Модни тенденции в прическите и всичко за косата - 21 тема

• 39 595
  • 544
  •   1
Отговори
# 525
Аз съм с тънка и права коса. Никакъв шанс до се задържат къдрици повече от 3 часа.

# 526
Аз пробвах по различни начини; но моята коса явно и след бременността или понеже доста месеци не пипах друго освен сешоар и то щадящ, абе не се и къдри дори с преса и маша. Едно време поне с тях ставаше малко, а онзи ден бях на кръщене и се къдрих с преса, някои кичури въобще не се къдреха😀 отказвам се. Вече дори и без топлина къдрене не стои. А не съм променяла нищо в рутината при къдрене с ролери. Хем се радвам, че е жива и хубава, хем се ядосвам, че искам ей така на повод нещо различно.
Даже ще ходим на почивка и няма да взимам тия неща с мен. Остава да се науча пак как да си плета french braid (обърната рибена кост), аз можех, като имах дълга коса много се плетях, но я подстригах и от тогава на по-къса коса не успявах така добре и спрях. Сега е порастнала до гърдите някъде и ще се сплитам, какво друго ми остава😀
А с такъв тип като дайсън абсурд, още на половината коса започва да се изправя.

# 527
Аз съм с тънка и права коса. Никакъв шанс до се задържат къдрици повече от 3 часа.
Същата работа е и моята. Онзи ден бях на фризьор и отново ми направи руси кичури след година и нещо откакто си оставих моя корен, но не издържах на изкушението за светла коса… 😅
Ето резултата. Днес тъкмо я измих и с всяко следващо миене повече се избистря и ми харесва.
Скрит текст:

# 528
Здравейте, не съм писала досега в тази тема.
Аз също съм на вълна покупка на уред за оформяне на коса. Всичко, което досега някак се беше озовавало у дома - разните му там маши и подобни, вече е на боклука. По принцип не съм ползвала нищо, освен сешоар.
Сега обаче се колебая между маша (за извиване) и Ел. Четка. Искам качествен уред, който да не уврежда косата и да мога бързо да си стилизирам косата (по-скоро гъста и плътна, от типа 'ни се води, ни се кара') преди работа или за повод. Идеята ми е за леко извиване, не букли или трайни къдрици.
Как мислите, какъв тип уред е най-подходящ? Ако препоръчате и конкретни марки, ще съм супер благодарна. Simple Smile

# 529
За леко извиване бих казала тип гореща четка, не четка сешоар. Тип wavytalk, иначе ремингтън и те имат.
Може да видиш wavy ролерите без топлина как да правиш blow out ефект.

# 530
Имам Ремингтън ел четка с различните му там по големина приставки, не се върти, имам уреда със засмукване на косата с цел букли, с два размера приставки, имам уред тип ретро преса на ровента луксозна с различни пак по обем вълни и най добре при мен работи студеното къдрене. Моята коса е тънка и друго не държи дълго. При вас може и да сработят, няма да паднат бързо къдриците или вълните с горещите уреди. Бих препоръчала тип ретро преса за вас.

# 531
Явно се оказа, че не съм изхвърлила всичко, защото открих такава четка:
Скрит текст:

Но не ми хареса и с нея. Явно не успявам да навия кичура както трябва (не ми е много дълга косата).

Ще разгледам какви други четки има.

# 532
Ох, запазих за утре внезапно за салона Адира, за гореща ножица. Малко ме заболя сърцето😁
Някой ходил ли е в този салон и правили ли сте тая процедура?  Не ми се иска да ми се взима много от дължината, защото тъкмо започнах да я пускам.

# 533
Азара, намери ли продукт за вълните с ретро преса 😅
Моята така си стои в шкафа, точно защото косата не ми издържа и не намерих стилизиращ продукт.
Пробвах и с лака на Sam mcknight който може да се изпозлва при топлинна обработка, но пак не ми хареса ефекта.

За морето вълни си правя с пяна и плитки. Става добре и държи

# 534
Ох, не съм. Аз не се и правих повече😀
Взех си маша тип пръчка (wand) и докарах хубава прическа. Пуснаха ги в лидъл миналата седмица за 20 евро😀
Ама нали гледам рядко да я горя и ще пратя пак като се правя
това е на втория ден 🫠
Като цяло въпреки тези реших за РД-то си да се накъдря с преса да си направя тип blow out, обаче тя косата ми е станала много шантава и не я хвана нищо почти😀 и се изнервих, изправих се и сега пак ще правя курс с к18😅

Пращам Ви докъде съм стигнала с растежа
Ходих в Aadhira на обиране на цъфтежи с гореща ножица и август пак ще ходя. Взех си един от техните кремове за коса и съм много доволна.
Обмислям и от други продукти да си взема техни.

# 535
Ходих при тях миналата година, ако не се лъжа. Гореща ножица + не-помня-каква терапия. Може би за косопад.
От крайния вид на косата и поведението й след това не съм очарована. Като за 300-350 лв, очаквах повече. А след салона изглеждах както изглеждам след кварталната фризьорка за 15 лв.

Иначе самото обиране с гореща ножица май беше добре. Не ми цъфна скоро след него косата, не се отне от дължината.

Рекламираха много техния скраб за скалп, но така и не го пробвах.

# 536
Aз скраб не съм ползвала. Само си правех едно време с кафе😀
Терапии не съм правила там. Не знам дали и скоро ще правя в салон. Общо взето една маска, например на керастаз или някаква друга марка, някаква ампула, дето струва колкото взимат за самата процедура. И после я изправят или къдрят и изглежда уау😀 и като се окъпеш вкъщи не е същото😀
Ходих няколко пъти на такъв тип (в различни салони) и не съм впечатлена.
А иначе много бих се радвала да открия наистина работеща терапия и няма да ме бърка да давам пари.

# 537
Да дам и моето двайсет за горещите ножици. Изобщо не си заслужава. Пробвала съм го преди време.

Първо, това със затварянето/залепването на кутикула на косъма са доста преувеличени неща. Доколко залепва, доколко изгаря дори не е много ясно.

Второ, моято коса за съжаление винаги цъфти по дължините, а не на самия край на връхчета. Тоест, нормалните остри фризьорски ножици си вършат прекрасна работа в подрязването.

Трето, при работата с тази гореща ножица винаги има вероятност да се изгори косата по дължината, ако този, който я ползва, не е опитен.

И четвърто - ако има добри резултати, то те са повече вследствие на усилието на фризьора да даде добри резултати, тоест да отдели достатъчно време да отнеме от цъфтежа, където и да е той, без да взима от дължината.

Но това всеки добър и старатален фризьор ще свърши чудесно и с нормална професионална ножица, ако му се занимава.

# 538
Моце и така да е; аз съм си длъжна да пробвам😀 пък и при други не бих отишла за това
На мен никой не ми е обирал цъфтеж по дължина. .махат уж малко и никога не е малко (по принцип не жаля коса ако има за рязане, ама не съм сляпа да не виждам състоянието).
Много фризьори имам чувството, че изпитват удоволствие да скъсяват коса.

# 539
  • в пералнята
Моце и така да е; аз съм си длъжна да пробвам😀 пък и при други не бих отишла за това
На мен никой не ми е обирал цъфтеж по дължина. .махат уж малко и никога не е малко (по принцип не жаля коса ако има за рязане, ама не съм сляпа да не виждам състоянието).
Много фризьори имам чувството, че изпитват удоволствие да скъсяват коса.
Абсолютно съм съгласна тук.
Аз преди казвах - режи, колкото трябва, за да изглежда здрава. И всеки път мин 10 см.
Сега съм решила също да опитам топлата ножица, да видим как ще ми се отрази.

Общи условия

Активация на акаунт