Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 88

• 30 515
  • 736
  •   1
Отговори
# 60
Да нямате мускулна треска?

# 61
Няма от какво да я имам, единствено вчера карах 100км и след това започнаха да ме наболяват. Ако е възможно да е от това,не знам не мога да си обесня.

Да нямате мускулна треска?

# 62
  • Варна
Здравейте. Бременна съм в 18 г.с. Искам да попитам на Вас в коя седмица Ви пуснаха желязо? Сега в 5-ти месец за втори път ми пуснаха кръвни изследвания (ПКК) + урина, но желязо не са ми пускали. А с предните бременности помня , че ми бяха пуснали и даже беше ниско.
Мисля, че сега в първите седмици ми пуснаха хемоглобин с ПКК, но не съм много сигурна, защото изследванията са при лекарката.
Аз пия от 17гс желязо. На мен акушерката не ми показва резултатите от изследванията. Питам я кое, как е. Сега в 24 гс съм на ендокринолог и там ще видя Вит Д и Б12, че съм убедена че Вит Д ми е ниско, работя в мол и светлина много не виждам 🫢.

# 63
Здравейте , 21 ва седмица съм и се чудя по един въпрос. Всеки ден чувствам бебето много слабо. Има дни в ,които е много активно ,но има и дни в, които я го усетя  я не. При вас как е?

# 64
При мен е абсолютно същата драма!

# 65
  • Варна
Аз от седмица го усещам с предна плацента съм. Някога по - слабо, понякога така ме сритва. Не се притеснявам. И вие не се панирайте, важното е че го усещате.

# 66
Здравейте , 21 ва седмица съм и се чудя по един въпрос. Всеки ден чувствам бебето много слабо. Има дни в ,които е много активно ,но има и дни в, които я го усетя  я не. При вас как е?

Нормално е, обикновено чак след 28-та седмица се усеща по-постоянно. Но дори и тогава, пак в някои дни е повече, в други по-малко

# 67
Аз съм в 30гс и днес не съм го усещала. Ядох сладко, пих вода, бутах корема и нищо.... Направо ще откача от притеснение.... Confused

# 68
И при мен е така. Има дни, в които е много активно и такива, в които почти не го усещам. Забелязвам, че вторите дни са, след като съм имала предишния ден нещо по-изморително и съм се поуморила много физически и психически. Явно и то се уморява и спи повече. По принцип, ако два дни няма никакви сигнали от бебето или например не е активно, както е стандартно, задължително трябва преглед, но според мен, ако го усещаме, макар и да не е толкова активно в някой ден, но на следващия си е ок, няма място за притеснение. При всички положения, обаче движенията на бебето се следят и при промяна, трябва задължително преглед.

# 69
Аз съм в 30гс и днес не съм го усещала. Ядох сладко, пих вода, бутах корема и нищо.... Направо ще откача от притеснение.... Confused

Пробвайте да полежите на една страна, особено лявата. Ако все още нямате поне 10 движения за два часа, по принцип на мен ми казаха да отивам в родилното да проверят дали всичко е наред

# 70
Знам, че ако повече от 6-7 часа няма абсолютно никакви индикации от бебето - нито при смяна на позицията, при хранене - сладко, газирано, кафе, почукване, е добре да се мине за бърз преглед.
Бебетата всъщност спят през повечето време, доста малко са будни, но движенията им не са само докато са активни.

Като ходех на тонове, най-редовно ме връщаха по два пъти, защото просто малката не си даваше изобщо зор. Въпреки, че пиех кафе и гледах да хапна нещо преди това. В крайна сметка правехме записите седнала, докато другите си лежаха блаженно.

# 71
Zimk02, на лявата страна се усеща най-много ли? Знам, че е хубаво да се спи на нея, но мен много често точно в тази поза ме заболява, чак реших, че на бебето не му е приятна..

# 72
Просто като се лежи наляво, има най-много кръвоток към плода, та е по-вероятно да се движи тогава.. Иначе и мен ме боли, но може да се облекчи с възглавница под корема, от тези за бременни или пък обикновена възглавница

# 73
Здравейте и от мен
На 06.10 имах преглед и околоплодните води ми бяха в норма
Обаче днес имах някакво воднисто течение
Не обилно, но успя да ми намокри бельото
В 34 седмица съм, имам и контракции вече от време на време ,на някоя дама случвало ли се е подобно нещо
И дали да тичам към спешното пак или да изчакам до следващия преглед който е на 16ти

# 74
Щом се чудите дали да тичате, значи не сте за спешното.
Ако има кървене или зацапване със сигурност, но в случая е явно някакво течение, което не е необичайно.

Общи условия

Активация на акаунт