Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 88

• 30 076
  • 736
  •   1
Отговори
# 495
В коя седмица сте? Нищо няма да ви стане от влака, спокойно

# 496
В коя седмица сте? Нищо няма да ви стане от влака, спокойно
в 24та аз се притеснявах просто защото доста друсаше и ме заболя доста корема ниско долу и кръста сега само малко ме наболява корема и затова писах ,понеже до сега откактонсъм бременна не бях пътувала с влак имсамите тръскания понеже бяха цяла вечер ме притесниха

# 497
Здравейте, какво ви е мнението за тестовете на belive pro и до каква степен може да се разчитата на бледата черта при тях. В деня в който трябваше да ми дойде,ц се появи бледа черта, но след указаното време за изчакване, а на първия ден от закъснението в указаното време пак бледа, но едва забележима.
..знам че е рано, но съм нетърпелива

# 498
По принцип има ли втора черта значи си бременна, независимо колко бледа е.
Пусни си кръвни, за да си сигурна. 🤞🏻 Успех!
Здравейте, какво ви е мнението за тестовете на belive pro и до каква степен може да се разчитата на бледата черта при тях. В деня в който трябваше да ми дойде,ц се появи бледа черта, но след указаното време за изчакване, а на първия ден от закъснението в указаното време пак бледа, но едва забележима.

# 499
  • Телиш/Плевен
Чертичката е бледа, защото вероятно е още рано за тест (възможно е да си с по-късна овулация например), но щом е там, тестът е положителен. Heart

# 500
Чертичката е бледа, защото вероятно е още рано за тест (възможно е да си с по-късна овулация например), но щом е там, тестът е положителен. Heart

Въобразявам ли си

# 501
  • Телиш/Плевен
Не си въобразяваш, но е наистина много бледа. След няколко дни би трябвало да е по-наситена, но ако не ти се чака, можеш да си пуснеш кръвен тест, както вече са те посъветвали. Повече информация за теста и стойностите му можеш да прочетеш в тази тема.

# 502

Въобразявам ли си

Аз мисля че е положителен.

# 503
Зинат безопасен ли е за прием от бременни?

# 504
  • Телиш/Плевен
Задължително трябва да се консултираш с наблюдаващия бременността гинеколог.

# 505

Да, аз го пих

# 506
Лекарката не ми вдига. Започнах приема на антибиотика, направих остър отит.
Изписаха ми и Макситрол капки, тях вече няма да ги капя без мнение от АГ, че прочетох листовката.

# 507
Здравейте!
Какво представлява прегледът фетална морфология и с вагинален или коремен ехограф се прави?

# 508
Здравейте!

В 25г.с съм и правих изследвания ПКК. Резултатът от лекоцитите ми е 14.4. При реф. Стойности 3.5-10.5. Знам че при бременност са леко завишение, но дали пък не е прекалено високо 14.4? Има ли друг с толкова завишени. Изпратила съм ги и на лекарката, чакам отговор.

# 509
Здравейте!
Какво представлява прегледът фетална морфология и с вагинален или коремен ехограф се прави?
“Фетална морфология е високо-специализирано ултразвуково изследване, което дава информация за феталното развитие на плода. За тази цел се преглеждат всички основни органи и системи на бебчето. Целта на изследването е да оцени морфологията на плода“

Има леснодостъпна и много подробна информация в нета. ФМ е обширен перглед с ехограф, мен дори първия ми го парвеха през корема. На мен ми препоръчаха да направя 3 ФМ, като на всяка една се гледат различни неща. Аз ще предпочета за себе си да направя и трите, никой не те задължава да ги напарвиш, но е силно препоръчително. На базата на ФМ може да се препоръча фетална ехокардиография. При първата ФМ, може и при втората се прави БХС, това е кръвно изследване, което на базата на статистика и твоите нива на два хормона може да изчисли шансът за три тризомии (и Даун). После може да се коригират и допълнително резултатите на базата ехографското изследване. При първата ФМ изчисляват и рикът за прееклампсия, това е мнооого хубаво да се знае.

В момента ФМ е включена по ЗК, но още не съм видяла лекар да я прави по ЗК.

Общи условия

Активация на акаунт