Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 88

• 28 307
  • 736
  •   1
Отговори
# 690
  • София
И аз мисля, че е комбиниран проблем, но първо трябва да измисли подходяща конструкция, а после облицовката. 😅

# 691
Ох, харесах си диван.
Супер е, *Sugar*, ето това вече е ергономичен (откъм размери) диван.
Не е лошо преди да го купиш по възможност да го пробваш и като комфорт на сядане и разтягане.
Какво реши за цялостното обзавеждане на помещението? Направи ли си план-разпределение?

# 692
  • Варна
Имах предвид визуалната асиметрия. Хем да е красиво отвън, хем да имам достъп до уредите с минимални разтваряния на врати. Иначе, за сушилнята разбрах, че й трябва въздух и съм се настроила, че докато работи, ще има открехната вратичка.
Драго, много харесвам жалузните врати, както и тези с ратан. Може да помисля за такива. Спира ме само търсенето на майстор за тях. Покет дорс също е красив и много удобен вариант. Подозирах, че и той ще е 2000 лв + и затова не посмях да мисля в тази посока. Но не се бях сетила да разделя гардероба и във височина.
Това се чудя най-много - колко врати и какво отваряне, предвид че разпределението вътре няма да е симетрично.

# 693
  • София
Може би да покажеш как ще е точно твоето разпределение вътре, за конкретни идеи. По принцип аз нищо лошо не виждам в различна ширина врати, но... Наистина  вертикални летви на вратите биха замаскирали коя къде почва и свършва. Огледялна врата(или друг вид акцентна) би направила логично прекъсване на нуждата от пълна симетрия в ширините и тн

# 694
  • Варна
Angel, снимките в поста ми са моят проект и моето разпределение засега. Ако не се сетя за някоя подробност.
Всъщност да, едно чертежче с размери на самия гардероб трябва. За двата уреда с плоскостите предвидих 140 см.

Последна редакция: пн, 25 ное 2024, 12:39 от Lady April

# 695
Lady April, виж плъзгащите механизми на Dorma (без подови водачи).
Много фирми ги предлагат, но има и много имитации, защото Dorma не са евтини, но са страхотни като качество.
Това е оригиналното лого:

# 696
  • София
Значи в малката ниша имаш 2цели врати по 90? ...най-дясната от голямата също толкова ли си я оставила? За симетрия? Или е по-широка по друга причина?
Ако това ти е цялото "мокро" не виждам места за маса за гладене, за високи неща като дръжки на мопове и тн, или не ползваш? Или ще са другаде.
Иначе, има вариант при коша за пране да изравниш с мястото за пералня и последната част да е колкото остане. Коша за пране не бих го дигала от пода, на колелца (ако трябва два коша) и на пода, освен ако няма да е кош закачен на врата и изтеглящ се, също вариант.
Абсолютно бих разделила зоната на пране с ниски врати за уредите и за коша. По принцип може да го помислиш сектора с коша отляво при пералнята... За какво всъщност ти е този плот над пералнята и сушилнята? В по-малката ниша какво има?

Ако бях на теб, отварям един файл, съвсем схематично почвам да решавам първо размерите на вратите гледани фронтално, единствено сигурно е, че имаш 2х70заради уредите. Изобщо към момента не мисли за вътрешното разпределение, само за вратите

Последна редакция: пн, 25 ное 2024, 13:19 от Angel_Dust

# 697
Една идея от мен, така го направихме вкъщи. Сушилня и пералня се вдигат на около 40-50 см от земята, кошовете за пране (понеже аз деля по сто признака) остават под тях. Между кошовете и уредите се прави изтеглящ се плот, на който човек да си остави легена или коша. Така не се навеждаш, а в случая на Лейди ейприл, мястото за кош за пране остава свободно и може да се използва за дъска, прахосмукачка, мопове.

За онагледяване -

# 698
  • Street of Dreams
Плотът е за да можеш спокойно да си сгънеш дрехите и да ги разделиш на купчинки, като ги извадиш от сушилнята. Аз го бях предложила.
Удобен е и за доста други неща в рутината.

# 699
Една идея от мен, така го направихме вкъщи. Сушилня и пералня се вдигат на около 40-50 см от земята, кошовете за пране (понеже аз деля по сто признака) остават под тях. Между кошовете и уредите се прави изтеглящ се плот, на който човек да си остави легена или коша. Така не се навеждаш, а в случая на Лейди ейприл, мястото за кош за пране остава свободно и може да се използва за дъска, прахосмукачка, мопове.

За онагледяване -

Ми тя, Lady, с тази идея за повдигане се появи в темата за сушилните ли беше, или за пералните.... И там ѝ казаха, че не може така да цопне пералнята , а трябва специална метална стойка. Може ли да споделите снимка на вашето или да кажете поне по-подробно, има ли проблем с повдигнатата на рафт пералня при центрофугиране. На двоен рафт ли е качена, как е укрепен, че тя e с водата и дрехите 100 кг. да речем?
Благодаря!

Последна редакция: пн, 25 ное 2024, 14:34 от drago_2008

# 700
Мъжът ми завари метална стойка, за да е здраво. Върху стойката е обикновено пдч. Пробвах да я снимам, но то нищо не се вижда. Ползвам я вече трета година, нямам проблем с центрофугата.

# 701
  • Варна
Satine, точно това исках и аз Laughing И аз обмислях метална стойка, прикрита някак. Ще се радвам да ми покажеш все пак как изглежда в готов вид, дори и да не се вижда стойката. Изглежда много удобно.

Показвам ви скица на апартамента. Купихме 2 апартамента на груб строеж и строителят ни ги съединява. С нетърпение чакам да разбие каквото трябва и да го видя и меря на живо. Има малки компромиси. Например имам една носеща колона с трегер в дневната. И пералното не е на най-удобното място. По-близо е до спалните на децата, вместо родителската. Но идеално няма. Ако бяхме купили съвсем на зелено, тези компромиси можеше да се изчистят.
Това е визуализация към килерите и банята на децата. Трябва да измисля тяхното затваряне.

Angel, дъска за гладене и ютия ще има в родителския дрешник (между кухнята и спалнята). Оформят ми се два килера до спалните на децата. По-малкият 1.80 / 1.00 м ще е за голям бойлер, обслужването на подовото отопление, прахосмукачки, сушилка и евентуално дъска за гладене и ютия за децата, ако много им се доще да се погрижат за себе си, да не им чупя ентусиазма да трябва да идват чаааак при мен в спалнята. Laughing
По-големият килер 2.60 / 1.00 м ще е тип гардероб - пералня, сушилня, куфари, коледни играчки и някой зимни якета и обувки само на децата, хавлии и чаршафи само за тях.

Последна редакция: вт, 26 ное 2024, 14:43 от Lady April

# 702
Какво е изложението?

# 703
  • Варна
GeryGG, детски стаи на юг, дневна - югоизток, спалня и дрешник - североизток.

# 704
Лейди, аз моя ап го взех на тъмно червено (още имаше две стари къщи) и пак имам колона в хола. Той като е голям, няма как да се избегне. Моята поне е тънка 25/25 и още се чудя какво да я правя, да я боядисвам ли, да я облицовам с нещо.... Ти измислила ли си?

Общи условия

Активация на акаунт