Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 88

• 28 311
  • 736
  •   1
Отговори
# 60
Ами няма други прозорци в помещението Simple Smile
ДХЗ, отваря ми се общ гугъл линк.

Нещо такова ще е и при нас, само че лявата част е на стена. Стаята е северна и трябва да е нещо по-ефирно.

И как точно се сяда на тази масичка с тези чинийки и чаши, подредени за УАУ ефект?

# 61
Здравейте отново и благодаря за съветите. Решихме да покрием с бяло стената с мазилката, както ме и посъветвахте, преди това обаче попълних малко вдлъбнатините, които бяха направени от майстора и не ми харесваха. Доста добре се получи.
Сега в момента стената е мината с една ръка бял латекс, като почти няма покривност, дали според вас с още 1-2 ръце ще стане равномерно? Искам стената да е бяла като мазилката - хубаво плътно бяло. Ако мислите, че нещо друго ще покрие по-добре, давайте съвети. Благодаря! Прикачвам снимки.
Скрит текст:

Тук само съм покрила дупките с остатъка от мазилката върху вече боядисана мазилка.

Тук е минато с една ръка бял латекс

# 62
Г-жа Шантал, аз бих сложила рисмки щори, точно както е на снимката.

# 63
И как точно се сяда на тази масичка с тези чинийки и чаши, подредени за УАУ ефект?
Никак наистина без място за краката.

Greatness, и още няколко ръце, но и хубав латекс.

# 64
Защо ме търсиш?
Благодаря, баща ми я минава, тъй като аз съм с лека контузия и въпреки че имах голямо желание, няма как в момента. Той се занимава точно с такива неща и латексът би трябвало да е хубав, ама аз да си питам и вас за всеки случай. Този е на Хротекс, с който са минати и останалите стени, но в друг цвят. Имаме и на Крафт мастър клас, аз мисля, че с него ще стане по-добре

# 65
Като замажа неумело стари дупки и дюбели, получавам този ефект. Защо си го причинявате? Щом решихте да е бяла стената, шпакловайте я нормално.

# 66
Искаме да запазим ефекта от мазилката, който по принцип харесвам, не ми хареса изпълнението и цвета, който беше сложен отгоре. Съответно трябваше местата, които ще се виждат, малко да се позапълнят, за да няма такива кратери, отсечени ленти и квадрати и отгоре да се мине с бяло. Стената така или иначе няма да е равна, търсим равен цвят.

# 67
Да си призная понякога харесвам едно от двете - под или стена - да е несъвършено. Или с ефект на несъвършено. Несъвършена стена с някоя и друга позамазана дупчица, неравност. И това да е комбинирано със скъпа мебел, лампион, фотьойл някакъв. Харесва ми контраста межди скъпото и несъвършената стена, под. Примерно
Скрит текст:

Тази мазилка май търси тоя ефект. Greatness, според мен не ти харесва заради цвета. Получило се е сякаш малко лъскавина. Бялото, с което сега боядисвате, мат ли е? Според мен като стане хубаво плътно мат бяло ще ти хареса. Няколко ръце, няма как.

Последна редакция: пт, 11 окт 2024, 15:53 от Защо ме търсиш?

# 68
  • София
То може да е хубаво когато е качествено изпълнено, при тях не беше, тя пускаше и снимки какво е искала, какво е трябвало да стане и реалния резултат и не беше ок. И сега не е ок-петнистата хиена е... Каквото и да е тези нейните замазки на дупките не трябва да се виждат и изопъкват така... та още ръце...

Последна редакция: пт, 11 окт 2024, 17:17 от Angel_Dust

# 69
Абсолютно, в никакъв случай не трябва да се вижда това попълненото, това целим в момента, цялата стена да стане в този цвят.
 Аз също много харесвам да има нещо несъвършено, по-грубо и да има контраст с останалата част от интериора. Това беше и цялата идея, първо мислихме за бели тухлички и да си призная много ме е яд, че не останахме на този вариант. После решихме да правим мазилка, която да имитира бетон. За съжаление не се получи. Няма лъскавина в боята, която върви с мазилката, просто става много на петна и начинът, по който беше нанесена върху мазилката, според мен не беше правилен. Майсторът направи мазилката с вертикални форми, докато нанасяше боята отгоре хоризонтално с четка, заради което нямаше и никакъв синхрон между двете.

# 70
Ами няма други прозорци в помещението Simple Smile
ДХЗ, отваря ми се общ гугъл линк.

Нещо такова ще е и при нас, само че лявата част е на стена. Стаята е северна и трябва да е нещо по-ефирно.

Охххх, някой е казал, че там ще има масичка ли?
Визуализирах формата на кухнята и разположението на прозореца във връзка с  питането ми за щора.

# 71
Greatness, aко има бол пари - поправяйте или наново. Но ако не...не се забивайте прекалено в посока как не се е получило. За да не си разваляте настроението. Колкото е възможно коригирайте, разгледайте за идеи в Pinterest, You Tube. Страничното мнение също влияе понякога да се натрупа негатив. Случвало ми се е така преди време да ми казват един, два, три-пет пъти как нещо си не е хубаво, някой си не си падал по такова . След амнайсет повторения... накрая и аз заживях с мисълта, че е гадно. Понякога човек е по-мек и се влияе.
То верно, че като се прави новичко и се дават маса пари все ни се ще да е както трябва. След време сигурно ще се чудим на акъла си как сме припадали заради някой диван или чупка в банята.

# 72
  • София
Еее стига де, едно е да си го харесваш, някой според вкуса си да казва, че е кофти... Друго е ти самия да не си ок с резултата, тогава колкото и да ти повтарят, че не е толкова зле теб си те дразни...
Съвсем тотал оправяне с читав майстор ще е най-добре, но вярвам и равен цвят ще успеят да докарат, да кажем, че сега са "грундирали", с още 2ръце с по-дългокосмест валяк+четка за някакви по- големи изпъкналости/дупки и ще стане... Поне аз не съм имала проблеми с покриване на бетон и варова замазка в гаража, не виждам защо и при тях да не стане... Виж ако и тогава вече я дразни... Остава наистина вече радикално да оправят стената и евентуално като по-безопасен вариант да си сложат едни гипсови или каквито там пана с тухлички.

# 73
има едни грундове , които се смесват с цимент - ползват се за външна изолация
те правят доста хубав слой, който изравнява доста
после „пият „доста боя на първата ръка, но това да и м е проблема
само, че стената ще стане рустик- не е за вас, ако търсите гладко, като след гипсова шпакловка

# 74
  • София
Не, търсят равен цвят, не равна и гладка стена.
Обаче една стена колко ръце мазилки, грундове и боя може да понесе🤔

Общи условия

Активация на акаунт