друго не ми отива. Благодаря!

# 187
Хубав боб на живо не се сещам да съм виждала, явно е трудно да се направи. Освен да се върнеш при някой от четиримата и предварително да обясниш какво не ти е харесало миналия път, на какво да обърнат повече внимание. И да се огледаш внимателно отзад когато са оформили линията, преди да те довършат.

# 188
Някой правил ли си е кератиново изправяне ? Четох като странични ефекти омазняване, избледняване на цвета и други. Затова питам. От това, което чета (ако чета правилно:))) поне не би трябвало да изтощава, дори обратното. Т.е. и за боядисана трябва да е ок. Всеки опит ще е добре дошъл.

# 189
Не съм правила, но като спомена омазняване ... Вечер мия косата си и на другия ден на обед е мазна. Това никога не е било. Какво да правя момичета?

# 190
Някой правил ли си е кератиново изправяне ? Четох като странични ефекти омазняване, избледняване на цвета и други. Затова питам. От това, което чета (ако чета правилно:))) поне не би трябвало да изтощава, дори обратното. Т.е. и за боядисана трябва да е ок. Всеки опит ще е добре дошъл.
На моята коса никак не й понесе. Гъста, плътна, твърда, къдрава коса. След изправянето се променя тотално структурата на косъма, сякаш съм с перука. И пак е невъзможно да тръгна естествено изсушена, иска си дооформяне с четка и сешоар. Не бих повторила никога.
По-принцип кератин не ми се отразява добре, явно си имам достатъчно. Всеки един продукт с кератин ми втвърдява косъма допълнително, косата ми става трудна за разресване и стилизиране.
Не знам афрогърлите как го постигат този ефект от ситни къдрици да докарат съвършено права коса; фантазирах си, че и на мен ще се получи и ще се отърва от вечните мъки на ежеседмичното опъване, но нищо подобно. И да се има предвид, че фризьорът ми е от тези, които знаят какво правят и продуктите му са топ.

# 191
Не съм правила, но като спомена омазняване ... Вечер мия косата си и на другия ден на обед е мазна. Това никога не е било. Какво да правя момичета?

И при мен е така, за съжаление. Започнах да слагам бебешка пудра в корените, на принципа на сух шампоан, за да издържи до вечерта.

# 192
  • В полите на Пирин планина
Това омазняване е вероятно хормонално обусловено. Моята коса също е много мека и лесно се омазнява, но издържа поне 2 дни, без да е замазана в корена.

# 193
  • Някъде там
Това омазняване е вероятно хормонално обусловено. Моята коса също е много мека и лесно се омазнява, но издържа поне 2 дни, без да е замазана в корена.
Да, една от причините  може би е тази, другата са неподходящи продукти и пресушен скалп. За да не се омазнява скалпа трябва да е добре хидратиран и подхранен.

# 194
При мен имаше ефект като смених шампоаните и балсамите за коса. От пубертета започна да се омазнява много бързо (я изкара 2дни, я не). Миех по няколко пъти в седмицата с шампоани за мазна коса. Откакто започнах да ползвам шампоани и балсами за суха и изтощена коса, спря да се омазнява толкова бързо и издържа по 3-4дни (но аз я нося и вързана и почти не я пипам)

Общи условия

Активация на акаунт