Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 88

• 30 060
  • 736
  •   1
Отговори
# 555
Много ви благодаря,момичета. Направих обременяването,освен досадно не е нищо повече. Единствено се надявам да не вреди на плода и на добри резултати. Причината поради която ми го назначиха е,че бебето е по-голямо и ,че рязко качих 5 кг без да съм променила начина на хранене,като признавам си хапвам си и по сладичко ,без да прекалявам но не го и крия. Благодаря ви за куража!

# 556
Здравей, Denyyy. Много се радвам, че е минало без проблем. Самото обременяване не вреди на плода, както казах това е пудра захар, разтворена във вода. Реално на ден консумираме повече сладки неща от това 😂.
Надявам се всичко да е наред с резултатите.
Много ви благодаря,момичета. Направих обременяването,освен досадно не е нищо повече. Единствено се надявам да не вреди на плода и на добри резултати. Причината поради която ми го назначиха е,че бебето е по-голямо и ,че рязко качих 5 кг без да съм променила начина на хранене,като признавам си хапвам си и по сладичко ,без да прекалявам но не го и крия. Благодаря ви за куража!

# 557
Мили дами закупите ли си вече помпи за кърма и ако да на коя се спряхте аз мислех за тези на авент,кенгуру и доктор Браун,ако има някоя дама която е ползвала и е доволна нека сподели ,понеже не знам коя да взема.

# 558
Момичета, а 45-дневния се дава от болницата, в която ще раждаме или може и от друга. До момента от 5 месец съм с 30-дневни болнични (за рискове бременност - общо заболяване) с ЛКК от Св. Лазар. Последният ми болничен приключва на 04.12, а от 19.12. вече ми започват 45тте дни. Ще раждам в Токуда. Чудя се как да процедираме за дупката между 04 и 19.12 и после 45-дневния кой да ми издаде
Да те пуснат болничен както досега в периода на тази дупка, при мен ще направят така.
Моя 45 дневен започва от 16ти, от 7ми до 15ти ще ме пусне болничен, както досега.

Благодаря много! И след това със следващия АГ ли ще обсъдите за 45-дневния?

Следящият АГ няма как да пуска 30-дневните, те са с ЛК.

Ох, ами тук не мога да ти отговоря😔 на мен отначалото до края ми е една АГ и тя ми пуска болничните сега и този 45 дневния също.
А ти ще си сега докато изтече болничния при един и после 45 дневния ще ти го пуска друг ли?
Не, аз вече съм при друг АГ, но болничния все още то пускал в болницата, в която работи предишния. Обаче предишния АГ изобщо няма общо с болничния и не се занимава. Отивам на регистратура и там по процедура стават нещата.

Обаче сега новият АГ е в друга болница и се чудех как се процедира за 45-дневния. Вероятно така ще направя, ще пусна общия болничен в предишната болница и вече за 45-дневния ще обсъдя с новото АГ да ми го издадат в Токуда (там ще раждам)

# 559
Мили дами закупите ли си вече помпи за кърма и ако да на коя се спряхте аз мислех за тези на авент,кенгуру и доктор Браун,ако има някоя дама която е ползвала и е доволна нека сподели ,понеже не знам коя да взема.

Аз съм със спектра С1. Вече имам бебче. Много съм доволна. В болницата ползвах Медела някаква и с нея доста ме боля. Със спектрата е много комфортно, има режим за масаж. Не е евтина обаче

# 560
Може ли линк към нея? И също - ползвате я за стимулиране или доизцеждане основно?

# 561
Може ли линк към нея? И също - ползвате я за стимулиране или доизцеждане основно?

https://spectrababy.co.uk/products/spectra-s1-hospital-grade-dua … aNgPZNbbkoMLqi2Ji

S2 е същата, но няма батерии, а трябва да е включена в контакта.

В началото за стимулиране, сега на няколко дена се изцеждам, за да може мъжът ми да я храни веднъж през нощта.

Ето и линк от Амазон:

https://a.co/d/bZw7x6W

Последна редакция: пт, 15 ное 2024, 00:58 от Zimk02

# 562
  • София
Ама то и тук си има Спектра с1 и спектра с2, няма нужда от Амазон. Аз съм с двойката и съм страшно доволна.

# 563
И аз така мислех, но за всеки случай дадох линк.

# 564
Здравейте момичета! Днес е 4ти ден от както бях на фреш трансфер. Единствено си поставям инжекций Progestan 2x1 и пия витамини Imom 1x1. Та проблема ми е следния, ще се радвам ако помогнете или споделите мнение. От 11ти не успявам да отида нормално до тоалетна, казаха ми без никакви напани и ако има нужда да изпия капачка Дуфалак. Вчера изпих 1 капачка Дуфалак и успях. Но през ноща получих жестоки и неуписуеми болки за около 10мин ниско долу в корема, буквално не можех да говоря, изпотиха ме...и отидох още 2 пъти до тоалетна нормално обаче, без разтройство. Някоя от вас имала ли е подобен проблем, и правите ли леки напъни при изхождане? Благодаря ви предварително 🙏🙂

# 565
Здравейте момичета! Днес е 4ти ден от както бях на фреш трансфер. Единствено си поставям инжекций Progestan 2x1 и пия витамини Imom 1x1. Та проблема ми е следния, ще се радвам ако помогнете или споделите мнение. От 11ти не успявам да отида нормално до тоалетна, казаха ми без никакви напани и ако има нужда да изпия капачка Дуфалак. Вчера изпих 1 капачка Дуфалак и успях. Но през ноща получих жестоки и неуписуеми болки за около 10мин ниско долу в корема, буквално не можех да говоря, изпотиха ме...и отидох още 2 пъти до тоалетна нормално обаче, без разтройство. Някоя от вас имала ли е подобен проблем, и правите ли леки напъни при изхождане? Благодаря ви предварително 🙏🙂

Пий сутрин и вечер топла вода или мляко с мед, хапвай сурови ядки и повече фибри приемай, чията също помага, а в краен случай конфитюр от рози. По абсолютно същия начин бях, имай впредвид, че в твоя случай не е препоръчително да пиеш разхлабващи, защото тия болки в корема не се поръчителни ... Опитай с бабешките методи, трябва време ама помагат по добре, отколкото лекарствата

# 566
  • София
Мелилакс - микроклизма. От него не съм имала болки, но дуфалак беше някакъв ужас. Вече след първи триместър ми се оправи всичко.
При мен храните не даваха никакъв резултат з съжаление. Бях и на силна терапия, та от нея допълнително се запичах.
Много вода също помага.

# 567
  • Телиш/Плевен
Опитай с бабешките методи, трябва време ама помагат по добре, отколкото лекарствата
+1
Добавям към всичко изброено само киви, много го препоръчват като разхлабващо средство.
Иначе от личен опит мога да препоръчам като NadezhdaML клизмите на Мелилакс, на мен само те ми помагаха в началото, че на моя организъм нищо не му действа като хората. Даже се сещам как бях чела, че желязото запича и бях на тръни, когато ми го изписаха (заради нисък хемоглобин), но при мен имаше положителен ефект и точно то ми помогна и впоследствие спрях с клизмите.

# 568
Благодаря ви момичета! Ще опитам с храните. Иначе приемем: активия с фибри, айрян, правя си сокове от ябълка и морков, хапвам сушени сливи, сурови орехи също. И хапвам манджички. Лекарите ми казаха за Дуфалак сиропа, но едва издържах на тези болки през ноща. Днес лекарите ми обясниха, че било нормално от Дуфалака тъй като червата били затлачени и са се наместили. Дано никой не изпита такива болки... 🤐 Но ще опитам както казахте с млякото с мед, вода, ще хапвам и круши. 🙏

# 569
Овесените ядки също помагат, както и движението.
Благодаря ви момичета! Ще опитам с храните. Иначе приемем: активия с фибри, айрян, правя си сокове от ябълка и морков, хапвам сушени сливи, сурови орехи също. И хапвам манджички. Лекарите ми казаха за Дуфалак сиропа, но едва издържах на тези болки през ноща. Днес лекарите ми обясниха, че било нормално от Дуфалака тъй като червата били затлачени и са се наместили. Дано никой не изпита такива болки... 🤐 Но ще опитам както казахте с млякото с мед, вода, ще хапвам и круши. 🙏

Общи условия

Активация на акаунт