Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 88

• 30 020
  • 736
  •   1
Отговори
# 600
Имате ли нещо като опъване или някак разтежение в долната част на корема, когато ходите? От няколко дни усещам нещо такова, когато вървя и се чудя да не би да е от това, че корема вече наедрява. С предната бременност не помня такова нещо.

Здравей, в коя седмица си бременна? Нормално е да имаш такива усещания, когато коремът започне да расте. Най-често това се дължи на разтягане на сухожилията от двете страни на долната част на корема, които поддържат матката. Може да се усеща от опъване до кратка пробождаща болка или спазъм в пубисната област.

# 601
В 25г.с. и като че ли вече постоянно си го усещам като ходя.

# 602
В 25г.с. и като че ли вече постоянно си го усещам като ходя.

Можеш да пробваш следните неща за облекчаване:
- Гледай да не правиш резки движения, като рязко ставане, сядане или обръщане.
- Избягвай да стоиш права твърде дълго време, въпреки че разходките са си полезни, просто почивай по-често.
- Избягвай да вдигаш тежки неща.
- Ако нямаш някакви противопоказания, прави йога за бременни и упражнения за разтягане на бедрата и тазовата област.

Успех и дано не те тормози твърде много!

# 603
Момичета, дайте някакъв съвет да се успокоя. Нещо валериан, валидол може ли да вземем? Едно голямо уиски знам, че не може Grinning От хормоните ми ще летят глави.

Последна редакция: вт, 19 ное 2024, 15:05 от The_Black_Hole

# 604
Момичета, може ли да ми помогнете с избор на болница и лекар за следене на бременност и израждане след това? Става въпрос за град София...
Чудя се много за Шейново и Майчин дом, но незнам.... Другия месец ми е първия преглед и се чудя къде да се насоча.... Благодаря предварително 🙂

# 605
Здравейте в търсене съм вече на количка и се чудя на кой марки да заложа ,бихте ли препоръчал някакви,датите който вече са имали едно бебче или имат виждания за количките проверили са в момента гледам на лорели,чиполино,пег перего,сайбекс,Кангару,Бекса и Кика бу,тези ми излизат в момента и на намаленията и просто много се чудя каква да си вземем искам да е лека,маневрени с дълъг сенник да покрива лицето  на бебето просто има много голям избор и вече съм леко объркана.Благодаря предварително

# 606
Здравейте в търсене съм вече на количка и се чудя на кой марки да заложа ,бихте ли препоръчал някакви,датите който вече са имали едно бебче или имат виждания за количките проверили са в момента гледам на лорели,чиполино,пег перего,сайбекс,Кангару,Бекса и Кика бу,тези ми излизат в момента и на намаленията и просто много се чудя каква да си вземем искам да е лека,маневрени с дълъг сенник да покрива лицето  на бебето просто има много голям избор и вече съм леко объркана.Благодаря предварително
Има тема за количките със страшно много информация в нея и момичетата там са доста информирани.
Ние ползвахме количка, предоставена от наши близки. Даже не знаех марката, скоро видях, че е Baby Merc. Доволна бях много, защото е стабилна, маневрена и ми свърши чудесна работа за разбитите софийски тротоари. Ползвах я до 9-ти месец на детето - тоест зимен и летен кош. Сега взехме една мноооого лека и компактна количка - Graco, която не заема почти никакво място, държа я в коридора.

Лично аз нямах намерение да инвестирам хиляди в нещо, което се ползва наистина няколко месеца и предложението от близки да ползваме тяхната, беше много удобно. Иначе сигурно щях да взема втора употреба и съответно после пак да я продам. Но аз не обичам да се затрупвам с вещи и такова е отношението ми към играчки, дрехи и уреди, които се ползват много кратко и няма време да се амортизират дори.

# 607
Момичета, може ли да ми помогнете с избор на болница и лекар за следене на бременност и израждане след това? Става въпрос за град София...
Чудя се много за Шейново и Майчин дом, но незнам.... Другия месец ми е първия преглед и се чудя къде да се насоча.... Благодаря предварително 🙂

Здравей, Рони, според мен при избора е хубаво да определиш какво ти е важно на теб за това раждане, за да можеш да търсиш съответните място и екип.
Например ако ти е най-важно да има неонатология, е едно. Ако приоритет ти е да родиш естествено с минимални интервенции, тогава е друго. Ако искаш да раждаш във вода, е трето и т.н.
Когато решиш какво ти е важно и с какво не искаш да правиш компромиси, е добре да се запознаеш с практиките на болниците, които имаш предвид, за да видиш дали се доближават до това, което искаш. Например в някои болници масово предизвикват раждания и вливат окситоцин, докато в други нещата са по-умерени.
Всичко тръгва от твоите приоритети според мен Simple Smile Ако си все още в началото на бременността и не си сигурна, винаги можеш да се следиш при някой и да избереш място и екип за раждане на по-късен етап.

# 608
Здравейте, мами.
В 19 г.с. съм и в събота ми пуснах ПКК, урина и антитела. Урината по направление ми беше обикновена, но аз пожелах да пусна и стерилна. Добре, че съм пуснала, защото днес излезе резултатът и се оказа, че имам Ентерококи фекалис. В петък съм на преглед, обаче съм доста притеснена като цяло. Иначе другите изследвания са ми добре. Чудя се дали да пиша на АГ днес, или да изчакам до петък, за да ми назначи лечение. Сблъсквали ли сте се с такава бактерия?

# 609
Аз съм се сблъсквала. Това е фекална бактерия и много често е просто замърсител. Тогава ходих на уролог и той ми каза, че лесно стигала до влагалището. Аз бих те посъветвала след хубав тоалет итново да пуснеш урина, при мен на втората урина я нямаше и се оказа, че явно не съм я взела толкова стерилно.

# 610
Между другото и аз се замислих дали да не съм замърсила пробата нещо и силно се надявам да е така. Даже мислех дали да не пусна стерилна урина в друга лаборатория за всеки случай.
Лошото е, че имам често уриниране и това ме навежда на мисълта, че може да я има наистина бактерията.

# 611
Аз пуснах в една и съща лаборатория и не излезна, но по-добре в различни лаборатории. Аз съм в 18 г.с и също имам често уриниране, но мисля, че това си е съвсем нормално.

# 612
  • Телиш/Плевен
По време на бременност е нормално честото уриниране, но ако е придружено с парене, сърбеж или друг вид дискомфорт, тогава е възможно да се касае за инфекция. Аз бих повторила изследването за всеки случай.

# 613
Нямам парене и сърбеж за щастие. Още утре сутринта ще повторя изследването. Много ви благодаря!

# 614
Здравейте, бременна съм 27г.с. Няколко дни сега лежах в болница заради болка в пикочните пътища, вдясно в кръста и следователно стягания в корема.
В болницата ми минаха ехограф на бъбреци -
Десен задържа леко урина, ляв с пвсъчинки.
По принцип уринирам често без болка. Само лека тежест.
Взеха и влагалищен секрет и се оказа че имам ешерихия коли, което е странно. Преди седмица пусках секрет беше абсолютно чист. Урината и тя всеки месец чиста 🙄 Утре ще повтарям пак секрета.
Чакам и стерилната урина да излезе оъ болничния престои. Сигурно и там ще има ешерихия коли... 😒😒
До колко е опасна и някоя дали лекува тая гадост.

Общи условия

Активация на акаунт