Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 88

• 31 322
  • 736
  •   1
Отговори
# 480
Бременна сте

# 481
Здравейте дами. Това е резултатът ми след 3 дни закъснение и късна овулация. Моля да ми помогнете с разчитането на резултата. Благодаря ви.
Здравейте дами. Това е резултатът ми след 3 дни закъснение и късна овулация. Моля да ми помогнете с разчитането на резултата. Благодаря ви.
Здравейте и честито

# 482
Здравейте мацки, със сигурност е коментирано, ако не в тази, в някоя от предишните теми, извинете ме, ако съм го пропуснала.
На кратко, след два аборта съм, онзи ден разбрахме, че съм бременна отново, вчера ходих на преглед, не се видя нищо, според АГ е рано още, според датата на последния цикъл съм в 4та седмица ... Нормално ли е да не се види нищо ??
Не ми е първа бременност, имам доста голямо дете, а което не бях я такава паника и ужас ама то си беше и преди доста години и не бях миналата и два аборта съответно ...
Вчера ядиг ах температура, качва се 37'5, обаче аз я усещам повече, пуснах ПКК, ЦРП и ЧХГ. На ПКК левкоцити и гранулоцитите са леко завишено и според АГто най вероятно има някаква инфекция някъде, което мен ме побърка. Изписа витамини за бременни, биозин мама и Оспамокс 500 2х1, за да овладеем инфекцията, каквато и да е тя. ЧХГ от своя страха расте уж нормално, вчера 1747, днес 2454, което си е добре.
Аз обаче съм в паника, в страх ама зверски страх и колкото и АГто и мъжа ми да ми повтарят да съм спокойна, да мисля позитивно и да се успокоя, аз не мога. Отделно имам и някакъв лек сърбеж, вагинален, не знам за него пък каква е причината, според АГ са някакви гъбички безобидни ... На мен обаче нищо не ми е безобидно в главата.
При разговор с АГ тази вечер ми каза директно, че шанса е 50/50 ... Пия си хапчетата, лежа си и чакаме ... Това ме смазва ама наистина ме смачква зверски. Чудя се на всяка болка в корема и кръста дали е нормална, дали кръста ме боли от нерва, които така и така си ме боли вече два месеца, дали болката в корема си е онази, нормалната болка, дали всичко е наред, дали наистина си се е хванало където трябва и дали всичко наистина ще е наред и дали в други ден на прегледа ще видим нещо и дали ще е там, където трябва да е ... Дълго и драматично стана, извинявайте, просто имам нужда да си го кажа на някой, а знам, че тук ще срещна разбиране

Здравей! Да, нормално е все още нищо да не се вижда, аз ходих някъде към 5-6 г.с. и не помня дали нещо се видя. Левкоцитите се завишават при инфекция, тъй като в момента имате някаква настинка и е нормално да са завишени. Следвайте указанията на АГ и приемайте необходимите добавки, настинката ще премине. В начална бременност много от жените се разболяват (хрема, настинка и пр.), тъй като имунитетът им е отслабнал. Аз бях болна около месец мисля, а и предвид сезона... Болки и аз имах в кръста, корема, не мисля, че  е нещо фрапантно. Карайте я по-спокойно и ще се почувствате по-добре Flowers Hibiscus

# 483
Това 50/50 го казват, защото не им се носи отговорност, ако нещо стане, реално изобщо не е така, но се презастраховат (разбирай - казват го на всички, независимо с проблем или без). При мен се видя между 5та и 6та седмица "точка" и то при много добър ехографист.
Вирус бях хванала 3ти месец, имах над 39 градуса, нищо не бях пила, консултирах се на 2 места и след като ме убедиха, че аспирина е ужасна химия и отрова за плода, пих 1 път парацетамол и това беше. След това имах някакъв друг само с температура и висок пулс, без други симптоми, но мина бързо.

# 484
Момичета,дайте предложение за ваничка,от която сте доволни? Загледах Исла с меката подложка,но не съм купувала още

# 485
Здравейте мацки, със сигурност е коментирано, ако не в тази, в някоя от предишните теми, извинете ме, ако съм го пропуснала.
На кратко, след два аборта съм, онзи ден разбрахме, че съм бременна отново, вчера ходих на преглед, не се видя нищо, според АГ е рано още, според датата на последния цикъл съм в 4та седмица ... Нормално ли е да не се види нищо ??
Не ми е първа бременност, имам доста голямо дете, а което не бях я такава паника и ужас ама то си беше и преди доста години и не бях миналата и два аборта съответно ...
Вчера ядиг ах температура, качва се 37'5, обаче аз я усещам повече, пуснах ПКК, ЦРП и ЧХГ. На ПКК левкоцити и гранулоцитите са леко завишено и според АГто най вероятно има някаква инфекция някъде, което мен ме побърка. Изписа витамини за бременни, биозин мама и Оспамокс 500 2х1, за да овладеем инфекцията, каквато и да е тя. ЧХГ от своя страха расте уж нормално, вчера 1747, днес 2454, което си е добре.
Аз обаче съм в паника, в страх ама зверски страх и колкото и АГто и мъжа ми да ми повтарят да съм спокойна, да мисля позитивно и да се успокоя, аз не мога. Отделно имам и някакъв лек сърбеж, вагинален, не знам за него пък каква е причината, според АГ са някакви гъбички безобидни ... На мен обаче нищо не ми е безобидно в главата.
При разговор с АГ тази вечер ми каза директно, че шанса е 50/50 ... Пия си хапчетата, лежа си и чакаме ... Това ме смазва ама наистина ме смачква зверски. Чудя се на всяка болка в корема и кръста дали е нормална, дали кръста ме боли от нерва, които така и така си ме боли вече два месеца, дали болката в корема си е онази, нормалната болка, дали всичко е наред, дали наистина си се е хванало където трябва и дали всичко наистина ще е наред и дали в други ден на прегледа ще видим нещо и дали ще е там, където трябва да е ... Дълго и драматично стана, извинявайте, просто имам нужда да си го кажа на някой, а знам, че тук ще срещна разбиране

Здравей! Да, нормално е все още нищо да не се вижда, аз ходих някъде към 5-6 г.с. и не помня дали нещо се видя. Левкоцитите се завишават при инфекция, тъй като в момента имате някаква настинка и е нормално да са завишени. Следвайте указанията на АГ и приемайте необходимите добавки, настинката ще премине. В начална бременност много от жените се разболяват (хрема, настинка и пр.), тъй като имунитетът им е отслабнал. Аз бях болна около месец мисля, а и предвид сезона... Болки и аз имах в кръста, корема, не мисля, че  е нещо фрапантно. Карайте я по-спокойно и ще се почувствате по-добре Flowers Hibiscus

Надявам се и аз да е така, според АГто е някаква инфекция, щом ЦРП не е завишено, не знам и аз вече ама си ме е страх, колкото и да опитвам да мисля позитивно. Болката долу ниско си продължава днеска, доста сериозно и упорито, като първи ден на цикъл се чувствам. Надявам се силно всичко да отмине и да е наред и да ми просветне малко вече, че съм като парцал направо

# 486
Прогестерон пиеш ли/изследван ли е?

# 487
Прогестерон пиеш ли/изследван ли е?

Не пия, не сме изследвали, според АГто другата седмица да мине прегледа и да пуснем отново витамини и прогестерон

# 488
Получавали ли сте повече контракции след запис на тонове? Днешният запис беше около 40 минути, по време на и след записа започнаха много чести контракции, повечето от които обаче бяха БХ, тъй като бяха безболезнени. Вече се успокои положението вечерта след прием на магнезий. Притесних се, понеже вече започват тонове всяка седмица.

# 489
  • Телиш/Плевен
Получавали ли сте повече контракции след запис на тонове? Днешният запис беше около 40 минути, по време на и след записа започнаха много чести контракции, повечето от които обаче бяха БХ, тъй като бяха безболезнени. Вече се успокои положението вечерта след прием на магнезий. Притесних се, понеже вече започват тонове всяка седмица.
Щом започват тонове всяка седмица, значи си в края на бременността и е нормално да зачестяват контракциите, тялото се подготвя за раждането. Дали има общо със записа на тонове, не мога да кажа, но е напълно нормално да имаш подготвителни контракции. Пожелавам ти лека оставаща бременност и леко раждане! Heart

# 490
Благодаря! ❤️ На мен ми се струва рано още, 33+4 съм днес. Аз по принцип си имам контракции, но тези бяха през 5-10 минути. Ще питам акушерката идната седмица. Може да е от стягането на коланите.

# 491
Здравейте незнам дали темата е за тук но ако може помогнете .днес ми съобщиха че следващият бременноста гинеколог е починал. какво се прави в такъв случай  в 30 седмица съм . мога ли да сменя лекаря  и трябва ли да ходя да си искам картона с всички изследвания до сега.

# 492
Можете да го смените, разбира се. Ако е в същото здравно заведение, няма нужда да си искате картона.

# 493
Много благодаря надявам се всичко да е наред сако все пак ми искат картона от къде ще трябва да го търся

# 494
Здравейте извинете за късния час,но в момента пътувам днес ми се наложи прибиране от чужбина с самолет около 2ч но беше доста студено в самолета и бебчо ме поритеаше така доста ,след това пристигнах попитах си натоплих се хапнах в едни родини ,и вечерта трябваше да съм с влака взех си спален вагон от София до Варна,какео мислите понеже много друга дали е проблем имам леки болки ниско долу и в кръста аз попринцип често имам болки но не знам вие пътували ли се около 7 часа в влак и да друга така,дали утре да не отида всепак да видя дали всичко е наред ,просто нямах избор ,нямаше как да кацна в Варна и сега съм малко притеснена.Благодаря предварително.

Общи условия

Активация на акаунт