Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 88

• 30 063
  • 736
  •   1
Отговори
# 525
Разбирам те, малко им е силен аромата. И на мен не ми допадат на вкус, но за щастие гаденето ми изчезна  след 4-ти месец и не ми се гади от тях. До скоро имах киселини след хранене,но от седмица и аз имам още със събуждането. С предните ми две бременности не беше така. Дори първите ми киселини се появиха чак към 7-8-ми месец. А сега от 4-5-ти месец Confused Пиши, ако помогне нещо при теб.

# 526
Здравейте!
Някой пие ли шуслерови соли по време на бременност?

# 527
На мен за киселини ми изписаха Ксанацид, но така и не го купих, та не мога да изкажа мнение...

# 528
На кино може ли са ходим?
Ходих на кино вчера. В 30г.с. Има още две прожекции, които ще посетя до края на годината, както и две театрални постановки. Бебето си е добре, не е травмирано, не е ритал повече от обикновено. Единственото, което се случи беше, че се отпуснах и ми беше приятно. Наслаждавайте се на живота.🍀

# 529
Да питам и тук, ако някой е имал подобни оплаквания. От почти месец имам киселини и рефлукс. Имам чувството, че е заседнало нещо в гърлото ми и от това още повече ми се гади на моменти. За оригването .. направо ме е срам да излезна сред хора, че все едно тренирам за състезание по оригане.  След 2 дни влизам в 17та седмица по календар. Пробвах талцид, waya stopreflux и гавискон, но не помагат. Необианцид пробвах, но аромата на хапчетата не ми понася и почва да ми се гади още повече от тях. Лекарката каза, че може да ми изпише Нексиум, но ми се иска да пробвам и други неща, ако има преди това.

Някой имал ли е подобни проблеми и какво му е помогнало.

Няма значение какво ям и дали ям, пак си ги имам тези проблеми. Понякога това затруднява и дишането ми и преглъщането на вода.

На мен ми се гадеше от водата, ужасно беше. Пробвай с газирана вода, за киселините само това ми помогна. За рефлукса, спя обърната на ляво, ако може и по-висока възглавница. А ако се задавя с нещо го усещам с дни. Съчувствам ти и те разбирам! Надявам се да помогне.

Здравейте!
Някой пие ли шуслерови соли по време на бременност?

Сега трябваше да пия септември, но ги пропуснах.

Хора само азли когато ср смея по-силно после ме боли корема и бебето застава странно?

Засега не съм забелязала такава зависимост, но като се разбъбря се активизира.

# 530
Има ли зависимост между пола на бебето и състоянието на косата и кожата ви?
Замислям се, че сега с втората бременност, косата ми е по-суха (иначе е многоо мазна в корените и сега направо ми е страхотно да я мия по-рядко), както и кожата на лицето. Косата и ноктите ми растат доста бързо. Явно от това, че кожата ми е по-суха (също по принцип мазна), лицето ми е толкова чисто и без никакви пъпки или зачервявания.
И преди и сега съм с момиче, затова ми е интересно дали при вас има различия спрямо пола на бебето. При мен има, въпреки че полът е еднакъв и явно това е някакъв мит или зависи само от хормони.

# 531
  • Пловдив
Аз сега съм с две момичета и косата ми се омазнява много по-бавно. Преди се омазняваше през ден, сега през три. И сякаш спря да цъфти. За кожата не лицето не забелязвам промени, чиста ми е кожата от години. Свекървата всеки път ме пита - ама ти сигурна ли си, че са момичета. Разхубавила си се 😂 Аз го отдавам на качените килограми и че лицето ми не е така изпито, както беше преди бременността.

# 532
Не виждам връзка с пола на бебето. И с трите бременности състоянието на кожата и косата ми са различни, а чакам трето момче. С предните бременности кожата ми беше чиста, а сега редовно съм с някоя пъпка.
За косата на бебебто обаче може би има нещо. С първото дете почти нямах киселини, роди се с малко коса. С второто често ми се гадеше и имах киселини. Роди се с много гъста черна коса. Сега ще видим третото с каква коса ще е , защото този път имам още повече киселини, почнаха ме от рано и гаденето първите месеци беше ужасно. С първото дете сякаш не бях бременна, никакви неразположения.

# 533
  • София
Болничния за бременност от 80дни от комисия ли се издава?

# 534
Какъв е този болничен за бременост, че и 80 дни? Моите болнични са на 30 дни

# 535
  • Варна
Може би става въпрос за 180дни. Да, от ЛКК.
Трябва да си вземете направление от личния лекар.

# 536
Момичета, а 45-дневния се дава от болницата, в която ще раждаме или може и от друга. До момента от 5 месец съм с 30-дневни болнични (за рискове бременност - общо заболяване) с ЛКК от Св. Лазар. Последният ми болничен приключва на 04.12, а от 19.12. вече ми започват 45тте дни. Ще раждам в Токуда. Чудя се как да процедираме за дупката между 04 и 19.12 и после 45-дневния кой да ми издаде

# 537
Доколкото ми е известно следящото АГ издава всички болнични по време на бременността (вкл. 45-дневния).
Единственият болничен, който на мен ми издадоха от болницата, където раждах, е при самото раждане. После вече са от педиатъра на детето.

# 538
Доколкото ми е известно следящото АГ издава всички болнични по време на бременността (вкл. 45-дневния).
Единственият болничен, който на мен ми издадоха от болницата, където раждах, е при самото раждане. После вече са от педиатъра на детето.

А след 45 дневния не започва ли майчинството като родиш? Защо болничен от педиатъра?

# 539
Отпуск за гледане на дете имах предвид, да.

Общи условия

Активация на акаунт