Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 88

• 28 377
  • 736
  •   2
Отговори
# 675
  • Варна
Може ли рязко да сменя темата и да ви позанимавам с моята "перална станция" (защото не е отделна стая).
Направих си един първичен проект. Но сега се чудя как да го затворя елегантно и на по-приемлива цена. Мислех досега да е с плъзгаща система врати, но се досетих за голямата релса, която ще се вижда на пода и май се отказвам. Сега мисля за чупещи врати, но ми стана лошо като видях в Салекс колко струва механизмът - четири-цифрена сума, ако се ориентирам правилно. Имате ли други идеи?
Много ми хареса идеята от темата за сушилните уредите да са един до друг и да имам голям плот отгоре. Така, обаче, нямам две равни части на този гардероб и не знам как да измисля затварянето.

Последна редакция: пн, 25 ное 2024, 19:08 от Lady April

# 676
  • SF
Когато имате онлайн среща, сядате на стол пред стената. Аз така съм правила. Работя си с удобни дрехи, а за онлайн среща обличам блуза и зад мене има бяла стена. Другите правеха същото. Не съм виждала гафове от тик-ток с преминаващи голи деца или съпрузи, нито неоправени спални.

# 677
  • София
Оо с онлайн срещи с камера, в такова помещение ще е много трудно да има стена зад бюрото без никаква мебел, освен ако не се прегради самото бюро. Не всеки работи на подвижен лаптоп само. Има много частни случаи... А истории от онлайн срещи всякакви. Но това са рисковете на работа от къщи, освен при самостоятелен кабинет.

# 678
*Sugar*, не би трябвало друг да избира цветовете за къщата ти - то е до голяма степен едно вътрешно усещане за хармония и приобщеност, каквото само стопаните могат да имат и трябва с него да се съобразят. Трябва да се запиташ ти лично какво изпитваш като гледаш този или онзи цвят, твоят винаги те намира, ако се вслушваш. После вече трябва да го съчетаеш подходящо с други, но първият избор е винаги вътрешен и важен.
Аз съм избирала първоначалните (да ги кажа водещите) цветове и на апартамента, и на къщата по вътрешно усещане, интуитивно, а около тях вече съм подбирала после другарчетата - в едното жилище е зелено, в другото - синьо и тюркоаз.
И сега на конкретния диван - страхотен топъл, благороден и уютен цвят е това старо злато - тютюнево, поне такова ми изглежда на снимката. Аз даже съм го замислила за тапицерии на диваните в "зелената" къща, просто за периодична смяна на обстановката, много го обичам и напоследък все ме влече към него, сега имам само възглавници в този цвят в дневната, но ми е малко и добавих такива кърпи и в банята.  Ако с него се чувстваш добре, "у дома", вземай го без да се чудиш, ако се колебаеш - изчакай, направи си един борд с всички предвидени мебели и цветове, включително аксесоари, ще ти бъде по-лесно.  И имай предвид, че след време усещането ти спрямо дадени цветове може да се промени, затова бих препоръчала (ако вече не е готово) основата - стените, подовете, да са неутрални на цвят, за да сменяш по-лесно останалото.

# 679
  • София
Защо ме търсиш , не се засягам. Просто показах двете помещения с подобни размери като това на sugar, за да няма притеснения, че холът ще бъде тъмен. Показах и разположение на спалня и мебели, за да се ориентира приблизително как биха изглеждали в нейния случай.
Ясно е, че спалнята трябва да е изолирана, тиха и т.н. Търси се решение в конкретно тази гарсониера и няма как да се предлагат такива за 200- 300 м2.
Когато ние се чудехме как да усвоим въпросната излишна тераса, имахме идея на нея да направим кухнята, спалнята да стане всекидневна/хол, холът да стане голяма спалня, а кухнята -детска.
Това завъртане обаче щеше да има доста негативи - дълъг път на мръсния канал, което е рисково; голяма отдалеченост на кухнята от входа, което е крайно неудобно - носене на продукти, изхвърляне на отпадъци; кухня, превърната в спалня е много по-шумно нощем - съседи пускат перални, миялни, сушилни, които се чуват и то много. И не на последно място - опасност от наводнение от горните комшии.
На базата на всички тези разсъждения направихме спалня пред спалня. Иначе е хубаво да има и зимна градина, но апартаментът да беше поне двойно по-голям. Simple Smile

# 680
  • София
Lady April - имай предвид, че сушилнята не е ок да е затворена докато суши.

# 681
Лейди Април, за другото оставям на съфорумките, но моят мебелист ми направи сгъваеми вратички на кухненски шкаф на съвсем прилична цена. Аз исках такива, които се сгъват и прибират встрани, но за тях именно той каза, че са изключително скъпи и нямам нужда от такива  Simple Smile
За съжаление мебелистът почина и не мога да го питам точно с какъв механизъм е работил, но ще се опитам да го снимам и ако тук не го разгадаем какъв е, ще помоля друг познат мебелист да помогне за ориентация.

# 682
Може ли рязко да сменя темата и да ви позанимавам с моята "перална станция" (защото не е отделна стая).
Направих си един първичен проект. Но сега се чудя как да го затворя елегантно и на по-приемлива цена. Мислех досега да е с плъзгаща система врати, но се досетих за голямата релса, която ще се вижда на пода и май се отказвам. Сега мисля за чупещи врати, но ми стана лошо като видях в Салекс колко струва механизмът - четири-цифрена сума, ако се ориентирам правилно. Имате ли други идеи?
Много ми хареса идеята от темата за сушилните уредите да са един до друг и да имам голям плот отгоре. Така, обаче, нямам две равни части на този гардероб и не знам как да измисля затварянето.
Скрит текст:

Аз бих сложила или желузни врати, така решаваш проблема с работеща сушилня и отворени варти, ИЛИ Pocket врати. Вторите за мен са топ. Гледала съм клипчетa в интернет как ги правят с обикновени съчмени водачи за по-евтино, но има и готови решения в Салекс и Интериори (Blum). За мен това е най-удачното отваряне!

Покет механизма на Блум за ниска врата е на много достъпна цена, ако ползваш само долу да затвориш уредите.

Ето и така може за всяка част/уред с двойни вратички

Последна редакция: пн, 25 ное 2024, 09:35 от drago_2008

# 683
  • София
Аз бих ги направила каквито и да е на два реда, като работи уред да не се отваря и гледа горната част, която вероятно ще е доста складова. Може горе да са си на нормални панти.
Но да не им знаех името, но такива, които показва драго са чудесни за долу. Обаче предполагам, че и този механизум не е евтин.

# 684
Затова написах, че за ниски врати цената на Блум е чудесна! На уред по около 110 лв ако се прави с двойна вратичка,ако е единична и не тежи - 56 лв. Спокойно може долу pocket врати, плот над уредите и после висящи шкафове с панти или повдигащ механизъм, някой вид Aventos, за да не си удря главата във вратите ако са 60 см широки и ги забрави отворени.

# 685
А, Драго, значи имало за долни шкафове на съвсем достъпна цена, дори не е за мислене...
Тези, които бяха подходящи за моя случай, ми ги показва мебелистът на страницата, наистина бяха скъпи, не помня сега колко.

# 686
  • София
ИКЕА Пакс може да ти предложат решение за вратите. И на моя гардероб не са равни!
И отвътре има всякакви варианти.

# 687
Лейди, ти си изброила всички варианти. Единственият по-прост и (да се надяваме) по-евтин вариант, който ми хрумва, е да направите обикновени врати на панти, но с някакъв вертикален растер, така че да седи повече като ламперия и да не те дразни асиметрията. Може и да не е толкова тесен растер, а може и да се използва да се направят като решетка заради влагата от сушилнята.

Последна редакция: пн, 25 ное 2024, 10:16 от Barbabeau

# 688
То според мен на нея не ѝ е толкова за вида на вратичките, колкото за това, че докато работи сушилнята май трябва да са отворени и може би за да не пречи тази вратичка докато тя работи.

# 689
Аз възприех, че тя има предвид визуалната асиметрия на вратите при неравни части, но може би и ти си права. 🤷

Общи условия

Активация на акаунт