Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 88

• 31 195
  • 736
  •   1
Отговори
# 90
И аз съм така и постоянно си мисля дали не са контракции. Сега и бебето като порасна, коремът ми също си е по-твърд, там, където е то, но в началото си мислех да не е втвърден от контракция. Явно просто е нормално и не трябва толкова да го мислим.
Най-големият ми страх е случайно да имам контракции, аз да не разбера и да ми се скъси шийката от това, без да имам симптоми. И както ходя през месец на преглед, чак тогава да се види, че е скъсена и проблеми.
Не знам дали и възможно това, но като цяло май ми е най-големият страх, свързан с бременността, всичко друго приемам над нещата...
Няма как да не разберете, че имате контракции.
Едните са подготвителни, не болят много, но другите съвсем ясно ще си ги усетите.

# 91
  • София
Да не бъда черна станция, но има как да не се усещат. Възможно е. Моята бременност така беше. Само на ехограф се виждаха, а аз нищо не усещах.

Последна редакция: пн, 14 окт 2024, 09:21 от NadezhdaML

# 92
А защо ходите през месец на преглед, а не всеки месец?

# 93
Усещат се понякога и с лек дискомфорт в кръста и като пипнеш корема е твърд,след малко се отпуска .
Или започвам да усещам напрежение в корема и отново като пипна е твърд и след няколко секунди става мек отново. Като едно твърдо топче се усеща, което при мен винаги е от дясната страна. Самия корем се деформира.

Също и има случаи, в които са съпроводени с леко сърцебиене.

Вие в кой месец сте смисъл от кога ги усещате така аз не мога да разбера дали са контракций,или от растягането все още не разбирам в средата на 5ти месец съм в 20 г.с имам почти постоянни болки като менструли и сега от няколко дни и кръста доста ме наболява.

# 94
Усещат се понякога и с лек дискомфорт в кръста и като пипнеш корема е твърд,след малко се отпуска .
Или започвам да усещам напрежение в корема и отново като пипна е твърд и след няколко секунди става мек отново. Като едно твърдо топче се усеща, което при мен винаги е от дясната страна. Самия корем се деформира.

Вие в кой месец сте смисъл от кога ги усещате така аз не мога да разбера дали са контракций,или от растягането все още не разбирам в средата на 5ти месец съм в 20 г.с имам почти постоянни болки като менструли и сега от няколко дни и кръста доста ме наболява.

Менструалните болки в тази седмица не са ок. Първия път влизах в болница заради такива. Споделете с АГ според мен

# 95
Здравейте
Може ли малко помощ
от някъде съм чувала че силната музика не се отразява добре през бременността
не знам от къде съм го чула и може би е малко параноично
но в събота съм канена на годеж, където се предполага че музиката ще си бъде доста силна, а съм в 8месец вече и имам и контракции дали би логично да отида или по-добре да го пропусна за доброто на бебето

# 96
И аз от 19та седмица имам бракстън хикс, но в 20 +1, вечерта получих ТЪРПИМА менструална болка, но сковаваща в кръста. Отидох до спешното и сега вече съм трети ден в болница за задържане на системи. Надявам се утре да си ходя по живо и здраво.
Не мога да разбера как може да да стоите с менструални болки и такива во кръста. Отидете поне на преглед.

# 97
Ами аз търпя, защото от началото си ме боли периодично, казвала съм на док и ми е казано да пия но шпа при нужда. Та като пия 2 малки хапчета и обикновено ме отпуска, понякога си пия и максималната доза от 6 хапчета...после може и няколко дена нищо да ми няма, различно. Иначе на този етап прегледите са ми през 2 седмици - 1 път в месеца е следящата АГ и 1 път феталната. Днес съм на преглед и ще кажа, но сега сутринта пак съм ок...
Иначе снощи бях пак с подуване, менструални болки, болки и в кръста леки, бебето шаваше и се поуплаших, но всичко поотмина след като ходих до wc по голяма нужда...

# 98
От 17г.с някъде ги усещам. Малко преди да вляза в 5ти месец.

# 99
Родилните е ясно, че не могат да се сбъркат. Мен ме притесняват ранните, които могат да скъсят шийката. Имам познати и тек по темите съм чела за момичета, които не ги усещат и на ехограф се вижда, че имат.
Иначе аз менструални имах в началото, сега пу-пу не съм имала, дано и нямам. Но ако имам и то продължителни с часове, без да минават, веднага ще тичам на преглед.
Прегледите ми са взети месец, просто са веднъж в месеца, а не през 2 седмици, например

# 100
КПП, каквото има да става, ще стане, ако ще човек и на челна стойка да застане - това се убедих от първа ръка.
Не мисли негативно, а гледай да си почиваш повече. Останах с впечатление, че към момента не си супер активна физически - имам предвид километрични разходки и спортни тренировки, което е добре с оглед скъсяване на шийка. Реално при тръгнал процес, това се забранява от лекарите.
Веднъж на месец е окей като прегледи, а щом дължината на МШ е нещо, което искаш да държиш на фокус, просто обърни внимание на АГ. Те стандартно мерят при прегледите и се вписва в амбулаторния лист.

# 101
Like_Smoke напълно съм съгласна с теб. Когато нещо е писано да става , ще стане. С предните 2 бременности имах постоянни контракции, неболезнени от 5-ти месец. Но не родих по-рано, а даже преносих. С втората бременност постоянно носих 2 годишния батко на ръце. Всеки ден си правихме дълги разходки. Имах често контракции и накрая пак преносих с 5 дни. И забравих да кажа , че и с двете бременности имах и чести придърпвания ниско долу, постоянно болезнени гърди, контракции и преносих. Тази трета бременност е по-различна и по-лека въпреки, че съм на 38 г.. Нямах симптоми в началото, освен гаденето до 3-ти месец. Никакви придърпвания в матката, гърдите почти не ме болят, контракции нямам. Идеята ми е, че това че имате подготвителни контракции не значи, че ще родите рано. Дори повечето първескини преносват.

# 102

Менструалните болки в тази седмица не са ок. Първия път влизах в болница заради такива. Споделете с АГ според мен
Тя знае казвала съм и но ми каза,че било нормално утре съм на втора фетална морфология да видим как ще мине ще кажа и на лекарятбтам.да видим той какво ще каже

# 103
Прави сте, момичета. Аз така и гледам да разсъждавам, но все се появява някой да ме стресне. А и вече така съм се привързала към малчо, откакто го усещам, че за мен си е личност и ако нещо стане, няма да е просто медицинска загуба.
Но, в крайна сметка, всичко в този живот е наредено, така че, каквото трябва да правя, правя го, от там нататък - каквото онзи горе реши. Както баба ми казва - да си майка е най-голямото наказание и най-голямото щастие на земята Simple Smile От тук нататък така ще е Simple Smile

# 104
И аз от 19та седмица имам бракстън хикс, но в 20 +1, вечерта получих ТЪРПИМА менструална болка, но сковаваща в кръста. Отидох до спешното и сега вече съм трети ден в болница за задържане на системи. Надявам се утре да си ходя по живо и здраво.
Не мога да разбера как може да да стоите с менструални болки и такива во кръста. Отидете поне на преглед.
Аз лично съм ходиламоткамто ги имам два пъти и всеки път казват че няма проблем развива се нормално и е активно доста ,сега не отидох защото утре съм на втора фетална морфология и ще попитам и този лекар защо е така,но е лошо когато и докторите не могат да ти кажатнот какво е все правим иследваниня и всичко е наред имвсе си боли.

Общи условия

Активация на акаунт