Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 88

• 31 268
  • 736
  •   1
Отговори
# 150
На бременността

# 151
Здравейте ,майчета ! Бих искала да попитам вече някоя раждала мама и минала през ужаса наречен колики един въпрос относно два вида капки . Когато ни изписаха от болницата ни изписаха Биоамика капки за колики ,даваме ги вече няколко дни на беба уж е по -добре от тях ,обаче разбрах ,че били с натрупване и хубавото е ,че не предизвикват запек . Днес нашата педиатърка пък ни изписа Колийф каза ,че те са съвместими много добре с кърма . Някоя от вас има ли отзиви за двата вида капки и имали ли сте проблем със запек от вторите . Ще се радвам да споделите

# 152
Момичета, някоя имала ли е някога зацапване във втори триместър (5 месец) и какво се е случило? Принципно си имам млечно течение, микробиологията е чиста, но миналата седмица ми се стори, че на превръзката към течението имах и точка кафеникаво. След като я смених нищо, на салфетката нищо, чак се зачудих дали не си внушавам, бях си на редовен преглед след това и всичко уж ок, но ето днес пак същата ситуация. Толкова е нищожно, че не мога да го нарека зацапване, но ме тревожи и пак на салфетката нищо.
Нормално ли е понякога да има такова нещо, знаете ли?

# 153
Sehy Когато получих леко зацапване, за да си го следя най-точно, използвах 1-2 клечки за уши (вагинално). Така ще бъдеш сигурна на 100%, ако на салфетката ти няма нищо.

Hariom1 Rh (резус) факторът е свързан с това коя кръвна група си- положителна или отрицателна.

# 154
  • София
Аз имах и повече от теб, някъде около 5 месец май беше точно. След като ми взеха цитонамазка, и все си мисля, че може и това да е било, ама така и не се разбра причината. Държаха ме за всеки случай 3 дена и ми вливаха магнезий (кормагнезин по-конкретно). Вече си имам сладко бебче Hug Твоето звучи като нещо много минимално, а и кафеникаво говори за нещо старо, но все пак винаги е най-добре да се провери, ако нещо те притеснява.

# 155
Здравейте дами, днес влизам в 10г.с и от няколко дена почти не ми се гади дали това може да е признак на проблем, притеснявам се понеже съм с мисед точно в тези седмици(спряла сърдечна дейност) и тогава ми бяха казали, ме заради това можело да не ми се гади. Ще отида на лекар разбира се, но знам, че някои от вас са с повече опит и ще съм много щастлива ако споделите какво мислите

# 156
Благодаря за включванията ❤️ от цитонамазка знам, че става, но понеделник прегледът беше само с ехограф (вагинален вкл.), а и мина време, следващият път (дано няма) отивам в спешния.
HeyHeyy, на мен като цяло много рядко ми се е гадело, през няколко дена, признаците бих казала, че не са постоянни, появяват се и отминават, но за твое спокойствие да, лекар ако можеш посети утре.

# 157
Въобразявам ли си вече или има нещо?
5 дни преди МЦ съм. Теста е clear choise. Появи се около 10та минута. Дали пък не е изпарителна ... Теста е направен в 17:16, чертата излезе в 17:24. Знам, че трябва с първа урина. Утре сутрин ще повторя

# 158
И аз имах зацапвания точно кафеникави. Както и болки. В крайна сметка, определихме, че е от кръвоносни съдове по шийката, които понякога се пукат. Може и при теб да е нещо такова. Ако продължава, отиди да те видят, дали няма отлепяне или нещо друго.

Аз от седмица пак съм като пияна почти постоянно - умора, липса на енергия, изтощеност, бледа съм. Кръвното ми е ок, значи е или захарта, или желязото или хемоглобина. В 24 г.с. съм. Дали има други дами като мен, пак в тази седмица?

# 159
Sehy от вагиналния ехограф е. На мен ми се случи с първия преглед. След това смених лекарката и въпреки, че до 12 г.с. ме гледа няколко пъти с вагинален ехограф повече не ми се е случвало.

# 160
  • София
Хейхейй, първите близо 6 месеца нямах почти никакви симптоми. Единствено гърдите ми бяха наедрели и всеки път, в който ми се струваше, че са по-малки или вече не болят, си мислех, че нещо се е случило и се панирах. Но и липсата на симптоми е нормална, и това да изчезват и да се появяват отново. Не значи задължително, че има проблем с бременността. Излишно е да ти казвам да не се шашкаш, така ще е цяла бременност. Но да кажем, че в повечето случаи проблем няма.

# 161
Много благодаря, просто като имам лош спомен свързан с това и дори да не искам се притеснявам много

# 162
  • Смолян
Добро утро.
Бременна съм в 14 седмици и 6 дни, все още работещ учител. От днес имаме дете с варицела. Сигурна съм почти на 100%, че съм я карала, но какво като изследвания мога да пусна, за да съм спокойна. Имам две собствени деца боледували и тогава съм нямала нищо, но сега малко ме обзе параноя.

# 163
Добро утро.
Бременна съм в 14 седмици и 6 дни, все още работещ учител. От днес имаме дете с варицела. Сигурна съм почти на 100%, че съм я карала, но какво като изследвания мога да пусна, за да съм спокойна. Имам две собствени деца боледували и тогава съм нямала нищо, но сега малко ме обзе параноя.

Роднина, която е и учителка след двете черти избра да не се появява в училището. Даже документи си предаваше отвън. Аз парвих тестове за рубеола, но има такива и за варицела, като се изследват два показателя IgM и IgG. Единият показваше минала инфекция, другият настояща. Аз бих се посъветвала с лекар.

https://www.synevo.bg/varicela-zoster-virus-igm-igg-iga/
https://laborexpres.com/vidove-izsledvaniya-tzeni/kategoriya/inf … ologiya/rubeola12

# 164
  • Смолян
Добро утро.

Роднина, която е и учителка след двете черти избра да не се появява в училището. Даже документи си предаваше отвън. Аз парвих тестове за рубеола, но има такива и за варицела, като се изследват два показателя IgM и IgG. Единият показваше минала инфекция, другият настояща. Аз бих се посъветвала с лекар.

https://www.synevo.bg/varicela-zoster-virus-igm-igg-iga/
https://laborexpres.com/vidove-izsledvaniya-tzeni/kategoriya/inf … ologiya/rubeola12
Да, направих вече такава.

Общи условия

Активация на акаунт