Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 88

• 31 392
  • 736
  •   1
Отговори
# 300
Здравейте. Полага ли се по здравна каса гинекологичен преглед след раждането при следящият по ЖК? Какво включва и кога се прави?
ПП следящият и израждащият са различни

# 301
Момичета в 20г.с. съм и за втори път ми се случва да ме заболи кръста, като ходя и често до малка нужда. По принцип съм си с контракции, но сега не са толкова чести, но болките в кръста са от няколко часа. А днес бях на фетална и всичко беше супер и шийката също.
Звъннах на док и ми изписа Цистостоп рапид да пия няколко дни, сега ще го започна.

Има ли друга с болки в кръста и дали е нормално това?

Болките в кръста са често срещани, особено като бебето расте. Препоръчвам топка за бременни /фитнес топка, много помага. Също и йога за бременни, но най-ефективните упражнения за мен са тези с голямата топка. Много помагат определено. Също и като сте седнала, сложете си нещо (малка възглавница, кърпа) да подкрепя кръста.

# 302
Здравейте имам един въпрос от няколко дни вечер усещам придърпвания и лека болка ниско долу точно в средата ,а днес сутринта ме наболяваше доста там,попринцип сякаш усещам през деня точно там да ме удря бебето,още не съм сигурна дали разпознават ритниците едно като пулсация е сякаш някой те побутва по силно и мисля ,че е това,та въпроса ми е опасно ли е това придърпване и болка ниско долу, дали са контракций или не

# 303
Аз бях така два дни, все едно нещо ме скубе за секунда точно в средата, долу към пикочния мехур. Имах и едни странни секундни бодежи пулсации във влагалището. Нямам болка при уриниране, нямам засилено течение. Днес вече ги няма.
Но май обърнах внимание, че вечер от самата тежест на корема, като балон съм вечер, се засилват. И мехура си чувствам притиснат. Не мисля, че това са контракции, дори и бракстън хикс да са, стягането на топчица е съвсем друго нещо от това вътрешно скубене, стрялкане..
При мен се отключи болезнен проблем с червата. Снощи щях да пукна от болка след няколко лъжици кис мляко. Толкова болка за отрицателно време и газове, които докато преминават създават болка навсякъде. Май имам колит.

# 304
Аз бях така два дни, все едно нещо ме скубе за секунда точно в средата, долу към пикочния мехур. Имах и едни странни секундни бодежи пулсации във влагалището. Нямам болка при уриниране, нямам засилено течение. Днес вече ги няма.
Но май обърнах внимание, че вечер от самата тежест на корема, като балон съм вечер, се засилват. И мехура си чувствам притиснат. Не мисля, че това са контракции, дори и бракстън хикс да са, стягането на топчица е съвсем друго нещо от това вътрешно скубене, стрялкане..
При мен се отключи болезнен проблем с червата. Снощи щях да пукна от болка след няколко лъжици кис мляко. Толкова болка за отрицателно време и газове, които докато преминават създават болка навсякъде. Май имам колит.

Аз така, бяхме на вечеря, всички ядем еднакво, и изведнъж като почнаха едни газове... отгоре, отдолу, излиза под налягане.... за час, шумно и не мога да го контролирам, без предупреждение. И изчезна. Като си тръгнахме. Grinning Имаше и болки, та се поуплаших. Отделих количество като за месечна норма за кравеферма. Ако бяха дали някакъв маркуч можеше директно да ме вържат към котлето. Още нямам обяснение какво и как стана. Ядох абсолютно същото като всички останали.

Последна редакция: сб, 26 окт 2024, 12:58 от The_Black_Hole

# 305
Не знам аз усещам придърпвания и болка но само вечер попринцип като си легна,но и сега сега имам леки болки също, малко ми е трудно са разбера и като ме рита усещам пусиране и като че някой ме подписва леко,сигурно е това в 22г.с съм аз

# 306
  • Варна
И аз с въпрос. Имам позната педиатър +личен лекар, може да ни вземе, живот и здраве. Обаче тя работи в другия край на града.
Въпроса ми е до колко често се посещава педиатър, месечно? Нея я притеснява дали зимата ще мога да пътувам до там. Аз имам кола, мога и с такси да ида ако се наложи. Знам ли? На 9 км е от нас, пък и във Варна сняг раяко има последните години.

# 307
По-добре е да е възможно най-близко (както педиатър, така и ЛЛ). Всеки месец имаше ваксина, а сега ходим непрекъснато за бележки за градината, без които не извиняват отсъствия, когато боледува.

# 308
  • Пловдив
Дейзи, ако съм аз, ще се запиша при познатата.Няма значение, че не е на близо.Веднъж в месеца се ходи на консултация, след едната година през 3, след двете години става на 6 месеца.Винаги можеш да й пишеш/звъннеш за съвет, бележка, рецепта.
Нашата е на близо, но пък ходихме всеки месец и на частен педиатър щото искахме прегледите да са както трябва.Сега, живот и здраве, като се появи номер две пак така ще действаме.

# 309
Здравейте, от снощи съм с адски остри болки в корема, имам течение като вода какво може да е това, звънях на АГ но днес е събота не ми вдига

# 310
Здравейте, от снощи съм с адски остри болки в корема, имам течение като вода какво може да е това, звънях на АГ но днес е събота не ми вдига

Здравейте, не искам да ви плаша но най-добре е да отидете веднага в АГ. Имат спешен приемем кабинет. Възможно е това течение, като вода да са изтичащи околоплодни води.

# 311
Момичета, Валидолче може ли да се приема при сърцебиене?

# 312
Аз пия мента, глог и валериана сироп. АГ ми одобри. Като не мога да спя, ми действа добре, предполагам, че и за сърцебиене ще успокои.

За самата с болките и течението - отидете в спешен кабинет. Ако сте в София - Майчин дом или Токуда. В Токуда много бързо реагират да ви прегледат ш са учтиви. Аз ходих онзи ден за контракции, след 20 часа и за 10 Мин организираха да ме вземат.

Аз да се похваля, момичета пу-пу май се поовладяха контракциите. Определено има подобрение от предишните дни, не си усещам матката така напрегната, като предишните дни. Днес даже малко ходих на разходка. АГ ми препоръча и да пийвам по 50 гр червено вино, мисля тази вечер да си сложа малко. Дано така да продължат нещата и занапред Heart

# 313
  • Смолян
Аз пия мента, глог и валериана сироп. АГ ми одобри. Като не мога да спя, ми действа добре, предполагам, че и за сърцебиене ще успокои.

За самата с болките и течението - отидете в спешен кабинет. Ако сте в София - Майчин дом или Токуда. В Токуда много бързо реагират да ви прегледат ш са учтиви. Аз ходих онзи ден за контракции, след 20 часа и за 10 Мин организираха да ме вземат.

Аз да се похваля, момичета пу-пу май се поовладяха контракциите. Определено има подобрение от предишните дни, не си усещам матката така напрегната, като предишните дни. Днес даже малко ходих на разходка. АГ ми препоръча и да пийвам по 50 гр червено вино, мисля тази вечер да си сложа малко. Дано така да продължат нещата и занапред Heart
А какво приемате?
В четвъртък вечерта за първи път( 16 седмица и 5 дни тогава) усетих стягаме и тежест и в петък на видеозона се видяха контракции. Нямам болки, през деня и снощи на няколко пъти ме стегна отново целия корем и стана твърд. Днес вече само няколко пробождания усетих ниско долу и нищо друго. Корема е мек при допир. Пия магнерот, папаверин и но шпа. В понеделник съм отново при АГ. Трета бременност ми е, но с предишните две съм нямала контракции ,освен в 9 месец ден преди да родя второто.

# 314
Здравейте, имам доказана бременност с уринарен тест и кръвен тест. На 20.10 чхг- 103.69; 23.10 чхг- 461,50 и 25.10 чхг-1130. Последен менструален цикъл 17.09, вчера ми беше първия преглед, лекарката сподели, че още е много мъничко и не може да го види. Нормално ли е според вас. Притеснена съм малко.. Благодаря предварително!

Общи условия

Активация на акаунт