Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 88

• 30 065
  • 736
  •   1
Отговори
# 510
  • Телиш/Плевен
Здравейте!
Какво представлява прегледът фетална морфология и с вагинален или коремен ехограф се прави?
С коремен ехограф се прави, тук можеш да прочетеш подробно за прегледа.

# 511
Здравейте!

В 25г.с съм и правих изследвания ПКК. Резултатът от лекоцитите ми е 14.4. При реф. Стойности 3.5-10.5. Знам че при бременност са леко завишение, но дали пък не е прекалено високо 14.4? Има ли друг с толкова завишени. Изпратила съм ги и на лекарката, чакам отговор.

===
Моите постоянно си варират. Миналия път май бяха към 14, после 9 . Според мен няма никаква място за птитеснение. Още повече, ако имате и пуснато СУЕ/CRP  и си е в норма.

# 512
Момичета,който са от Варна могат ли да ми препоръчате добър гениколог искам да отида на преглед ,и да попитам за тази една артерия която е към бебето ,а те трябва да са две ,търся някой добър,който си разбира от работата и се държи адекватно,благодаря предварително.

# 513
На кино може ли са ходим?

# 514
Защо да не може??

# 515
На кино може ли са ходим?

Защо не? Grinning Ще ходя на концерт в зала, избрах седящи места до пътеката за по-бързо ходене до тоалетната Grinning

Ако не трябва да се лежи едиствено, не виждам причина да не се отиде. Червата са ни доста по-шумни от каквото би стигнало от външния свят до ушичките.

# 516
  • Телиш/Плевен
Момичета,който са от Варна могат ли да ми препоръчате добър гениколог искам да отида на преглед ,и да попитам за тази една артерия която е към бебето ,а те трябва да са две ,търся някой добър,който си разбира от работата и се държи адекватно,благодаря предварително.
Попитай в тази тема.

Дух, ако имаш някакви конкретни притеснения, сподели ги. Иначе и аз не виждам причина да не може да се ходи. Ходила съм и на кино, и на концерти, не съм имала никакви проблеми.

# 517
Заради силния шум

# 518
На киното изобщо не е толкова силен шумът, а и бебето е добре изолирано с околоплодните води. Няма страшно. Единствено проблемът е честото ходене до тоалетна, но не е болка за умиране да се изпусне малко от филма.

Сега дали да водим новородено на кино е друга работа. 😁Отивайте сега, докато можете.

# 519
Последният път като ходихме на кино беше пролетта на Дюн 2, толкова беше надут звука, че чак беше неприятно, а и самият саундтрак е малко странен. Не знам дали не си внушавам, но вкъщи като пуснем по-силна музика и бебето май се бунтува, та аз не бих отишла точно заради шума:)

# 520
  • Варна
Всеки да си преценява според състоянието. Тука съвети всякакви ще чуете и всеки говори от неговата си камбанария.

Аз карам лека и безпроблемна бременност, и не бих отишла на кино/концерт или бар(как ми се ходи, ама…). Та точно заради силата на музиката и басовете. Аз като пусна пасатора за 2-3 минути и почва да ме рита бебето, представям си 2 часа филм или концерт каква лудница ще е в корема ми. За това си преценете според състоянието, най добре вие си знаете. Аз например в 5 месец пътувах до Турция, всички ми казваха, че не съм добре… Не съм или съм аз си прецених силите и рисковете.

# 521
Да питам и тук, ако някой е имал подобни оплаквания. От почти месец имам киселини и рефлукс. Имам чувството, че е заседнало нещо в гърлото ми и от това още повече ми се гади на моменти. За оригването .. направо ме е срам да излезна сред хора, че все едно тренирам за състезание по оригане.  След 2 дни влизам в 17та седмица по календар. Пробвах талцид, waya stopreflux и гавискон, но не помагат. Необианцид пробвах, но аромата на хапчетата не ми понася и почва да ми се гади още повече от тях. Лекарката каза, че може да ми изпише Нексиум, но ми се иска да пробвам и други неща, ако има преди това.

Някой имал ли е подобни проблеми и какво му е помогнало.

Няма значение какво ям и дали ям, пак си ги имам тези проблеми. Понякога това затруднява и дишането ми и преглъщането на вода.

# 522
Пълнолуние аз съм в 23 г.с. Повече от месец имамщх доста кофти киселини след почти всяко хранене. Какво ли не опитах -Допелхерц гелчета за киселини, Гавискон, Талцид, сода, но без резултат. Миналата седмица даже така се закашлях от една киселина, че щях да повърна.
В петък бях на ЖК и АГ ми изписа Нео Бианацид. Ами родих се с тези таблетки. Смуча ги след хранене и от петък насам не съм имала киселини, а преди имах всеки ден.

# 523
Биби, идват ми твърде ароматни и само като ги помириша и започва да ми се повръща. Хич не ми понася аромата им.  Аз имам и киселини преди да ям, т.е сутрин след ставане от леглото.

# 524
Хора само азли когато ср смея по-силно после ме боли корема и бебето застава странно?

Общи условия

Активация на акаунт