Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 88

• 31 196
  • 736
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Ако няма сладък мирис няма страшно. Типичното течение по време на бременност.

# 76
Здравейте, момичета. Кога започнаха контракциите при вас и на каква терапия сте? Колко на често през деня ги усещате и броите ли ги? При мен в 18г.с са си доста, като миналата бременност също започнаха много рано.

# 77
Здравейте мили дами имам въпрос вече съм към средата на 20 г.с и от миналата седмица сякаш усещам бебето но не съм много сигурна едно катомпърхане усещам някой път да вечер сякаш като удър по корема усетих ,но не мога да определя бихте ли казали в началото вие как сте го усещали,а другият ми въпрос е от няколко дни нищо не усещам то и преди не беше всеки ден но сега от сряда може би нищо не усещам нито пърхането нито друго иначе имам болки ниско долу ,днес ми се гадеше смисъл симптомите който си имах преди си продължават и кръста почна да ме боли,но се притеснявам да ли  всичко е наред, е искам да избързвам да ходя до спешното ,защото в вторник съм на втора фетална морфология,вие как мислите имали линсте такива ситуаций,как сте процедирали ако да благодаря много предварително,забравих само да спомена че сряда имах нещо като бодежи от дясната страна на стомаха и леко ме наболяваше но спряха в четвъртък на обяд

# 78
Здравейте мили дами имам въпрос вече съм към средата на 20 г.с и от миналата седмица сякаш усещам бебето но не съм много сигурна едно катомпърхане усещам някой път да вечер сякаш като удър по корема усетих ,но не мога да определя бихте ли казали в началото вие как сте го усещали,а другият ми въпрос е от няколко дни нищо не усещам то и преди не беше всеки ден но сега от сряда може би нищо не усещам нито пърхането нито друго иначе имам болки ниско долу ,днес ми се гадеше смисъл симптомите който си имах преди си продължават и кръста почна да ме боли,но се притеснявам да ли  всичко е наред, е искам да избързвам да ходя до спешното ,защото в вторник съм на втора фетална морфология,вие как мислите имали линсте такива ситуаций,как сте процедирали ако да благодаря много предварително,забравих само да спомена че сряда имах нещо като бодежи от дясната страна на стомаха и леко ме наболяваше но спряха в четвъртък на обяд

До 24 седмица няма как да броиш колко пъти го усещаш. Обикновенно след 24-25 се броят движенията

# 79
Здравейте, момичета. Кога започнаха контракциите при вас и на каква терапия сте? Колко на често през деня ги усещате и броите ли ги? При мен в 18г.с са си доста, като миналата бременност също започнаха много рано.

Сейм, единият едн бяха супер много. Пуснаха ми Магнерот 4*1 на ден и Пренакеър витамини. Веднага подейства, имам енергия, намаляха контракциите, спря да ме боли глава, направо все едно не съм бременна, освен че ми е трудно да стана от земята. Това го дължа на Магнерот-а, явно доста е липсвало нещо в минерали/витамини при мен и сега е по-добре.

# 80
Как разпознавате, че са контракции?

# 81
Как разпознавате, че са контракции?

За подготвителните:
Става матката като камък, усещам свиване. Ако съм легнала направо си личи къде е, под пъпа изведнъж се образува една твърда маса, която стърчи над нивото на стомаха и нормално корема.

За реалните:
Нямам идея, казвали са, че започват като болки в кръста отзад.

Braxton Hicks contractions, Causes, Signs and Symptoms, Diagnosis and Treatment.
https://www.youtube.com/watch?v=s8q0MxjEDko
За хората, които не разбират много езика, включете си субтитрите и автоматичният превод на български.

Последна редакция: нд, 13 окт 2024, 15:54 от The_Black_Hole

# 82
Усещат се понякога и с лек дискомфорт в кръста и като пипнеш корема е твърд,след малко се отпуска .
Или започвам да усещам напрежение в корема и отново като пипна е твърд и след няколко секунди става мек отново. Като едно твърдо топче се усеща, което при мен винаги е от дясната страна. Самия корем се деформира.

Също и има случаи, в които са съпроводени с леко сърцебиене.

# 83
Оф хора не знам дали си въобразявам но усещам страни болежки.По принцип от началото на бременноста съм на Магнетот 3х1, но-шпа  3х1 и утрогестан  2х1 ,а съм 21 гс. От седмица сутрин и вечер изпитвам пробождания сякаш вагинално и натиск в областта на дупето все едно ми се ходи до тоалетна. Забелязала съм,че се случва когато съм легнала надясно , а понякога се появява и по гръб . Не знам дали е газове или имам проблем с червата. Също бебето ,когато рита сякаш го усещам върху пикочния мехур и усещането е леко неприятно, а когато се въртя наляво сякаш усещам тежест долу в ляво и все едно има нещо което притискам(много е странно , като вода) . Бях на фетална преди 5 дни и всичко е наред ,но тези усещания ме притесняват .Общо взето напрежение ниско долу, пробождания и дискомфорт. Някой изпитва ли подобни неща?

# 84
Може ли да се използва Ихтиол от бременни? От вчера имам враснал косъм на бедрото, като мястото е подуто и зачервено.

# 85
Оф хора не знам дали си въобразявам но усещам страни болежки.По принцип от началото на бременноста съм на Магнетот 3х1, но-шпа  3х1 и утрогестан  2х1 ,а съм 21 гс. От седмица сутрин и вечер изпитвам пробождания сякаш вагинално и натиск в областта на дупето все едно ми се ходи до тоалетна. Забелязала съм,че се случва когато съм легнала надясно , а понякога се появява и по гръб . Не знам дали е газове или имам проблем с червата. Също бебето ,когато рита сякаш го усещам върху пикочния мехур и усещането е леко неприятно, а когато се въртя наляво сякаш усещам тежест долу в ляво и все едно има нещо което притискам(много е странно , като вода) . Бях на фетална преди 5 дни и всичко е наред ,но тези усещания ме притесняват .Общо взето напрежение ниско долу, пробождания и дискомфорт. Някой изпитва ли подобни неща?

Тъкмо влизах в групата да питам за нещо подобно. Аз съм в 21г.с. (Първа бременност) и от известно време и аз сутрин и вечер изпитвам болка ниско в корема, все едно менструални болки/ подуване и спазъм. След като преминат газовете, или след като отида до тоалетна болката преминава и така до следващия път в който отново ми е подуе корема, или ми се ходи до тоалетна. Супер странно е, но и болезнено, като бодежи. Все едно нещо в червата ми е притиснато, не знам дали това е подобно на твоя случай? Или има ли друг с такива оплаквания?

# 86
Аз съм така от самото начало общо взето, от време на време я бодеж, я менструални, напоследък и кръст, дупе боли.. вечер ми се подува корема, сутрин е доста по-малък, обяснявам си го с хормони, но нз... добре че има дни, в които нищо ми няма така да се каже Simple Smile

# 87

Тъкмо влизах в групата да питам за нещо подобно. Аз съм в 21г.с. (Първа бременност) и от известно време и аз сутрин и вечер изпитвам болка ниско в корема, все едно менструални болки/ подуване и спазъм. След като преминат газовете, или след като отида до тоалетна болката преминава и така до следващия път в който отново ми е подуе корема, или ми се ходи до тоалетна. Супер странно е, но и болезнено, като бодежи. Все едно нещо в червата ми е притиснато, не знам дали това е подобно на твоя случай? Или има ли друг с такива оплаквания?

абсолютно същото!

# 88

абсолютно същото!

===
И аз съм така... Вечер съм надута като балон. Вчера даже ме наболяваше доста и си викам това сега за но шпа ли е какво е.. :/ Накрая отидох до тоалетна , махнаха се и газовете и ми мина корема. Просто всичко ни е разместено  и постоянно нещо боцка, предърпва...

# 89
И аз съм така и постоянно си мисля дали не са контракции. Сега и бебето като порасна, коремът ми също си е по-твърд, там, където е то, но в началото си мислех да не е втвърден от контракция. Явно просто е нормално и не трябва толкова да го мислим.
Най-големият ми страх е случайно да имам контракции, аз да не разбера и да ми се скъси шийката от това, без да имам симптоми. И както ходя през месец на преглед, чак тогава да се види, че е скъсена и проблеми.
Не знам дали и възможно това, но като цяло май ми е най-големият страх, свързан с бременността, всичко друго приемам над нещата...

Общи условия

Активация на акаунт