Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 88

• 31 213
  • 736
  •   2
Отговори
# 105
Мами, може ли да ви попитам нещо? 21ва седмица съм. Знам, референтните стойности за бременност при ПКК са различни, но на днешното ПКК са ми на/под долна граница хемоглобин, хематокрит MCH и MCV, и още неща. Предполагам е заради липсата на желязо. Резултатите са пратени на аг-то. Кетони също има в урината.

При вас кога се забелязаха подобни отклонения? Какви мерки взехте относно диетата? Какви добавки сте пили?

Последна редакция: пн, 14 окт 2024, 17:18 от The_Black_Hole

# 106
Пуснете си и феритин. При мен се наложи венозно вливане на желязо

# 107
На мен също ми е изписан Сорбифер, но нещо още не съм го започнала. Знам, че може да има гадене и виене на свят от него.

Дали някоя от дамите тук, която го е приемала, има странични ефекти и ако да - какви?

# 108
  • Варна
На мен също ми е изписан Сорбифер, но нещо още не съм го започнала. Знам, че може да има гадене и виене на свят от него.

Дали някоя от дамите тук, която го е приемала, има странични ефекти и ако да - какви?
Аз го пия от септември. Странични ефекти - че адски огладнявам след като го изпия, гадене да, но се изтарикатих да го пия непосредствено преди лягане и сутрин в 07 ч и после си доспивам. Друг страничен ефект описан в листовката е промяна на цвета на изпражненията. Та и това е налично при мен.
Друго с което трябва да се съобразяваш е да има 2 часа време от приема на желязото с консумация на млечни или прием на магнезий, за да може да се усвоява добре желязото.

# 109
Ох, писна ми от гадене Grin Май ще държа, докато мога и тогава ще го почна. Ще видя другата седмица как са ми желязото и хемоглобина и ако не са паднали много, няма да го почвам.
А преди или след хранене се пие? И гаденето тип да ти се повръща ли е или по-скоро да ти прилошава? Пия една шепа хапове и ако мога да си го спестя, ще е супер...

# 110
  • Варна
Ох, писна ми от гадене Grin Май ще държа, докато мога и тогава ще го почна. Ще видя другата седмица как са ми желязото и хемоглобина и ако не са паднали много, няма да го почвам.
А преди или след хранене се пие? И гаденето тип да ти се повръща ли е или по-скоро да ти прилошава? Пия една шепа хапове и ако мога да си го спестя, ще е супер...
на гладно се пие, аз подозирам, че за това ми се гади. По- скоро прилошаване, а не усещане, че ми се повръща.
От колежка лекарка знам, че има желязо под формата на спрей за под езика. Като отида на ЖК след 2 седмици ще питам и за него.

# 111
Момичета желязо не се пие на гладно,а след хранене,защото дразни стомаха.

# 112
  • Варна
Момичета желязо не се пие на гладно,а след хранене,защото дразни стомаха.
На мен така ми каза акушерката, ето и листовката. Ще питам на ЖК и за това.

# 113
И на мен АГ ми каза на гладно да е. Ако има някакви спрейчета или други алтернативи, бих пила от тях. Гледам и такава храна да консумирам повече.

А при вас как са стойностите. При мен хемоглобин е 115, феритин ми е 10 ng/ml при референтни 13-350, желязото обаче ми е 22.9 мmol/L при референтни 6.6 и 26.
Само запасите са взели да се поизчерпват, но си мисля, че Сорбифер се пие, като вече започнат да падат ХГ и желязото.

Вие при какви стойности го пиете?

# 114
  • Варна
Не знам и аз. Просто ми се обади и каза, че е паднало желязото да започвам да пия. Отчитам го като моя грешка, че не съм искала да видя стойности и документ, ще питам края на месеца.

# 115
На мен само хемоглобина ми беше изследван с ПКК, 111 е, изписаха ми сироп Билкова кръв по 2 пъти на ден.

# 116
На Better you има желязо на спрей. Със спрейчетата на същата марка си вдигнах и ниските нива на витамин Д и Б12. Много по-удобно е да се ползват под формата на спрей, отколкото хапчета.

Последна редакция: пн, 14 окт 2024, 21:13 от Bibi85

# 117
Спрея се усвоява по-добре, но желязо на спрей боядисва зъбите. Аз пия желязо от вече 3 м; винаги след хранене, поне на 2часа от магнезия, за да се усвоява по-добре. Може да комбинирате с вит Ц и Б12, пак за усвояване.
Иначе аз приемам Смарт Хит Ферумпо по 2 таблетки на ден. Отделно имам и в мултивитамина 15мг желязо.
За бременни нормата на феритина е 30 (още я гоня, но съм вече по-близо)

# 118
В майчин дом има ли надуваеми топки за подскачане и ако не, дават ли да си носим Simple Smile

# 119
Тази вечер нещо ми се гади за първи път и ми се повдига, някак корема го чувствам като на топка. Сякаш съм преяла, а съм яла последно в 15ч и от тогава ми е някакво тежко, все едно не знам какво съм яла… чувствам някакво напрежение в корема, но не знам дали не е повече в горната част и се чудя дали не са киселини.

Общи условия

Активация на акаунт